/spanien/barcelona/forum/15691.aspx/spanien/barcelona/forum/15691.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-12 14:12
westinho

Rutin i all ära, men tror du verkligen att Mascherano kommer till Barcelona för att bli bänkad när han är lagkapten i Argentina och en viktig spelare i Liverpool? Knappast va.

Det här luktar bara idioti från lång väg, jag hoppas att det här är lösa rykten.

-------

Angående byte mellan Robinho och Zlatan så är jag väldigt tveksam. Man C behöver en stor spelare (eftersom att Adebayor bara spelar bra när det passar honom), och Barcelona behöver ha en kantspelare nu när Henry är borta.

Klurigt.
Barcelona westinho
2010-08-12 14:11
Ämne: westinho/

Håller ....
Mascherano är inte korkad. Han vet att en klasspelare som Touré blev bänkad pga Busquets. Han vet att Busquets är nummer ett och att det kommer vara väldigt svårt att ändra på det.

Han har ändå uttryckt sin önskan att få komma till Barcelona, vilket tyder på att han inte verkar ha några problem med att sitta på bänken.

Jag tycker dessutom att det kan vara bra att Mascherano har andra egenskaper än Busquets. Om vi blir tillbakatryckta i en match mot ett fysiskt starkt lag så använder jag hellre Mascherano än Busquets.

Mascherano är en köttare och som du sa, en bra bollvinnare. Busquets är i och för sig en bra bollvinnare, men han är mycket bättre när Barcelona för spelet än när det är tvärtom, som mot Inter på bortaplan.Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-12 14:05
Ja, nog för att Pep är en bra tränare, men det är något med honom som jag bara inte förstår..
Barcelona el Flaco
2010-08-12 14:03
westinho/

Håller med om att vi behöver köpa in en rutinerad och duktig pivote, men denna spelaren måste även vara villig att acceptera sitta på bänken till förmån för Busquets. Ställer mig tveksam till att Mascherano skulle gå med på att värma bänken under merparten av säsongen.

Personligen anser jag att Mascherano är en grym bollvinnare och hans ledaregenskaper går inte heller att klaga på. Däremot är hans bollbehandling inte den bästa och det finns en risk att denna svagheten kan avslöjas ännu mer om Mascherano får lira på Barças mittfält.
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2010-08-12 14:00
I länktips finns en SPORT artikel där de kritiserar guardiolas beslut i affären Eto'o-ibrahimovic. även ibrahimovic får sig en liten känga.

Trodde aldrig att varken EMD eller SPORT skulle ha "ballarna" att kritisera guardiola
Barcelona Andreas (Aris/Brasilien Red.)
2010-08-12 13:50
Jag tycker att vissa överdriver med hur Pep favoriserar Busquets. Alla vet att han gillar honom men det gjorde del Bosque också som hyllade honom väldigt mycket. Busquets är en spelare tillför väldigt mycket(inte något alla ser kanske men tränarna gör det) och han spelade faktiskt bättre än Yaya förra året och han förtjänade sin speltid.

Om en spelare inte vill komma till Barca för att han inte tror på speltid så anser jag att han inte bör köpas. Om Mascherano kommer och spelar bättre än Busquets så tror jag att Pep kommer låta honom spela mer. Men om spelaren inte tror att den kan konkurera med de spelarna som finns så innebär det att han inte tror på sig själv tillräckligt mycket.
Barcelona westinho
2010-08-12 13:45
Klubben har meddelat att det senaste budet på Cesc låg på under 40 miljoner euro..

Hetfield

Vi behöver en rutinerad och duktig backup till Busquets ifall han skulle bli skadad. Mascherano hade inte gjort bort sig i Barcelona. Om klubben samtidigt ger Liverpool Hleb så kommer inte Mascherano bli så dyr, två flugor i en smäll.

Vi kan inte förvänta oss att Sergio ska spela 60 matcher nästa säsong. Han måste ha en backup som klarar av att göra jobbet. Om Mascherano kommer så kommer han garanterat få speltid.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-12 13:44
Nej, men jag förstår inte heller hur ryktet kan uppstå. Varför skulle Mascherano vilja komma till Barcelona när Pep har visat klart och tydligt att det är Busquets som är nr.1. Det var ju därför Yaya lämnade oss, varför skulle då Mascherano gå från att vara en av lagets viktigaste spelare till att bli en bänkis?

I don't get it. Skittidningar och deras jävla dumma rykten, om ni ska fabricera rykten så får de vara någorlunda logiska.
Barcelona Andreas (Aris/Brasilien Red.)
2010-08-12 13:43
Det skulle vara väldigt bra om Hleb kan inkluderas Mascherano-affären så att priset går ner och så får vi äntligen bort en spelare som Pep inte vill ha.

Att Rosell gillar brassar vet de flesta om som det stod Silly Season artikeln. Att Barca är intresserade av Robinho tror jag kan stämma då han varit på tapeten under en längre tid. Jag tror personligen att han skulle passa in bättre än Zlatan. Men jag vet inte hur smart köp det skulle vara ändå, för Zlatan är ju ingen spelare som vill sitta på bänken och hans lön är skyhög dessutom så det är nog inget ledningen heller vill. Men om Robinho värvas in så kommer han nog med stor sannolikhet inte heller vara ordinarie hela tiden och vi såg hur det gick till i City när han inte fick spela varje match. Han skulle säkert trivas bättre i Barca men det är ändå en risk då han lätt blir grinig om han får nöta bänk. Dessutom lär hans lön också vara väldigt hög.
Barcelona Rambla~
2010-08-12 13:32
Ämne: Gonzalez_Barca/

&....
Stämmer ganska bra med de siffrorna som det talats om man var beredda att bjuda på Cesc för. Några klausuler hade man säkert tänkt sig baka in också. Nu var ju Arsenals värdering en helt annan än Barcelonas, men det var så klubben resonerade.
Barcelona el Flaco
2010-08-12 13:29
Gonzalez_Barca/

"Vi hade en budget på 50 miljoner euro innan vi sålde Chygrynskiy och Yaya Toure. De andra fyra som har lämnat har förvisso lämnat gratis/lånats ut. Men deras lön har givit pengar till fler transferpengar. Nu har vi runt 70 miljoner efter värvningen av Adriano..."

En liten rättning bara. Jag minns att vicepresidenterna Faus och Bartomeu har sagt att efter värvningen av Villa och försäljingarna av Touré och Chygrynskiy har klubben en budget på 50 miljoner euro att handla spelare för. Detta var innan värvningen av Adriano presenterades.
Barcelona Rambla~
2010-08-12 13:29
Ämne: Kan en vänlig själ f....Den enda som sagt att vi borde köpa Mascherano är ju hans agent i Spanien och det har han gjort i flera dagar nu. Ett tydligt försök att göra Barcelona intresserade.

Jag tror inte att klubben är så värst intresserade av denna värvning. Jag börjar alltmer misstänka att man vill göra sig av med Ibras höga lön, eller åtminstone delar av den, eftersom han riskerar att nöta bänk och en bänkspelare vill man säkert inte betala nästan €20m brutto i lön.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-08-12 13:28
Äh, kom igen. Mascherano kan inte passa? som given i Liverpool och Argentina bör man nog klara av att hantera bollen. Såg Argentina-Irland igår.. flera klockrena crossbollar från Masken.

Om han går till Barca så tycker jag det är en rätt bra värvning, särskilt om Hleb drar motsatt väg. Och anpassa sig lär han absolut kunna. Det är trots allt en av världens bästa på sin position vi snackar om..

Därmed inte sagt att jag helst ser honom. Capoue hade varit mumma. Men jag tvivlar på att det ens blir någon. Tänker inte hacka på Pep än, men om det bara blir två värvningar i sommar med tanke på vilka som lämnat så får Pep förklara sig.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-08-12 13:20
Kan en vänlig själ förklara för mig varför Mascherano behöver komma hit?
Jag antar att hans lön kommer att vara rätt så högt med tanke på hans ålder, och övergångssumman lär vara hög då inte ens Inter hade pengarna.

Varför köpa in en spelare som går emot allt Pep vill ha av en pivote? Pep vill ha en pivote som kan städa, men samtidigt kunna hålla i bollen och kunna passa ordentligt. Mascherano kan ju inte ens passa om hans liv hängde på det.

Barcelona Gonzalez_Barca
2010-08-12 13:19
Ämne: Varför köper inte Ba....
Med all respekt för Chivu så behöver vi inte honom. Vi har redan Abidal, Maxwell och Adriano som kan spela på vänsterplatsen. På mitten har vi Pique och Puyol som sällan blir skadade, men avstängda blir dom, fast då har vi Gabi Milito som skött sig utmärkt sedan han kom tillbaka från sin långtidsskada. Sen så har vi även Abidal som kan spela där, och talangerna Muniesa och Fontás.
Så som sagt, med all respekt för Chivu så har vi redan fullt hus med spelare på hans position/er.
Real Madrid Gonzalo Gerardo Higuaín
2010-08-12 13:17
Tack för era intressanta svar!
Barcelona Steaua/Bukarest
2010-08-12 13:16
Varför köper inte Barca in Chivu från Inter?
Istället för den Maxwell... Chivu är stark bakåt, vilket är det område där Barcelona kan bli bättre på. Han var la påväg till er innan det att han gick till Inter...
Barcelona Gonzalez_Barca
2010-08-12 13:13
Ämne: Alltså har ni pengar....
Lånet vi tog var pga vi inte hade fått våra TV-avgifts pengar. Sen så har vi självklart råd att betala ut lönerna, med tanke på att det var 1 månad sedan nyheten kom ut angående det så skulle det vara strejk hos spelarna, i alla fall hos de mindre lojala. Sen så har vi självklart skulder, men det har även ni, man united, liverpool, milan, inter, arsenal.. ja vartenda lag. Hur vi kan ha skulder efter alla våra titlar undrar du? Jo för vi har lovat ut en massa bonusar till spelarna om de vinner titlar, så det har kostat mer än det smakat..

Sen så har vi även en transfer och lönebudget som tillsynes är helt oberoende skulderna. Vi hade en budget på 50 miljoner euro innan vi sålde Chygrynskiy och Yaya Toure. De andra fyra som har lämnat har förvisso lämnat gratis/lånats ut. Men deras lön har givit pengar till fler transferpengar. Nu har vi runt 70 miljoner efter värvningen av Adriano, om man nu skulle köra som på Football Manager att man har alla pengar tillgängliga.. Men pga skulderna antar jag att vissa av vår transfersbudget har gått dit, så vi har runt 50 miljoner att handla för, vilket var däför Rosell inte ville lägga mer än 35 på Cesc då vi även var tvungna att hitta en ersättare åt Toure.

! Detta är endast det jag har hört här och där, så om någon vill rätta några av mina misstag, eller om jag har fått det helt rätt så säg gärna till :)
!
Barcelona Rambla~
2010-08-12 13:11
Ämne: Alltså har ni pengar....
När har det sagts att både Özil och Fabregas ska värvas samtidigt? Den enda spelaren ledning och Pep själva medgivit att man vill värva är Cesc. Eftersom man bjöd €42m precis innan han offentligt sa att han stannar i Arsenal ännu en säsong, så får vi anta att det finns pengar. Det hade ju varit lite pinsamt om Arsenal gått med på en affär och sen visats sig att det inte fanns några pengar.

Lånet var inte på 2 miljarder utan €155m, det är ganska så exakt 1,5 miljard svenska kr. De pengarna är inte till för att värva spelare för (det finns undanlagt för värvningar i budgeten) utan till för att lösa problem med kassaflöde och lösa bla gamla skatteskulder.
Real Madrid Gonzalo Gerardo Higuaín
2010-08-12 13:05
Alltså har ni pengar eller har ni inte pengar?
Ena dagen ska ni punga ut 80miljoner euro på Özil och Fabregas och andra dagen måste ni låna 2 miljarder för att ha råd med löneutbetalningar.

Finns det någon klarhet i detta?
Tack för svar!
Atlético addeh
2010-08-12 12:00
Inte nog med alla bekymmer vi har inför lördagsmatchen så blir Pinto skadad. Aja, hoppas Miño får chansen, han har spelat riktigt bra under försäsongen. Det känns som han är tredje målvakt efter Valdés & Pinto.
Barcelona el Flaco
2010-08-12 11:47
Ämne: Så Özil riskerar att....
Werder Bremens talesman har ju gått ut och sagt att man inte har fått ett bud från Barças sida om att värva Özil och att det inte ens har förekommit några samtal klubbarna emellan. Tror inte ens att Özil är nära att komma till Barcelona, det var nog bara påhitt från de katalanska mediernas sida. Marca skrev för några dagar sen att Özil är mer eller mindre klar för los blancos nästa säsong och då måste naturligtvis Sport och MD kontra.
Barcelona el Maestro!
2010-08-12 11:45
Ämne: Ja, bla Zubi och Bar....Förhoppningsvis så jobbar den nya ledningen i hemlighet. Det är ju deras uttalade policy, har dem sagt.
Jag tror själv att Özil antingen blir kvar i Bremen för att visa upp sig igen i Champions League eller så går han till Barca. Det är ett fall som liknar mer och mer Arshawins övergång. Arshawin hade en överenskommelse med Barca. Han ville bara komma till Barca som var en barndomsdröm för honom men Arshawin hamnade tillslut i Arsenal. Kanske får vi se en liknande övergång i säsongen 2011/2012. Arsenal släpper Cesc och de värvar Özil som bossman. Inte omöjligt.
Barcelona Smogen
2010-08-12 11:40
Känns som att den nya ledningen har en del att bevisa innan transferfönstret stänger 31 augusti. Även om "startelvan" i princip är klar behövs det ju en eller två spelare, och problememt med tex. Hleb behöver lösas.
Barcelona Smogen
2010-08-12 11:38
250 miljoner för MAscherano om inte Hleb ingår ja. Men enligt rykten vill ju Pool ha Hleb och då skulle kanske MAscherano gå på 150 miljoner istället, något som jag däremot tycker vore en riktigt bra affär.

Och jag är rätt säker på att Mascherano med sitt självförtroende snarare är övertygad om att han kommer bli en startspelare i Barcelona när han kommer, även om Pep kanske skulle anse något annat.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-08-12 11:37
Förstår inte riktigt varför Zubi var tvungen att följa med till Asien när han uppenbarligen har mycket arbete att sköta. Det ska lånas ut 3-4 spelare och 2-3 köpas in.

Men något som ändå känns bra är att Barca har hela startelvan klar. De som kommer att köpas är rotationsspelare. Det kvittar om det är Mascherano, Robinho eller Özil. Alla dom kommer få mindre speltid än dom som redan finns i klubben.
Barcelona Rambla~
2010-08-12 11:31
Ja, bla Zubi och Bartomeu men även Sandro är inblandad för han har sista ordet när det verkligen gäller.

Det jag stör mig på är att man dröjer så länge med att hitta klubbar åt Hleb och Cáceres. Varför alltid vänta till sista dagarna för att till slut i panik hitta en lösning? Nu lär båda bli utlånade igen till ingen nytta.

För det är ju uppenbart att spelarna inte har någonting att hämta hos Pep. Det har han tydligt visat.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-08-12 11:28
Jag litar inte på tidningarnas skriverier om Peps godkännande. Varför skulle klubbens ens ha kontaktat Bremen om Pep inte hade godkänt det från början? Det är något annat som ligger bakom det hela. Det är möjligt att han redan är på väg till United.

Hur som helst så märks det att den här ledningen är ny och ganska oerfarna. Rosell själv är inte längre den ansvariga för förhandlingarna. Det är Zubi och Bartomeu som måste få "tummen ur röven".
Barcelona Rambla~
2010-08-12 11:13
Så Özil riskerar att hamna i Madrid fast han drömmer om Barcelona bara för att Pep inte får tummen ur röven och en ledning som inte vet hur man planerar en försäsong med värvningar/försäljning av spelare.

Lysande förutsikter för denna säsong, verkligen!
Barcelona Espanaboy
2010-08-12 11:01
Det var fel Hleb som gjorde mål igår. Tyvärr var det inte Aliaksandr som gjorde de två målen utan Vyacheslav.
Annons: