/spanien/barcelona/forum/15970.aspx/spanien/barcelona/forum/15970.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2010-07-05 23:26
Hetfield

Men att köpa in två nya mittbackar är för mycket. När vi redan har Piqué, Puyol, Milito samt spelare som Fontás & Bartra som förmodligen kommer få mer speltid i A-laget kommande säsong.

En ny mittback vore perfekt, om nu Marquez försvinner dvs.
Barcelona Rambla~
2010-07-05 23:24
Hetfield har rätt. När det verkligen gäller och det ska spelas tunga matcher så tvekar även Pep på att låta ungdomarna få chansen. Han vill skydda dem och det är helt rätt för de är verkligen väldigt unga ännu och det är lätt att bränna ut talanger om de skulle göra mindre bra ifrån sig i viktiga matcher. Det kan ta hårt på självförtroendet. Vi måste ha säkra kort i truppen som är redo att kastas in i hetluften direkt. En värvning måste nog göras, men det räcker med en.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-05 23:20
Rambla

Då kan man väl lika gärna behålla Chyg om nu ska betala 40 miljoner för två bra mittbackar?
Ja, om Pep vill bli av med Chyg så är han väldigt barnslig, det är trots allt en människa vi pratar om (han är också väldigt ung). Jag vill att Chyg ska stanna, ge honom 10 minuter och 10 minuter där så får vi se.

Men det här är inte Narnia, vi måste tänka realistiskt. Puyol är ingen duvunge längre, han kommer att drabbas av slitningar och skador, då har men en G.Milito som fortfarande är ljummen. Man kan inte lita alltför mycket på ungdomarna, men jag skulle inte klaga om vi köpte en till mittback och hade Muniesa som 5:e mittback.

addeh

Fair enough, men som jag skrev , det är inte Narnia. Vi måste vara realistiska och tänka på alla möjliga situationer. Enligt mig så är det alldeles för tidigt för Muniesa att ta steget till A-laget, han är alldeles för grön. 1-2 år till i Atletic, sen kan han komma lagom till då Puyol får mindre speltid.
Atlético addeh
2010-07-05 23:15
Hetfield /

"Problemet som uppstår här är att om man väljer att sälja Chyg så måste man köpa 2 nya mittbackar"

Varför måste vi köpa in två nya mittbackar bara för att två försvinner? Utnyttja möjligheterna som finns istället och låt talangerna från Barça Atlétic få chansen i A-laget. Med de nya reglerna nu när Atlétic spelar i andradivisionen kan Pep låna spelare till hur många matcher som helst, inte begränsat som när laget befann sig längre ner i seriesystemet.
Barcelona Rambla~
2010-07-05 23:15
Hetfield

Just i det här fallet så stör jag mig på Pep. Hur många gånger har han inte försvarat Chyg, inget fel i det utan helt okej, och sagt att det hela kommer att sluta bra för Barcelona och att Chyg kommer att stanna här i många år. Hur jävla snabbt ger egentligen Pep upp? Fast det kanske är Chyg som verkligen vill lämna nu?

Köpa nya mittbackar blir inga problem, det finns en del där ute, problemet är väl bara att klubbar ser till att ta rejält betalt när det handlar om Barca och speciellt när de vet att klubben verkligen behöver värva. Fast nu kan ju faktiskt talangerna få chansen under säsongen. Det skulle inte förvåna mig. Fan, vi skulle tagit hem Botiá trots allt. :P

Ge Cáceres eller Henrique chansen nu, det förtjänar dom. Fast vi vet alla att så kommer det inte att bli.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-05 23:08
Rambla

15 miljoner är ju väldigt bra, men jag tror att det till slut hamnar runt 10 miljoner.
Men det är så löjligt och snudd på barnsligt av Pep att vilja ha något, sen bara kasta iväg honom. Det är som när en liten barnunge inte bryr sig om leksakerna, men så fort en annan unge rör de så vill han plötsligt ha de.

Problemet som uppstår här är att om man väljer att sälja Chyg så måste man köpa 2 nya mittbackar (jag räknar nästan med att Marquez försvinner till Juventus). Då gräver man bara hålet djupare och djupare.
Barcelona el Flaco - Garra Charrúa
2010-07-05 23:07
Rambla: "Om vi ser positivt på detta då. Det måste väl innebära att spelare som Bartra, Fontás och Muniesa helt plötsligt ligger väldigt bra till för att få några chanser denna säsong?"

Det hoppas jag verkligen. Med tanke på att vi har många mittbackar i Barça B som verkar riktigt lovande samtidigt som vi har ett par mittbackar i A-laget som är på väg ut (Chyg och Rafa Marquez) så vore det en perfekt lösning, både sportsligt och ekonomiskt.
Barcelona Rambla~
2010-07-05 23:00
Hetfield

Om vi bortser från vad vi själva betalade för Chyg så verkar den nya styrelsen faktiskt klara av att sälja spelare och få bra betalt för dem. Är det något som retat mig med Txiki och Laporta så är det just mesigheten när det gäller att sälja spelare. Kolla bara Yaya tex. Även om kanske den affären redan var klappad och klar. Att få 15m för Chyg i dagsläget är faktiskt riktigt bra.

Om vi ser positivt på detta då. Det måste väl innebära att spelare som Bartra, Fontás och Muniesa helt plötsligt ligger väldigt bra till för att få några chanser denna säsong?
Atlético addeh
2010-07-05 22:59
Enligt SVT är Sneijder uppe på 4 mål. Är detta något jag har missat, för visst skrevs hollands 1-1 mål som ett självmål av Felipe Melo?
Barcelona Rambla~
2010-07-05 22:52
Chyg var säkert tänkt som en framtida kapten i Shakhtar. Egen produkt och allt. Vill man ha en sådan spelare så kostar det även om vi anser att det kostade alldeles för mycket. Det skiter som sagt Akhmetov i.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-05 22:50
Mojito

Det var knappast en fråga om pengar här, det var en fråga om att de vill visa att de är en stor klubb, de låter inte Barcelona få ta deras spelare bara sådär.

Rambla

Nej som sagt, de är väldigt stolta, det var aldrig en fråga om pengar, det var en fråga om ego.
Det visar ju också hur immun Pep är mot all kritik, om en annan tränare hade slösat 25 miljoner på en mittback så skulle de ha lynchat honom utanför stadion

Presidenten i Shaktar (Rinat Akhmetov) är en av världens rikaste män, så han har verkligen inte behov av de pengarna.
Barcelona Rambla~
2010-07-05 22:48
Hetfield

När det gäller Chyg är det väl knappast brist på kommunikation mellan Pep och Txiki? Snarare tvärt om. Pep var väldigt bestämd och tom övertydlig med att han ville ha igenom den värvningen. Nästan lite besatt skulle jag vilja påstå.

När det gäller Henrique och Keirrison så är jag helt inne på din linje. Pep är ju lite så där. Precis som det var med Samu så litar han på sin "feeling". Samtidigt som han väldigt tydligt erkänner att han kan ta helt fel. Han är inte rädd för att ta risker om man säger så.

Fy fan, 10m back bara på ett år. Snacka om att kasta bort pengar. Fast vi ska trots det vara glada att vi fick så mycket som 15m. Ny ledning som antagligen resonerar så här: Låt oss ta den smällen och rädda så mycket det går. Nu vill man ju investera i andra spelare och då behövs antagligen kapital. Det är bara att glömma och gå vidare.
Barcelona Frodo
2010-07-05 22:38
Cob

Du gör en massa antaganden. Messi är inte min idol. Han är inte ens min favoritspelare i Barcelona. Däremot spelar han för oss och när korkade individer som bara kollar på vilka som gjort mål och assist kommer in hit och spyr galla över honom kommer jag att reagera.

Jag har inte påstått att han varit den bästa spelaren i VM. Men han var däremot Argentinas bästa spelare och låg bakom det mesta. Du säger att han var där bara för att göra mål vilket är långt ifrån sanningen. Titta på hans position på plan under samtliga matcher så ser du att han snarare spelade som en mittfältare.

Jag lägger ingen större vikt vid individuella priser för våra spelare så Messi kan lika gärna sluta som nr 100 i guldbollen-placeringen så länge han spelar för oss.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-07-05 22:31
Hetfield

Den summan blev ju så pass hög dels på grund av Shaktars "girige" president, dels på att transfern skedde så pass sent att Shaktar inte hann hitta någon ny ersättare.

Men jag håller med, just kommunikationen mellan sportchef och tränare måste vara klockren, både med tanke på det sportsliga men också sett till det ekonomiska.

Nu är ju Zubi och Pep goda vänner så kommunikationen där blir nog inga problem. Bra "värvning" av Rosell måste jag säga.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-05 22:24
Mojito

Tack och lov att Txiki försvinner, kommunikationen mellan Pep och Txiki var helt obefintlig. Hur man än vrider och vänder på det så är det helt obegripligt att man betalar 25 miljoner för en oprövad mittback.
25 miljoner är i min värld lika med en världsklass spelare.

Messidinho_10

Nja, köpet av K9 var inte Peps fel, det var Txiki som scoutade K9 i Brasilien.
Barcelona Messidinho_10
2010-07-05 22:19
Hetfield

Köpet av Kerisson eller vad han nu heter är ännu värre, killen har fan inte ens hälsat på Pep!!
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-07-05 22:17
Hetfield

Helt oprövad var han väl inte, EuropaLeague-mästare med Shaktar och en av både turneringens och ligans bästa backar.

Det enda det bevisar är hur svårt det är för spelare som kommer utifrån att förstå spelet och anpassa sig till de andra spelarna, som till stor del är uppväxta med spelsättet som används.

Vi kommer att få se fler bevis på detta, med nya värvningar som "floppar". Inte konstigt att Pep vill ha spelare som Villa och Cesc som är väldigt bekanta med spelidén och kommer komma lätt(are) in i spelet.

Tror också att Pep lärt sig av sina misstag, och det är därför han litar mer på Atleticspelarna än på vissa nyförvärv.
Barcelona tikitaka
2010-07-05 22:10
Måste man inte vara medlem för att köpa därifrån?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-07-05 22:09
Köpet av Chyg är helt obegriplig. Jag förstå att man köper en ung mittback för 10 miljoner och satsar på honom, men man betalar väl inte 25 miljoner för en oprövad mittback?

Det är nästan så att Pep rökte weed en dag, och tänkte: "Äh, jag värvar en spelare bara för att ha kul".
Atlético addeh
2010-07-05 22:00
Smogen /

Tror Leo behöver tänka på något som inte har med fotboll att göra. Han är värd en skön semester efter denna fina säsong.
Barcelona Messidinho_10
2010-07-05 22:00
tikitaka

Köp på Barcas hemsida fullt pålitligt!
Atlético addeh
2010-07-05 21:57
Uruguays tränare Oscar Tabarez skulle idag ha avslöjat sin startelva mot Holland imorgon, men han vägrade pga att journalister tog sig in på hans stängda träning.

Dessvärre avslöjades den av Diego Forlán på hans blogg.

Muslera
M.Pereira Victorino Godín Cáceres
Arevalo Perez Gargano
Cavani Forlán A.Pereira

Låter ganska trovärdigt enligt mig. Lugano är troligtvis borta då hans skada inte läkt. Bra för Uruguays defensiv att Godín är spelklar i vilket fall. Ska bli kul att se hur Cáceres gör sig emot Arjen Robben. :D
Barcelona Smogen
2010-07-05 21:55
Messi kommer tillbaka, han behöver bara få annat att tänka på, som Barcelona.
Barcelona tikitaka
2010-07-05 21:55
Tja grabbar, tänkte köpa biljetter till barca - sevilla och barca - milan. Några tips på pålitliga o billiga hemsidor när det gäller matchbiljetter?
Barcelona Messidinho_10
2010-07-05 21:45
H.Alavi - Magico!

Tänk vad som hände med Riquelme efter den där straff missen i CL, jag vill inte fundera i dom banorna om Messi, men risken finns trots allt om man inte är mentalt stark.
Barcelona Abbe.
2010-07-05 21:43
Ämne: Haha, ska Chyg tillb....
Läste det precis. Jag personligen är redo att ge Chyg en chans till. Dessutom så kan Barça knappast gå med på att sälja honom för 10 miljoner euro mindre en säsong efter han anlänt.
Barcelona BlueRed - I’m with Coco
2010-07-05 21:41
Haha, ska Chyg tillbaka till Shaktar nu? Helt sjukt. Så mycket pengar...
Pep är inte direkt den bästa på att värva spelare.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2010-07-05 21:38
Messidinho_10

Orolig? Det klart att han är besviken och ledsen efter att hans lag har åkt ut ur VM. Så är det med alla spelare, vi behöver inte favorisera Messi för det.

Det är en tuff period för honom nu, men det går över. Alla spelare mår dåligt när de förlorar, men bara de "största" stjärnorna går ut i media och säger det.

Sen så förstår jag också att du blir extra orolig när det väl handlar om Messi. ;)
Barcelona Messidinho_10
2010-07-05 21:35
Någon mer så börjar bli orolig när man läser vad Messi har sagt? Hoppas Barca hjälper honom med allt dom har, för det är inte lätt att kommma ur en sån kris.
Barcelona el julio
2010-07-05 21:29
Ämne: Ämne: Tror ni....
Hur vet du att han ska gå till Milan?

el julio
Annons: