/spanien/barcelona/forum/16153.aspx/spanien/barcelona/forum/16153.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Gonzalo Gerardo Higuaín
2010-06-08 13:09
Är Yayas agent afrikan?
Barcelona Hetfield
2010-06-08 13:08
Pengar eller ingenting, jag vill verkligen inte ha Robinho i Barcelona.
Första budet lät ju bra (enligt rykten), nämligen 75 miljoner för Zlatan och Toure, då har vi råd med Cesc (om vi nu ska ha honom) och en till stjärna.

Nu sägs det att Toure ska ingå i ett byte så att priset på Cesc går ner, det skulle innebära 30-35 miljoner+Yaya.
Barcelona Pep.G
2010-06-08 13:02
Jag förstår mig inte på vissa som vill ha Cesc för 30 - 50 miljoner. Köptes Kaka för 700 miljoner svenska kronor så ta mig fan att en 22-årig Fabregas är värd mins lika mycket. Jag vill inte att Barca ska lägga så mycket pengar på en spelare, eller rent av en egen produkt, så Laporta & co satsa på någon annan.
Barcelona Larsson1333
2010-06-08 12:59
Ska arsenal ha 700 för fabregas är det inte mer än rätt att vi ska ha 300+ för toure

Anser ändå fabregas borde kosta max 450, annars borde vi inte köpa han

Chygrinski till Bayern? SÄLJ!
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-06-08 12:50
Enligt Daily Star vill Man City Byta Zlatan och Yaya mot Robinho + 15 milj euro.

Det skambudet på Yaya och Zlatan tar jag som en förolämpning. Även om Yayas agent vill att han lämnar Barcelona tyckte han att Citys första bud på Yaya såg ut att komma från en ruinerad klubb.

Bra att klubben har satt ett offentligt 35 milj. euro pris på Yaya Toure. Det är inte mer än rätt.
Barcelona Barcadinho.
2010-06-08 11:52
Jag håller med att EMD är pro Rosell. Det märker man. Det är nog ganska klart att tidningen släpper förbi duma uttal av mannen.
Jag vill inte försvara Rosell om den här saken, utan jag blir bara fundersam om hur man låter ett sådant uttalande bara blåsa iväg.
Det borde dessutom vara då en munsbit för Ingla, Benedito och Ferrer att sätta Rosell i mörkret och press. Det kunde vara ett perfekt läge att fortsätta kasta skit på honom. Det ingår ju i det politiska spelet att hitta negativa saker om motståndarna. Märkligt då att de andra tre kandidaterna är så tysta om saken. Jag har kanske missat det i tidningar.

Ang rösterna mot Laporta som ledde till att Ingla och 7 stycken till har sagt upp sig.
Nej, jag personligt tyckte inte att Laporta skulle behöva avgå. Även om 60 procent av rösterna krävde ett nytt presidentval, så lyckades inte motståndarna att få upp det till 66 procent som klubbens stadga kräver. Jag insåg inte att man behöver ändra reglerna i efterhand bara för att folk är missnöda.

En annan aspekt som gjorde att jag tänkte så var att jag orkade inte igen med kaos, nytt val, ändringar och förändringar. Vår käre klubb har haft många sådana politiska jobbiga spel som var destruktiva. Många otåliga personer som vill driva hit och dit. Jag ville ha lugnt och kontinuitet på gott och ont. Laporta har haft många fienden som försökte stöta och störa honom. De har bra anledningar till det i vissa stunder, men jag som sagt var trött på att det kunde skada den sportliga biten.
FC Barcelona är som en riksdag i miniatyr –alltså, en plats för starka personer att visa upp sig och plocka personliga poäng för framtida verksamhet.

Samma sak med den nästa presidenten - jag önskar att han kommer att kunna jobba någorlunda lugnt, så länge det inte sker alvarlig misskötsel. Man bör respektera valresultaten under den givna mandatperioden.
Tur att vi har Pep, men en dålig stämning kan påverka också honom till slut att ta ett sabbatsår eller så utan att återvända.

Det ordnar sig – så länge man har Messi, Xavi, Alves, Villa och många underbara spelare så tror jag inte att det kommer att gå åt helvete.

Barcelona Mr Andrés-Iniesta.
2010-06-08 11:19
Ja Stoitjkov vet vad han pratar om i alla fall : ).
Barcelona Pep the King
2010-06-08 11:12
Stoitjkov har så rätt!
Barcelona Smogen
2010-06-08 10:26


Nu kan jag inte spanska så bra men vad jag läst mig till på andra sidor är det så här:

Man kan utan problem läsa att Rosell vill att det (nästan) bara ska vara katalaner i la Masia. Ungefär samma som han anser om medlemmarna i Barcelona.

Rosell själv försöker ju förklara bort sig och menar att det är ett problem att vissa (afrikaner) fuskar med sin ålder och därför tar någon annans (katalan) plats på La Masia.

Hela handlar mycket om att slicka röv hos de som redan är medlemmar för att dom ska rösta på honom. Men själv börjar jag mer och mer tycka att han verkar vara en stor idiot.
Barcelona Fille s
2010-06-08 10:22
Ämne:
För den som är int....
tack. bra länk
Barcelona Fille s
2010-06-08 10:16
Kom just in och läser direkt att en av president kandidaterna är rasistisk eller har något imot afrikaner?? kan väl ändå inte stämma. Afrikanska spelare är ju något som 2000 talets fotboll fått ett stort tillskott av och de har förändrat hela sporten positivt!
Barcelona Smogen
2010-06-08 10:10

För den som är intresserad av presidentvalet i Barcelona och inte kan spanska eller katalanska är det bara att följa länken. En helt fantastiskt bra sida där det står (nästan) allt som är värt att veta om presidentvalet och de olika kandidaterna.
Andre_D
2010-06-08 10:09
Hyder

Deulofeu är född 1994. Så du säger att han kommer spela i B-laget om 1 år? Nej, det tror jag inte. Nästa år kommer han att fortsätta i Juvenil B för att nästa år igen gå till Youth A. Efter det kan vi snacka om B-laget.
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-06-08 10:09
Andre_D

Håller med dig. Kommer aldrig att glömma offside målet och Bojans mål. Fyfan!
Andre_D
2010-06-08 10:05
basaric

Sorry jag kan fortfarande inte släppa att de vann på ett offside-mål och ett felaktigt bortdömt mål :/
Barcelona Criff
2010-06-08 06:27
Tror inte det handlar om vi vill släppa honom eller inte, utan att Gai vill ha A-lags speltid. Och han vill ha det nu.
Jag menar han har inte ens fått B-lagsspeltid detta året.
Så drar han är det knappast vår klubbs val, utan Luis Enrique som helt enkelt anser att det finns bättre spelare, som man kan tycka är sådär då B-laget egentligen är till för att utveckla våra ungdomar.
Men hoppas dem går upp i Segunda, annars lär det väl bli massflock från B-laget misstänker jag.
Barcelona basaric
2010-06-08 01:47
Andre_D

Jag tror inte heller att vi kommer släppa honnom, men OM vi gör det så är det inget skitlag han går till direkt.
Barcelona Hyder
2010-06-08 01:40
Det skulle faktiskt inte svida speciellt mycket om Gai bestämde sig för att lämna oss. Visst, han är en talang men enligt av det jag har sett och hört verkar han även vara en smula överhypad. Dessutom känns det inte som det finns någon plats för israelen i våran A-trupp speciellt när vi har spelare som Bojan och Pedro på tillväxt. Tror däremot att Gerard Deulofeu kommer pricka in sig bättre i sinom tid. Han spelar ju fortfarande för Juvenil A om jag har förstått det rätt. Minst ett år till där och sedan blir det väll förmodligen B-laget för att sedan ta det stora steget. Då tror jag att man kan hitta en plats för honom. Han är en otroligt rolig spelare att titta på och det känns ju nästan som att han redan nu är fysiskt starkare än Gai. Däremot ska man kanske inte vara så hård som jag är nu, men jag antar samtidigt att Luis Enrique har bäst koll tillsammans med Pep gällande Gais situation. Ska han slå igenom kommer det om ett par år vara praktiskt taget omöjligt för Gerard att slå igenom. Då ska han handskas med en eller två inköpta stjärnanfallare plus Gai, Pedro, Bojan och Messí. Men det skulle samtidigt vara kul att ge Assulin lite välförtjänt speltid, för potential har han i alla fall. Han har inte kunnat backa upp sin bristande fysik med sitt övriga spel än, men han är ju samtidigt bar född 1991.
Andre_D
2010-06-08 01:32
Inte en chans att barca släpper Deulofeu till det skitlaget
Barcelona westinho
2010-06-08 01:28
Ämne: Enligt länktips så v....
Man måste också tänka på att Barcelona vunnit många titlar sedan dess och därmed fått mycket pengar.
Barcelona basaric
2010-06-08 01:12
Inter är tydligen ute efter talangen Gerard Deulofeu.. det sägs även att dom är interesserade i o värva Martin Caceres.
Barcelona Castefa
2010-06-08 01:01
Enligt länktips så var Barcelonas skuld 2007, 389 miljoner euro. Så att den nu skulle vara 490 är inte alls omöjligt. Det har ju köpt spelare för mycket mer (än skillnaden). Fast det är svårt att veta, då Barcelona är en medlemsförening är reglerna mycket lösare runt bokföring än för ett aktiebolag. Det utnyttjar man naturligtvis tillfullo.

Dock har nog Ingla gjort bort sig mest efter det att det kommit fram att han fixat platser åt nära och kära. Låter kanske oskyldigt, men det finns kanske 40-50 000 röstberättige medlemmar som står i kö för säsongskort, och under Laportas tid som president har exakt 0 personer från kön fått sitt kort. Han kommer få det mycket tufft.
Barcelona westinho
2010-06-08 00:50
Ämne: Kan någon förklara f....
Tror de inte gillar honom p.g.a. han är alldeles för engagerad politiskt och hans uttalande mm.
Barcelona Pep.G
2010-06-08 00:43
Kan någon förklara för mig varför katalanerna inte är nöjda med Laporta ? Av vad jag vet och har hört så är han den bästa presidenten Barcelona har haft. Rosell är så olik honom att jag nästan blir lite rädd. Från början fick man höra att Rosell är en Perez kopia som vill värva mycket och ett tag ryktades det om att Torres var klar och nu sägs det att han vill värna om La Masia så Big time att inga afrikanske spelare får vara med längre. Det blåser hårt i Katalonien för tillfället och jag tackar Gud varje dag för att vi har en tränare av Guardiolas kaliber som ändå håller truppen och spelarna utanför det här.

Hur det än blir med presidentvalet hoppas jag bara att vi får en president så lik Laporta som möjligt.
Barcelona Rambla~
2010-06-08 00:24
Det är ingen hemlighet att EMD står bakom Rosells kampanj. Sport är mer neutrala.
Barcelona tarrak
2010-06-08 00:20
Valdés

Nej det tycker jag inte. Benedito och Rosell vinner, precis som ditt inlägg antyder, kredibilitet genom att komma med samma siffror. Skulle de komma med helt olika uppgifter hade det blivit enklare att vifta bort det som illasinnade gissningar. Återigen, jag säger inte att de har fel, men jag skulle vilja veta varför de anser att de officiella siffrorna inte stämmer.

Vad det gäller de kameruanska barnen så inser nog de flesta att det handlar om fiske i mörka vatten istället för själva sakfrågan. För inte fan spelar det någon roll om någon enstaka La Masia-spelare är 15 när passet visar 14år. Nu har jag aldrig varit något fan av Rosell sedan hans avhopp, men för mig bör den typen av uttalanden vara direkt diskvalificerande för en framtida president.

NoGo

Tyvärr är det så att både den katalanska och Madrid-pressen verkar föredra Rosell, så när de förra helt ignorerar uttalandet så ger de andra det väldigt lite utrymme. Därför tror jag att de flesta culés helt har missat det. Med det sagt, så tror jag inte att det skulle påverka utgången av valet. Spanien är i djup kris och då tenderar den här typen av tongångar att öka.
Barcelona Mojito
2010-06-08 00:16
Säga vad man vill om Rosell, men han är ju i alla fall en färgstark och i viss mån en rätt så karismatisk person.

Jag hoppas nästa president, oavsett vem det blir, vågar stå upp för klubben och komma med starka uttalanden som Laportas "Real köper guldbollenvinnare, Barca skapar dem".

Visst har Laporta gjort ett par grodor också, men jag tycker det behövs en färgstark person på toppen även framöver.

Till sist måste jag också skriva att det är lätt att sitta här i Sverige och uttala sig om saker som händer 300 mil bort och inte "leva och andas" konsekvenserna som inhemska medlemmar gör. Och då pratar jag självklart om presidentvalet.
Barcelona Valdés
2010-06-08 00:05
Tarrak; Och du tycker inte att det är konstigt att siffrorna även bekräftas av Benedito. Angående det uttalande som du klistrat in så tar även jag avstånd ifrån det men hur tycker du själv att man skall förhålla sig ett eventuellt passfusk där det kan visa sig att ett par spelare "fått chansen" (och därmed också tagit densamma ifrån någon annan) genom att påstå sig vara två eller tre år yngre än vad man är?
Barcelona NoGo™
2010-06-08 00:02
Angående Rosells uttalande om att han inte vill ha afrikaner i La Masia.

Vad tänker han med? Håller inte med för fem öre och hoppas att Culés runt om världen fördömer hans uttalande. Vadå starkare och längre och inte rätt ålder bla bla. Man undrar ju varför han inte nämner andra nationaliteter utan bara afrikaner.

Väldigt konstigt att det inte har uppmärksammats mer i spanska medier, menar jag vill inte ha en president med sånna värderingar. Jag undrar vad de flesta nere i Barcelona tycker om det? Skulle vara intressant att veta, någon som vet om det gjorts några undersökningar om det nere i Katalonien.
Barcelona Mojito
2010-06-07 23:58
Valdés

Min uppfattning är att media är väldigt pro Rosell då katalanerna inte är så förtjusta i Laporta, samtidigt som den Madridbaserade pressen givetvis hellre ser en Perez-vänlig president...

Jag anser att Rosell tar chansen att kasta skit när han får den. Visst är det politik det handlar om, men han borde vara mer tydlig med sina egna planer i stället för att fokusera på det andra gjort eller inte gjort.
Annons: