/spanien/barcelona/forum/16181.aspx/spanien/barcelona/forum/16181.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Pep the King
2010-06-01 00:55
Vad står det. Ska vi köpa Mata?
Barcelona Jax12
2010-06-01 00:51
Ämne: Nej, han spelar vanl....
Ok, trodde han spela som högerback men där ser man.
Barcelona basaric
2010-06-01 00:47
Nej, han spelar vanligtvis som mittvback.
Barcelona Jax12
2010-06-01 00:45
Ämne: Ämne: Ämne....
Ja, det var fint att se Guardiolas stöd, då Muniesa tog utvisningen väldigt hårt! Men han spelar vanligtvis som vänsterback då eller?
Barcelona basaric
2010-06-01 00:42
Ämne: Ämne: Jax12
....
Marc kan agera som mittback, vänsterback och även som högerback..

Jag kommer ihåg hans debut.. han bidrog med en gangska ful tackling som ledde till rött kort, men det jag mest kommer ihåg är Pep Guardiolas stöd till Marc.. Han lovade honnom gång på gång att han skulle få fler chanser och att han inte skulle tänka på det som hänt.
Barcelona Jax12
2010-06-01 00:36
Ämne: Jax12

Det där med....
Kanke är jag som minns fel men har för mig att Muniesa gjorde sin debut som högerback där han också felaktigt enligt mitt tycke blev utvisad. Men kan i övrigt hålla med dig! Sen har vi ju alltid Puyol som kan spela vart som helst där bak.
Barcelona westinho
2010-06-01 00:35
Ämne: basaric
Håller med.....
Tror faktiskt inte det är någon som glömt honom, hehe.
Barcelona Hyder
2010-06-01 00:33
Jax12

Det där med att Muniesa skulle hoppa in som högerback om Alves skulle skada sig ser jag som föga troligt då han är vänsterfotad och kan spela både mittback och vänsterback. Jag ser gärna Marc Bartra som en back-up till Dani, en intressant spelare med en god fysik i längd och nickstyrka vilket står i kontrast mot brassen. Lite variation är alltid bra att ha i truppen.
Barcelona ★Sami★
2010-06-01 00:25
basaric
Håller med. Vi får för fan inte glömma Xavi. Han är så VIKTIG!
Barcelona basaric
2010-06-01 00:18
Busquets, Toure, Fabregas, Iniesta i all ära.. men Xavi Hernandez! Herregud vilken jävla spelare.. förlåt Messi men i mina ögon så är Xavi en större fotbollspelare.
Barcelona Rambla~
2010-06-01 00:17
Mojito

Jag har aldrig varit på facebook eller anslutit mig och lär inte starta nu. :)
Barcelona Mojito
2010-06-01 00:16
Rambla~

Jodå, om vi även skapar en grupp på facebook som hnadlar om att sälja Busi så kommer det att ske ;-p
Barcelona Barcanist
2010-06-01 00:15
Rambla~

Ja, Busquets gjorde det bra ifrån sig när han väl fick spela. Men att säga att vi vann trippeln med honom på mittfältet låter dock helt fel, enligt mig. Bokstavligt så är det väl fakta då han spelade en del viktiga matcher där, men nej då :-P
Barcelona Jax12
2010-06-01 00:12
Ser att det diskuteras flitigt hurvida Barcelonas trupp skall formeras till nästa säsong. Själv skulle jag vilja se dessa förändringar:

Köp eller flytta upp en målvakt från akademin, då jag anser att en klubb av FC Barcelonas storhet ska ha tre målvakter i sin trupp. Jag ser gärna att målvakten är ung så att han kan samla på sig erfarenhet och senare konkurrera med Valdes om en startplats om några år.

I försvaret ser ja gärna att man flyttar upp Marc Muniesa till a-laget, där han kan rycka in som högerback vid behov samtidigt som han kan spela som mittback. I mitten anser jag inte att man behöver förstärka, då Pique och Puyol sköter sitt jobb galant. Kanske skulle man sälja Marquez och ha Milito och Chygrynskyj som reserver. På vänsterbackspositionen ser jag gärna att man köper in Filipe Luiz som kan konkurrera med Abidal som även kan flytta in i mitten i fall det skulle behövas. I och med detta föryngras backlinjen. Sälj Maxwell och förläng lånen på Henrique och Caceres (alternativt sälj dom, då jag har svårt att se dom ta en startplats i dagens barca).

På mittfältet behövs enligt mig inga förstärkningar i fall Fabregas köps. Jag säger dock nej till ett köp om det i sin tur innebär att Toure försvinner! Flytta upp och förläng kontrakten med Alcantara och dos Santos.

Anfallet ser även det väldigt bra ut! Sälj Henry och låna ut Jeffren och vi har 5 anfallare som alla kan konkurrera om en plats i startelvan.

I och med detta skulle vi ha en trupp på 24 spelare. Däribland 3 målvakter, 8 backar, 8 mittfältare och 5 anfallare.

In: Filipe Luiz, Cesc Fabregas.
Och ungdomar från akademin.

Ut: Henry, Maxwell, Marquez
+ vissa av lånen.

Vad tycker ni om det?
Barcelona Rambla~
2010-06-01 00:11
Heh, det spelar ingen roll vad vi vill eller inte på det här forumet. Pep kommer aldrig att sälja Busquets oavsett åsikter här.
Barcelona Rambla~
2010-06-01 00:10
Barcanist

Ja, Yaya var riktigt bra den säsongen och hans insatser på mittfältet hade stor del i titlarna. Fast även Busquets gjorde bra insatser under den säsongen, vilken även var hans första i a-truppen.
Barcelona el Flaco - Nah Mean
2010-06-01 00:09
Westinho: "'Touré vs Busquets'-diskussionen måste vara en av de mest uttjatade diskussionerna i Les Rambles historia. Tillsammans med 'Robben vs Messi' och 'Zlatan vs Eto'o'."

Håller med om att Touré vs Busquets och Zlatan vs Eto'o diskussionerna är riktigt played out. Robben vs Messi däremot var en riktig klassiker. :P
Barcelona Rambla~
2010-06-01 00:07
CuléAndrés99

"Styrka och spelsinnet framför allt som en defensiv mittfältare behöver a la Guardiola."

Du tycks ha missat att det är just dessa egenskaper som Pep anser att Busquets besitter. Tror du det är därför han ofta väljer att spela honom före Touré?
Barcelona Barcanist
2010-06-01 00:07
Rambla~

Okej, om du menar så. Men Yaya spelade väl majoriteten av matcherna på mittfältet, alltså när alla ordinarie backarna var spelklara så spelades Yaya på mitten alla dagar i veckan. Och det var vägen till CL-finalen, CdR-finalen och CL-semin mot Chelsea, samt en bidragande faktor till att vi vann ligan. Det är så jag resonerar.

Edit: Och det var det jag menade när jag skrev att vi vann trippeln med Yaya på mittfältet. :-)
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-06-01 00:07
Varför vill man sälja Busquets och köpa Fabregas? Ser ingen logik i det hela. Det låter väldigt ironiskt.

Fabregas stack som en talang till Arsenal. Nu vill man köpa tillbaka honom för 50 m. euro.

Busquets utvecklas mer och mer för varje match. Ska man sälja honom? Och sen ångra sig och köpa honom för 50 m. euro?

Tänk på vad ni skriver. Det är pinsamt att läsa vissa kommentar.
Barcelona Barcanist
2010-06-01 00:05
CuléAndrés99

Det jag menade var att om Pep tänker forsätta spela med Busquets, ja då är det tjänstefel att inte sälja Touré. Just nu kan vi få upp emot en 300 miljoner för honom, men om han fortsätte att nöta bänk som han gjorde ifjol, då blir han inte värd mer än 100 miljoner nästa säsong. Det är en enorm sänkning. Jag, personligen har inget emot att Barca behåller Touré eller Busquets, jag vill bara att Barca ska försöka mjölka ut så mycket som möjligt ur Chelsea / Man City / Man United om Pep tänker fortsätta spela med Busquets nästa säsong! Annars har jag, som sagt, ingenting emot att Yaya stannar och tar tillbaka sin plats som privote.
Barcelona westinho
2010-06-01 00:04
"Touré vs Busquets"-diskussionen måste vara en av de mest uttjatade diskussionerna i Les Rambles historia. Tillsammans med "Robben vs Messi" och "Zlatan vs Eto'o".

Vi fattar. Folk gillar Yaya Touré och vill att han ska få spela istället för Busquets. Varför skulle Pep ändra på ett vinnande koncept? Busquets gör sitt jobb med bravur. Don't hate on him.

Så trött på denna diskussionen nu så jag spyr.
Barcelona Rambla~
2010-06-01 00:03
basaric:

Jag syftade på detta.

"Hetfield - Vi vann trippeln med Yaya på mittfältet kära du."
Barcelona el Flaco - Nah Mean
2010-06-01 00:00
I Champions league finalen i Rom spelade C. Ronaldo mest centralt i första halvleken och då var det Busquets, Touré och Piqué som var närmast honom i markeringarna. Sedan i andra halvleken placerades Ronaldo ute på kanten efter att Tévez och Berbatov kommit in och då var det främst Puyol som markerade honom.
Barcelona Hetfield
2010-06-01 00:00
Basaric & Barcanist

Det var i el Clasico som Puyol stoppade allt C.Ronaldo gjorde, inte för att han var dålig mot Man U

I finalen så var det Busquets som fick radera C.Ronaldo eftersom att Ferguson valde att spela honom centralt (vet fortfarande inte varför)

Jag undrar vad vissa av er har rökt för att komma fram till att Busquets måste säljas, ni får gärna dela med er av det
Barcelona CuléAndrés99
2010-06-01 00:00
Ämne: Ämne: Mycket ....
Bra skrivit Barcanist. Kan hålla med dig om att han kommer tappa värde om han inte får spela. Därför anser jag, att vi behåller Touré och säljer Busquets. Honom kan vi säkert få en 20 milj för, om inte mer. Inget personligt mot honom som vissa nämner med filmningar osv. det gör många spelare i Barca och andra lag. Tycker bara inte han har det extra som Barcaspelare behöver. Styrka och spelsinnet framför allt som en defensiv mittfältare behöver a la Guardiola.

Keita och Touré som supplement till Xavi, Fabregas och Iniesta. Wow.

Sedan kan ju Iniesta spela som vänsterytter och rotera med Pedro, samtidigt som Touré eller Keita kan ta plats på mittfältet, eller någon annan yngling. Är det pengar barca är ute efter, är det därför vissa tycker vi ska sälja Touré? förstår din tankegång Barcanist. Då kan vi ju sälja Zlatan? klagar inte på hans första säsong, men han passar inte i Barca och det vet alla. När han gör en bra match gör Messi en dålig, och vice versa. Ut med Zlatan och in med Fabregas? Har ju redan köpt Villa. Okej Henry sticker väl också, men då kanske Bojan får fler matcher.

Visca el blaugrana!
Barcelona basaric
2010-05-31 23:58
Hetfield

Puyol agerade högerback i finalen.. och Ronaldo var oftast där men lyckades inte skapa speciellt mycket tack vare el capitano.

Jag har för mig att Puyol fick 9/10 i betyg den matchen eftersom han tog hand om Ronaldo så bra.
Barcelona Barcanist
2010-05-31 23:57
Rambla

Skrev så mycket, så förstod inte riktigt vad du menar :-P

Hetfield

Har för mig att Ronaldo fäktades ganska mycket med Puyol på vår högerkant. Kanske är det minnet som sviker, vet ej. Men Busquets var iallafall osynlig i finalen - enligt mig.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-05-31 23:57
1. På mindre än 2 år har Busquets tagit sig upp från div. 4 till Spaniens landslag. Världens bästa landslag.

2. Han har startat varenda stormatch och vi har förlorat bara 1 av dom. Mot Inter på bortaplan. Resten har Barca lyckats vinna eller spela oavgjort.

3. Busquets måste vara en helvetes kämpe och vinnare för att lyckas att ta sig upp trots att i flera år levt i skuggan av GDS, Thiago, Gai, Jeffren, Pedro, JDS, V. Sanchez osv.

4. Yaya har förutom i vissa enstaka matcher sett trög och ur form ut.

5. Man kan inte peta en spansk landslagsspelare i längden.

6. Hellre förlorar jag Yaya nu än att se Busquets utvecklas någon annanstans och bli ännu en "Fabregas". För det kommer han bli. Han kommer bli en riktigt stor spelare i framtiden.

7. Yaya firade inte Barcas seger mot Madrid med laget. Han gick direkt in i omklädningsrummet med huvudet nere när alla andra firade. Där borde han visat karaktär.
Barcelona basaric
2010-05-31 23:55
westinho

Jag tycker att det är fel att använda det där som en ursäkt.. det spelar ingen roll om han kommer från vår klubb, vi valde o inte satsa på Fabregas så nu får vi betala runt 50 miljoner för att få hem honnom.. och glöm inte att det är Arsenal som gjort honnom till den han är idag.

Jag tänker precis som du annars.. det är okej att värva dyra spelare så länge dom presterar och levererar tittlar, inget fel i det.. och precis som du säger, tittlar = pengar.
Annons: