/spanien/barcelona/forum/1632.aspx/spanien/barcelona/forum/1632.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca - Puyol
2016-08-10 12:08
Nesta och Maldini visade mkt hjärta och inställning när dem spelade. Dagens spelare har inte samma hjärta för den klubb dem representerar för. Kolla på Totti, killen är inte så bra som förr men han kunde ha lämnat Roma för länge sen för en bättre klubb samt med mkt bättre lön men han valde att stanna i Roma för han skiter i pengar. Messi och Iniesta har ett stort hjärta för Barca men ibland så fuskar dem enormt mkt i de defensiva jobbet. Problemet är i Barca att väldigt många skiter i de defensiva jobbet för dem tycker att de behövs inte eller så har dessa spelare för mkt status. Ibland blir jag arg för jag undrar en sak, varför vill spelare ha konstant högre lön och varför vill dem inte visa hjärta för klubben som spelar för. Som Totti sa för några dagar sen, Dagens spelare tänker endast med pengar och hjärta finns inte längre menade Totti.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona funB
2016-08-10 11:55
@Rambla~:


Nae det kommer enbart vara 4 st som förra året. Räcker gott o vä ;)
umtiti tog inofficielt vermaelens plats i laget
Barcelona Smogen
2016-08-10 10:48
[QUOTE=Barca - Puyol]Pique är bra men han visar INTE så stort hjärta eller inställning som Puyol visade. [/QUOTE] Det finns ju också bara en handfull spelare i hela världen de senaste 20 åren som kunnat mäta sig med Puyol när det gäller hjärta och inställning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2016-08-10 10:44
Verkar inte vara någon svensk kanal som sänder Gamper
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-08-10 10:17
Nu när Vermaelen har lämnat, borde inte han ersättas med ny mittback? Det finns nu bara 4 mittbackar.
Barcelona Cule4life
2016-08-10 10:04
Stegen Bravo Masip Pique Umtiti Mathieu Alba Digne Vidal (Douglas) Busquets iniesta Rakitic Rafinha Gomes Roberto Samper Macherano Messi Suarez Neymar Denis Turan Tello Munir Såhär ser väl truppen ut i detta nu ??? Förstått att Tello och ngn till kan försvinna.
Barcelona Junta Dimision
2016-08-10 08:57
Angående Calleri, han är klar för West Ham och han presenteras efter OS. Han har ännu inte bekräftats av klubben, men han sa detta i en intervju med ESPN Argentina.
Barcelona Gio Style
2016-08-10 03:54
Thierry Henry

Nej Calleri har inte varit och spelat i Uruguay.
Han spelade i Boca Jrs 2014 (6 mål på 10 starter) och följde upp med 10 mål på 19 starter 2015. Och då ska vi tillägga att Argentinska ligan är en av dem målsnålaste ligorna.
Det som skedde var att ett investment bolag (vanligt i Sydamerika) köpte honom från Boca för 12 milj euros och skrev sedan in honom i den Uruguayanska klubben. Sedan lånades han därifrån ut till Sao Paulo, enbart för att han ska fortsätta spela och behålla/höja marknadsvärdet.

I Sao P har han i ligan denna säsong gjort 3 mål på 4 starter och hela 9 mål på 10 Copa Libertadores starter, vilket är Sydamerikas motsvarighet till Champions League.

Det är en ganska explosionsartad utveckling han har haft så det är inte så konstigt att han inte visat upp sig bland ungdomslagen. Och i A-landslaget vet vi ju vad Argentina har i offensiv väg.

Han är duktig, en riktig målskytt. Men jag tycker ändå att båda Grabiellerna är mer spännande. Dock hade ju han eller Gabigol fungerat bäst som avlastning IMO.
Barcelona Thierry Henry
2016-08-10 03:27
@Gio Style:Är verkligen Calleri så bra? Nu har jag dålig koll på Sydamerika. Men vrf sålde Boca junior honom till ett urugayanskt lag som sedan låna ut honom om han nu vart så bra? Sen så har han bara 1 u21 match på landslags nivå. Har han helt plötsligt exploderat i Brasilien eller något för när man läser statistik och cv så ser det inte alltför imponerande ut? Hur har han skött sig sen han kom in på lån?
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-10 02:48
[QUOTE=Gio Style]Mina cents gällande den nya anfallaren. Många har säkert redan koll på detta men tänkte att det kunde vara kul att göra en liten sammanfattning då jag följer Brasiliansk fotboll året om :) Gabriel Jesus är en spektakulär spelare, dock väldigt obeprovad än så länge. Talangen går dock inte att missa men jag är inte så säker på att han skulle kunna avlasta Suarez på rätt sätt. Gabriel Jesus höll främst till på kanterna när han kom till A-laget och jag blir inte förvånad om det är där han slutligen hamnar under Pep. Gabriel Jesus är inte en killer i straffområdet IMO ÄN. Han måste leverera mål på regelbunden basis under en längre tid än vad han gjort. Spelar i ett otroligt offensivt balanserat Palmeiras där hans speed utnyttjas optimalt. BRA värvning av Pep hur som. Luan är jag svag för. Minns att jag diskuterade hans talang med en brasiliansk supporter inför säsongen som inte trodde att Luan skulle bli så mkt bättre. Jag trodde tvärtom och han har minsann steppat upp ordentligt den här säsongen. Ser en del potential hos honom. Däremot är jag inte så säker på att det är den sortens spelare vi behöver. Han hade passat bra som falsk nia men nu spelar vi ju inte med en falsk nia längre. Gör sig bäst som släpande anfallare/ytter. Bra speluppfattning men lite väl egoistisk ibland. Har börjat hitta målet men det är inte direkt hans styrka. Känns också lite för lat för att kunna avlasta vår offensiva trio. Värva? Ja kanske det förutsatt att priset inte överstiger en 13-15 miljoner euros, MAX. Kostar han mer kan vi lägge dem extra miljonerna på den sista herren här nere. Och avslutningsvis kommer vi till dem spelarna som jag anser skulle göra bäst ifrån sig hos oss. Calleri och Gabigol. Calleri är en mer renodlad striker, en spelare som vet vart man ska stå och hur man ska löpa. Han ska ha bollen i straffområdet och inte så mycket mer än så. Kan nicka trots att han bara mäter 1.73m över marken. Avlastar Suarez rakt av. Gabigol... han är för mig den mest talangfulla av samtliga och även bäst för tillfället tillsammans med Calleri. Ni har säkert bra koll på honom redan. Inne på sin 3e säsong som ordinarie trots att han är 19 år ung. Precis som Calleri en killer framför målvakten. Otroligt komplett utan att för den delen vara spektakulär. Funktionell teknik (bra, men inte som G Jesus eller Luan) som utnyttjas på helt rätt sätt, löper rätt, står rätt och värderar situationer otroligt bra för sin unga ålder. Lirar till vänster då Ricardo Oliveira smäller in mål i Santos som central anfallare men kan göra det minst lika bra i den positionen istället. Jag skulle bli glad om Barca värvade nån av ovanstående, men när vi har förstatjing på Gabigol så vore otroligt dumt att inte utnyttja det. Bättre att göra det nu när vi behöver nån som kan avlasta vår offensiva trio och innan hans pris drar iväg för mkt. [/QUOTE] Tack för detta. Intressant att få läsa från någon som har koll :) Hoppas verkligen det blir Gabigol, Calleri är mitt andraval.
Postat via SvenskaFans-appen
Fidizzle
2016-08-10 02:01
@Barca - Puyol:

Den som jämför Barca å Real spelare, och sen skriver att Real spelare är bättre, är en maräng i Barca kläder.
Sen skriver du att du vill ha en staty på Ramos utanför Bernabeu!? What!? And why is it a concern of yours!?

Vi ska aldrig uttrycka oss positivt om Real lr spelare i Real, som Barca supportrar. När man väljer att bli en Barca supporter så blir man en i klubben (dvs historik, kultur, spelare, träning, ledning). Allt d där påverkar en personligt.

Pique kommer att nå legendstatus i Barca, för den lojala å trogna spelare han är. Vid slutet på Piques karriär om sisådär 10 år :), så e han i särklass barcas störste försvarare genom tiderna, när det kommer till titlar å framgång. Puyol är ändå bäst i mina ögon just nu, men om tio blir d en debatt om Puyol å Pique a la Nesta - Maldini, om vem som är bäst.
Barcelona Gio Style
2016-08-10 01:52
Mina cents gällande den nya anfallaren. Många har säkert redan koll på detta men tänkte att det kunde vara kul att göra en liten sammanfattning då jag följer Brasiliansk fotboll året om :)

Gabriel Jesus är en spektakulär spelare, dock väldigt obeprovad än så länge. Talangen går dock inte att missa men jag är inte så säker på att han skulle kunna avlasta Suarez på rätt sätt. Gabriel Jesus höll främst till på kanterna när han kom till A-laget och jag blir inte förvånad om det är där han slutligen hamnar under Pep. Gabriel Jesus är inte en killer i straffområdet IMO ÄN. Han måste leverera mål på regelbunden basis under en längre tid än vad han gjort. Spelar i ett otroligt offensivt balanserat Palmeiras där hans speed utnyttjas optimalt. BRA värvning av Pep hur som.

Luan är jag svag för. Minns att jag diskuterade hans talang med en brasiliansk supporter inför säsongen som inte trodde att Luan skulle bli så mkt bättre. Jag trodde tvärtom och han har minsann steppat upp ordentligt den här säsongen. Ser en del potential hos honom. Däremot är jag inte så säker på att det är den sortens spelare vi behöver. Han hade passat bra som falsk nia men nu spelar vi ju inte med en falsk nia längre. Gör sig bäst som släpande anfallare/ytter. Bra speluppfattning men lite väl egoistisk ibland. Har börjat hitta målet men det är inte direkt hans styrka. Känns också lite för lat för att kunna avlasta vår offensiva trio.
Värva? Ja kanske det förutsatt att priset inte överstiger en 13-15 miljoner euros, MAX. Kostar han mer kan vi lägge dem extra miljonerna på den sista herren här nere.

Och avslutningsvis kommer vi till dem spelarna som jag anser skulle göra bäst ifrån sig hos oss. Calleri och Gabigol.
Calleri är en mer renodlad striker, en spelare som vet vart man ska stå och hur man ska löpa. Han ska ha bollen i straffområdet och inte så mycket mer än så. Kan nicka trots att han bara mäter 1.73m över marken.
Avlastar Suarez rakt av.

Gabigol... han är för mig den mest talangfulla av samtliga och även bäst för tillfället tillsammans med Calleri. Ni har säkert bra koll på honom redan. Inne på sin 3e säsong som ordinarie trots att han är 19 år ung. Precis som Calleri en killer framför målvakten. Otroligt komplett utan att för den delen vara spektakulär. Funktionell teknik (bra, men inte som G Jesus eller Luan) som utnyttjas på helt rätt sätt, löper rätt, står rätt och värderar situationer otroligt bra för sin unga ålder. Lirar till vänster då Ricardo Oliveira smäller in mål i Santos som central anfallare men kan göra det minst lika bra i den positionen istället.

Jag skulle bli glad om Barca värvade nån av ovanstående, men när vi har förstatjing på Gabigol så vore otroligt dumt att inte utnyttja det. Bättre att göra det nu när vi behöver nån som kan avlasta vår offensiva trio och innan hans pris drar iväg för mkt.
Barcelona Junta Dimision
2016-08-10 01:02
@enkos:

Alltså bryr du dig mer om individuella priser än titlar?
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-10 00:53
Puyol Det var bara sista meningen som jag tyckte var bra. Det där med hjärta och inställning kan man alltid diskutera. Sådana spelare som T ex Puyol och Ramos lever ju på att spela fysiskt, aggressivt och har det som sitt verktyg. Då ser det ut som dem har en bra inställning(vinnarskalle brukar man säga). Men jag tror att t ex Iniesta och Messi har lika mycket hjärta och vinnarskalle, men dem har bara andra verktyg för att visa det. Barca har valt att använda det senare verktyget för att vinna matcher och det är därför jag Älskar Barca.
Barcelona neymar JR
2016-08-10 00:50
Barcelona saknar ingenting vi fortsätter vinna, att ni ens kan tvivla på vinnarskallar som Messi, iniesta, suarez.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - Puyol
2016-08-10 00:44
Pique är bra men han visar INTE så stort hjärta eller inställning som Puyol visade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - Puyol
2016-08-10 00:35
Jag vill att alla ska erkänna för en gång skull en sak, Real är inte Malmö. Folk beter sig som 12 åringar här inne. Alla underskattar Real. Om ni hade tänkt såhär Real vinner ändå då kanske de hade förlorat mot Sevilla. Ni trodde att Sevilla kunde vinna mot Real men Karma fick i våra ansikten. Man ska aldrig underskatta jävla Real. Jag må ogilla real hur mkt som helst men jag vet att dem kommer vinna hur de vet jag inte. Jag har valt att inte underskatta deras förbannade tur eller vad de nu kan vara. De krigar och pressar allt sen kommer de där lilla turen som de behöver tillslut vinner dem. Jag började heja på Barca pga Carles Puyol. Vid 5 års åldern såg Puyol på tv. Jag sa till mina kompisar att jag ska spela fotboll och var mittback som Puyol men mina tränare satte alltid mig som höger back eller vänster. Tränarna sa såhär till mig, du är snabb och din offensiv är nyttig för oss då gav jag mer eller mindre upp om mittbackstanken. Det finns många spelare som har lämnat Barca som både är extremt bra och dåliga men de värsta var när Puyol lämnade Barca. Puyol var den som visade hjärta och inställning och en sån spelare saknar Barca i laget. Jag saknar Puyol grovt mkt men va fan hjälper det. Jag följer honom överallt, Instagram eller Facebook men känns jobbigt när han inte är i Barca och spelar. Pique är bra men han visar ett så stort hjärta eller inställning som Puyol visade. Folk måste börja älska Barca mer än vad de ogillar Real. Skit i Real och dags att vi fokuserar på vårt lag. Vamos Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-10 00:21
Enkos ett tillägg

Jag tror inte att varken Barca eller Real spelarna väger CL högre än liga guldet.
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-10 00:15
Ni som säger att Uefas turneringar väger mest, hur kom då CR med i topp tre i Uefas pris förra året när han o RM floppa i CL o blev titellösa? Spelare som Neymar, Iniesta, Buffon, Piqué, Vidal, Tevez nobbades.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-08-10 00:08
Barca - Puyol Ramos är bättre än Pique på vad? Att göra mål är han bättre än Pique på men nu är han en försvare och hans främsta uppgift är att försvara och där är han en säkerhetsrisk. Han är 30 år men gör juniormisstag och får hjärnsläpp i många matcher, skulle blivit stor syndabock men Sevillas obefintliga försvarspel rädda honom. Överskattad!
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-10 00:08
Enkos

De är klart att CL väger mest i allas ögon.
Den statusen har UEFA lyckas med bygga upp och då är det också viktigt för dem också prisa dem spelarna som ingår i vinnande laget.
Allt för hålla kvar intresset och statusen på turneringen.
Det ligger mycket pengar bakom det!
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-10 00:03
[QUOTE=Barca - Puyol]För mig så är det klart en sak, Ramos är bättre än Pique och de har jag står jag vid. Ramos räddar Real i dem värsta minuterna medan Pique gör ett par bra matcher. Tycker synd om Ramos för killen gav dem 2 UCL titlar och Uefa super cup och klubblags VM men men ändå är det Ronaldo som hyllas. Ramos borde varje Real supporter uppskatta mer än Ronaldo varje för killen är avgörande i viktiga moment. Real borde göra en staty av Ramos inne i Bernabeu. Jag vet men fan va imponerande de är av Ramos. Ni kallar detta tur men jag kallar detta hjärta inget annat. Ramos visar hjärta men mest inställning. Real skapar tur men visst man kan få enkla lottningar men tur får dem inte hur som helst. Dem krigar och visar inställning och därefter får dem tur med sig så enkelt är det. Vi har inte samma inställning som Real tyvärr. Vi har inte samma hjärta eller attityd. Skillnaden mellan Real och Barca är, Barca leder med 3-0 men chillar. Real leder med 3-0 och går för 4-0 och 5-0 även 6 och 7-0. Vi slappnar av medan Real kör för fullt därför vinner dem och får med sig tur. Nu får vi möta ett taggat Sevilla. Detta är inte bra för oss som är utan Neymar och Douglas HAHAHAHHAHA. [/QUOTE] Antingen så är du en Madridista eller så börja du kolla på fotboll igår. Ingen seriös människa som kollat på fotboll ett tag kan tycka att Ramos är en bättre mittback än Piqué. Ta dig en titt på Piqué insats mot Sevilla i cupfinalen för några månader sen. Sån defensiv prestation kan bara Ramos mäkta med i sina drömmar. " Ramos bättre än Piqué" Skäms du inte?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-09 23:57
Vi vinner ligan och cupen och Suarez vinner hela Europas skytteligan och assist ligan och Messi trots skadefrånvaron gör nästan 30 mål och vinner assist men ändå har de inte plats bland de bästa medan en CL final ger 3 spelare plats. Så mycket om hur man ser på inhemska titel och en CL titel.
Barcelona Andreas-
2016-08-09 23:57
Ligan före CL? Hahah Sevilla kan inte ens spöa Real när dem saknar hela offensiven. Hade ligan varit något att ta i hade Sevilla vunnit med 5-0 idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - Puyol
2016-08-09 23:55
För mig så är det klart en sak, Ramos är bättre än Pique och de har jag står jag vid. Ramos räddar Real i dem värsta minuterna medan Pique gör ett par bra matcher. Tycker synd om Ramos för killen gav dem 2 UCL titlar och Uefa super cup och klubblags VM men men ändå är det Ronaldo som hyllas. Ramos borde varje Real supporter uppskatta mer än Ronaldo varje för killen är avgörande i viktiga moment. Real borde göra en staty av Ramos inne i Bernabeu. Jag vet men fan va imponerande de är av Ramos. Ni kallar detta tur men jag kallar detta hjärta inget annat. Ramos visar hjärta men mest inställning. Real skapar tur men visst man kan få enkla lottningar men tur får dem inte hur som helst. Dem krigar och visar inställning och därefter får dem tur med sig så enkelt är det. Vi har inte samma inställning som Real tyvärr. Vi har inte samma hjärta eller attityd. Skillnaden mellan Real och Barca är, Barca leder med 3-0 men chillar. Real leder med 3-0 och går för 4-0 och 5-0 även 6 och 7-0. Vi slappnar av medan Real kör för fullt därför vinner dem och får med sig tur. Nu får vi möta ett taggat Sevilla. Detta är inte bra för oss som är utan Neymar och Douglas HAHAHAHHAHA.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-09 23:51
@Barcelonistas:

CL väger mycket tyngre i allas ögon. Hellre CL än pajas ligan som ingen längre tar på allvar.
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-09 23:45
Spanska ligan är svårare att vinna än CL. CL är mycket tur i lottning, vikten av att börja borta i en CL slutspel är väldigt viktigt. Det är stora anledningen av våra torskar mot Arletico i CL.
Tiki-Taka
2016-08-09 23:43
Kolla länken ovan haha!! Deprimerande att läsa....vi kunde betala 4,5 mil euro för Douglas.....men inte för Asensio
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-09 23:41
Enkos

Men inte i den här matchen, dem såg måttligt intresserade av att vinna denna buckla.
Både när det gäller uttagning och inställning. Hade det gällt något hade dem jobbat hårdare för det.
Kändes som en träningsmatch!
Barcelona BARCA-més que un club
2016-08-09 23:36
enkos

Ja stämmer vi får se vad LE har för påverkan på spelarna denna säsong och vilken inställning dom kommer visa, vi får hoppas på det positiva i alla fall.
Annons: