/spanien/barcelona/forum/1571.aspx/spanien/barcelona/forum/1571.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Shanghai
2016-08-21 14:16
Kom att tänka på något nu, varför inte värva Rubén Castro? Han är gammal, vilket betyder att han accepterar bänken och kan dessutom garantera oss mål. Enda nackdelen är att han inte är för lång. Men jag hade hellre satsat på honom än Paco Alcácer då den sistnämnde är ung, dyr och kräver säkerligen speltid. En annan kandidat är Lucas Pérez.

Som sagt, ledningen har lovat att en anfallare kommer, så det blir spännande att se.
Barcelona Shanghai
2016-08-21 14:10
@Ribohn Fan:


Han tog över kaptensbindeln efter VM 2014. Så han var lagkapten under Copa America 2015.
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-21 14:07
Enkos

Har han varit det tidigare? Det är väl bara U23 han har varit kapten.
Barcelona enkos
2016-08-21 14:00
Neymar är inte längre Brasiliens kapten något han informerat förbundskapten. Ingen orsak anges men det spekuleras att anledningen är att inhemska medier har kritiserat Neymar hårt senaste åren och att han fick nog. b92
Barcelona Kröjff
2016-08-21 13:58
@Gabriel:


Det var alltså så viktigt för dig att leda i bevis att Leo Messi är en nästintill felfri frisparksskytt som i stort sett alltid placerar bollen perfekt och helt utom räckhåll för målvakten - efter att först ha studerat videoklipp in i det sista för att få rätt i slutänden- att du mer eller mindre mitt under en stundtals oerhört välspelad OS - final i fotboll, höll dig kvar på forumet inledningsvis för att få framföra budskapet ifråga. Vilket förvisso bevisar att du inte for med osanning, då du skrev att du förlorat ditt tidigare så stora fotbollsintresse; utöver att av födsel och ohejdbar vana följa Barcelonas fortsatta öden och äventyr.

Men i din iver glömde du från skillnad till vad som var fallet med Claudio Bravos agerande igår, att även studera målvakterna. För på mer än en frispark i klippen går målvakterna i motsats till chilenaren händelserna i förväg, har tyngdpunkten på fel fot och till och med går åt fel håll först. Men då kan man å andra sidan i och för sig hävda att eftersom Bravo stod rätt och var på tårna så borde han också tagit bollen. Och det kan man ju tycka. Men om han gjort så hade förmodligen många beskrivit det som en extremt bra räddning. Vilket betyder att det inte var en frispark han "helt enkelt" ska ta.

I så fall och med tanke på att fick en hand på bollen, kan man ju knappast skylla honom för att ha varit direkt dålig i sitt ingripande och än mindre gjort sig skyldig till en "tabbe". För då tror man sig kunna båda äta kakan och ha den kvar, eller hur? Ty det kan man tyvärr inte när det kommer till kritan. Som du kanske märker har jag nu tagit ordet nyanser ett steg längre och närmar mig något som kallas analys. Och då blir allting genast mycket jobbigare. För då vill det till att man tänker någonstans mellan himmel och helvete, svart eller vitt, nämligen mitt i vad vi till vardags kallar verkligheten.

Det är inte bara sportjournalister som har svårt med den biten. Även vissa skribenter på Les Rambles m fl forum för fotbollsfans, måste då försöka börja anamma tankebanor som först och främst står att finna i den s k gråzonen. Och där säljs det minsann inga lösnummer att tala om. Inte heller lär inflödet av likes från fanboys vara särskilt stort. "Boorring"!, som Homer Simpson skulle ha stönat.

Men med det sagt, så visst är det helt fantastiska frisparkar som Leo Messi får till, oavsett. Ja, överjordiska rentav. Och jag brukar faktiskt vara den förste att framhålla den lille men naggande gode argentinaren som världens bäste frisparksskytt, varje gång jag träffar på en och annan fotbollsintresserad som är av en annan åsikt. Så, slöseri med dyrbar tid att försöka övertyga mig eller andra om att jag var helt ute och cyklade på just den punkten (om det nu skulle ha varit syftet).

Men ponera nu att Messi, Suárez eller Neymar vid en frispark hade skjutit lika hårt och på exakt samma ställe som Rubén Castro gjorde igår. Och målvakten i motståndarlaget betett sig precis på samma sätt som Bravo. Hade du då ens i din vildaste fantasi kunnat drömma om att avstå från att följa dom exalterade engelska kommentatorernas exempel, nämligen att höja frisparken ifråga till skyarna i en fri svensk översättning av "stunning", istället för att som blev fallet, beskriva försöket till räddning som dåligt".Tillåt mig tvivla. Tror inte det. Då är sannolikheten nog större att du följt strömmen av utropstecken och spunnit vidare på temat med ytterligare superlativer som: "Grande!". Om sen Messi, Suáres eller Neymar spelat huvudrollen som Rubén Castro, kvittar nog lika när allt kommer omkring.

Barcelona Blaugrana91
2016-08-21 13:40
Hehe El Pistolero hann visst före. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-21 13:39
MD skriver att Barca kommer göra ett sista försök att slutföra värvningen av Paco Alcácer. Valencia är i desperat behov av pengar och kommer behöva sälja spelare för kunna balansera sitt bokslut och klara av FFP. Barca erbjuder €30M samt både Munir och Samper. Det ÄR ett bra bud. Ägaren Lim accepterar budet men både presidenten och sportchefen är dem som blockerar affären för tillfället. Paco vill till Barca och Lim är den som avgör. Bartomeu ska ha sagt igår att man inte kan utesluta något vad gäller Alcácers ev. ankomst. Klubben vill att han ska vara klar innan matchen mot Bilbao nästa helg. Om Valencia i slutändan vägrar ge sig kommer man satsa på Munir, lägg till att Arda spelar som en helt ny spelare. Klubben överväger inga alternativ utifrån utöver Paco. Spännande vecka med andra ord.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-21 13:28
Barça want to sign Alcacer before the game against Bilbao as Valencia are obliged to sell the player to balance the books. [MD] Barça will try to close the deal for Alcacer next week and if they fail in the bid, they'll have to make do with Munir as 4th forward. [MD] Barça's offer of 30M plus Munir and Samper is a tempting one for Valencia as it will balance their accounts and give them options too. [MD] Grattis Munir till platsen som 4e striker. Tråkigt att man inte går för Lucas Perez. Suck...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2016-08-21 13:06
Det här är inte MSN, Twitter eller Facebook. Vill du fortsätta skriva här inne så råder jag dig att läsa igenom ditt inlägg en extra gång innan du skickar. Skriv ordentligt!

Varning! /Mod.
Barcelona barcagurl
2016-08-21 13:02
Detta kanske låter skevt. Men jag har alltid gillat Real Madrids BÄNK. Deras utfyllnad. Skadar sig nån visst! In med en likvärdig spelare, simpelt! Och nu.. Våran bänk. Wow. Vi kommer vinna titlar iår det är en sak som är säkert (ovanligt) haha. Bredden nu är fantastisk. Vi saknar neymar, vi saknar iniesta, vi saknar masken! Vi sätter in Denis, vi tar in umiti, vi kör en kombo mellan turan och munir på neymars plats. Då har vi fortfarande digne, vidal, samper med flera kvar på bänken hungriga som aldrig förr! Fan säger jag i lycka, känner mig riktigt nöjd! Sen Gomes!!! En till! Visst han var avstängd igår men annars! Är det bara jag som hypar om vår bänk?! Haha jag är så nöjd med årets transfers och då är vi lovade en anfallare till.. Behövs det? Vi har ändå en jävligt bra bänk!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-21 12:59
Gabigol said he will only decide his future after he returns to Santos, but that he would like to play with Neymar again. Jag var tidigare för en värvning av Gabigol, men efter hans OS är jag nu mot en värvning. Jag hoppas han inte kommer hit. Dessutom har klubben enbart siktet inställt på Alcácer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-08-21 12:50
Storseger och propaganda fotboll, jisses vad spelarna var hungriga. Längesen man såg den vilja att bombardera motståndarnas mål. Neymar och rafinha får vinna OS, varav den förste ger långfingret till hans kritiker. Än bättre blir helgen när Madrid förlorar ikväll :).
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2016-08-21 12:44
@Visca el Barca 17:


Det här måste ändå väl ändå gå under 'innehållslösa kommentarer', 'icke-fotbollsrelaterade ämnen' och 'spam'?

*suck*
Fuerza
2016-08-21 12:28
Intervju med en väldigt känslofylld Rafinha och därefter dyker Neymar upp.
Barcelona LeoMessi
2016-08-21 11:26
Förresten någon som har hittat Highlights med Ray Hudson?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-08-21 11:25
Bravo didn't train today, with the permission of the club. [Diario Sport,Mundo Deportivo]

Klar när som helst då.
Seabrook
2016-08-21 11:08
Lite statistik (mål & assist) från gårdagens match:

Lionel Messi 2+1
Luis Suarez 3+0
Arda Turan 1+1
Sergi Roberto 0+2
Jordi Alba 0+1
Barcelona enkos
2016-08-21 10:40
Neymar sköt OS-guldet till Brasilien

Brasilien vann OS-guldet efter seger
mot Tyskland med 5-4 efter straffar.
Neymar blev stor matchvinnare när han
slog in den avgörande straffen.

Både Tyskland och Brasilien inledde med
fyra fullträffar vardera men när Nils
Petersen missade straff nummer fem
kunde den brasilianske stjärnan avgöra.

Och distinkt sköt Neymar hem det första
brasilianska OS-guldet i fotboll.

-Det här är en av de bästa sakerna som
någonsin hänt mig i livet. Nu är
kritikerna tvungna att erkänna mig,
säger Neymar efter finalsegern.
Läs mer på svtsport.se
Barcelona enkos
2016-08-21 10:36
@Shanghai:

Så han kan lika gärna stanna i Brasilien då det är VM kvalmatcher direkt efter Bilbao matchen och han slipper åka fram och tillbaka..
Barcelona II Barça II
2016-08-21 10:10
Hur mycket fick vi för Bravo?
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-08-21 09:47
Haha vilka nötter dessa City fans är....dem sörjer Bravos ankomst. Dem har en målvakt som jag anser är top 5 i världen. Ett meddelande till er är....ni har glömt bort Hart efter bravos första match!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-08-21 04:46
@El Pistolero #9:


Personligen tycker jag att han borde vila. Vi har redan en stekhet Turan som kan ersätta honom galant. Vore synd att slänga in en trött Neymar istället för en uppåtstigande Turan som äntligen hittat rätta.
Barcelona Shanghai
2016-08-21 04:44
En utlåning av Rafinha, Samper och kaske Munir (Om en anfallare kommer) vore det perfekt för dessa spelare att lånas ut. Kommer bli tuffare för de att få speltid.

Sen är man otroligt glad att det går bra för Turan. Han visade noll intresse under försäsongen, men de senaste 3 viktiga matcherna så har han varit en av lagets bästa.
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-21 03:55
Tror ni Ney spelar mot Bilbao?
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2016-08-21 03:33
Vlom .. du är ett troll. Senast i morse "förstod" du varför Real Madrid försökte spotta på resten av La Liga gällande nya TV-dealen. Går inte hand i hand med någon dimension av en logisk slutsats - i synnerhet inte då de själva ser sig som en "gentlemannaklubb". Att Madrid tog LFP till rätten vid tre(!) tillfällen samt fick öppen kritik från Tebas viftade du bort som om det vore en trivial händelse.

(avdelning: lägg ned)

OT:

Reymaaaaaaar!!!
Barcelona Reymar
2016-08-21 02:45
@Mido:

... (-.-)
Barcelona Gio Style
2016-08-21 02:09
@Bossquets:
Folk är lätt blåsta om man bedömmer en spelare utefter en OS-turnering med u23 landslaget :)
Barcelona oocbgb
2016-08-21 02:03
[QUOTE=Mido]Kan en vänlig själ förklara för mig varför hela internet skriver Reymar? [/QUOTE] Rey betyder kung på spanska, så.. Kung Neymar helt enkelt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-08-21 01:44
Major troll alert. Håll utkik!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2016-08-21 01:29
@Mido:
Luis Enrique och Mascherano (2 ggr för honom)
Annons: