/spanien/barcelona/forum/1614.aspx/spanien/barcelona/forum/1614.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2016-08-14 15:11
Kröjff - Valdes var ju en målvakt som var otroligt bra när det gällde spelet med fötterna, spelförståelsen osv. Ibland gjorde han också misstag men hans spel med fötterna gav ett lugnt till försvararna. jag ser en del likheter med Stegen som också har bra spel med fötterna, han slår nästan alltid klockrena "mini långbollar" till spelarna vilket leder till bra möjligheter till anfall osv. Jag tycker Ter Stegen är en bättre målvakt för just Barca med det sagt säger jag inte att han är en bättre målvakt men just för Barca tycker jag att han är det.Du påstod att Ter Stegens målvaktspel kan leda till misstag osv ja men det gjorde det ju för Valdes också? Det är lite som när backlinjen hos Barca väljer att passa sig igenom pressen istället för att slå bort bollen med en långboll. Jag föredrar att man håller sig till sin filosofi trots att det kan leda till misstag.

.
Barcelona Kröjff
2016-08-14 14:46
@Barcelonistas:


Hej Barcelonistas!

Du kan ju inte sätta punkt och sluta så. Jag är uppriktigt intresserad av vad det är som kännetecknar en typisk barcamålvakt och varför dessa kännetecken i så fall passar in i Luchos spelupplägg; som i mångt och mycket skiljer sig avsevärt från den s k filosofi som exempelvis Pep tillämpade. Uppriktigt intresserad, som sagt.
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-14 14:30
Den enda högerbacken jag skulle kunna tänka mig idag är Valencia, som Alves ersättare.
Barcelona Gabriel
2016-08-14 14:21
Även om Bravo är den av de två målvakterna som jag anser att man bör göra sig av med i första hand (förutsatt att vår nuvarande situation inte kan fortgå) så bör vi inte på några som helst sätt göra affären enkel för Pep. Pep är i princip desperat efter en världsklass målvakt till sitt lag och det finns inte många disponibla på marknaden. Så att sälja Bravo för under hans klausul, som ligger på 40M€ är jag starkt emot. Bravo hade höjt Manchester City avsevärt med målvaktsspelet och dem är i slutändan fortfarande en CL utamanare, och såledess också inget lag vi bör vilja förstärka. Så vill Pep pch City ha Bravo så är det bara att hosta upp 40M€ för honom, något jag tror de hade gjort eftersom de är desperata. Dags för Barcelona att följa med i hur dagens marknad fungerar och spela lite hard balls, men det är väl för mycket begärt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2016-08-14 14:17
Varför har dem flesta härinne mycket hat mot bravo? Visst kan förstå er som kommer med bra argument ( Att han är bättre än Ter stegen men att den sistnämnde sitter på större potential) och önskar bravo det bästa fast ni som hatar på bravo har jag aldrig förstått.....

Han har vart liga målvakt två år i rad och spelat superbra bägge säsongerna. Hans fotarbete är magnifikt samt att han styr backlinjen på ett utmärkert sätt. Han känns som en viktig ledare i laget pga hans rutin och ålder. Han har vart avgörande flera viktiga matcher såsom matchen mot Valencia samt El classico. Han var tongivande i ett Chile som slog ut messis Argentina i Copa final två år I rad.... Kanske det är anledningen varför många härinne hatar på honom. Det är bara att gå tillbaka till dagen finalen spelades och läsa härinne.... Har aldrig i mitt liv bevittnat fans använda könsord och skriva sälj sitt lags spelare pga han storspelade och fixade ett mästerskaps titel åt sitt hemland.

Jag gillar Ter Stegen och vill självklart han ska stanna fast om han inte kan acceptera konkurens borde han lämna samma sak gäller för Bravo. Lämnar Ter Stegen så är vi 40-50 miljoner euro rikare och har ändå en bättre målvakt som kan stå i vårt mål 3-5 år till och under den tiden kommer det komma upp minst 15 nya världsmålvakter. Säljer vi bravo har vi fått cirka 20-35 miljoner euro och då har vi en ung målvakt med hög potential som kan stå i målet 10-14 år till fast som är sämre än bravo.

Bägge alternativen ser jag som win-win situation, helst att båda stannar och den bästa står målvakt annars har jag fullförtoende för Luchos beslut eftersom det har gett oss 5 stora titlar och plus att han är den som ser dessa två proffesionella målvakter varje dag.

Sorry för stavfel, skriver från mobilen
Barcelona Shanghai
2016-08-14 14:11
Bravo mot Hart hade varit en perfekt affär som både parter vinner på. Hart skulle lätt acceptera rollen som reserv.

Barcelona DM1982
2016-08-14 14:02
[QUOTE=Bosketts]Var ser man lättast matchen ikväll? Viaplay sänder inte. Går denna match under samma licens som cupen? [/QUOTE] Eurosport 1. Skön tid också, 22:00. : /
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-08-14 13:57
Var ser man lättast matchen ikväll? Viaplay sänder inte. Går denna match under samma licens som cupen?
Barcelona Barcelonistas
2016-08-14 13:57
Bravo ska utan tvekan säljas då Ter Stegen är en Barca målvakt det är inte Bravo punktslut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-14 13:55
Om både Ter och Bravo har deklarerat att de inte tänker bli andra val varför liksom tvinga någon som är missnöjd att vara kvar . LE ska bestämma vem han vill ha och låta den andre gå. Att Pep sedan tar honom ser jag inget fel med.
Barcelona Kröjff
2016-08-14 13:39
Är det "journalismen" eller Pep som är boven i dramat, nu när Silly Season går in i sitt slutskede? Eller är det rentav ryktesspridande supportrar, som är skurkarna?
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-14 13:14
[QUOTE=Andresito]Fast i ärlighetens namn så har vi ju noll nytta av en backup till Suárez i nuläget. Den nya anfallaren kan lika gärna komma den 31 augusti. Hellre ta det lugnt och få in rätt spelare än att panikvärva bara för sakens skull. [/QUOTE] Nytta just nu har vi inte, det stämmer. Men det är lättare för en spelare om han får ta del av Barcas försäsong o komma in i Barcas spelsätt osv innan det allvarliga sätter igång. Nu blir det hetluften direkt. Tycker faktiskt det tagit på tok för långt tid för att värva en back-up striker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-14 13:05
Förstår faktiskt inte varför Pep ska försöka så hårt med Bravo eller Ter stegen när Leno i Leverkusen är en billigare värvning?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-14 13:04
Vad gäller Paco så ska ju Valencias president sagt att dem inte vill sälja och självklart vill dem inte det, men samtidigt behöver Valencia pengar för att klara FFP. Så frågan är om dem har något val? Dessutom verkar det vara ägaren som är för en affär. Jag hade gärna sett att vi värvade Paco, men samtidigt ska vi inte ödsla massa tid. Man kan erbjuda €30M samt Munir/Samper. Säger dem fortfarande nej gå för Lucas Perez som första val och den här Luan som andra val.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-14 12:55
Vi ska verkligen inte sälja Bravo och det hoppas jag folk fattar. Vi behöver konkurrens i truppen som sagt. För övrigt stör jag mig otroligt mycket på Pep som försökt värva både Ter Stegen och nu även Bravo, Skärpning. Dessutom kommer ingen målvakt säljas för någon summa under utköpsklausulen. Så vill City ha Bravo får dem betala €40M.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-08-14 12:33
Vet inte vem som gjorde jämförelser mellan Bravo och ter Stegen härinne, som sen fick andra att göra just så. Om det råkade vara mitt inlägg som fick igång den diskussionen, så vill jag be er läsa det igen. Notera då att namnet Bravo över huvud taget inte nämns. Och att inga som helst jämförelser mellan honom och ter Stegen görs.
Infallsvinkeln var att en coach som får sin ofantliga inkomst av en arbetsgivare, som givit honom i uppdrag att bl a besegra lag som FC Barcelona, knappast kan agera som en culé med sin yrkesheder i behåll. Svårare än så är det inte. Om andra sedan inte "gillar läget" gör ingen skillnad i sak. För Pep själv är så illa tvungen, under nuvarande premisser.

Och eftersom det var ryktet om att Guardiola som ett led i att fullfölja uppdraget han fått av sin frikostiga arbetsgivare, visat intresse för ter Stegen, så nämnde jag givetvis också denne tyske målvakten. Om man sen vill läsa in att jag tycker att han är och förblir sämre än chilenaren, så står det givetvis var och en fritt att göra så.

Visst skrev jag att ter Stegen är misstagsbenägen. Men det betyder ju inte med automatik att jag anser Bravo vara felfri. Men den senare fanns ju inte på den agenda som föranledde mig att skriva inlägget ifråga. Dock vill jag nog mena att försvarsspel ska vara synkroniserat utifrån en specificerad spelfilosofi, samt att målvakten bör vara integrerad kugge i denna lagdel. Och dom som läste riktigt noga, kunde förhoppningsvis notera att jag tror ter Stegen skulle komma mer till sin rätt och utvecklas till det bättre under Pep Guardiolas ledarskap, än vad han gör på bänken i Barca.
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-14 12:21
Årets trupp som jag varit inne på tidigare är en bredare trupp för framtiden och för rotation. Men startelvan är sämre än förra året. På grund av att Alves har lämnat och vi inte har fyllt hans plats med en likvärdig spelare. Vänsterback har vi fått Digne, som backup framtiden får säga om det är bra. Men idag vill jag se Camara på vänsterbacken, väldigt intressant spelare. Mittfältet har vi många spelare, men här är andra delen som jag är orolig över. Vi har många spelare som är likvärdiga, vi saknar spelare på mittfältet( förutom Iniesta) som är explosiva som kan vända bort och driva boll förbi motståndare. Mina förhoppningar ligger på att Andre Gomes ska klara det. Men då måste han ha mod och självförtroende att våga ta den rollen. Det är ofta stora problemet att spela i Barca. Att våga spela på sitt Max. Det är lätt att känna sig liten i ett lag med bara världsstjärnor, t om Zlatan klarade inte det. Forward har vi ju dem 3 bästa forwarderna i världen MSN. Nu har vi endast Munir som backup. Det går att använda mittfältare som ytterforward, men då får vi problemet med samma sak, som på mitten, men större att dem är för tempo lösa. Problemet är ju endast om en eller flera blir skadade samtidigt. Rotation inte lika viktigt för forwards. MSN skulle ändå spela om vi får som förra året Real efter ett WM kval samling. Luan skulle vara en skön spelare att få in som backup för Suarez, men vägrar tro att han vill sitta på bänken i 85 % av matcherna och spela mot endast botten lagen eller vid skador.
Barcelona Barca - Puyol
2016-08-14 12:19
Jag är riktigt jävla orolig för jag tror allvarligt att Sevilla vinner över oss. Vi har ingen form och om masken fortsätter spela kommer vi förlora. De har vi sett försäsongen. Vi hade behövt hitta formen. Sevilla har mer matchform i sig. Hoppas att vi inte förlorar. Jag tror på vårt lag men men allt kan hända. Vi bör inte underskatta Sevilla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-14 12:06
@Rieiro:

Real slog Sevilla med halva b laget. Vinner vi inte med vårt ordinarie lag mot samma Sevilla är det skandal och största ansvaret kommer att liga på LE.
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-14 11:46
Rieiro

Hoppas att det går bättre än förra årets supercup mot Bilbao.
Barca kommer att rotera frisk i båda matcherna och en hel del nya som kommer få speltid.
Det är ju 3 matcher på 6 dagar.


Barcelona Rieiro
2016-08-14 10:45
Har en riktigt dålig magkänsla inför kvällen. Laget har inte sett ut som just ett lag de senaste och bakåt har de sett dåligt ut i både presspelet och individuella misstag
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-14 10:10
350 miljoner för en 33 årig Bravo får vi bara glömma.
Barcelona barcagurl
2016-08-14 09:55
Av vad jag läst så verkade Luan vara riktigt grym igår, vad begär dem för honom? Överpris eller faktiskt värda pengar? Och av vad jag förstått så är han en "Suarez-typ" stämmer det? Hur som helst är jag faktiskt inte ett dugg orolig över vår backup anfallare, detta fönstret har imponerat stort på mig och jag tror inte sista ordet är sagt än. I dagsläget känns det som att vad som kan komma in, tillomed en högerback. Men har inte allt för stora förhoppningar angående den platsen. Målet då, både ter stegen och bravo ryktas otroligt mycket till City, vilket jag känner är fult av Pep. Första gången vi har två jävligt bra målvakter så ska ena lämna.. Jag förstår att ingen av de vill agera andra målvakt, så jag säger sälj Bravo, 350 mille MINST. Köp in diego alves som backup till ter stegen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-08-14 09:45
[QUOTE=El Pistolero #9]Säsongen drar igång på allvar imorn o vi har fortfarande inte värvat en jävla back-up striker. Frustrerande. [/QUOTE] Fast i ärlighetens namn så har vi ju noll nytta av en backup till Suárez i nuläget. Den nya anfallaren kan lika gärna komma den 31 augusti. Hellre ta det lugnt och få in rätt spelare än att panikvärva bara för sakens skull.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-14 08:55
@El Pistolero #9:

Vilka har de värvat förutom Leo Baptistao som nätade mot Juve igår. Starkt annars av Espanyol att spela 2-2 mot Juve där Juve kvitterade i sista minuten.
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-14 04:46
Luan rättvänd utan press på sig utanför straffområdet, kan bara resultera i mål med det skottet han besitter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2016-08-14 04:45
Luan är grym!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-14 04:45
Golaso Luan :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-08-14 04:44
Elegant mål av luan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-14 04:44
Rodrigo Caio, wow!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: