/spanien/barcelona/forum/15704.aspx/spanien/barcelona/forum/15704.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Criff
2010-12-10 17:30
De Goda, Alla har väl sina anledningar till varför dem favoriserar en klubb. Jag har min anledning.
Barcelona tarrak
2010-12-10 17:29
Hetfield

Jag rekommender dig att skruva ner tonläget en aning och sluat att kalla alla som inte håller med om dina fantastiskt nyanserade inlägg för dramaqueens, gapiga och ointelligenta. Du vet det här med glashus och grejer...
Barcelona De Goda
2010-12-10 17:28
Criff---

Vad säger ditt inlägg om alla andra lag och fans som inte håller på Barca och har tröjsponsorer?

Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-10 17:27
Hetfield.

Jo, jag är en intelligent person. Och jag vet att det här inte var sista utvägen. Jag är också en Barcelonasupporter som alltid har uppskattat våra rena tröjor.

Vi lever i en värld där kapitalismen styr, jag hade hoppats på att vi skulle fortsätta vara rena från kapitalismens händer.

Jag hade stått bakom Rosell om detta var sista utvägen. Absolut.

Varför tog vi inte tröjsponsors när klubben var i kris? Både ekonomiskt och sportsligt? Då klarade vi oss. Kolla på oss nu.

Barcelona Criff
2010-12-10 17:26
Man ser att många verkligen inte blev kär i klubben pga vad den stod för, utan mer vad laget har gjort på planen dem senaste åren.
Jag blev kär i laget för precis allting dem stod för, tyckte det var charmigt att inte ha en tröjsponsor i en värld där pengar dominerar. Tyckte det var charmigt att alla var välkomna att bli medlemmar osv..
Dagens Barcelona går i helt fel riktning enligt mig!
Hade hellre kommit 7a i tabellen i 3 år för att slippa reklam på tröjan.
Kommer inte köpa en enda tröja så länge där sitter en sponsor & hoppas verkligen den försvinner så fort som möjligt när kontraktet upphävs.


Rätt intressant också hur han spydde galla över Laporta för han inte bad medlemmarna att rösta om att tillsätta Cruyff som hederspresident. Vad fan hände nu då?
Jävla dubbelmoral så det bara skriker om det!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-10 17:26
Jag rekommenderar alla dramaqueens och Rosell hatare att gå in i deras hemsida och läsa lite mer vad de vill göra och vilka de är.

Då kan ni kanske lugna ner istället. Finns inget värre än gapiga personer utan fakta.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-10 17:23
Delarocha

Jo, för om du var med när Laporta valdes för första gången så var det ingen slump att det var just han som skulle bli president och inte Rosell. Laporta var den som folk kunde identifiera sig med och Rosell var affärsmannen av hög klass. Hans affärssinne har ju påverkat oss såhär hittills: Direkt lön på 1,5 miljarder, spelarförsäljning, tröjreklam efter 111 år, Anledning? Han skyller allt på Laporta. Jävligt enkel utväg.

Det trots att Pep försöker spara så mycket på pengarna som möjligt. 25 miljoner euro per år är inte så mycket i en miljardverksamhet. Dom pengarna kan man spara på genom att köpa en ung backup istället för en världsstjärna som Mascherano som ändå sitter på bänken 3 av 4 matcher.

Men du ser väl inga problem med att han inte har pratat om det eller diskuterat med medlemmarna och gjort det i det tysta? Sen när blev Barca en sån klubb som inte diskuterade 111 åriga traditioner med medlemmarna?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-10 17:22
Heywood

Ja, jag säger ju att de vill sprida deras namn och message, de är inte ute efter att suga blod eller stjäla "själen". Kom igen.

De får pengar från privata investerare, jag antar att det är rika shjeker. Deras mäktigaste person i styrelsen är en kvinna, så de är väldigt liberala och de verkar vilja göra nytta i samhället, varför ska då folk bli bajsnödiga för det här?

Kom igen, du är en intelligent person, jag trodde att du var en av de som skulle bita ihop.
Barcelona De Goda
2010-12-10 17:22
Heywood --- Nej dom kan inte skänka det till välgörenhet, det skulle vara detsamma som att skjuta sig själv i foten. Det dom gör är att investera för sin framtid eftersom oljan (där pengarna kommer ifrån) kommer att sina till slut.
Barcelona tarrak
2010-12-10 17:21
Bara för att man är kritisk till det Rosell sysslar med så innebär det väl inte att man ställer sig bakom allt Laporta gjorde. Personligen ansåg jag att han skulle avgått sommaren 2008 efter att en klar majoritet av de röstande medlemmarna krävt hans avgång. Att han efter det orsakat klubben stor skada med sin maktfullkomlighet och galna spenderande är inte heller någon hemlighet, MEN det är knappast så att vi idag står mellan valen utförsäljning av tröjan eller konkurs.

Om man ser till rörliga kostnader så går klubben ekonomiskt bra även om det kan och borde gå bättre, däremot måste man sluta spendera miljardbelopp på spelarköp varje sommar. Det handlar helt enkelt om prioriteringar och Rosell verkar inte värdera ägandet av klubbens tröja speciellt högt, annars hade han inte fortsatt att jaga Cesc efter att han fått reda på klubbens ekonomiska situation.

Jag älskar Barca lika mycket om de ligger etta eller tia i tabellen, men inte om man tar bort det som en gång gjorde klubben så speciell och det här var definitivt en av dessa.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-10 17:20
Hetfield.

Qatar foundation vill synas med deras projekt. Det är ett fond som inte drivs av ekonomisk vinning, men ändå ska de betala FC Barcelona 300 miljoner kronor om året.

Var kommer pengarna ifrån? Kan man inte använda 300 miljoner kronor till välgörenhet än att betala ut det till FC Barcelona?
Barcelona De Goda
2010-12-10 17:17
Människor som vill vara UNIKA har mindervärdeskomplex, varför ska man sträva efter att vara unik? Att vara unik är endast en illusion.

Är det inte meningen att fotbollsspelandet skall bedömas och värderas? Klubben har mycket annan reklam överallt som förknippas med Barca så vad gör det om det blir ännu tydligare?

300 mille om året! Fan va nice att skuldberget kommer att minska.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-10 17:16
Kim

Vad pratar du om? Qatar foundation gör inte detta för vinst, de vill sponsra oss för att sprida deras "message", dvs. att de vill hjälpa och utveckla t.ex: utbildning. Varför skulle de på något sätt påverka spelet och laget?

Come on buddy, det börjar bli tröttsamt med folk som ropar som att vi har förlorat själen, det är så löjligt och dramaqueenaktigt. Folk verkar ha en förutfattad mening att bara för att det kommer ifrån Qatar så måste det vara dåligt. Jag är bara glad att vi slipper Pepsi eller flyghansa eller något i den stilen.
Barcelona Kim ★
2010-12-10 17:14

Hetfield
Jodå, allting kommer att förändras. Där man tidigare kunde agera som man själv önskade i så gott som alla frågor, där är man idag bunden till påverkan från Qatar. Kräver de stoppande av en aktion så kommer klubben dansa efter deras pipa eftersom det är Qatar som står för slantarna in i klubben. Det hade varit precis som att reklamfinansiera SVT. Allt som man står för rycks undan, all opartiskhet är som bortblåst.

Och detta utan att ens fråga medlemmarna innan.
Barcelona Barca4eva
2010-12-10 17:13
Magicman

Om en månad eller två
Barcelona Magicman
2010-12-10 17:11
När kommer Barca börja ha loggen på tröjan ?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-10 17:09
Seriöst, kan ni sluta vara så dramaqueens? Det är så arrogant och skenheligt att sitta här och leka helgon bara för att vi saknade sponsor. INGENTING kommer att ändras och om ni känner för att ventilera ut så får ni väl skylla på Laporta som satt oss i skiten till att börja med.

Vi var inte bättre än alla lagen som hade sponsor, och vi kommer inte att bli sämre än alla andra nu när vi har en sponsor som är "non profit" istället för t.ex: Bwin.
Real Madrid Pierre El Rey - Mejor Club de Europa del siglo XX
2010-12-10 17:08
Någon som vet vad det är för träd ni ska få som logga? Äpple? Päron? Ser lite ut som korkeken i Ferdinand...
Barcelona Barca4eva
2010-12-10 17:07
Förövrigt tycker 59% av de som har röstat i EMD att det är okej med att ha Qatar som sponsor.
Barcelona Kim ★
2010-12-10 17:06
Laporta får tyvärr inte vara president i klubben än på några år. Till och med Gaspart känns som ett bättre alternativ än Rosell just nu.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-12-10 17:03
En sak är säker, och det är att Laporta och Rosell är två helt skilda personligheter och presidenter.

Laporta stod för det typiskt katalanska och skulle aldrig införa begränsningar i medlemsskapet eller acceptera reklam på tröjorna. Varför?
Jo, det strider mot den katalanska identiteten som skriker frihet.

Rosell älskar säkert Barcelona, inget tu tal om detta, frågan är dock vilka konsekvenser det får för hållbarheten och samarbetet inom klubben.
Kan tänka mig att opinionen kommer bli starkare och att olika krafter kommer verka mot varandra och få konsekvenser, kanske ända ner i omklädningsrummet?

Få se hur Rosell kommer svara på kritiken och hur det är tänkt att pengarna ska användas.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-10 17:03
Hade det här varit sista utvägen så hade jag gratulerat. Men det var det inte.

Rosell är besatt av att fästa Barcelona på första platsen. I sporten och ekonomin.

El Clasico 29:e november. Så var det två helt olika klubbar som möttes. Vi vann tack vare vår identitet. Identiteten som Rosell saka håller på att förstöra.
Barcelona Piquénbauer
2010-12-10 17:01
Kim: bra skrivet.

Jag kommer aldrig komma över det här. Hade sett fram emot att bli medlem efter alla år jag har varit supporter men men.
Och nu det här med sponsorn. 111 år utan och nu kommer det en tomte och ska förändra allting.
Någon som har koll på läget nere i Barcelona? Vad skrivs det i tidningarna?

EDIT: Jag sitter inte och säger att Laporta är världens bästa eller liknande. Jag menar bara att det måste fan finnas andra sätt än DET HÄR?
Barcelona Abbe.
2010-12-10 17:00
FC Barcelona ägs av medlemmarna, ingen får ut någon vinst ur klubben. Vi behöver inte visa positiva siffror varje år. Vi ska vinna titlar, det är det allra viktigaste. En god ekonomi är inte en garanti för titlar. Visst finns det en gräns för hur negativa siffrorna får se ut, men jag tror inte det är så allvarligt. Rosell vill sätta sin prägel på klubben, och det har han gjort nu, i negativ bemärkelse.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-10 17:00
Delarocha

Jag håller med dig. Det verkar som folk bara ser födelarna med honom och ej nackdelarna. Jag säger inte att han var en dålig president (absolut inte).
Delarocha
2010-12-10 16:59
Hur vet du det?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-10 16:58
Delarocha

Rosell hade gjort likadant även om skulderna var mindre...
Delarocha
2010-12-10 16:57
Joan Gampar 1899

Tacka Laporta som slösat våra pengar istället.
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-12-10 16:56
Sandro rosell har sålt klubbens historia. VI har inte haft reklam över 100 år, och en j*vla patetisk Rosell ska leka gudfadern. f*ck va sur man blir. Vi FC Barcelona ska repesentera den bästa fotbollen både på och utanför plan.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-10 16:56
Att Laporta var en bra president för Barca var det inget snack om. Visst han förbättrade ekonomin när han kom , men vad hände sen då? Txiki och Laporta köpte spelare som Guardiola inte ens villa. (Henrique, Keirision , Casceres tex) , vad är poängen med att köpa de när Guardiola inte ens vill ha de? Sen att de betala så mycket för Zlatan är en gåta för mig. Jag förstår fortfarande inte hur han kunde betala så mycket för latan + ETOO? Det sägs att det saknas 700 miljoner till , vad hände med de pengarna då?...

Tycker vissa överdriver här lite om Rosell. Det är för tidigt och bedömma honom , vi får väl se om två-tre år. Hade förra styrelsen skött ekonomin lite bättre hade vi inte varit desperata för pengar nu. Det är sjukt att vi har flera miljarder i skuld trots alla framgångar de senaste åren.
Annons: