/spanien/barcelona/forum/15764.aspx/spanien/barcelona/forum/15764.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2010-08-10 00:55
Rambla

Jag nämnde det i mitt inlägg. Han har spelat på båda kanterna i Werder Bremen och även centralt som anfallare. Det vill säga att han är en spelare som borde passa Pep, på det viset, att han är tillgänglig på många olika positioner.

Klockren värvning på alla sätt och vis.
adil,
2010-08-10 00:54
Slår vad som att Pep resonerar som så att det inte finns någon anledning till att värva Özil när han har JDS till sitt förfogande.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 00:52
addeh

Lägg också till att Özil kan täcka upp vänsterkanten precis som Iniesta. Han är verkligen spelbar på många positioner. Det är en grym värvning och ger samtidigt Thiago och JDS nyttig konkurrerns om speltiden.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-10 00:51
westinho,

Om pep tackar nej till Özil förstår jag verkligen INGENTING..
Barcelona Denyo
2010-08-10 00:50
westinho//

lämmna gärna en länk på det du referar till.
fattar inte hur pep tänker özil är en framtids man hämta honom innan någon annan gör det!

iniesta-fabregas-özil om 3 säsonger det skulle vara riktigt vasst mittfält! jag tycker pep gör ett stort misstag om han inte värvar özil! och han kan inte kolla tillbaka på sina floppvärvningar
1.chygrinsky han var helt tagen ut luften ingen visste vem han var
2. hleb lätt o säga i efterhand men skulle han verkligen passat in i barca?

o sen vara rädd för att värva!

stort misstag iaf om han inte värvar honom med tanke på att inom 3 säsonger så lär den av dem största i barca pensionera (XAVI).
Barcelona Rambla~
2010-08-10 00:50
Nej jag tror på detta, det blir ingen Özil. Det är så typiskt Pep att det mycket väl kan stämma. Jag personligen anser att han kastar bort den här säsongen bara för att det inte blev någon Cesc.
Atlético addeh
2010-08-10 00:50
Rambla

"Vill man slänga ut sådana pengar på Cesc så visar det klart och tydligt enligt mig att man verkligen vill förstärka sitt mittfält."

Ja, det håller jag med dig om. Att dem kunde gå över £40 för Cesc, som visserligen är från La Masia men knappast hästlängder bättre än Özil, vore det konstigt om Rosell inte kunde punga ut £10 för tysken, som dessutom kan spela på fler positioner.

Enligt mig får både Özil & JDS/Thiago plats i truppen. Ärligt talat, fyra mittfältare kan inte täcka tre positioner under en hel säsong. Sex mittfältare är ta mig fan ett minimum, förra säsongen var det knappt det fungerade med fem.

Tror dock fortfarande Pep kan sitta på en rädsla när det gäller en värvning av Özil. Klart han inte vill göra något förhastat och bara köpa. Det har ju som bekant gått åt pip svängen dem senaste gångerna.
Barcelona westinho
2010-08-10 00:48
Ämne: Finns det något som ....
Rac1 och Cadena Ser har nyligen berättat att Pep tackat nej. Hur trovärdigt det är vet jag inte.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-10 00:46
Finns det något som tyder på att Pep inte skulle vilja ha Özil eller är det bara spekulationer som är tagna ur luften?
elbraco
2010-08-10 00:46
Ämne: elbraco

Oavsett h....
Rambla//
Skrev lite konstigt såg jag nu men min poäng var inte att Rosell värvar trots att Pep inte vill ha spelaren, utan jag skrev i antagandet att de är i samförstånd. Skrev Rosell på sista meningen för att understryka skillnaden mot Laporta :)
adil,
2010-08-10 00:44
addeh:

Ja, en kombination av Peps intima förhållande med Barca B och rädslan för ytterligare floppar utifrån, samt att Cesc är avskriven kan mycket väl leda till att han hellre väljer komplement från La Masia. Han har också sagt det tidigare att ingen kan göra ett bättre jobb än hans canteranos.

Ett plus vore också om denna nödvändiga defensiva mitt som måste värvas kunde ta klivet ner och spela som mittback, om så skulle behövas. Vår mittbacksuppsättning är tunn som glas. Busquets saknar förmågan att spela som back har jag för mig? I Champions Leaue brukar man ofta hamna i knepiga situationer med avstänga spelare. Minns att vi hade en väldig nytta av Toure som gjorde ett jättejobb mot Chelsea och Manchester United i finalen, då som mittback i båda fallen. Herregud vilken spelare vi har förlorat. Även om Yaya var periodvis usel senaste säsongen tror jag ändå det var den katalanska nationalist andan som fick honom att lämna. Han visste att han inte hade en chans mot Busquets genombrott.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 00:43
addeh

Özil har Barca haft på sin scoutinglista under minst 2 år. Jag tror att man är rätt så medveten vid det här laget vad för slags profil det är på honom och hur väl han borde kunna passa in i Barcelona. Jag köper inte detta. Thiago och JDS har så pass mycket talang att det ska klara av att slå sig in i truppen trots att Özil finns där. Vill man slänga ut sådana pengar på Cesc så visar det klart och tydligt enligt mig att man verkligen vill förstärka sitt mittfält.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 00:40
elbraco

Oavsett hur gärna jag vill att vi gör denna värvning är det sista jag vill att Rosell värvar en spelare som Pep inte vill ha. Inga fler Henriques eller Keirrisons tack.
Atlético addeh
2010-08-10 00:40
Rambla

Jag tror du förstår vad jag syftade på. Pep känner till Thiago & Jonathan bra mycket bättre än Özil åtminstone. Dem är La Masia-produkter och har redan spelat med i laget, klart dem inte är lika oprövade som Özil i Barcelona.

Jag försvarar inte Pep på något sätt, jag tycker det är helt obegripligt att han inte slår till och värvas tysken, om det nu rör sig om en sådan liten övergångssumma förstår jag inte vad i problemet ligger.
elbraco
2010-08-10 00:38
Ämne: Senaste nytt är att ....
Såna rykten blir man ju trött på alltså...önskar att Pep kunde gå en kurs i hur man värvar. Samtidigt så vet vi ju att Rosell värvar i det tysta så helt plötsligt kanske Özil står och ler i en Barcatröja.
Man får hoppas helt enkelt!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-10 00:38
Rambla,

Håller med dig i allt du säger, dessutom har det ju varit lite av Barcas grej att köpa spelare innan de blivit fullfjädrade världstjärnor, för att sedan bli det i klubben. Jag tänker på Ronnie t.ex.

Det är väl få redan etablerade stjärnor som på senare år gjort det kanonbra i klubben,som t.ex Zlatan och Henry.. även om ingen av dem kan ses som dåiga köp.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 00:36
addeh

För de summorna som nämns kan det inte gå åt h-e. Floppar han så säljer man honom bara vidare. Det borde knappast bli några problem. Så Thiago/JDS är inte oprövade då?
Barçelonista!
2010-08-10 00:35
Har varit relativt tyst kring Barcas silly season ett tag nu, (stryker under relativt) är det ännu en adriano värvning på gång?
Enda värvningen jag ser är behövlig är en defensiv mittfältare, däremot vet jag inte riktigt vem, men någon stor stark á la Toure skulle inte sitta fel, dock någon som kan acceptera tid på bänken utan gnäll. Angående den tunna truppen litar jag på Peps ord, dvs att La Masia löser eventuella problem med bravur.
Atlético addeh
2010-08-10 00:33
Rambla

Kan ha något samband med det jag skrev i mitt tidigare inlägg. Pep kanske blivit rädd för att värva spelare som aldrig tillhört La Masia, Özil är en sådan. Även om han vill ha ytterligare en kreativ offensiv mittfältare till laget litar han mer på Jonathan/Thiago än ett oprövat kort som Özil ändå är.

Bara spekulationer, men det vore så typiskt Guardiola.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 00:32
Ämne: Senaste nytt är att ....
Men för h-e Pep, jag blir nog fan aldrig klok på dig. :/

Då kan han gärna få förklara klart och tydligt varför han nekar denna deal.
Barcelona westinho
2010-08-10 00:29
Senaste nytt är att Özil ska ha kommit överens med Barca att spela här i fyra säsonger, och Werder är som bekant villiga att sälja honom för 10-15 miljoner euro. Men Guardiola har tackat nej för han föredrar La Masía.
Barcelona Rambla~
2010-08-10 00:29
Om Pep var mer än villig att betala nästan 5x så mycket för Cesc varför då tveka när det gäller Özil? Det är ju tydligt att han verkligen vill ha en etablerad och kreativ offensiv mittfältare till i laget. Bara för att det inte blev Cesc så finns inte behovet helt plötsligt inte längre? Det köper jag inte. Duger Thiago och JDS så hade inte Cesc behövts från första början. Så pass mycket sämre är faktiskt inte Özil jämfört med Cesc. Visst är Cesc bättre och en viktigare spelare men Özil är knappast kattskit och skulle kunna vara väldigt nyttig. För det priset det ryktas om kan man bara inte säga nej till denna värvning.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-10 00:25
Att sälja Hleb och sedan köpa Özil och Capoue hade varit mumma.. men det händer förmodligen aldrig.
Atlético addeh
2010-08-10 00:20
adil

Jag är orolig att Pep börjar bli lite rädd för att köpa spelare förhastat. Efter flopparna med Hleb & Chygrynskiy tror jag han hellre förlitar sig på spelare från den egna akademin, som också fungerat bättre under åren Guardiola tränat laget. Syftar främst på Busquets & Pedro.

Men jag håller med om det du säger. En defensiv mittfältare måste in, jag tycker inte varken Oriol Romeu eller Jonathan dos Santos är mogna nog för att axla rollen som komplementspelare till Sergio.

Frågan på vem som ska värvas är svårare. Jag har röstat på Senna hela sommaren, men det ser ut som att han blir kvar i Villarreal ändå.

Smogen

Jag håller med dig, tog i lite väl mycket.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-10 00:19
Efter pengarna som man har kastat på Zlatan, Chyg, Hleb, Caceres, Henrique osv. så är väl inte 10-15 miljoner så farligt för Özil?

Om man kan lägga 25 miljoner för en "shrek" kopia så kan man väl lägga 10-15 miljoner på en av världens bästa talanger. Just my 2 cents.
Barcelona Smogen
2010-08-10 00:11
addeh

och kul artikel du länkar till.. :)
adil,
2010-08-10 00:10
Frodo

Bra synpunkter. Vid närmare eftertanke tror jag inte vi behöver oroa oss över truppens bredd. Vi fyller antingen på förrådet m.h.a La Masia eller så blir det någon värvning av mer etablerade namn. Dessutom kör ju Pep starkt på linjen "ju fler kockar desto sämre soppa". Breda trupper ala Real Madrid med femtioelva mittfältare är inte hans grej. Det är inte bredden utan kvaliten vi bör oroa oss över.

Vad är bäst för laget? I nuläget vet jag faktiskt inte vilken väg vi bör gå. Ska vi öppna plånboken eller förlita oss på våra aktuella canteranos. Det är ingen lätt fråga att svara på. Min magkänsla säger i alla fall att vi borde utnyttja värvningbudgeten som är kvar. En klubb som ska ut och slåss på tre fronter behöver även en bänk av världsklass.

En defensiv mittfältare är i vilket fall ett krav, honom måste vi ta in utifrån. Det har redan diskuterats. När det gäller resten kan man bara hoppas att Pep vet vad han gör och tar rätt beslut.
Barcelona Smogen
2010-08-10 00:07
addeh

Jo, såg att du redan var inne på att Hamren inte vill spela exakt som Barca, men hängde upp mig på "men själva uttalandet känns bara oerhört pinsamt", och därför tänkte jag precisera lite mer om vad han förmodligen menar.

Sen tror jag nog det är en journalist som gjort det journalister gör nu för tiden, tagit ett citat och vrängt det lite åt ena håller sen lite åt andra hållet till att den blir mer intressant och läsas av lite fler människor.
Atlético addeh
2010-08-10 00:04
Intressant artikel som Daniel Jakobsson från Depor-redaktionen publicerade tidigare under kvällen. Den handlar kort och gott om Deportivo vs Messi i en sammanställning gällande målskörd, skott på mål, mål per minut och mycket annat trevligt.

Helt klart en läsvärd artikel, keep up the good work Jakobsson!
Atlético addeh
2010-08-09 23:44
Smogen

Hade du läst hela mitt inlägg hade du även sett att jag skrev ungefär samma sak som skrev i ditt inlägg. Jag tror inte Hamrén syftar eller ens drömmer om att svenska landslaget skulle kunna spela som Barcelona, men det finns mycket annat att hämta inspiration ifrån.

Tyckte bara uttrycket i sig var lite roligt, inget annat. Skyller på dålig humor. :P
Annons: