/spanien/barcelona/forum/16350.aspx/spanien/barcelona/forum/16350.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-05-09 20:17
Har tiderna för nästa helg kommit ut än?
Barcelona Smogen
2010-05-09 20:16
Eftersom man inte kan skriva inne på puertan kommer min Real fråga här.
Har förstått att Banco Santander är en av de banker som lånat ut mycket pengar till Grekland och andra tveksamma låntagare. Detta har tydligen försatt banken i kris (enligt rykten) och gjort att dom riskerar konkurs. Banco Santander har ju också lånat ut en jävla massa pengar till Real, bla. för Ronaldo köpet. Vad händer med den skulden om det går åt pipan för banken?
Barcelona Gabriel
2010-05-09 20:13
För övrigt så hoppas jag att vi går ut för fullt redan från start mot Valladolid och besegrar dem med många mål, inte bara för att vinna ligan men också för att hjälpa Messi med att slå Ronaldos rekord från 96/97 - däremot får det verkligen inte bli en obsession som det idag blev för Drogba, det var pinsamt att se!
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-05-09 20:12
Ämne: Delarocha

Nä, vet....
Det står i alla fall hemsidan att Sveinn Gudjohnsen spelar där. Men den är ju inte så bra uppdaterad. T. ex Muniesa, Marc Bartra och Oriol Romeu står fortfarande i Juvenil A.
Barcelona Gabriel
2010-05-09 20:10
Dani Alves=The King

Kanske, som sagt, väldigt onödig diskussion. Men jag kan väl säga så här, jag känner betydligt mera folk som tycker illa om Drogba och Ronaldo än vad jag känner folk som beundrar dem. Åsikten är ungefär densamma hos alla jag känner, väldigt bra spelare, men skamliga spelare som inte går att beundra bortsett från det sportsliga och som verkligen inte är några bra förebilder.

Men, äsch, ska vi släppa det här?
Barcelona tano
2010-05-09 20:07
Ämne: PS

Problemet är ....
Jag tycker nog Fabregas är värd de pengarna om man tror att han kommer kunna bli en ny Xavi med något års lärande av mästaren. Om det finns något riktigt bra tillfälle att köpa in honom är det nog i sommar.

Angående högerback behövs det någon förstärkning. En egen bra talang skulle nog kunna räcka, det viktiga är att det inte blir ännu mer onödigt slarv bakåt från vad vi sett den här säsongen.

Ja vore kul om Pep testade spela Zlatan lite längre ner. Det finns ju inget som säger att han inte kan gå upp på topp då det finns lägen. Men det är helt säkert att han skulle göra mer nytta med sitt spelsinne på en sådan position. Men det känns inte som det kommer ske den här säsongen.
Barcelona el Flaco
2010-05-09 20:07
Vad kul att Tito Vilanovas, Joan Laportas och Guddys söner alla spelar i samma lag, Infantil B.
Barcelona Dani Alves=The King
2010-05-09 20:05
Gabriel //

Ok jo de sant man kan aldrig veta, men man kan ha en aning.

Men jag tror inte att folk gillar Ronaldo,Drogba bara för att de spelar i det lag man håller på.

De har nog riktiga beundrare också, men smaken är som baken.
Barcelona Gabriel
2010-05-09 20:02
Dani Alves=The King

Det där kan man aldrig få bevisat så den diskussionen är bara onödig. Liksom, man kan ju inte säga "tro mig" - haha förstår du min poäng?

Jag tror exempelvis att Messi har betydligt mera fans än vad Drogba har, men det innebär inte att det faktiskt är så.

Get my point? Hur som helst, onödig diskussion :-)
Barcelona Barca-nist
2010-05-09 20:00
Arshavin mål :)

Bra att det blev mål annars skulle han få ordentligt med skäll!
Barcelona Dani Alves=The King
2010-05-09 20:00
Gabriel //

Nej nej tror mig drogba och ronaldo är nog de fotbolls spelare med flest beundrare.

Däremot har de också många som ogillar dem.
Barcelona Jonathan Dos Iniesta
2010-05-09 19:59
Delarocha

Nä, vet inte om han är kvar fortfarande. Eidur är ju, precis som du sa på lån till Tottenham.
Barcelona Gabriel
2010-05-09 19:59
För övrigt så tycker jag inte att man kan klandra Chelsea för att dem vann med 8-0 idag. Visst, fin gest av Pep, men att tycka att det var "taskigt" av Chelsea anser jag bara vara rent utav löjligt!

Chelsea skall och bör enbart ha deras eget intresse i åtanke, allt det andra kan kvitta. Dessutom går fotboll ut på att göra så många mål som möjligt, som någon här inne tidigare också nämnt. Låt oss säga så här då - Barça snittar 5 mål per match under nästa ligasäsong (något väldigt otänkbart men lek med fantasin). Målrekord kommer att slås och laget kommer att uppmärksammas och hyllas ännu mera, det är något man borde vara stolt över som en supporter.

Visst sportmanship, men det handlar i min mening om att inte spela smutsigt eller fuska åt sig fördelar. Men när blev det "fult" att göra sitt bästa för att göra så många mål som möjligt?

Aja, skönt att alla inte kan tycka likadant men detta finner jag rent ut sagt bara fånigt även om jag samtidigt tycker att Pep är en stor, stor man och att det är saker som dessa som gör att han är så älskad och respekterad av alla.

Men men...
Barcelona Dani Alves=The King
2010-05-09 19:57
Sen att chelsea vann med 8-0 handlar inte om fönedring utan Chelsea vill visa sig från sin bästa sida.

De vill visa wigan att de bestämmer eftersom Wigan slog dem i ligans senast. Vadå man ska ta de lung de är inga pojkar finns inget att tycka synd om.
Jag vill gärna att barca ska vinna med 8-0 på hemmaplan mot vilket lag som helst snälla nån de splar inte i högsta ligan för att man ska tycka synd om dem.

Pluss att förlora med 8-0 mot ett bra lag är inge skam utan de visar bara hur bra Chelsea är just nu.
Delarocha
2010-05-09 19:55
Jonathan Dos Inesta

Säker på att Gudjohnsens son är kvar i laget? Eidur är väl i England nu?
Barcelona Jonathan Dos Iniesta
2010-05-09 19:52
L.A.M

Gudjohnsens son spelar ju i samma lag :D

Eller så kanske "riktiga" Laporta bjöd in han till La masia bara för att han gillade pojkens namn^^
Barcelona tano
2010-05-09 19:51
Ämne: Frodo

Håller med,....
Det har inget med tålamod att göra. Vissa här på forumet och i Sverige är helt enkelt fyllda av hat. Tråkigt men dessa personer har endast skrivit negativa åsikter om våra nyförvärs sedan ligans start. Bara försöka ignorera dessa personer i så hög utsträckning det går.
Barcelona Gabriel
2010-05-09 19:50
Dani Alves=The King

Man gillar dessa spelare eftersom man supportar laget dom spelar i och faktiskt är två väldigt bra spelare vilket i sin tur också resulterar i framgång för klubben man stöttar, därmed valet av att automatiskt tycka om dessa spelare.

Men dem är verkligen inga bra förebilder!
Barcelona Dani Alves=The King
2010-05-09 19:49
Gabriel //

Håller med dig till 100% Drogba och Ronaldo är så jävla lika.

filmningar, griniga att hela tiden vara i centrum osv.

Jävla skit spelare fattar inte hur man kan tycka om dessa spelare.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-05-09 19:46
Förresten, kollade igenom Barcelonas ungdomslag och när jag kollade Infantil B så hittade jag en 97:a som hette Joan Laporta i mellannamn. Det måste vara hans son:).
Barcelona Gabriel
2010-05-09 19:46
Är jävligt glad över att Barça inte har spelare som Drogba och Ronaldo, större egoister finns inte!

Spelare som dagens ungdomar borde se upp till är spelare som Xavi, Iniesta, Messi, Lampard och Rooney. Inte skamliga spelare som Drogba och Ronaldo som gör allt för att få the spotlight for themselves!
Barcelona Kim
2010-05-09 19:43
För att återgå till förra säsongens match mot Atlético de Madrid, så vann man denna med 6-1 efter att ha gjort ett mål i andra halvlek. Självfallet sa Aguirre det med glimten i ögat, men varför skulle Messis svar vara på skoj? Spela upp scenen i ditt inre ett par gånger och se om du hittar någon humoristiskt i Lionels svar.

Självfallet menade Messi vad han sa. 3-0, som vi såg igår, var en bra ledning, men inte en säker. Att gå ifrån till 5-0 (eller 5-1 som i AM-fallet) är kanske en nödvändighet för att stänga matchen, jag skulle inte kalla det förnedring.

För er som såg just mötet mellan dessa klubbar, och kommer ihåg scenariot, så är det tydligt att temponedgången var precis vad som skedde. Vi har sett det förr, vi har sett det den här säsongen, och vi kommer se det i fortsättningen. Som DM1982 skrev, så är Pep en gentleman, han vet att uppföra sig. Det är skillnad på att stänga matcher och att förnedra motståndare.

Att det är viktigare att ge publiken något att skratta åt än att respektera sina motståndare, är inte något som ingår i mina värderingar. Alla minns matchen mot Atlético de Madrid för den första halvleken, och jag är övertygad om att ingen i publiken gick därifrån och var besviken för att man spelade av den andra halvleken.

Ja, ett mål till gjordes - på lite av en slumpchans. Man gick inte för fullt, utan Atlético bjöd Barça på ytterligare ett mål.

Därmed sätter jag punkt för mig i denna diskussion.
Barcelona kallesiete
2010-05-09 19:43

En sak är säker. Vi skulle inte ha tappat skärpan i avsluten när det stod 0-3.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-05-09 19:42
Varför ska man sluta spela bara för att man leder med stora siffror? Fotboll handlar om att göra så mycket mål som möjligt. Det låter ju helt otroligt att man helt plötsligt bara ska sluta kämpa.
Man ska göra så många mål man kan, det tycker jag i alla fall!
Barcelona westinho
2010-05-09 19:39
Precis kalle, så vill jag också ställa upp.
Barcelona kallesiete
2010-05-09 19:37
Valdes
Alves Puyol Pique Abidal
Keita Busi
Messi
Pedro Zlatan Bojan

Något liknande. Full fart framåt!
Barcelona Jonathan Dos Iniesta
2010-05-09 19:36
Är det nån här som vet om man kan gå och kolla på Barcelonas undomslag när dom tränar? Hittar ingenting på Barcelonas hemsida om träningar och matcher osv...
Har ungdomslagen egna hemsidor isåfall vore det schyst om nån kunde länka.
Ska kanske åka ner till Barcelona snart och vil gärna se Cadete/Infantil träna eller spela match efftersom dom är ungefär lika gamla som jag själv.

Tacksam för svar!
Barcelona Barca-nist
2010-05-09 19:36
var det nån som Canal +sport nyss som berättade varför man väljer den spanska ligan framför Engelska??

självklart var Messi delaktig i sista video klipp :)
Barcelona westinho
2010-05-09 19:31
En av sakerna jag gillar med Barcelona är att man fortsätter spela offensivt trots att man leder med t.ex. 3-0. När Barcelona vann med 6-0 flera gånger förra säsongen, var inte det förnedring?

Exemplet ni tar upp mot Atlético Madrid... tränaren sa självklart det på skoj, och även Messis svar var på skoj. Om Barcelona fått fler chanser, hade de försökt göra fler mål.

Ni får också tycka vad ni vill, men jag tycker man ska tänka mer på sin egen publik, och ge dem en ordentlig show, än på motståndarna för att man tycker "synd" om dem.

Nog om detta.

Xavi är allså avstängd mot Valladolid trots allt. Kommer mittfältet bestå av Yaya-Busi-Keite? Jag hoppas att Messi går ner på mittfältet istället för Yaya.
Barcelona DM1982
2010-05-09 19:23
Pep har sagt att laget inte ska förnedra sina motståndare om de har en riktigt bra dag (typ när de leder med 4-0). Tycker att det är fin gest av Pep och visar vilket slags lag Barcelona är. Chelsea visade vilket slags lag de är idag, att förnedra sina motståndare är inte ok. Hade det varit en match mot ManU kunde man förstå det men vad har stackars Wigan gjort.

Nä, hellre Peps inställning till hur man ska vara mot sina motståndare. Det är Barcelonas anda över det.
Annons: