/spanien/barcelona/forum/15493.aspx/spanien/barcelona/forum/15493.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Hunting Bears
2011-02-11 22:10
Villa har på 21 matcher i ligan gjort 14 mål och 5 assist. 19 p på 21 matcher. Duger det eller ska vi skaffa en ny igen?

Herregud. Messi har på 19 matcher startade i ligan gjort 24 mål och 14 assist. Är han allvarlig? Messi trollar hela världen med sin statistik.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-02-11 21:46
B-guden

Jag läste hela kommentaren. Ganska konstigt formulerat: "Tycker Villa kan ersättas, inte att jag vill det men"... menar du inte det du först sa? Ber om ursäkt om jag tolkade ditt inlägg fel, men det var rät svårt att undvika isåfall ;)

Enligt mig ska i alla fall Villa absolut stanna ett par år till. Personligen tycker jag han redan gjort vad man kan förvänta sig av honom - han ligger trea i skytteligan, jobbar stenhårt för laget och passar utmärkt in i Barcas spel. Att vår trio Villa-Messi-Pedro tillsammans har endast har gjort 2 mål färre än hela Madrid säger väl det mesta.. :)

EDIT: såg att du ändrat ditt senaste inlägg. Jag orkar inte gör detsamma med mitt utan låter det stå kvar.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-11 21:42
1.70 ligan

Kul att höra att du höll med lite av det jag sa! :)
Som sagt Barcas framgångskoncept hittils har ju varit att kombinera La Masia med spelarköp utifrån, jag tycker helt klart vi ska fortsätta på det spåret!

B-Guden

Jag fattar ärligt inte varför så många gnäller på Villa?? Han ligger 3a i skytteligan och har gjort vårt spel bättre på många sätt.
Vem menar du skulle ersätta honom? Bojan? Inget emot honom men Villa är bättre kan man ju lugnt säga.
Barcelona B-Guden
2011-02-11 21:39
1.70-ligan.
Jag byter lätt Villa mot Eto
Barcelona 1.70-ligan.
2011-02-11 21:20
Ska vi skicka iväg Villa i sommar? Käre nån...
Barcelona B-Guden
2011-02-11 21:08
Pato är den sista jag vill se i barca, han är en diva utan deslike släpper aldrig bollen.

Trippeln

Jag tycker Villa kan ersättas, inte att jag vill det men han är den som minst imponerat, han missar ju mest lägen tillsamans med Benzema
Barcelona 1.70-ligan.
2011-02-11 20:44
Får ta och försvara Blaugrana91 lite. La Masia är fantastiskt, jag älskar vår ungomsverkamhet... men det är inte lösningen på allt.
Har man ambitionen att vara världens bästa klubb måste man även förstärka utifrån. Jag tror personligen att Barca bara mår bra av att få 1-2 nya ansikten utifrån per säsong. Tror de inom klubben resonerar på samma sätt. Var det förresten inte Rosell som sa att "2+2" är modellen? Att man kommer sträva efter att förstärka med 2 spelare utifrån samt 2 från La Masia inför varje säsong (beroende på hur många som lämnar givetvis).

Blaugrana91 slog huvudet på spiken innan. Jag tror vi alla här inne anser att La Masia ska fortsätta vara stommen i truppen, men det ska inte gå tiill överdrift. Att helt och hållet ställa sig negativ inför värvningar är knappast särskilt genomtänkt. Och att klandra ned på folk som föreslår ett tänkbart nyförvärv. Varför?
Barca ska inte låta bli pännande spelare som kan tillföra laget något, bara för att man har en bra ungdomsverksamhet. Det finns massor av spelare från Barca B och nedåt som jag tror har en lysande framtid i Barca tillmötes. Men just nu är det 2, max 3, som är redo för A-laget. Och det finns inga garantier för att alla spännande namn blommar ut. Men för de som tar de sista stegen till en stjärna kommer det garanterat finnas plats för även i framtiden. Om jag känner min kära klubb rätt så är det så. Grunden i framgångsreceptet är La Masia och vi kryddar med spelare utifrån.

Men som sagt, i nuläget är det Thiago och Fontas som är redo. Bartra är snart där, men lär stanna i Barca B ett år till. Truppen är inte jättebred och ett par spelare lär lämna efter säsongen. För att göra klubben ännu bättre, och som många varit inne på, hålla motivationen uppe behövs det någon värvning(ar) utifrån också. Jag säger 1-2st, beroende på priset.
Och det skulle inte försvåra för våra lirare i La Masia, tvärtom! De måste ha konkurrens. Är man bra nog klarar man konkurrens och blir ännu bättre utav det. Sen är det ju först och främst våra köp utifrån som kommer och går, vilket ni kanske har märkt? Det är ju knappast så att köpespelar utgör en allt större procent av truppen för varje år som går...

För att sammanfatta allt mitt tjöt: Värvningar behövs! För att att behålla hungern i laget, för att stärka laget, för att krydda laget OCH för att ge våra unga talanger konkurrens.

Ut: Milito, Jeffren
Alt. 1 in: Thago, Fontas, Fabregas
Alt. 2 in: Thiago Fontas, Sakho/Taiwo och en hyfsat storväxt offensiv spelare

Det vore enligt mig en perfekt Silly Season.
Barcelona Trippeln
2011-02-11 20:43
Helt seriöst grabbar,jag har tänkt på en sak.

Vår första 11 är helt perfekt,det finns ingen som jag kan ersätta .

Valdes är bäst för oss.

Alves-pique-puyol-Abidal,förut så kunde jag ersätta Abidal men inte längre då han varit otoligt dominant.
Samma sak med mittfältet,det är briljant och detsamma med anfallet.
Vår elva är perfekt ! :D
Barcelonistas
2011-02-11 20:33
Hetfield

Lungt.


Matchen mot sporting kan bli väldigt tufft, jag hoppas spelarna inte har arsenal matchen i huvudet för annars kan vi tappa poäng. Sporting på sin hemma plan är ett bra lag.
Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-11 20:25
Barcelonistas

Du har rätt, blandade ihop. Tack för rättningen.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-11 20:22
elbraco

Hehe det var ju tur! ;) Jag menar vem skulle vilja ha tillbaka Zlatan när vi har MVP!?

Sen som sagt jag vill ju självklart inte att klubben ska spendera över €80 miljoner på spelare, men jag skrev bara att det var så mycket vi kan ha i transferbudget om man då väljer att använda Zlatanpengarna till värvningar samt att vi säljer Milito och Jeffren. Och dessa pengar skulle isåfall kanske räcka till dem spelare jag räknade upp.
Sen var ju detta bara ett förslag på spelare som klubben kunde köpa, men som jag sa jag vill ju inte heller att vi ska slösa likt Real gör.
Barcelonistas
2011-02-11 20:22
hetfield

Du har kommit med fel fakta!

Henry lämnade inte barca efter Guardiolas första år. Han var även kvar 09/10 säsongen!
Barcelona FC-Barcelona
2011-02-11 19:56
Någon som har koll på våra Utlånade spelare? finns det någon chans att dem tas tillbacks ifall inte, hur mycket kan vi få för varje spelare ?
elbraco
2011-02-11 19:54
Hehe, jag ville bara se era reaktioner på en Zlatancomeback. Nej jag vill absolut inte ha tillbaka han!
Själv tror jag man får pröjsa typ 50 mille för Cesc, minst 25 för Pato och Sakho kanske 15-20 eftersom klubbar alltid kräver mer pengar när det är ett storlag som köper. Hade man köpt dessa hade det antagligen kostat mer än 85 men det kan nog stämma om man byter ut Neymar istället för Pato.

Prisskillnaden mellan dessa bör ändå vara märkbar då Pato har 0.5 mål/match i snitt i den italienska ligan (räknat under två år) och är i princip en fullärd stjärna medans Neymar fortfarande räknas som talang och bara har imponerat i den brasilianska ligan.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-11 19:40
PedroRodriguez

Ja visst mycket möjligt att dem gör, men jag skrev bara på ett ungefär.

Som sagt jag säger inte att jag vill att Barca ska spendera massa pengar, men om någon frågar mig vilka jag skulle vilja se att klubben värvar skulle jag nämmna dessa.

Men visst sett till den startelva vi har som trots allt är världens bästa så behöver vi kanske inte värva in något "större namn".
Jag tänkte som sagt lite på framtiden samt att truppen breddas till lite bara.
PedroRodriguez
2011-02-11 19:28
Blaugrana91

Nja, Arsenal kräver nog minst 50 mille. De vet hur gärna Barcelona vill ha honom, och dessutom är han hjärtat i Arsenal. Utan Fabregas blir Arsenal direkt ett mindre välspelat lag.

Sakho bör ligga på 12 - 15 mille men är inte nödvändig.

Nej till Neymar säger jag. Fortsätt satsa på Bojan.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-11 19:22
Frodo

Men har jag sagt att vi ska värva bara för att?
Värvar vi spelare som Cesc, Neymar, och Sakho t.ex. så är det dels för att bredda till truppen men även för att det är spelare för framtiden. Visst vi har massa grymma framtidlsöften i La Masia men det skadar ju inte att komplettera det med värvningar utifrån.

Som sagt folk behöver inte reagera så strakt bara för att man kom med ett förslag till ev. värvningar...

Och visst mycket möjligt att Zlatanpengarna används till något annat, men jag antog att eftersom klubben meddelat att pengar från spelarförsäljningar skulle tas med i transferbudgeten, så kunde man räkna in dessa där.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-02-11 19:20
Ska man värva någon alls i sommar så ser jag gärna Taiwo som är gratis. Hans kontrakt går ut och då kan Abidal konkurrera mer om mittbacksplatserna. Därmed finns det plats även för Fontas. Billigt och bra alternativ för lagets bredd.

Cesc är den klubben kommer kämpa för. Själv tror jag att det blir endast en back och ev. Cesc. Annars tror jag inte att Barca kommer köpa någon.
Barcelona Abbe.
2011-02-11 19:18
Intressant och bra läsning om den gamle VM-målvakten Carlos Roa.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-11 19:12
elbraco

Vår trupp är ganska tunn och får vi många skador så ser det inte bra ut, därav anser jag att man kan köpa in för att bredda truppen lite...

Och jo €84 miljoner räcker för dem spelarna jag nämnde

Cesc: visst det ryktas om att Arsenal kräver €60 miljoner och uppåt men jag har tidigare läst att dem ska godta ett bud på €45 miljoner.

Sakho: Säg ungefär €16 miljoner

Neymar: Han har ju nämnts till oss för €20 miljoner
Utöver dessa flyttas Thiago och Fontas upp.

Sammanlagt lite drygt €81 miljoner.

Sen säger jag inte att klubben ska göra så, men detta är spelare som allafall jag gärna skulle se i Barca. Men som vanligt får man ju hela forumet mot sig så fort man nämner att man vill att klubben ska värva någon...

Sen hoppas jag att du skämtar om att du vill ha Zlatan tillbaka?
Barcelona Frodo
2011-02-11 19:09
Blaugrana91

Varför ska man köpa för köpandets skull? Är vi Real Madrid eller? Man behöver värva varje år för att förbättrats men inte ska vi behöva värva för ca €80 miljoner när vår startelva är komplett. €40-50 miljoner är mer än tillräckligt för att göra förbättringar i truppen och täppa till de hål som behövs.

Milito och Jeffren lär gå för €7-8 miljoner. Klubben har nog andra planer för Zlatans pengar. Kom ihåg att det var en kostsam affär och det sista man kommer att göra är att bränna de återstående pengarna på någon dum affär.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-02-11 19:03
Patrik Sjögren är tragisk. I intervjun hyllar han allt och alla ger sin syn på fotbollen. Plötsligt kommer en sketen låtsasjournalist som kopierar sina artiklar från Goal och kör igenom Google translate och trycker upp det i Sveriges största tidning.

Fy fan va dåligt.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-11 18:58
Frodo

Förstår inte varför vissa är så anti mot värvningar?

Milito lär kosta typ €5-6 miljoner och Jeffren har det ju pratats om en summa på ungefär €4miljoner, så ungefär €10 miljoner.
Och varför skulle inte Zlatanpengarna kunna användas till värvningar? Klubben har ju sagt att utöver dem €45 miljoner man redan har i transferbudget så får man lägga till pengar man får vid spelarförsäljningar och Zlatan är väl en sådan?
Barcelona Frodo
2011-02-11 18:58
elbraco

Ta tillbaka Zlatan? Skojar du?! Det finns inte en enda anledning till att ta tillbaka honom.
elbraco
2011-02-11 18:54
"Då kan man ju lika gärna köpa någon mer."

Tror inte det matchar den filosofi Pep använder. Han gillar att förfoga över en mindre trupp, och de spelare du nämner kostar tillsammans lååångt över 84m euro.
Antar att du menar en av dem?

Jag är kluven om det verkligen behövs en till mittback vid scenariot att Milito lämnar och Fontas eller någon annan back flyttas upp. Bakom Puyol och Pique har vi då bara en ordinarie mittback i form av en ungdom i princip utan A-lagserfarenhet. Samtidigt har vi Abidal som är konung just nu (men börjar bli gammal), och Marscherano som kan spela mittback trots sin längd. Det är ju även så att Busi ofta går ner mellan backarna.
Dessutom kan man i värsta fall flytta upp en ungdom från B-laget, Muniesa och Bartra är ju inte långt ifrån Fontas vad jag vet?

Nä, jag säger som de andra, bort med Milito och Jeffren (för hans eget bästa), och upp med Thiago och Fontas. Jag hade nog gärna sett att vi även flyttar hem Caceres trots att det inte kommer hända.


Sen tycker jag även vi ska ta tillbaka Zlatan från Milan.
Barcelona Abbe.
2011-02-11 18:54
Folk verkar tro att Milito kommer säljas för drygt 10 miljoner euro. Inte en chans. Jag skulle inte bli särskilt förvånad om han gick gratis i sommar. Det som talar emot det är väl att Rosell nu sitter vid rodret, hade Laporta varit kvar så hade han säkert fått gå likt Henry och Marquéz.
Barcelona Frodo
2011-02-11 18:47
Blaugrana91

Varför ska man köpa bara för att man har pengar? Milito och Jeffren lär tillsammans gå för mindre än 10 miljoner euro. Zlatans pengar har man nog inte tänkt använda för värvningar.
Barcelona Blaugrana91
2011-02-11 18:40
Om vi säljer Milito och Jeffren får vi in lite drygt €10-14 miljoner att lägga till vår transferbudget, även pengarna från Zlatan ska väl Milan betela, det blir ytterliggare €25 miljoner, då har vi plöstligt €84 miljoner att handla för.

Om vi då bara flyttar upp Fontas och Thiago, vad ska vi då göra med dem €84 miljonerna vi har i transferbudget? Då kan man ju lika gärna köpa någon mer.

In: Cesc, Sakho, Pato/Neymar, Fontas och Thiago.
Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-02-11 18:25
"Kritiserar Holland, England och Messi"

Seriöst, kan inte Patrik Sjögren göra oss en tjänst och hänga sig själv? Hur fan får man en mysig och trevlig intervju till det där? Han nämner ju förstås inte när Xavi hyllar Rooney och när han säger att det är viktigt med fysiska spelare som Terry.

Det är väl en tidsfråga innan forumet fylls med anglofiler
Jävla äckel.

Thiago Alcantara

Finns väl gott om plats för Afellay, han kan spela på kanterna och som offensiv mittfältare.
Pastore och Cesc kan spela på Xavis position, så jag ser inte hur det skulle påverka någon.

Dessutom så kan Pastore spela som CF, så det är inte illa.
Thiago Alcantara - Futuro Número #4
2011-02-11 18:25
Hetfield- Megan Fox is a dude

Vad händer med Afellay om Cesc kommer?

Afellay har gjort de riktigt bra men den ända orsaken jag kan tänka mig Afellay lämnar oss är om han presterar men ändå bara får göra inhopp. Till slut kommer han tröttna på de och kommer vilja lämna. Om detta händer så blir de efter nästa säsong. Då MÅSTE Keita lämna om han inte lämnar redan denna sommaren och då står vi där med Xavi,Iniesta som dem ända kreativa mittfältarna.

Om detta händer då kan jag tänka mig att värva Cesc men att detta redan ska hända i sommar tror jag inte då Pep sagt att Keita kommer stanna och att Afellay precis kommit till klubben.

Så jag tror vi kommer vi gör en smart silly season som kommer se ut så här.

Ut: Milito,Jeffren
In: Thiago,Fontas

Räknar inte med Nolito då han inte har A-kontrakt.
Annons: