/spanien/barcelona/forum/16005.aspx/spanien/barcelona/forum/16005.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2010-06-28 02:21
Heywood Jablome /

Härlig läsning om Piqué & Cesc. Verkar som om de två har en mycket speciell relation.

Känns bara mer och mer för varje dag som går att Cesc kommer återvända till Barcelona inom kort.
Kan tänka mig att Piqué inte skulle ha något emot att ha honom i samma lag heller.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-06-28 01:53
el Flaco.

jag håller nog med dig!


Läste en väldig rolig intervju med Cesc och Piqué när kameran inte var på.

Cesc fick en fråga om det var okej om han kunde göra intervjun med Piqué och han svarade

- Med Gery? Om ni vill

Piqué: Jag har känt Cesc sedan vi båda försökte slå in oss i Alevin A-laget när vi var tio år gamla.

Cesc börjar att skratta och säger

- Han har alltid varit likadan i vissa matcher tog han märkliga "utflykter". Han började som mittback, men hamnade i motståndarnas straffområde. Tränaren brukade skrika åt honom och sade 'Lämna ryggsäcken, du ska inte på någon resa!'

De båda diskuterade också om vem som gjorde flest mål. Piqué påstod att han gjorde minst 50 mål och att Cesc spelade fram till 40 av de målen. De pratade också om Messi och sade att han grym på Playstation och vem som var bäst mellan Cesc och Piqué på Pro evolution soccer. Piqué påstår att ingen någonsin har slagit honom i bordtennis. Cesc säger också att Piqué är för arrogant för att säga att han är dålig på någonting med ett leende.

- Det var därför du lämnade för spel i England så att du slippa mig va?, säger Piqué

- Ja, svarar Cesc och fortsätter med att säga att det var nog anledningen till att jag lämnade.

Puyol kommer och Piqué säger

- Puyi, Barcelona kommer att ge oss bonusar för att vi vann trippeln och att ni fick stå ut med mig.

När Barcelona spelade i finalen mot Arsenal 2006 fick Piqué biljetter av Cesc, när Barcelona mötte Manchester United fick Cesc biljetter av Piqué. Tyvärr kunde inte Cesc komma och kolla på den matchen, men det är uppenbart att Piqué och Cesc har en speciell relation med varandrna efter alla år på La Masia tillsammans.
Barcelona el Flaco - Garra Charrúa
2010-06-28 01:23
Heywood Jablome/

Jag skulle tänka mig att Pep har bestämt sig för att Busi ska vara den ordinarie pivote. Annars hade han och klubbledningen lika gärna övertalat Touré att han ska lira från start nästa säsong istället för att låta honom gå och köpa in en ersättare.

Så oavsett vem man köper in så utgår jag från att Busquets kommer finnas i startelvan under merparten av matcherna den kommande säsongen. Av den enkla anledningen är jag emot en värvning av argentinaren eftersom det är onödigt att köpa en en sådan dyr spelare och ha honom på bänken.

Mascherano är förvisso en grym bollvinnare, men finns en sak som han inte är särskilt bra på och där Busquets är bättre, och det är bollbehandlingen och förmågan att spela bollen snabbt till sina lagkamrater.
Atlético addeh
2010-06-28 01:23
Ämne: el Flaco.

Köper ....
Heywood Jablome /

Jag tror Busquets är första valet hos Pep, spelar ingen roll vem som kommer ersätta Yaya. Annars var det bara idiotiskt av Pep låta Busi få så mycket speltid förra säsongen om han ändå ska peta honom inför nästa.
Busquets är och kommer förbli nummer ett, i alla fall enligt Pep.
Atlético addeh
2010-06-28 01:19
Håller med vad el Flaco säger om vår blivande kapten. Trots att Valdés är 3e kapten i nuläget tror jag som alltid en omröstning kommer hållas och där har jag väldigt svårt att tro att Valdés kommer få förtroendet. Piqué är helt klart vår blivande kapten, även om han är en pajas utanför planen.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-06-28 01:16
el Flaco.

Köper man Mascherano för att sitta på bänken så är det ju väldigt konstigt. Men om Guardiola vill ha honom så måste han ju gå före Busquets. Även fall det inte är en nödvändig värvning så är Mascherno en bättre defensiv mittfältare än Busquets. Han är en mästare på att stänga ytor och att stå rätt.

Frågan är hur mycket han kostar. Hans kontrakt går ut om två år.
Barcelona el Flaco - Garra Charrúa
2010-06-28 01:03
Heywood Jablome/

Jag ställer mig emot att värva in Mascherano som Tourés ersättare. Även om det nu sägs att el jefecito gärna vill spela tillsammans med Messi i Barcelona så ställer jag mig tveksam till att Mascherano ska gå med på att vara nummer två bakom Busquets.

Skulle i såna fall hellre köpa in en spelare som kan gå med på att vara reserv och som inte kommer kosta lika mycket som Mascherano, vars prislapp ryktas ligga på runt 20-25 miljoner euro.
Barcelona Frodo
2010-06-28 01:00
FCB

Inte varit Messis VM? Han har varit Argentinas bästa spelare hittills och är även den viktigaste. Han har kommit till en nivå där positiva saker att säga om honom börjat ta slut och därför förstoras varje litet misstag som han gör.
Barcelona el Flaco - Garra Charrúa
2010-06-28 00:58
Hetfield/

Valdés är förvisso tredje kaptenen, men efter att Puyol och Xavi har dragit sig tillbaka kan jag tänka mig att laget kommer hålla en ny omröstning om vem som ska bli förste kaptenen. Detta skedde bl.a. när Guardiola åkte till Italien och Luis Enrique pensionerade sig. Ifall en sådan omröstning sker tror jag att Piqué har stora möjligheter att få bära la senyera runt armen i framtiden.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-06-28 00:58
Från totalbarca.com så länkar de "Cartoon of the day" från Sport.es och den här fick mig att skratta.

Iniesta: Cristiano doesn’t worry me, I already told him to shut up with Barça…and if it’s necessary, I’ll do it again with Spain.

Jag vet inte om det har diskuterats här, men sägs att Inter skippar att försöka värva Mascheran och vi vet sedan tidigare att Barcelona har varit efter honom och att han sagt att han borde ha flyttat till Barcelona för att han känner sig ensam i Liverpool och att hans familj inte trivs. Mascherano i Barcelona? Välkommen?
Barcelona el Flaco - Garra Charrúa
2010-06-28 00:51
Heywood/

"Under El Clasico-matchen på Bernabeu förra säsongen trodde jag aldrig att Piqué skulle ta Ronaldo en-mot-en på en större yta där Ronaldo kunde utnyttja sin snabbhet."

Jag minns också den matchen väldigt bra och jag blev också lika överaskad över att Piqué klarade av att hålla jämna steg med C. Ronaldo i löpningarna. Piquenbaur plockade bort portugisen fullständigt.

"Piqué är en framtida kapten och på bara en säsong har han blivit en av lagets viktigaste spelare."

Efter att Puyol och Xavi har lagt skorna på hyllan, vilket lär bli om ca tre-fyra år, så ska kaptensbindeln gå till Piqué, ingen tvekan om den saken.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-06-28 00:48
När Nesta får vara skadefri så är han världens bästa mittback, utan snack.
Pique håller dock på att gå om, jag tycker att är flera steg före de flesta mittbackarna.

Jag kan inte förstå att Man U släppte honom.

---------

Kaptensbindeln kommer inte att gå till Pique när Valdes är 3:e kapten?
Det är ju synd, inget illa om Valdes men jag är allergisk mot att man ger kaptensbindeln till en målvakt.
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-06-28 00:44
Hyder.

Under El Clasico-matchen på Bernabeu förra säsongen trodde jag aldrig att Piqué skulle ta Ronaldo en-mot-en på en större yta där Ronaldo kunde utnyttja sin snabbhet.

Piqué är en framtida kapten och på bara en säsong har han blivit en av lagets viktigaste spelare.
Barcelona Barca el rey
2010-06-28 00:38
1
problemet med messi är att han är som en playmaker och hämtar alla bollar i mittcirckel.

2 Problemet med argentina är att de inte har en bra playmaker som xavi. Maradona tog tyvär inte ut Riquelme till vm som är riktigt bra men de har typ bråkat. riquelme som annars är argentinas bästa playmaker genom tiderna
Barcelona Hyder
2010-06-28 00:32
För mig är Piqué den mest kompletta backen i världen och numera även den bästa. Han har fan allt. Nämn en annan back som är bättre i uppspelsfasen, då menar jag krossbollar, driv med boll och allmän teknik. Han är en bjässe i luftrummet med sin längd och tyngd. Hör och häpna så är han till och med snabb. Då har jag inte nämnt hans lung och brytningssäkerhet. Finns det något han inte är bra på? Kung!

EDIT: Thiago Silva är också en personlig favorit hos mig som även han innehar väldigt många av de egenskaper som Piqué redan besitter. Skillnaden är att Thiago ligger ett par nivåer lägre än vår framtida kapten. Terry, Nesta och Ferdinand är alla rutinerade och bra men tyvärr för deras del platsar dem inte på min lista. Speciellt inte den sistnämnda som jag anser vara otroligt överskattad. Nesta i sina bästa dagar är dock helt otrolig. Terry likaså men inte alls på samma nivå som Alessandro.
Barcelona The Reporter
2010-06-28 00:32
En kompis till mig idag påstod att Terry, Nesta, Thiago Silva, Puyol, Pique, Vidic, Ferdinand är bättre idagsläget
Barcelona F_C_B
2010-06-28 00:28
Ämne: Tycker ni inte att W....
Snarare top 3, med Lucio på plan samtidigt så blev dem utvalda till dem bästa mittbackarna förra säsongen.

Pique är också där.

Vet inte nån mer som kan hota när det gäller mittbackar.
Barcelona The Reporter
2010-06-28 00:25
Tycker ni inte att Walter Samuel idagsläget är med top 7 världens bästa mittbackar?

Barcelona F_C_B
2010-06-28 00:25
Tror egentligen inte Messis position är direkt så som vi alla ser det, utan jag tror att att Maradona vill att Messi ska ha en fri roll och spela precis där han vill.

Eftersom Messi vill synas, vill i princip göra allt på egen hand och vill ha mycket boll, så går han ner och hämtar bollen hela tiden, därför syns det att han är för defensiv när han egentligen ska vara lite högre upp i banan om han får välja, men som jag skrev innan så vill han ha mycket boll och just därför får han inte ut det han är kapabel till.

Och egentligen är det inte så som de flesta här tror.
Messi har spelat rätt så mycket högre upp i banan också, varit inne i straffområdet, haft sina skott, gjort sina ruscher, men han misslyckas med det mesta när han väl har boll.

Nej det här är inte Messis VM än så länge!
Barcelona Rambla~
2010-06-27 23:52
Ämne: Rambla

Det är ju ....
Bekväm ja, men det är nog Maradona som sagt åt honom att inte delta så mycket i presspelet. Det har Maradona offrat Higuain och Tevez till. I Barca så deltar faktiskt Messi mycket mer i presspelet och löper framför allt mycket mer. Det jag tycker saknas i Argentina jämfört med i Barca är kombinationsspelet med lagkamraterna men det är ju bara naturligt då landslaget inte alls har samma förutsättningar då de träffas så sällan. Det har visserligen blivit bättre och bättre tack vare att de nu har varit tillsammans en längre tid.
Barcelona el Maestro!
2010-06-27 23:49
Messis position är nog en bra taktik av Maradona.
Argentina behöver ha Messi längre ner på plan. Man saknar en bra playmaker som kan bygga upp spelet. Men trots sin tillbakadragna roll så har Messi ändå kommit till lägen där han drar skott. Han är den som har haft mest skott i laget, tror jag.

Målen kommer om Argentina går längre i VM. Tycker otroligt bra att Tevez kommer igång och är i form inför kvarten.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-06-27 23:41
Rambla

Det är ju klar skillnad mellan Messi i Barcelona och Messi i Argentina, det måste han själv förstå. I Barcelona så kan han göra lite som han vill för att han vet att det finns spelare som Puyol, Pique, Busquets, Xavi osv. som kan reparera om han tappar bollen.

Hur smart är det att börja dribbla i onödiga lägen när vraket Demichelis finns bakom? Ibland är det bäst att bara släppa iväg bollen.
Om man hade haft Mascherano och Cambiasso som mittfältare så hade Messi kunnat spela som anfallare.

Men ja, han får för mycket kritik och det är inte helt och hållet hans fel. Han får ju bara stå i mittcirkeln, men jag känner att han är alldeles bekväm av sig. Jämför det med Tevez.
Barcelona ★Sami★
2010-06-27 23:35
Äh Messi har gjort det riktigt bra. Men handen på hjärtat så gjorde han ingen bra match idag. Hade inte Messi varit på plan så hade inte Higuain gjort målen.
Barcelona el Flaco - Garra Charrúa
2010-06-27 23:33
Ser att vissa är inne på att slänga in Pastore på mittfältet för att avlasta Messi, men jag tror inte att det är ett särskilt realistiskt scenario. El flaco har inte fått särskilt mycket speltid av Maradona under VM än så länge och jag vet inte heller om han är riktigt redo att få starta mot tyskarna.

Det mest troliga är att vi får se Messi i det tillbakadragna positionen på nytt och om Diego bestämmer sig för att ge Messi hjälp med att få igång bolltempot så lär det bli Veron som får lira bredvid Mascherano på mittfältet.
Barcelona Messi 4-ever
2010-06-27 23:32
enligt en tidniing från montenegro så blev mata klar för barca igår, ngn som kan bekräfta ifall detta stämmer??
Barcelona Rambla~
2010-06-27 23:29
Frodo

Jag är den första att hålla med om att Messi inte alls var vidare bra idag, men herregud vad alla måste tycka och ha synpunkter så fort han gör något mindre bra (jag menar inte dig nu utan överlag). Varför kan inte folk ge honom lite space? Han har väl rätt att ibland vara mindre bra precis som alla andra spelare. Så fort han inte passar och går på eget genombrott är han självisk och borde lära sig och passa. Alla andra gånger då han gör fantastiska prestationer och passar fram medspelare till bra chanser? Varför tar de då inte upp det? Är det bara de dåliga sakerna som det ska fokuseras på? Vad är poängen med det? Vad försöker man komma fram till? Att han är en dålig spelare eller vad?

Ok Rosell, vi säljer Messi. Han håller inte måttet längre. Han har gjort några dåliga insatser i sitt liv. :P
Barcelona Lusnos - David Villa #7
2010-06-27 23:11
Så här skrev jag till min polare på facebook:

xxxxxx xxxxxxxx
3-1 till Argentina blir det som sagt :)
för 5 timmar sedan · Gilla Sluta gilla ·

Skönt att dom vann utan att briljera, nu tar vi oss an tyskarna!
Barcelona Frodo
2010-06-27 23:09
Jag förstår inte att samma diskussion om Messi återkommer efter varje match. Kollar folk på matchen överhuvudtaget? Han spelar som central mittfältare som befinner sig vid mittcirkeln. I Barcelona spelar han strax utanför straffområdet.

Man behöver ju inte vara ett geni för att räkna ut att han inte kommer att göra lika många mål i landslaget med den utgångspositionen samt att han i princip måste skapa alla sina egna chanser samt sina medspelares.

Hittills tycker jag att det varit det bästa alternativet att låta Messi spela så långt ner i banan. Men mot Tyskland tycker jag att det bästa vore att ta in en spelskickligare mittfältare som Pastore och låta Messi få en högre utgångsposition. Dels på grund av hur starka tyskarna är i mitten, och dels på grund av Higuains oförmåga att göra mål mot bättre motstånd. Dessutom är det inte så smart att spela med endast en renodlad central mittfältare, Mascherano, mot tyskarnas kompakta mittfält.

Med det sagt, så tycker jag inte att Messi gjorde en bra match idag. Han var inte dålig heller. Dock lite loj i sitt spel. Men det är rent ut sagt korkat att hans spel ska baseras på mål med tanke på hans roll i laget.
Barcelona NoGo™
2010-06-27 23:01
Barca4eva

Hehe :p såklart man längtar tills Villas debut i blaugrana tröjan.

Men jag tror att det skulle vara en bra ide mot Tyskland faktiskt, överaska lite och Messi är ju som bäst högre upp i banan när han kan utmana försvarat hela tiden inte när han spelar på mittplan.
Barcelona BlueRed - I’m with Coco
2010-06-27 22:59
Samarbetet kunde vara bättre mellan anfallarna i Argentina. Men ärligt talat så är det faktiskt bättre än vad jag trodde det skulle bli. Jag kände på förhand att trots de stora individuellt skickliga spelarna, så skulle anfallet lida av brist på bra samarbete. Men det har funkat bättre än jag trodde. Inte perfekt, men bra. Om det är tillräckligt för ett VM guld får vi se.

Om Messi kan jag bara säga att jag hoppas han tittar på Tysklands match mot England (igen?) innan dem ska mötas. Att han tittar lite extra på Özil och hur mycket han springer. För springa är inte något Messi har gjort tillräckligt mycket.
Annons: