/spanien/barcelona/forum/16364.aspx/spanien/barcelona/forum/16364.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kim
2010-05-13 20:11

Nu, 9kluivert, är du ute på förbaskat hal is. Att du påstår att du själv och alla andra vet saker som endast har förekommit innanför omklädningsrummets väggar är inte troligt. Det är fabuleringar, historier utan verklighetsförankring, gissningar och hypoteser.
Delarocha
2010-05-13 20:09
9kluivert

Eto'o hade redan näst högst lön i klubben och skulle göra så även efter detta. Ska klubben bara gå med på att höja lönerna för alla för att någon annan får ett förnyat kontrakt? Tror inte det är så bra för ekonomin i en klubb att höja allas löner så fort en spelare får det.

Någonstans får man väl dra en gräns? Sen att det inte blev direkt lyckat vet jag inte. I efterhand hade jag gärna hellre haft kvar Eto'o men Pep trodde på en förändring och det blev Zlatan.
Barcelona Messidinho_10
2010-05-13 20:09
Delarocha

Det där är helt rätt gällande Eto, han fick ett kontrakt erbjudande men han tackade nej till det.
Barcelona RimuZ
2010-05-13 20:08
Spelaren har självklart inte alltid rätt. Men bland det första Pep gjorde var att uttrycka sin önskan om att Eto'o ska bort. Kontrakt tjafs? Vad har det med Pep att göra? Hans uppgift är att coacha laget och framföra vilka han vill ha och vilka han inte vill ha. Han ville inte ha Eto'o och det visade han tydligt men inga alternativ gavs. Hur svarade Eto'o? Genom att bland annat göra ett mål i CL finalen och göra sitt absolut yttersta.
Barcelona 9kluivert
2010-05-13 20:08
Kim: Och alla andra spelare som fick höjd lön i laget? Var dom värda det mer än Eto'o?
Tycker att det var så självklart att Pep inte kunde svälja sin stolthet med tanke på att han ville ha bort honom från första början. Och detta visste ju självklart Eto'o om också. Klubben såg sin chansen att tjäna pengar på detta, precis som Eto'o.
Eto'o ville aldrig lämna, det du, och alla andra. Men om man vet om att klubben kommer att försöka sälja/byta dig så måste du ju börja tänka på dig själv också.
Delarocha
2010-05-13 20:07
H.Alavi

Har för mig att det var hans önskemål, vet inte exakt vad som ligger bakom, men det kanske är mer utstickande än att ha Toure som är ett ganska vanligt namn från Elfenbenskusten.
Canaletes
2010-05-13 20:06
Om ni har sett Van Gaals firande me Bayern München så måste ni kolla alla parodierna dem har gjort med han och Hitler :P

Ta inte åt er för er som kanske gör det..
Silthrim
2010-05-13 20:05
Rödvit tomtemor :

Cesc är och förblir katalan , det tycker jag säger det mesta.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-05-13 20:04
På tal om Toure, någon som kan förklara för mig varför det står på matchtröjan "Toure Yaya" och inte t.ex Toure eller Yaya Toure?
Delarocha
2010-05-13 20:01
Rimuz

Och spelaren har alltid rätt eller? Du har nog ganska dålig insikt vad som egentligen hände mellan Pep och Eto'o. Att du ändå vågar uttala dig som att du vet exakt vad som hände är intressant. Jag vågar inte påstå att jag vet vad som gick fel men uppenbarligen var Eto'o inte längre önskvärd och vad jag har fattat var det att han ville ha ett långt och dyrt kontrakt, vilket inte Pep ville ge honom och efter det började han hota med att sitta kontraktet ut.
Barcelona RimuZ
2010-05-13 19:57
Delarocha

Åh jag vet inte det men kanske du vet förtroende från tränaren och ledningen och en fortsatt framtid? Det vore väl den logiska vägen?

Det går inte att komma ifrån att Pep ville ha bort Eto'o och ta in Zlatan precis som han väljer att spela med Busquets istället för Toure. Det med facit i hand har gjort Barcelona direkt sämre. Eventuel liga vinst med poäng rekord säger ingenting mera än att det är ligan som har blivit sämre och inte Barca som spelat bättre. Pep gör också misstag.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-05-13 19:57
RimuZ//

Som jag skrev innan så har Pep gjort sitt val: Busquets. Pep tycker han passar bättre in i det spelet som han vill spela. Varför skulle han annars spela med Busquets. Och säg inte därför att han är från La Masía. Tror aldrig Pep skulle välja en sämre spelare från La Masía framför en bättre spelare utifrån. Väljer han Busquets är det för att han tycker att LAGET spelar bättre med Sergio.
Barcelona Kim
2010-05-13 19:56
Självfallet ska jag förklara Eto'o-historien för dig. Samuel blev girig och ville ha högre lön, men när han erbjöds kontrakt med samma lön vägrade han skriva på, trots att han senare fick mycket lukrativa förslag. Samuel Eto'o Fils kände sig av någon anledning sviken och ville vänta ut sitt kontrakt för att gå som Bosman. Att ta hela den potentiella transfersumman som en sign on-bonus var lockande. Det fatala misstag Samuel gjorde, var att han satte sig upp mot laget, han placerade sig själv på en tron högre än klubbfärgerna. En dödssynd. Han själv gjorde sig omöjlig, han skapade själv situationen där han tvingades bort.

Vad nu detta har med Busquets och Touré Yaya att göra...
Barcelona Hetfield
2010-05-13 19:56
Ja, det är så synd om fotbollsspelare. De tjänar miljoner på att göra det de älskar att göra, måste vara jätte tufft

Jag gråter blod för de
Delarocha
2010-05-13 19:54
9kluivert

De fick titlar och blev för alltid ihågkommnma som spelare i ett av tidernas bästa lag. Och antagligen en lön på ett par miljoner i veckan. Vad ska de få? Varsin staty och en stad i Nya Världen uppkallad efter sig?
Barcelona 9kluivert
2010-05-13 19:52
Kim:

Kan du då förklara Eto'o-historien för mig?
För jag kan svära på hela mitt liv att han hade mer hjärta och kämpade mer än vad Busquets nånsin kommer att göra i Barca.

Motivation OCH klass... slår BARA motivation 10 gånger av 10. Därför finns det och kommer alltid att finnas bättre alternativ än S.Busquets.

Förra året var Eto'o och Yaya bland dom absolut viktigaste spelarna, och var helt osannolikt bra, match efter match. Detta under en säsong där Barca eventuellt kommer räknas som det bästa laget genom tiderna.
Med facit i hand... Vad fick dessa spelare tillbaka från klubben???
Delarocha
2010-05-13 19:50
tarrak

Jag hade kanske kunnat vara på något sådant. Bor i Göteborg och lyckas vi samla ihop ett gäng så hade jag varit intresserad av det.
Barcelona RimuZ
2010-05-13 19:48
Messidinho_10

På vilket sätt kan det vara självklart? Toure är bättre än Busquets på nästan alla sätt. Vem hade du tänkt ersätta Busquets med om han blir skadad/avstängd? Pivoten är fasen det som håller ihop Barca spelsystem och är nästan den viktigaste positionen efter spelfördelarens. Ingen av våra unga kan axla den rollen och att spela Pique eller Marques där är inte heller speciellt gynsamt. Det optimala vore ju att spela Toure och rotera med Busquets. Att låta de konkurera ut varandra lite för Busquets kan göra en dålig match i dagsläget och ändå få spela vidare. Visst utvecklas han men Toure är inte direkt en åldring som räknar ner dagarna till sitt slut. Vad är han 25? 26? Han är en av världens bästa på sin position och han får nöta bänk till den graden att han vill lämna. Sanslöst.
Barcelona Kim
2010-05-13 19:47
Återigen, att vara en av de bästa i världen är inte nödvändigtvis synonymt med att vara bäst i just Barcelona.

Precis som Guti inte är en av de bästa i världen, så växer han ändå enormt när han får företräda Real Madrid. Samma känsla infinner sig när Sergi B får beträda planen som culé. Han är definitivt inte en av den absoluta toppen inom världsfotbollen, men han har något som är än viktigare för en klubb som Fùtbol Club Barcelona, han har ett hjärta, ett hjärta som brinner för klubben, för positionen på planen, för folket på läktarna, för staden, för Katalonien, för Spanien. Motivation slår klass, sägs det. Är det någon gång det är sant så är det i fallet Sergi Busquets. Att med farfars och farfars fars blod i kroppen stå upp för sin klubb, för sin nation, är något som gör honom till en av de bästa krigare ett lag kan önska sig.

Att sätta likhetstecken mellan att vara en av de bästa i världen och vara en av de bästa för Barça är därför farligt, för just ett aktivt patos kan skapa en krigare av ingenting.

»De la nada sale el todo, y el todo se hace nada.«
Barcelona tarrak
2010-05-13 19:44
Någon i Göteborg som planerar att se ligaavslutningen ute på krogen? Skulle vara kul om man kunde samlas riktigt många och fira (förhoppningsvis) ordentligt. När Madrid säkrade guldet -07 var jag på Score, med ett 20-tal deppande culés som avundsjukt tittade på säkert 300 firande maränger och nu när vi för en gångs skull har chansen att själva avgöra ligan i sista omgången ska väl inte vi vara färre och sämre?


Barcelona Forca_Blaugranas - Islam_Bosna
2010-05-13 19:40
Kan någon säga i vilken match skedde det som man ser i början av klippet där man ser flaskor slängas in mot Real Madrid spelarna?
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-05-13 19:39
Tror att oavsett om Cesc kommer eller ej så lämnar nog Yaya. Pep har denna säsongen visat, med all önskvärd tydlighet, att Busquets är förstavalet. Mycket tveksamt om Yaya accepterar ytterligare säsonger som andraval. Jag tycker nog att i grund och botten att Yaya är en bättre spelare än Busquets men att Busquets passar bättre i Peps system. Pep har gjort sitt val och valet föll på Sergio. Och där litar jag på Pep till 100 %.

Det är lite samma sak som med Zlatan och Bojan. Zlatan är en bättre spelare men Bojan passar bättre i Barcelona.
Spanien Rödvit tomtemor
2010-05-13 19:39
Enligt FIFA är Fabregas en Arsenalprodukt, det borde egentligen säga det mesta. Däremot är han från tidig ålder fostrad i Barcelona.
Barcelona Messidinho_10
2010-05-13 19:37
Gio Style

Ja självklart ska Busuqets fortsätta vara odrinarie ser ingenting fel med det.
Och nej vi behöver inte värva någon annan spelare som backup till Busquets, vi har spelare som kan gå in och spela på den posistionen om Busi skulle missa någon match.
Barcelona Gio Style
2010-05-13 19:32
Fabregas är mer än välkommen till oss, däremot så vill jag inte se att Toure skeppas iväg.
Han är i mina ögon en bättre spelare än Busquets, bland dem bästa defensiva mittfältarna i världen i min mening.
Skulle detta ske kommer vi garanterat att behöva värva en defensiv mittfältare. Blir jobbigt att hitta en spelare i den positionen. Man kan inte direkt välja och vraka bland def. mittfältare.

Andra problemet blir väl att Fabregas får lära sig att acceptera att inte spela 90 minuter varje match, för att spela med Xavi-Iniesta-Fabregas samtidigt går inte. Om Pep inte väljer att lira Iniesta uppe till vänster, vilket jag inte tycker är optimalt för just iniesta.
Om vi går händelserna i förväg, Yaya går till Arsenal, Fabregas kommer till oss, vem anser ni att vi skulle behöva värva till Def. Mittfältsplatsen? Köra Busquets som ordinarie och värva någon ung och duktig spelare som kan spela andra fiolen? Eller plocka från La Masia? Eller kanske värva en etablerad spelare och låta Busquets stå på tillväxt i ytterligare något år?
Barcelona Hyder
2010-05-13 19:32
En negativ sak med Cesc är att han är otroligt skadebenägen. Men å andra sidan, vem är inte det i Arsenal? Jag tror mycket väl att man kan gå runt på tre spelskickliga mittfältare som Iniesta, Xavi och Fabregas. Även om Villa kommer och ockuperar en vänsterplats i anfallet (om Zlatan stannar). Den här säsongen är ett mycket bra exempel. Iniesta har varit skadad ganska mycket samtidigt som han oftast fick ta steget upp i anfallet under säsongens början.

Nu kan man lägga in Fabregas där istället och få ett fortsatt spelskickligt mittfält. Men vad ska hända med Jonathan och Thiago? Båda kommer säkerligen inte att få plats, och då undrar man helt plötsligt som det är så genomtänkt att köpa Cecs? Visst är han en grym spelare, men att han ska kosta 500 miljoner och stanna upp våra talanger samtidigt verkar inte så attraktivt.

Jag är kluven, framtiden får utvisa hur pass lyckat eller inte en värvning blir. För att han kommer till Barcelona någon gång är det inget snack om saken.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-05-13 19:30
Xavi O Iniesta=bäst//

Villa kan lika gärna driva in från vänstern på samma sätt som Henry gjort i Barca. Han har snabbheten teckniken och skottet till det. Med Villa i laget som hoter i djupled kan Zlatan få en friare roll i mitten och gå längre ner i banan. Så en ändring av spelsystem behövs inte.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-05-13 19:26
Ämne: Fabregas till Barcel....
Tobbe_ño1//

Fabregas hotar mycket mer i djupled än vad och Xavi gör och gör därför fler mål. Han har även större genombrottsförmåga med bollen vid fötterna. Dom är lika men det finns olikheter. Cesc är mer en blandning av Iniesta (genombrottet med boll vid fötterna) och Xavi (spelöverblicken) med det pluset att han är bättre i djupled och gör fler mål en dom båda.

Om 2/3 år så kommer han förmoldligen vara bättre än Xavi någonsin varit. Tänk er en Xavi som snittar 20/25 mål per säsong. Det är Cescs potencial!
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-05-13 19:24
Tobbe_ño1//

Är verkligen Xavi och Cesc så lika? Vid första ögonkast är de väldig lika. Men jag tycker skenet bedrar. Cesc har utvecklat en målfarlighet och ett djupledsspel som få andra mittfältare kan skryta om och dessutom har det tuffa spelet i Premier League härdat honom och nu kan han smälla på om det behövs. Hur många gånger har man inte sett att Cesc komma i djupledslöpningar in i straffområdet i Arsenal? Tycker han påminner lite om Keita i just de momenten.
Barcelona Tobbe_ño1
2010-05-13 19:14
Fabregas till Barcelona har onekligen sina för och nackdelar.

Eftersom Xavi och Fabregas är väldigt lika i sina spelstilar så blir det svårare för motståndarna att radera Xavi ur matchbilden, då det kommer krävas mycket stor fokusering på just den uppgiften. Och om man fokuserar endast på Xavi kommer Fabregas få mycket större spelrum, han är visserligen inte lika bra som Xavi men han är definitivt kapabel att såra vilket försvar som helst.

Men likheten i respektive spelares spelstil kan också få negativa konsekvenser. Visst, deras likartade tankesätt är självklart positivt men det krävs variation för att vinna. Om Barcelonas två innermittfältare spelar på samma sätt, så blir det mycket lättare för motståndarna att försvara sig, då de endast behöver försvara sig mot ett sätts fotbollstänkande.

Sedan så är Xavi 30 år nu, han har garanterat tre-fyra år kvar på toppnivån, men sedan tror jag att åldern börjar ta ut sin rätt. Xavi och Iniesta har spelat med varandra väldigt länge, de kan hitta varandra med förbundna ögon. Det samspelet är inget man får över en dag. Jag har svårt att se Xavi och Fabregas utveckla det samarbetet medan Xavi fortfarande spelar på denna fantastiskt höga nivå.

Och detta är endast konsekvenserna för Xavi, för Iniesta blir också lidande av en eventuell ankomst av Fabregas. Han tvingas då ut på vänsterkanten, då ett Xavi-Farbegas-Iniesta mittfält är alldeles för obalanserat för att fungera i praktiken, och Iniestas kvalitéer kommer inte till lika stor användning ute på kanten som inne i mitten. Och som mittfältare höjer han även Xavis prestationsförmåga.

Sedan att man ska betala 500+ miljoner för en spelare som i grund och botten är en egen produkt, Barcelona la grunden Arsenal förfinade den, är absurt. Visserligen är inte pengarna något problem för Barcelona, men som sagt så är Fabregas alldeles för bra för att sitta på bänken, och Iniesta ska inte ut på kanten.
Annons: