/spanien/barcelona/forum/15492.aspx/spanien/barcelona/forum/15492.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2011-01-18 13:55
addeh

Det var just vad Laporta visste, att Sandro var tvugen att ta bort den. Det var ett kallt beräknande av Laporta, han visste att Rosell knappast skulle vinna några popularitetspoäng hos vissa medlemmar. Det var nog själva tanken.

Hur kan man som Laporta utse någon till hederspresident när titeln inte ens existerar? Det Laporta borde ha gjort var att först kalla till ett medlemsmöte och då lägga fram ett förslag om att införa denna titel. Först då kunde man rösta om vem som ska få denna titel.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-18 13:55
Rambla~//

Både du och Mojito har rätt i det ni skriver. Det jag försöker få fram är att jag verkligen undrar om alla de som idiot-förklarar klubben för beslutet att skaffa tröjreklam verkligen är beredda på att ta konsekvenserna av att inte få in de här extra €30m/år. För jag antar att Rosell & co inte gör det för det är kul utan för att klubben genuint behöver dessa pengar för att fortsätta vara i topp även efter införandet av UEFA:s fanancial fair play rules.

Ingen kan veta exakt vilka dessa konsekvenser skulle ha varit och verkar därför inte se så allvarligt på dom. Men bara för att man inte vet exakt vilka konsekvenser det blir tycker inte jag man bara kan bortse från dom eftersom dom bevisligen finns där då man inte hade skaffat sponsorn annars.
Barcelona el Flaco
2011-01-18 13:52
På klubbens hemsida står det att Thiago ska återvända till att träna med B-laget. Tror inte att man ska dra altför för drastiska slutsatser bara för att han inte blir uttagen till cupmatchen mot Betis. Det kan ha att göra med alla skador på mittfältet som Barça B har drabbats av de senaste veckorna. Nu är det alltså Bartra som åker med till Sevilla, hoppas man får se honom spela.
Atlético addeh
2011-01-18 13:48
Rambla

Det hade jag ingen aning om, men om det är på det viset borde han som du säger frågat om en sådan titel först och främst ska existera i klubben. Det känns som Sandrusco fråntog Cruyff titeln för att han inte gillar honom.
Atlético addeh
2011-01-18 13:45
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Rent talangmässigt så är han flera nivåer bättre än Keita, även många andra spelare i A-truppen. Thiagos problem är att han fortfarande inte riktigt är mogen, han är lite valpig. Men i en sån här match, som redan är avgjord, vore det ett perfekt tillfälle att ge Thiago speltid. Jag menar inte att han ska få spela till förmån för Keita, båda kan spela samtidigt. Även spelare som Adriano, Bartra, Milito, Mascherano, Afellay, Jeffren & Bojan ska spela sådana här matcher.
Barcelona Rambla~
2011-01-18 13:45
addeh

Nej, det första han borde ha gjort var att fråga. Vill ni att det ska finnas en sådan position inom klubben. Att titeln ens ska gå att få. Enligt Rosell så fråntog han något som ej existerade inom klubben. Det handlar inte bara om att inte medlemmarna ej fick chansen att rösta. Titeln finns inte inom klubben.
Barcelona Rambla~
2011-01-18 13:42
El Kaiser

Om den nya ledningen nu infört ett helt nytt lönesystem så går det ju inte att bryta det vid första bästa löneförhandling när en spelare ska förlänga sitt kontrakt? Det gäller principer, att sätta normer som alla andra måste följa. Huruvida det är rätt eller fel är en annan sak. Vad händer annars när det är dags för nästa spelare att förhandla? Då ville så klart även denne ha en helt annan lön än vad ledningen hade tänkt sig.

När det gäller Alves, måste ledningen istället bestämma sig i vilken lönekategori de vill placera Alves. De vill inte placera honom i kategori 2 vilket hade gett honom samma lön som Xavi och Iniesta. Alves vill ingå i den kategorin. Det är därför man försöker hitta andra vägar för att finansiera hans löneanspråk. Placera honom i den kategori de själva har tänkt sig men samtidigt se till att han via andra lösningar få betalt så som Alves kräver.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-01-18 13:41
Stannar inte Thiago så är han inte tillräckligt bra för Barca. Vore han tillräckligt bra så hade man inte värvat Afellay. Det finns mycket som tyder på att han inte är redo för spel med A-laget. Pep har ingen anledning eller vana att låta Canteranos vänta för länge. Keita är en mycket mer nödvändig spelare i truppen och bör få speltid framför Thago.

Många här påstår att Pep favoriserar andra spelare, medan det är ni som favoriserar Thiago utan att på riktigt ha sett så många matcher med honom på toppnivå.
Atlético addeh
2011-01-18 13:40
Rambla

Exakt, det var det jag påpekade. Det som Rosell borde gjort när han fråntog Cruyff titeln var att fråga medlemmarna om de ville ha holländaren som hederspresident eller inte. Sandro gör ju rätt, fast ändå fel, kan jag tycka.
Atlético addeh
2011-01-18 13:39
Hetfield

Det mest idiotiska var att Pep inför returen mot Athletic i cupen sade att han hellre vill ha med sig alla spelare till bortamatcher och låta de som inte får en plats på bänken sitta på läktaren, istället för att känna sig ännu mer utanför och sitta hemma. Även om Thiago inte är en A-lagspelare, tränar han regelbundet med dem och jag tror banne mig han har glömt av vad lagkamraterna i Barça B heter.

Jag "hoppas" att Thiago är småskadad, annars vore detta ett horribelt beslut av Pep.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-01-18 13:36
Angående Kristian Borell:

När han pratar om tröjsponsor och Fair Play och Qatar så glömmer han väl namnet på Arsenals hemmaarena. Det är i de Förenta Arabstaterna man använder sig av indiska, bangladeshiska och indonesiska slavarbetare.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-18 13:35
addeh

Det värsta lär ju vara att lagets appendix i form av Keita lär starta igen...
I can't blame Thiago om han väljer att lämna redan nu.

Rambla

Precis, Laporta använde Cruyff som propaganda för hans syfte, men man får väl inte kritisera Laporta.
Barcelona Rambla~
2011-01-18 13:34
Ni har missat en väsentlig sak. Hederspresident-titeln som Cruijff fick existerade inte ens i klubbens stadgar. Alltså, Laporta borde via medlemmarna först ha sett till att titeln införs i klubben innan han sen låtit samma medlemmar återigen rösta.
Atlético addeh
2011-01-18 13:34
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Thiago är fortfarande fri att förhandla med andra klubbar, är du så säker på att han stannar kvar när han inte ens får åka med till en i princip betydelselös match?

Där har du fel. Spelare under 23 år i B-laget får spela hur många A-lagsmatcher som helst. Detta är nya regler efter att Barça B avancerade upp till andradivisionen.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-18 13:31
Mojito - Culé (un estilo de vida) //

Jag förstår vad du menar, men man kan ju också se det på följande sätt: Med Qatar-pengarna kan man förhoppningsvis komma överens med Dani Alves om ett konktrakt om man nu kan förhandla in Alves personliga sponsoravtal. Vad hade då hänt om man inte hade haft Qatar-pengarna, hade det då varit hopplöst? Det vet vi naturligtvis inte med säkerhet men jag anser att det är en intressant fråga.

Hur som helst var det jag skrev om Dani Alves mer en metafor för hela diskusionen. Kontentan med det jag skrev var att många (inte alla) tycker det är katastrof med tröjreklam. Men frågan är då om dessa personer är beredda att ta konsekvenserna av att inte få in dessa extra pengar och då var Alves-exemplet ett bra sätt att illustrera med eftersom då blir det mer skarpt läge och folk tänker förhoppningsvis en gång extra.
Atlético addeh
2011-01-18 13:31
Sami. Det måste vara ett skämt, annars är Pep officiellt dum i huvudet. Hallå, det är inte Hleb vi snackar om, det är Thiago.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-01-18 13:31
addeh

Lugna ner dig. Thiago blir A-lagspelare nästa säsong. Spelar han mer än 10 matcher med A-laget så får han inte spela med B-laget mer för säsongen. Därför måste man avväga vilka matcher han ska delta i. Jag ser honom helst i truppen när vi har skador. Då blir hans speltid viktigare än att han ska spela an avgjord skitmatch.

Hoppas det inte blir en "Pep och hans favoriter" diskussion av det här, för det finns inget som tyder på att Pep inte vill ha Canteranos i laget.
Barcelona .Sami.
2011-01-18 13:28
addeh
Tycker det är riktigt synd om Thiago. Verkar som Pep har något emot han.
Atlético addeh
2011-01-18 13:26
Truppen mot Betis: Valdés, Pinto, Adriano, Bartra, Piqué, Milito, Abidal, Maxwell, Mascherano, Busquets, Xavi, Iniesta, Keita, Afellay, Messi, Pedro, Villa, Jeffren & Bojan.

Ingen Thiago. Är Pep dum i huvudet? Är detta ett skämt?
Atlético addeh
2011-01-18 13:23
Laporta gav Cruyff den titeln utan att fråga medlemmarna. Barcelona är en medlemsstyrd klubb och då var det direkt fel av Laporta att ta ett eget beslut i den frågan, därför var det rätt av Rosell att plocka bort den. Att Sandro och Cruyff inte är bästa vänner hade garanterat inverkan på det beslutet också.

Det som jag tycker är fel av Rosell är att han inte låter medlemmarna rösta ja eller nej till att Cruyff skulle få ha kvar sin hederspresidenttitel. Nu blev det bara ännu mer fel.

---

På tal om något annat. Messi som var febersjuk igår var tillbaka i träning idag. Från B-laget kallade Pep enbart upp Thiago, som vanligt, och Bartra till träningen. Lite chockerande faktiskt då jag trodde Pep skulle låta ännu fler ynglingar få chansen mot Betis, men just nu lutar det alltså bara åt Thiago och Bartra.

Ska bli intressant att se vilka spelare som får stanna hemma. Hade jag fått välja hade Piqué, Abidal, Xavi, Iniesta & Villa stannat hemma, minst.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-18 12:58
Heywood Jablome

Du kan väl inte på allvar kalla Rosell för en hycklare när det handlar om två olika saker. Det med Cruyff var en liten sak som ingen bryr sig om längre, om du vill ha en syndabock så skyll det på Laporta som utnyttjade Cruyff för lite populäritet. Han sket väl i Cruyff, det är snarare synd om Cruyff som hamnade mellan deras bajskastning.
Sponsoravtalen handlar om miljoner med euro, miljoner som kommer att ta oss bort från hela skuldraset, hur kan man dra paralleller mellan det och en betydelselös titel till Cruyff?

Man är väl inte hycklare om man är t.ex: för dödsstraff men mot abort? Det är två olika saker, allt är inte svart och vitt i världen.
Jag förstår att du är mot Rosell, men försök vara lite mer objektiv, jag ger Rosell en chans.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-01-18 12:37
El Kaiser de Michoacán

Måste säga att du har lite fel ang att Alves löneförhöjning och därmed fortsatta karroär i Barca är oavhängigt tröjreklam.

Trots att Qutar Foundation nu är klar så tittar Rosell på möjligheten att hitta en sponsor åt Alves och på så sätt hitta vägar för att han ska få den summa pengar han begär,
Så intäkterna för tröjreklamen är inte till för att kunna säkra Alves kontrakt, därför kan du inte påstå att cules är "hycklare" i frågan.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2011-01-18 12:09
Hetfield.

Jag tycker att det var helt fel att Cruyff fråntogs hederspresidenttitel. Han förtjänar att bli hyllad. Vad Cruyff har gjort för FC Barcelona har ingen annan gjort för föreningen. Framgångarna i dag är mycket tack vare Cruyff.

Jag säger inte att jag vet mer än de. Jag tror att Rosell och hans styrelse tog beslutet med hjärtat, men är det inte extrem hyckleri att frånta Cruyff sin titel och hänvisa att stadgarna i följdes och efter ta ett beslut som sponsoravtalet utan att fråga medlemmarna?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-18 10:57
Det jag finner otroligt lustigt är hur vissa här inne gapade att vi kommer att förlora "andan" om vi får en sponsor när till och med giganter som jobbar inom föreningen tyckte att det var bra. Både Guardiola och Luis Enrique var positiva till beslutet, varför ska då folk i Sverige sitta och bli upprörda?

Det här är inte FIFA eller FM, detta är verklighet. Tusentals med folk jobbar inom föreningen på ett eller annat sätt, och de behöver pengarna för att kunna överleva. Om vi skulle skippa sponsor så skulle vi bli tvungna att dra ner på andra håll, vilket skulle påverka de och eventuellt spelarna.

Heywood Jablome

"Det enda jag tycker är fel i hela soppan är: Rosell tar ifrån Cruyff sin hederspresidenttitel för att medlemmarna inte har röstat fram honom. Han beslutar sedan att skriva kontrakt med Qatar Foundation/Sportsinvestment och har ett kontrakt som sträcker sig till 2016 (om jag inte tar fel)"

Jag är helt och hållet med Rosell när han tog bort Cruyffs titel, inte för att jag ogillar Cruyff, men jag är allergisk mot tomma hederstitlar som inte gör något bra (som kungen i Sverige). Det var snarare Laporta som ville vinna ett par följare genom att göra ett sådant "populärt" steg, det var han som satt Cruyff i den positionen till att börja med.

Sen var ju inte Rosell ensam om det, det måste du väl förstå. Han tog beslutet med övriga styrelsemedlemmar, de tänkte säkert igenom detta noggrant, de vägde fördelarna och nackdelarna och kom fram till att detta är bäst.
Påstår du att du vet mer än folk som är så högt uppsatta i klubben och har det som deras jobb? Vissa är högt utbildade i ekonomi.
Barcelona Barcadinho.
2011-01-18 10:40
Reptilhjärna -

Vi har diskuterat den här frågan väldigt flitigt när saken kom upp. Du har väl missat det kan jag tro. Rätt många var i samma linje som dig, medan andra tyckte annat. De flesta i Katalonien var positiva enligt enkäter som publicerade i Sport och emd.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-18 09:20
En sak som jag tycker har varit lite tvetydigt bland culés är det faktum att vissa culés har sagt: "Jag vill absolut inte ha reklam på tröjan för det är skulle förstöra vad Barça står för".

Och sedan i nästa mening säga något i stil med: "Fan, att inte Barcelona bara ger Dani Alves vad han begär i lön, ingen annan högerback är i närheten av att kunna göra det jobb han gör". Inte ordagrant kanske men ni fattar vad jag menar.

Det är exakt sådana uppoffringar vi måste göra om vi inte hade skaffat reklam. Då hade vi t.ex. fått kränga Dani Alves till Man City och kanske även fler spelare utöver honom. Det jag vill säga med detta inlägget är att det så djävulskt mycket enklare att sitta och säga att "Barça ska minsann inte ha reklam på sina tröjor!" när man diskuterar så här inne på forumet men när saker och ting verkligen ställ på sin spets är det kanske inte ett lika enkelt beslut längre.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-01-18 08:24
Jag är inte för tröjreklam på något sätt, men ibland krävs det att man vågar gå utanför ramarna för att hänga med i svängarna ekonomiskt sett.
Més är ju förknippat med att klubben ska erbjuda sina supportrar något mer än bara ett medlemsskap, en symbol fritt från påverkan osv.

Med tröjreklam kommer Barca att påverkas av vad sponsorn säger i viss mån, och det är ett litet steg från Més.
Samtidigt så valde många bort Laporta i valet till fördel för Rosell just för att Laporta varit för politisk och använt klubben som hävaxel i sin jakt på Kataloniens självständiget.
Därför tror jag inte, precis som siffrorna visar, att majoriteten har något emot tröjreklam - i Katalonien.

Däremot ifrågasätter jag starkt begränsningen av medlemmar. Det om något går emot Més och symbolvärdet falnar i min mening rätt kraftigt.

Jag är förvånad att det inte diskuterats mer än vad det gjort i spansk media,

Rosell kommer "komma undan" med dessa typer av beslut så länge klubben vinner framgångar på planen, mend en dagen, ta i trä, som det går dåligt kommer han att ifrågasättas så det står härliga till.
Frågan är hur han hanterar detta..?
Barcelona Blaugrana91
2011-01-18 01:46
Men är det återigen tjat om tröjreklamen...

Visst jag kan hålla med om att det är lite synd att man överger en fin tradition att inte ha en tröjsponsor, men i dagens fotboll så handlar ju tyvärr allt mer om pengar och för att Barcelona ska fortsätta vara världsledande inom fotbollen så måste man ju tyvärr följa med i "utveckligen". Dessutom så kan vi ju vara glada att vi har ett avtal med en organisation som jobbar för att hjälpa andra människor. Jag menar hellre Qatar Foundation på tröjan än typ Burger King eller något billigt spelbolag...

Dessutom är ju själva sponsoravtalet det bästa som någonsin tecknats i fotbollens historia, vi kommer få 30 miljoner euro per säsong+bonusar om klubben vinner titlar. Ingen annan klubb får så mycket per säsong.
Samanlagt kan klubben få närmare 2 miljarder på dessa 5 år.
Dessutom ha vi fått 15 miljoner euro bara för den här andra halvan av säsongen, det är mer än vad t.ex. Milan får på en hel säsong från sin tröjsponsor!
Barca är väl enligt rapproter världens näst rikaste klub sett till hur mycket man omsätter? Har för mig att jag läst det allafall. Och detta alltå utan tröjsponsor. Med dessa nya reklamkontrakt som klubben skaffat så kan ju Barca förstärka sin ekonomi kraftigt och mycket väl bli världens rikaste klubb och det är ju i sin tur bara bra för klubbens framtid!
Ogillar egentligen att snacka om pengar osv men nu vart man ju tvungen. ;)

Sen gällande själva tröjan så har jag för mig att jag läst att det inte kommer vara något träd på, utan det kommer bara stå "Qatar Foundation". Men jag vet inte jag kanske bara har drömt det?
Barcelona adil--
2011-01-18 01:37
Hehe, de flesta här ger nog blanka fan i Katalonien. Men man älskar ju klubben pga vissa principer, förutom den tilltalande fotbollen. Som det här med katalanska ödmjukheten som genomsyrar klubbens aura. Skippandet av tröjreklam var på något sätt en del av det. Men gjort är gjort och man får ha överseende med saken. De flesta katalaner verkar inte särksilt bekymrade över beslutet heller. Guardiola sade till och med att det var ett nödvändigt beslut.

Största problemet är att Rosell stängt ute oss som inte har någon familjär anknytning till Barcelona från att kunna bli medlem. Det om något är fel. Vad fan var meningen med det egentligen? Jäkla trams. Barca är numer en internationell klubb med flest fans i Europa, varav många älskar laget lika mycket som katalanerna själva. Det är inte bara för infödda katalaner som Barca är en del av vardagen.

God natt.
Real Madrid MADRID-GUTIII-14
2011-01-18 01:20
Annons: