/spanien/barcelona/forum/15950.aspx/spanien/barcelona/forum/15950.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2010-12-11 19:03
Med tanke på att det vi kommer med största sannolikhet dominera bollinnehavet vore Fontás det bättre alternativet, då hans bolldistribution är bättre än Abidals. Å andra sidan är Abidal snabbare, vilket kan behövas mot Sociedads kontringsspel.

Det går att hitta fördelar med bägge alternativen.
Atlético addeh
2010-12-11 19:02
el Flaco

Av de tre Real Sociedad-matcher jag har sett den här säsongen har Xabi Prieto dominerat i samtliga, speciellt mot Real Madrd. Att han är en bra spelare råder inga tvivel om, och han har en stor portion rutin, men på det sättet han till viss mån styr matcherna är riktigt imponerande. Jag hoppas vi inte ger honom för mycket utrymme att servera Griezmann & Llorente imorgon.

Rent spelmässigt tycker jag inte dem övertygar mer än något annat lag, och precis som mot Athletic förra helgen har de haft marginalerna på sin sida. Förutom mot Real Madrid då, naturligtvis.
Atlético addeh
2010-12-11 18:57
Om det nu stämmer att Piqué kommer vilas, vilket låter som ett smart drag om han har fyra gula kort, vore det kul att se Fontás från start igen. Abidal i all ära, men jag föredrar fransmannen som ytterback. Även om han spelat stabilt som mittback de gångerna han har spelat där har det hans horribla VM-slutspel som innerback bitit sig fast i mitt minne, därför skulle jag nog föredra Fontás.

Hur som helst borde Thiago få speltid imorgon, gärna en halvtimme om resultatet är stabilt. Med tanke på att Jeffren är skadad och att Keite haft känningar i sitt knä under veckan vore det konstigt om inte Thiago fick i alla fall några minuter mot Sociedad.
Barcelona Klint
2010-12-11 18:54
Har väl sett två-tre matcher så ska inte heller säga att jag är speciellt kunning inom området Real Sociedad. Llorente är dock en störig jävel som trots sin ganska begränsade förmåga ständigt är ett orosmoment. Men oavsett om man tycker att de har ett ganska begränsat register måste man ha respekt för deras ligaplacering. Vilket Guardiola givetvis har. Men han brukar ju ha överraskning att delge oss ändå. Så där behöver vi inte vara oroliga. Å enda sidan är Abidal en mer komplett försvarare än Fontás. När han senast spelade mittback, mot Villarreal, var han kanske t.o.m. bäst på plan. Dessutom är som bekant rutin värdefullt. Fontás möjlighet till att få starta är väl att han av de två är den som liknar Piqué mest i spelstil.
Barcelona el Flaco
2010-12-11 18:50
Klint/

Jag har förvisso inte sett många av Real Sociedads matcher, förutom nu senast i derbyt mot Athletic i och just den matchen blev jag faktiskt inte särskilt imponerad av de. Men som du säger, de ligger på en sjätteplats och det ska man inte underskatta. Ifall nu Piqué vilas hade nog även jag satsat på Abidal som mittback istället för att slänga in Fontás. Men Pep har sista ordet och han brukar komma med en och annan överraskning
Barcelona Klint
2010-12-11 18:46
el Flaco

Låter fullt rimligt. Kanske därför som Piqué startade i veckan mot Rubin Kazan? Skulle det bli så hade det varit spännande att se Fontás från start, men jag tror nog att Abidal går före honom. Att underskatta sjätteplacerade Real Sociedad vore ganska dumt.
Barcelona el Flaco
2010-12-11 18:42
Angående matchen imorgon så läste jag, minns inte om det var i Sport eller MD, att det finns en möjlighet att Piqué inte kommer få spela, eftersom han just nu ligger på fyra gula kort och att Pep vill hellre att mittbacken ska vara speltillgänglig nästa helg i den tuffa bortamatchen mot Espanyol. Vi får se om spekulationerna stämmer. I såna fall ska det bli intressant vem som får spela vid Puyols sida mot Real Sociedad.
Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-11 18:36
L.A.M Nr 10

Härligt med ett inlägg som handlar om matchen, och inte om hur mycket Sandro suger.

Jag har fått intrycket att Sociedad är väldigt fysiska, så jag skulle jättegärna vilja mer av en 4-4-2 imorgon där Alves får vara yttermittfältare med Puyol strax bakom. Jag håller även med att Mascherano ska få spela imorgon pga. att baskerna är väldigt envisa och tuffa, så det behövs en som biter tillbaks.
Det vore kul att få se Fontas och Pique som mittbackspar, men jag kan förstå att det är lite för "risky" att spela med Fontas så tidigt.

Jag tycker även att Thiago har spelat så bra att han har förtjänat att få starta, alternativt att få rejäl med speltid i andra halvleken, det skulle i varje fall vara spännande.
Barcelona el Flaco
2010-12-11 18:35
Under presskonferensen idag gick Pep Guardiola ut idag och försvarade beslutet att ha Qatar på tröjan. Han tillbringade själv två år i landet när han spelade för Al-Ahli SC Doha och han sa bl.a. att orättvisor finns det överallt, inte bara i Qatar och att det är ett betydligt öppnare samhälle än vad folk tror. Uppenbarligen har han goda minnen därifrån. Man ska även komma ihåg att pep stödje Qatars VM-kandidatur.

Det ska dock påpekas att Pep, enligt artikeln, inte kände till Qatar Foundation. Guardiola anser också att det är fullt normalt att debatter uppstår när en mer än hundra år gammal tradition bryts.
Atlético addeh
2010-12-11 18:31
För er som har fotbollsabstinens och vill se en bra match tipsar jag om Getafe - Villarreal. Bra stream finns i länktips.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-11 18:08
Ta bort klubbmärket och ta en reklam till där så får vi mer pengar, jävla Rosell.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-12-11 18:08
Hur tycker ni Pep ska formera laget imorgon? Jag tror på en ganska b-betonad uppställning med många vanligtvis avbytare på plan. De två senaste ligamatcherna har vi spelat med våran ordinarie elva, och jag tror det är första gången Pep någonsin startar med samma lag två matcher i rad.

Valdés;
Alves, Puyol, Abidal, Adriano;
Xavi, Mascherano, Keita;
Messi, Villa, Iniesta

I backlinjen vill jag vila Piqué som har spelat många matcher på sista tiden. Milito är på väg tillbaka men jag antar att han inte kan medverka i den här matchen så det får bli den arge fransmannen istället. Adriano som vänsterback. Vill se honom spela mer, tycker vi har en riktigt intressant kille i honom.
På mittfältet vill jag se Masken, efter att Busquets spelat i el clasico och på Reyno De Navarra mot Osasuna. Xavi bidrar med kreativitet, och jag vill även se Keita från start, kändes som det var ett tag sedan.
I anfallet får Pedro vila. Skulle gärna vilja spela Bojan eller Jeffren, men antar att ingen av de är redo för spel än?

Sedan hoppas jag Thiago får hoppa in minst en kvart. Det gäller att vi är koncentrerade och spelar vårt spel. Förhoppningsvis om vi är effektiva kan vi avgöra tidigt så slipper man vara nervös. Och spelar vi som vi gjort de senaste veckorna så ska det här inte bli några problem.

Vad tycker ni? Känner att jag vill få in en ny diskussion efter snacket om reklam.
Barcelona De Goda
2010-12-11 18:05
Valladolid-Numancia 4-5 !! Rena Innebandysiffrorna.
Atlético addeh
2010-12-11 18:03
IlTriplete

"Så länge vi inte har några träd på tröjan blri jag nöjd."

Efter omständigheterna håller jag med dig. Så länge det inte är något träd på tröjan (se länk) får man väl vara nöjd. Av dem tre förslagen i ditt länktips hade jag föredragit den tredje där Unicef pryder en av ärmarna. Blir för grötigt om allt ska tryckas in på framsidan.
Barcelona IlTriplete
2010-12-11 17:58
Av de tröjorna skulle jag självklart ta 2:an.
Den första blir ful med två (!) stycken sponsorer där framme.
Den tredje: UNICEF får alldeles för lite utrymme, man märker det inte ens.

Den andra är riktigt snygg, UNICEF-loggan tar över FIFA Club World Cup-märket.

Så länge vi inte har några träd på tröjan blri jag nöjd.
Barcelona Yaya24
2010-12-11 17:56
De ska vara mål och inte självmål. men vad gör de, Toure är kung som vanligt.
Barcelona Magicman
2010-12-11 17:52
oj oj oj vilket skott av Yaya!! :)
DavMessi
2010-12-11 17:42
Silva dominerar Premier League redan nu...Yaya Toure har kommit igång, han sköt in 1 och 2-0 efter ett superskott och solorusch! City blir att räkna med i år....

Edit: Yaya Toures andra "mål" blev självmål, som Barcelonito sa.
AndreD
2010-12-11 17:35
Barcelonito

Han är faktiskt riktigt bra i sina bästa stunder. Men bra stunder har han inte så ofta nuförtiden...
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-11 17:33
Westhams målvakt Robert Green gjorde återigen ett självmål. Denna gången mot Man City för några minuter sen. Härlig målvakt.
Barcelona Pep.G
2010-12-11 17:20
UT clasico

Jag är emot hela den här grejen men om vi nu verkligen ska ha Qatar Foundation på tröjorna så föredrar jag den första. " Qatar Foundation for UNICEF"..
Barcelona UT Clásico
2010-12-11 17:06
hur vill ni att Qatar Foundation ska stå på tröjorna
har är några tips från sport
Barcelona Decinho
2010-12-11 16:58
Crema Catalana,

Jag har för mig att den jackan är från förra säsongen och att de inte säljer den modellen längre, däremot så finns det en blå liknande modell just nu.
PedroRodriguez
2010-12-11 16:58
Barcelonito

Ja men det är dags att vara realistisk nu, Hur många gånger har inte La Pulga visat att han håller en högre klass än Ronaldo....
Gött att en Madridista äntligen erkänner iaf :)
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2010-12-11 16:48
el Maestro!

Kollade på hemsidan men jackan fanns inte där tyvärr :( .. Har kollat igenom hela internet i princip hittar den ingenstans..
Barcelona Barca4eva
2010-12-11 16:39
Skönt att de flesta, äntligen, har släppt reklam-skiten. Time to move on..nu är jag bara förbannad över att matchen inte spelas idag =P
AndreD
2010-12-11 16:31
Heywood Jablome

Ville bara ge lite information.
Barcelona el Maestro!
2010-12-11 16:24
¡Barca! - Crèma Catalana:
Du kan alltid beställa den från klubbens egen butik. Där hittar du allting. Butiken hittar du i klubbens hemsida.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-11 16:20
Undrar hur det känns för Cristiano att hans kapten Casillas tycker Messi är bäst i världen.
Atlético addeh
2010-12-11 16:14
1.70

Om det i framtiden skulle krisa tror jag hellre man använder Fontás som pivoté än Piqué då den senare är oerhört viktig kugge där bak. Men med två världsspelare på den positionen plus Oriol Romeu känns det inte som ett alltför stort problem.
Annons: