/spanien/barcelona/forum/15900.aspx/spanien/barcelona/forum/15900.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2010-08-10 15:24
Ämne: Rambla

Inte? Av d....
Av det du har läst? Visa mig gärna, för de flesta intervjuer jag läst av honom så lät det inte alls så där. Utan han ville verkligen vara kvar för det här var "hans" klubb som hjärtat bultade för. Fast om du inte får vara kvar så måste du ju se om ditt hus, eller hur? Med tanke på att han har agenten Zahavi är det ju ett under att han blev kvar så länge i klubben som han blev. Han har nobbat flera PL-klubbar under tidigare säsonger.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 15:21
el Flaco

Hela grejen med Özil känns som det är värt att ta den risken med tanke på omständigheterna, pris osv. Speciellt efter alla Cáceres, Chygro, Henrique, Keirrison och tom Ibra-värvningar där man slänger ut pengar men som bara blivit fiasko.

Du är med andra ord helt "negatiffa" när det gäller Özil? :P
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-10 15:20
Rambla

Inte? Av det jag har läst så gnällde han en hel del på att han inte får chansen i A-laget, sen så flörtade han väl öppet med de flesta klubbarna.

el Flaco

Hey, Özil är Werders bästa spelare och han gick långt i VM som 22 åring.
Det är nog med CV för min del :P.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 15:17
Ämne: Rambla

Jag är bar....
Jag har heller ingenting övers för folk som gnäller när de har det gott ställt. Nu hade ju inte Gai gnällt vilket var hela poängen.
Barcelona el Flaco
2010-08-10 15:16
Hetfield/

"Jag tycker att det du skriver är briljanta, och du är en vettig person, men i det här fallet så är du aningen naiv och överdrivet optimistisk".

Det är lite ironiskt att du anser att jag är naiv och optimistisk när det gäller Thiago och Dos Santos när du själv verkar ha ett naivt förtroende för att Özil ska lyckas i Barça. ;)

Och ja, jag antar väl att jag är ganska "positiffa" när det gäller de egna produkterna idag, men jag anser som sagt att jag har anledningar till att tycka så.
Barcelona Messidinho_10
2010-08-10 15:15
Kommer Messi Xavi Iniesta och dem andra att spela på söndag mot Sevilla eller är det helt uteslutet??
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-10 15:12
Rambla

Jag är bara emot folk som gnäller trots att de är så lyckligt lottade. Samma resonemang när jag ser emo's i Sverige som gnäller på att deras mammor är jobbiga, så de skär sig själva.

Yeah right, åk ner till de fattigaste delarna av Afrika, så får du se vad misär betyder.
Hell, jag skulle promenera naken till Malmö samtidigt som tv4 filmar det bara för att få chansen att spela för Barcelona.

------

Hur i hela friden får Kaka vara med i omslaget för Fifa 2011? Han har väl mest suttit hemma och läst bibeln eller något. Lustigt hur länge man kan leva på gångna framgångar.
Barcelona el Flaco
2010-08-10 15:11
Hetfield/

Naturligtvis så utesluter inte en eventuell värvning av Cesc eller Özil att de egna produkterna inte får chansen i A-laget. Det jag däremot ställer mig tveksam till är som sagt logiken bakom dessa hypotetiska värvningar när vi redan har fullt täckning på de positionerna i laget, samtidigt som nya spelare är på väg upp från Barça B.

Dessutom så gillar jag Jonthans engagemang för laget när han väljer att hellre skippa jippomatchen i Mexiko för att på så sätt vara disponibel till supercupen.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 15:10
Hetfield

Vad har du emot Gai? Han ville ju vara kvar och hade nöjt sig med spel i Barcelona B men klubben ville inte förnya kontraktet. Knappast hans fel som jag ser det. Giovani kan dock ta hoppa någonstans. :P
Delarocha
2010-08-10 15:09
elbraco

Han har ju en La Masia teknik som alla andra.
elbraco
2010-08-10 15:07
Ämne: Hetfield//

Messi ....
Skulle vilja påstå att Pedro aldrig har varit en speciellt stor talang, han har bara en kämparvilja och ett målsinne som räcker tillräckligt långt. Tycker det är svårt att se var Pedro är om 5 år, medan man skulle kunna göra en mer begåvad gissning med JDS och Alcantara. Pedro har inga direkt tekniska kunskaper som han skulle kunna utveckla, han är bara rikigt grym på det han kan (springa som fan och göra mål).
Barcelona Rambla~
2010-08-10 15:06
Jag förstår inte riktigt resonemanget. Om nu klubben och framför allt Pep nästan var desperata att värva Cesc, då hade ju JDS och speciellt Thiago fått ännu mindre chans till speltid än om nu Özil värvas. Ok, jag vet att du el Flaco var emot en värvning av Cesc från första början men tar ju inte bort faktum att Pep och klubben verkligen ville ha honom.

Jag måste hålla med Hetfield här. Varför ska Thiago och JDS ha någon slags gräddfil in i a-truppen? Är de tillräckligt talangfulla så kommer de att få speltid oavsett vilket. Precis som Pedro som kämpade för sin plats och till slut snodde speltid från både Henry och Ibra, eller Busquets som förtjänade sin speltid från Yaya, så kommer Thiago och JDS göra det samma även om Özil finns i laget. Så ser jag på saken. Nu tror jag inte det blir någon värvning för allt verkar ju vara rejält överdrivet i den katalanska pressen.
Barcelona Espanaboy
2010-08-10 15:03
En spelare som jag skulle vilja se i Barcelona är den japanske mittfältaren Endo, som spelade alla Japans matcher i VM och gjorde ett mål dessutom, mot Danmark, på frispark. Han har ryktats till flera italienska klubbar och Liverpool dessutom. Han spelar för närvarande i Gamba Osaka i J-league, den japanska högstaligan. Han har blivit utsedd till Asiens bästa fotbollsspelare.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-10 15:03
el Flaco

Återigen, du får lita på ungdomarnas talanger. Jag upprepar igen: Om Thiago och JDS har talangen så kommer de att få speltid och chansen, även om vi köper 10 Fabregas.

Jag är väl en av de som tycker att ett köp av t.ex: Fabregas eller Özil osv. inte utesluter att Thiago och JDS får en chans i laget.

Förövrigt så ska talangerna i La Masia kyssa marken varje dag, de har ingen aning om hur lyckligt lottade de är. De får spela i världens bästa lag, som dessutom ger ungdomar en rejäl chans. Hur många lag i världen gör så? Det är därför spelare som Gai och GDS äcklar mig, jag hoppas att båda ruttnar i division 3 fotboll.

Jag tycker att det du skriver är briljanta, och du är en vettig person, men i det här fallet så är du aningen naiv och överdrivet optimistisk.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-08-10 15:02
Hetfield//

Messi kan jag hålla med dig om. Han kom som raket rakt in i A-laget, men hur många har Messis talang egentligen? Det känns inte riktigt rättvist att jämföra med honom. Iniesta kom väl knappast rakt in från ingenstans då han tillbringade flera säsonger i A-laget innan han blev ordinarie.

Jag tycker att man som klubb någonstans måste göra ett medvetet val om att ha satsa på egna talanger (om dessa finns) eller om man ska prioritera spelare utifrån. Självfallet så måste de egna spelarna besitta rätt talang, rätt psyke osv men någon måste ge dom chansen också. Se på Real Madrid som släppt till exempel Mata och Soldado. Fast bägge två har talang nog att åtminstone var med Madrids trupp har dessa inte fått chansen.

Ta Pedro och Busquets som exempel. Inga av dessa hade från början någon speciellt ögonfallande talang (framförallt inte Busquets) men där gjorde Pep ett medvetet val och valde dessa före värvningar utifrån. Om Barcelona istället inför trippel-säsongen tagit in t.ex. Mascherano för att konkurrera med Touré då tror inte jag att Busquets hade fått chansen.

Tycker dessutom inte att Thiago och Dos Santos har fått allting serverat. Thiago kom till Barcelona när han var 13 år och Dos Santos kom när han var 12 år och de har jobbat sig igenom samtliga lag för att nu stå på tröskeln till A-laget. För att klara alla uppflyttningar mellan de olika lagen krävs både talang och vilja att jobba hårt. Tror inte Guardiola satsar på dessa för att vara snäll mot dem utan för att han tror att de kommer göra ett bra jobb.
Real Madrid Alex.K
2010-08-10 14:47
!Sergio_ Busquets!

Nej de kommer inte spela i La Liga. 2 lag från samma klubb får inte spela i samma division.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2010-08-10 14:46
Om Barcelona B vinner segundan, kommer de att komma upp till La Liga då?
Barcelona el Flaco
2010-08-10 14:45
Hetfield/

Jag har inte skrivet att Thiago och Jonathan dos Santos ska få en startplats i laget serverat på ett "silverfat". Jag ifrågasätter helt enkelt syftat med att värva in Özil när vi redan har lovande talanger i B-laget. Har hela tiden sagt att nu de egna produkterna ska lyckas är det helt upp till de om de tar vara på chansen eller ej.

Klubben befinner sig idag i ett bra skede, både sportsligt och institutionellt. A-laget är starkare än på många år och vi har både en huvudtränare och en sportchef som verkar ha all förtroende i världen för La Masia. Med tanke på all den harmonin som genomsyrar Barça, tack vare Pep, så vore det enklare idag för Thiago och Jonathan att slå sig in i A-laget än vad det var för t.ex. Xavi när det begav sig.
Barcelona Messidinho_10
2010-08-10 14:44
Nu när BarcelonaB har gått upp till segundan så undrar jag hur man kommer göra t ex med JDS,Thiago och några till? Får dem spela både i segundan och la liga spel samtidigt under säsongen, hur är reglerna?
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-08-10 14:35
Håller (återigen) med el Flaco.

Visst blommade varken Xavi, Puyol eller Iniesta ut med en gång och det kommer förmodligen inte Thiago eller Jonathan heller göra. Men jag tycker inte att dom behöver det heller. Ingen spelare är väl färdig vid 19-20 års ålder? De är dessutom tänka som ersättare, som fjärde-femte-val bakom Xavi, Iniesta och Keita. Frågan är ju endast om de är kapabla att göra ett hyfsat jobb de gånger de får chansen, tycker inte man kan begära att de ska bära laget utan de ska göra sitt jobb.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-10 14:35
Jag förstår inte hela resonemanget att man måste lägga allt på ett silverfat för JDS och Thiago. Om de har talangen så kommer de att knipa en plats i A-laget, oavsett vem vi köper.

Båda Messi och Iniesta kom från "ingenstans" och gjorde dundersuccé tack vare deras enorma talang och skicklighet. Om Thiago och JDS har den sortens talang så kommer de att få spela för oss, det är bara korkat att man inte ska köpa klasspelare bara för att stackars Thiago och JDS inte ska känna sig petade.
Det är ingen välgörenhetsmatch.

Thiago är inte i närheten av att vara redo för A-laget, av det jag har sett så är han helt osynlig i de flesta matcherna för att i enstaka sekvenser visa briljans. Sånt räcker inte i CL.
JDS är mer mogen för spel i A-laget, men han behöver slussas in.

Och sist men inte minst så vill jag se Thiago och JDS lyckas i Barcelona tröjan, men jag ser inte varför vi ska sluta värva spelare bara för att de ska få en förtur. Även om Özil inte kommer så vill jag fortfarande se Fabregas (eller dylikt) i laget.
Barcelona el Flaco
2010-08-10 14:27
Suñol/

Visst, Xavi kanske inte blommade ut riktigt förrän Rijkaard kom till klubben, men samtidigt tror jag inte Xavi hade blivit den han är idag om det inte vore för de tuffa åren under Gaspart-eran. Jag tycker att Thiago och Dos Santos och även mittbackarna Fóntas, Bartra & Co är i rätt ålder för att slussas.

Längre skador på etablerade A-lagsspelare går aldrig att förutspå och om det nu skulle ske är det upp till La Masia lirarna att ta vara på chansen.

Edit: Dessutom så befann sig hela klubben som förening i ett kaotiskt läge under åren med Gaspart. Det hade onekligen en negativ effekt på många av spelarna och kanske även Xavi, Puyol m.fl. Idag är situationen bättre på alla sätt. Vi har inte minst en tränare som har varit mån om att ge canteranos chansen i A-laget.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 14:27
Suñol

Precis, Xavi hade allt några tunga år från 1999 och framåt. Så även Puyol.
Barcelona Suñol
2010-08-10 14:22
el Flaco: Visst men samtidigt så blommade inte Xavi ut på en gång som Guardiola det är väl egentligen dom senaste 4-5 åren som han blivit den världsspelare han är idag. Då är det ju betydligt vanligare och säkrare att slussa in någon inom sin tid se: Iniesta, Pedro, Ferrer o.s.v

Barcelona Tan
2010-08-10 14:14
Ämne: Rambla/

Jag har h....
Co-sign. Instämmer till 100 % i ditt resonemang.
Barcelona el Flaco
2010-08-10 14:09
Det verkar vara många här inne som har ställt sig tveksamma till om Thiago och Jonathan dos Santos är redo att ersätta Xavi och Iniesta under en längre period ifall dessa två sistnämnda skulle drabbas av skador. Det är värt att komma ihåg att anledningen till att en viss Pep Guardiola fick debutera berodde på att A-laget hade drabbats av skador och avstängningar. När Xavi fick debutera så var det också för att en äldre Guardiola och Celades var skadade.

Både Pep och Xavi tog sin chans och imponerade. När det gäller Xavis fall ska man komma ihåg att Guardiola, som var odiskutabel som startspelare på den tiden, var borta i flera månader på grund av skadeproblem. Lägg även till att Pep och Xavi var runt 18-19 år gamla när de slog sig in i A-laget. Thiago och Dos Santos är även de 19-20 idag.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-08-10 14:05
Hurvidare Thiago och Dos Santos skulle klara att ersätta Xavi eller Iniesta under en längre tid är såklart osäkert. Men jag tycker inte heller det är uteslutet att det faktiskt skulle kunna gå. Busquets gick från fjärdedivisionen rakt in i truppen och fick hyfsad med speltid under sin debutsäsong. Och Pedro hade en säsong där han fick nosa lite lätt på A-laget men spelade primärt i B-laget (inte helt olikt Dos Santos och Thiago den gångna säsongen) för att sedan kommande säsong fullkommligt meja ner dörren till A-laget.

Dessutom är varken Thiago eller Dos Santos första reserv bakom X&I utan det är ju faktiskt Keita.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 14:05
Rotaciónes var en av de största anledningarna till Triplete-säsongen som jag ser det.
Barcelona Frodo
2010-08-10 13:57
Det är viktigt att Pep roterar mycket om vi ska ha en liten trupp. Hans första säsong kunde man aldrig gissa sig till startelvan medan hans andra var mer förutsägbar vad det gäller laguttagningar. Det behöver nödvändigtvis inte roteras friskt i startelvan men leder man med 4-0 efter 60 minuter är det lika bara att lufta spelarna. Förra säsongen utnyttjade han inte bytena till fullo trots stora ledningar. Så om han säger att han litar på canteran och truppen, så skulle jag vilja se det också.

Några av spelarna har spelat 60-70 matcher de senaste säsongerna om man inkluderar landslagsspel. Det är alldeles för mycket och kommer inte att hålla i längden.
elbraco
2010-08-10 13:56
Engelsk media om Özil och Barca.
Annons: