/spanien/barcelona/forum/15465.aspx/spanien/barcelona/forum/15465.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco - Animo a los 33!
2010-09-09 21:53
Tarrak/

Har inte läst något, men han lär säkert göra ett framträdande och befinna sig på plats under demonstrationen. Håll utsikt efter honom i det främre ledet. ;)

Även klubben har förberett några inslag innan matchen mot Hércules. Bland annat ska en katalansk flagga på 252 kvadratmeter vecklas ut.
Barcelona Gonzalez_Barca
2010-09-09 21:52
Ämne: Bojan poserande i ma....
Det vart ju en riktig tur att jag inte köpte en Bojan tröja med #11 på ryggen, hade varit en grov fail. Ändrade mig i sista sekund för Xavi#6 :P
Barcelona tarrak
2010-09-09 21:48
Åker till Barcelona på lördag och det slog mig nu att det är katalanska nationaldagen. Ingen som hört något om att Laporta ska hålla tal eller leda någon demonstration som han gjorde förra året?
Barcelona H.Alavi - Magico!
2010-09-09 21:41
Ska bli intressant att se vad Mascherano kan åstadkomma i Barcelona tröjan, tillsammans med Adriano.

----

Det gäller för de unga talangerna att inte bli beroende av pengar. Skulle de bli det så lämnar de så fort Wenger "råkar" tappa en hundring på gatan utanför La Masia.

Senaste ryktet ang. Wenger och La Masia är att fransosen är ute efter Oriol Romeu. Hur mycket sanning det ligger i artikeln som en Sport skribent skrev för ett antal dagar sedan vet jag inte, men det skulle inte vara roligt om han lämnade.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-09 21:40
addeh,

Jag tycker Bojan fick en nytändning redan i våras. Bara att hoppas att han fortsätter på samma spår denna säsongen. Men att tilldelas nr 9 lär ju inte påverka honom negativt direkt :)
Barcelona DM1982
2010-09-09 21:39
Jag tror att det här är senaste gången vi mötte Panathinaikos (se länktips).
Atlético addeh
2010-09-09 21:38
Bojan poserande i matchdräkten med nummer nio på ryggen. Hoppas han får en nytändning i och med nummerbytet.
Barcelona DM1982
2010-09-09 21:35
Ämne: DM1982

Var har du....Sedan säsongen 96/97 har Olympiakos vunnit den grekiska ligan 12 gånger, de har vunnit ligan sammanlagt 30 gånger. Från 96/97 har Panathinaikos vunnit ligan två gånger, de är nuvarande mästare. Olympiakos är giganterna i Grekland, Panathinaikos har vunnit ligan sammanlagt 13 gånger.

Visst möter vi de grekiska mästarna men den grekiska ligan är rätt så dålig, det är helt klart. AEK som är det tredje bästa laget i Grekland hade inte en chans mot Everton som bör räknas in som runt 7-9 plats i England.

Panathinaikos vann ligan med 6 poäng, det är inte att vinna ligan enkelt. Jag räknar kallt med att Barcelona vinner både hemma och borta mot dem.
Barcelona el Flaco - Animo a los 33!
2010-09-09 21:30
Ämne: Det känns ju lite sy....Det känns faktiskt som att vi har drabbats av överflödets förbannelse när det gäller de egna produkterna. Generationen från början av 90-talet besitter en brutal råtalang och vi får väl bara hoppas att vi lyckas behålla så många som möjligt.

Så länge vi bibehåller den nuvarande filosofin att satsa på La masia kommer nog ynglingarna själva inse att det vore bäst för de själva att stanna här. Med tålamod, hårt arbete och ödmjukhet kommer de få sin chans.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-09 21:29
Gonzalez_Barca,

Jag hoppas alla spelare du skrev här nedan kommer tillhöra Barcas A trupp om några år. Men jag hoppas även att spelare som Alves och Mascherano t.ex. är kvar :) Det är viktigt att ta fram så mycket talang det bara finns i La Masia så så få som möjligt lämnar för andra klubbar, men det är också viktigt att visa förtroende för de spelare man köpt in som gjort bra ifrån sig.
Atlético addeh
2010-09-09 21:29
Ämne: Det känns ju lite sy....
Det vore riktigt häftigt ifall Pep ställde upp med en ren La Masia-elva från start i någon match under säsongen.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-09 21:25
Möjlighet finns ju tom att JDS och Thiago flyttas upp redan i vinter. Om några år tror jag de är dem som utgör Barcas kreativa mittfält tillsammans med Cesc :) Även Iniesta såklart, även om han lär kunna spela som ytterforward en del också. Även där är han absolut världsklass.
Barcelona Gonzalez_Barca
2010-09-09 21:22
Det känns ju lite synd att det finns så mycket talang i la masia, alla kommer ju inte få plats..

En startelva med bara egna produkter känns inte som en omöjlighet om vi fortsätter med Guardiola.
Vad sägs om denna XI 2014?

Valdés
Bartra - Piqué - Fontás - Muniesa
Iniesta - Busquets - Thiago/JDS (/Fabregas)
Messi - Bojan - Pedro

Valdés tror jag kommer fortsätta läänge, han kommer bli den största målvaktslegenden i barcas historia. Backlinjen är Piqué vår framtida kapten, han känns så perfekt för Barcelona. Bartra borde väl ta en plats i framtiden hoppas jag och Fontás och Muniesa har all talang i världen för att lyckas. Iniesta lär förtsätta ett bra tag till och busquets också. Thiago/JDS hoppas jag verkligen lyckas. Messi är kung och jag hoppas verkligen han avslutar sin karriär i Barcelona, skulle krossa mitt hjärta att se honom i en annan tröja än den blåröda. Bojan hoppas jag också verkligen på och Pedro kommer att utvecklas till en "mega-crack".

Jag skrev en motivering på elvan för att slippa riskera att få den borttagen :P Vad tycker ni om detta?
Barcelona Lusnos - A.Iniesta
2010-09-09 21:19
Ämne: Ämne: Fick in....
Tack för svar!

/a
Barcelona el Flaco - Animo a los 33!
2010-09-09 21:17
Ämne: Ämne: Måste v....
Jag ska vara ärlig, jag trodde att B-laget skulle åka på stryk mot Celta i första omgången och även ha svårigheter mot Xerez på hemmaplan. Men de har verkligen stått upp på ett härligt sätt och stundtals spelat en bländande fotboll och många kreativa kombinationer.

Svårt att säga om det kommer räcka hela vägen för att hänga sig kvar, men hur som helst är det kul med denna positiva inledningen.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-09-09 21:17
el Flaco

Ah, det var så det var .

Jaja, fortsätter de att visa framfötterna så känns en uppflyttning rätt självklar nästa säsong, och då behövs inga nya värvningar.
Barcelona el Flaco - Animo a los 33!
2010-09-09 21:11
Mojito/

Jonathan dos Santos har kontrakt till 2012 och så vitt jag vet innehåller det inga specifika klausuler.

Thiagos kontrakt däremot går ut nästa år, men om Pep då flyttar upp honom till A-laget förlängs kontraktet automatiskt till 2013.
Atlético addeh
2010-09-09 21:11
Ämne: Måste vara en härlig....
Jag håller med. Det måste ge ungdomarna en extra kick för självförtroendet att få höra sådant från en spelare som Xavi.

Ska bli riktigt intressant att följa våra canteranos utveckling i Segundan. Deras inledning av säsongen är ju mäkta imponerande, och det verkar inte bli några problem för laget att hålla sig kvar i divisionen.
AndreD
2010-09-09 21:05
DM1982

Var har du fått för dig att Olympiakos är bättre än Panathinaikos? Panathinaikos vann ligan ganska enkelt förra säsongen.
Grekiska lag dåliga? Olympiakos gick vidare till åttondelsfinal förra året. Är det dåligt?
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-09-09 21:05
Unicef

Har för mig att det är inskrivet i deras kontrakt att om de inte flyttas upp nästa sommar har de rätt att lämna klubben.
Barcelona el Flaco - Animo a los 33!
2010-09-09 21:04
Måste vara en härlig känsla för Thiago, Jonathan dos Santos, Oriol Romeu och Sergi Roberto att Xavi nämnde de under dagens presskonferens som potentiella förstärkningar under säsongens gång. Ynglingarna är långt ifrån några doldisar inom Can Barça.

Xavis uttalanden är även ett bevis på det förtroendet som medlemmarna från A-laget har för de egna produkterna inom La Masia. I de flesta intervjuer och presskonferenser brukar spelarna hylla hur pass lovande los canteranos är och Busquets är dessutom nämnt att de som tränar med A-laget är väldigt blyga och ödmjuka. Den inställningen bådar gott för framtiden.

Barcelona Barcadinho.
2010-09-09 20:58
På tal om matchen mot Hercules och de övriga två nästa vecka.

Jag hoppas verkligen att Pep låter Adriano spela mycket och från start några matcher. Grabben är riktigt laddad att köra sitt bästa och hjälpa laget.
Jag vill att Pep låter honom ha speltid till veckan för att han inte ska få en stämpel av en bänkare. Då kan man ta miste av all energi som han har inuti sig just nu.
Adriano ser riktigt laddad nu och Pep behöver föröka behålla glöden ett tag till. Det gör man genom att signalera till spelaren att han verkligen behövs.
Adriano fick bara hoppa in de tre senaste officiella matcher hittills (Racing och Sevilla gånger 2). Det är för lite för en sådan duktig kille

Jag vet att det är svårt, när man har så många duktiga spelare. Det är mycket psykologi – man måste se till att alla är nöjda och att alla är super motiverade.
Låt grabben starta nu till helgen på CN Pep, om du är en "äkta" filosof eller psykolog.
Barcelona Unicef
2010-09-09 20:45
Jag hoppas verkligen att både Dos santos & Thiago flyttas upp nästa säsong, annars lär dom vell inte bli kvar i klubben?
Thiago dominerade verkligen mittfältet i spaniens U21 senast mot Polen...
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-09-09 20:40
tarrak

Personligen så har jag inte sett så mycket av Rafa men har faktiskt också läst att han som du säger anses vara en ännu större talang än Thiago. Psyket är inga problem, det kommer förhoppningsvis med tiden. Han kommer behöva ett bra psyke om han nu ska ta det stora steget upp i A-truppen, det finns kritiker på dessa ungdomar också.

Intressant, han är alltså lite mer tillbakadragen än vad Thiago är om man nu ska tolka det Mazinho säger.

Men men, det ska bli onekligen intressant att följa Rafa´s utveckling nu.
Barcelona el Maestro!
2010-09-09 20:36
Det här tycker jag är roligt. Kanske blir det en utmaning för Messi i matchen på lördag?

"Messi is just one goal away from scoring his one hundredth goal with his left foot".

Citatet har hämtats från Barcas officiella hemsida.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-09-09 20:34
På tal om inget, gillar inte att se Özil i Reals tröja. Något känns så fel liksom..hade gärna sett honom i Barcas fina tröja istället, men som Xavi sa idag: Det finns redan en generation från La Masia som kommer ta över taktpinnen på mittfältet på sikt.
Barcelona tarrak
2010-09-09 20:25
Gud är störst

Många verkar anse att Rafa är den större talangen, men att han inte har riktigt samma psyke. Nu är han väldigt ung, så det ordnar sig säkert med åren. Så här kommenterade Mazinho de två bröderna, för några år sedan:

Tiago är bara 16 men spelar redan i B-laget och spås bli nästa unga stjärna som slår igenom stort i Barcelona. Om du bortser från rollen som blygsam pappa, och ser på honom som en gammal världsmästare som vet mycket om fotboll. Hur bra är han?
- Han är verkligen något speciellt. Han är en offensiv mittfältare med en makalös dribblingsförmåga, ett högklassigt tillslag och en god spelförståelse. Den yngre grabben, han är 15, är ungefär likadan men spelar kanske mer taktiskt. Han använder enkla passningar och respekterar alltid tränarens order, vilket ibland gör mig besviken.

Besviken?
- Ofta tänker jag: “Bra Rafael, och så full fart fram mot målet nu!” Sedan slår han bara en tråkig passning, för att hans tränare sagt till honom att hålla positionen. Det gör mig vansinnig.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-09-09 20:12
Är det någon som vet om Mascherano är spelklar till helgen? För om han är det och har tränat under en längre tid nu så tycker jag han kan få starta. Men det troliga är väl att Sergio spelar.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-09-09 20:11
Flera från Brasilien lägret verkar ha blivit imponerade av Thiagos yngre broder Rafa Alcántara som fick hoppa in i andra halvlek i matchen mot Brasilien.

Visst vore det roligt om bröderna är med i truppen om ett par år, snacka om att Mazinho skulle bli stolt!
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-09-09 20:06
Nej, addeh sa att Real Sociedad och Hercules var de enda lagen i högsta divisionen som Lionel Messi aldrig gjort mål på. Alltså de lagen som spelar där nu.
Annons: