/spanien/barcelona/forum/15439.aspx/spanien/barcelona/forum/15439.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Delarocha
2010-09-13 18:30
Vågar inte ens kolla på FAN TV idag. Läste bara orden "Barcelonas beteende är ovärdigt" och antog att ännu en timmes sågning av Barcelona är att vänta. Hatar alla Barcelona nu eller?
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
2010-09-13 17:53
Ämne: Armin & Radical

J....
Självklart handlar det trots allt om underhållning. Det jag menar är dock att underhållningen sitter i betraktarens ögon. Mycket bra inlägg av dig, förresten.
Real Madrid Armin [Maestro Özil]
2010-09-13 17:17
Hetfield

Jag kan se var du kommer ifrån och har förståelse för det, och det var en härlig diskussion måste jag säga. Dags att avsluta den och dra sig ;-)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-13 17:16
Äh, vi prioriterar olika saker. Återigen, jag ser inte varför ett topplag måste stänga en match när de har resursen att spela underhållande fotboll.

Det är så jag ser på saken, sen njuter du av andra saker. Fine my me, jag respekterar det. Nåja, roligt att prata med en maräng utan att det spårar ut.
Real Madrid Armin [Maestro Özil]
2010-09-13 17:12
Det är lite kul hur du tycker att fotbollen han spelade är äcklig. Baserat på vad exakt? Matchen på Camp Nou? Jag följde Inter under HELA säsongen och de spelade inte så jävla defensivt som en ensidig Hetfield vill få det till. Sedan beundrar jag Mourinho som taktiker, alltid gjort. Inte nog med det så njöt jag av detaljerna som kom att avgöra på Giueseppe Miazza.

Jag följer laget så fanatiskt på grund av kärlek fattar du väl? Klart som fan det ses som underhållning men främst är det kärlek. Man blir inte rosenrasande av underhållning, det är kärleken till klubben som framkallar heta känslor. Vet du inte det så vet du ingenting om varför 90 tusen samlas i Camp Nou för att följa FC Barcelona genom vått och torrt.

Konst är inte pretentiöst eller löjligt att använda. Det som är konst är det som får oss att känna, rätt simpelt och klart.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-13 17:07
Armin & Radical

Ja visst, men det är i grund och botten underhållning. Varför tittar du så fanatiskt på Real Madrid trots att de är så långt ifrån dig? Varför köper du en tröja för 700 kr när du kan spendera det på annat?
Varför betalar du X antal tusenkronor på att åka ner dit och kolla på matcherna?

Det är underhållning, det är vad människor dras till. Man vill bara ligga på soffan, sluta tänka på allt annat och njuta av fotboll. Sen så prioriterar givetvis folk olika saker, som "Radical" som föredrar kanske lite mer taktisk fotboll.

Som sagt, tiden får avgöra hur ni känner er om ett par månader. Om Mourinho spelar lika äckligt som i Inter så undrar jag hur ni kommer att känna er, ni som mer eller mindre alltid har prioriterat hyfsat fint spel.

För mig så är "oscar" bara ryggdunkande för egofyllda, rika stjärnor som behöver känna sig viktiga. För mig så räcker underhållning för att sammanfatta allt inom film,tv,sport osv. att använda ordet konst för det är lite pretentiöst (no offense).
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
2010-09-13 16:55
Ämne: Alfredo di Zidano
....
Lite ironiskt är det trots allt att ni var väldigt, väldigt nära att själva kontraktera Mourinho men att Cruyff (har jag för mig) rekommenderade Guardiola istället. Hade du sagt att ni sålt er själ om Mourinho kommit och ni vunnit trippeln med honom? Jag tvivlar på det.

Sedan så kan du inte bestämma vad någon annan tycker är roligt att kolla på. Visst, tycker du att det är tråkigt att kolla på Mourinho, för all del klaga på (eller kolla inte?). För mig är det roligt att bara titta på Real Madrid. Jag tycker om fotboll i allmänhet men när jag kollar på andra matcher tittar jag mest på det taktiska och då spelar det ingen jättestor roll om lagen spelar jättevackert eller jättetråkigt. Sedan så tycker jag inte att Barcelona spelar rolig fotboll. De spelar fin fotboll men inte alltid rolig fotboll. Det är som en tavla. Den är fin och så men det finns ingen chans att jag skulle kolla på det en längre stund.

Real Madrid är på det sättet mer som en thriller som är spännande och böljar i tempo och är ganska instabil.
Real Madrid Armin [Maestro Özil]
2010-09-13 16:54
Hetfield

Fotboll är underhållning för neutrala fans, men inte för oss mer passionerade supportrar. Underhållning ska inte få dig bli så rasande som du var igår, utan det är just kärlek och passion.

Sedan funkar film som konst också, det är ren och skär känsla. Säg till Bergman eller Godard att det bara är underhållning och då är det som att spotta konstnärer i ansiktet. Du kan inte jämföra Mourinho med filmer, för när en film åstadkommer något som smörja som en oscar så är det på grund av åsikter. När Mourinho vinner två CL bucklor så är det inte slumpen eller pga åsikter.

Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-13 16:45
Armin

Så med andra ord så bryr du dig inte om Mourinho parkerar laget runt straffområdet i 90 minuter?

Det jag försöker säga är att ett lag med lite resurser blir tvungen att spela tråkigt och destruktivt mot större lag, men det finns absolut ingen anledning för ett storlag att spela så fult och tråkigt.

Fotboll är i grund och botten underhållning, låt oss inte göra det till något mer än så. Det är 22 vuxna män som underhåller miljoner (och ibland miljarder), så varför ska man inte få klaga om det är tråkigt?

Filmindustrin är till för att underhålla oss, när en film är dålig så har man rätt att kritisera, varför får man inte kritisera Mourinho? Just my 2 cents.
Real Madrid Armin [Maestro Özil]
2010-09-13 16:37
Hetfield

Just nu vill jag bara vinna. För min del handlar inte fotboll om vem som spelar vackrast eller fulast, det handlar om passion. Jag är förälskad i Real Madrid, varför? Vem vet, varför just den tjejen? Är hon snyggast, roligast i världen? Of course not. Men denna kärlek är galen och obeskrivlig, den är ren och full av närhet även om distansen är lång till Madrid. Att se Casillas med CL bucklan i topp kommer få mig tårögd oavsett. Givetvis kommer jag känna skuld om det inte är regelrätt men det är en annan sak.
Atlético addeh
2010-09-13 16:28
Sport har intervjuat Sergio Busquets två år efter A-lagsdebuten. Sedan dess har den smale mittfältaren växt ut till en nyckelspelare i Pep Guardiolas lagbygga och dessutom hunnit med att vinna åtta titlar.

Jag hoppas spanjorens prisskåp fylls på ytterligare efter denna säsongen.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-13 16:26
Ämne: Hetfield

Saken är....De här långa kontrakten är bara ett sätt för presidenter att köpa en tränares lojalitet. Vi ser ju hur det är med t.ex: Capello i England. De kan/vågar inte sparka Capello för att då blir de skyldiga en hel del pengar.

Det är väl vad storklubbarna får dras med, turister som åker till arenan för att få underhållas i 90 minuter. Så fort laget inte spelar bra så buar 90 % av de, det är inte lika hardcore som i de mindre klubbarna.

Så min fråga är: Om det visar sig att Mourinho spelar exakt samma fotboll som i Inter, kommer du som maräng att stå bakom Mourinho, även om titlarna kommer?

Ps.

Jag vet att Perez inte sparkade Capello, jag vill bara säga att mentaliteten i storklubbarna är rätt så "svaga". Man förväntar sig mycket på en väldigt kort tid.
Real Madrid Armin [Maestro Özil]
2010-09-13 16:16
Hetfield

Saken är att jag tror det behövs en grövre tålamod och som vi alla vet är inte det direkt en Madridista trademark. Hade det inte varit för Özil hade publiken kastat in tomater i lördags, vilket är rätt idiotiskt kan man tycka. Att spela underhållande och vinna kräver sin tid, om man ska ställa kraven vi Madridistas gör så bör man ju ha tålamod. Nu skrev ledningen ett 4 års kontrakt med Mou så jag tror nog han stannar en längre tid, frågan är bara om Reals kräsna fans orkar vänta i en längre period för att få se laget spela ihop sig. Det känns som vi är på samma jävla visa varje år, Real måste spela ihop sig här och där. Irriterande.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-13 16:12
Armin

Fair enough, men om man vill spå framtiden så tittar man hellre bakåt.

Vi får väl se hur mycket fansen orkar innan man blir trötta på Mourinho.
Barcelona NoGo™ - Krkic #9
2010-09-13 16:06
Ordem e Progresso

Den visas på Viasat Sport.
Real Madrid Armin [Maestro Özil]
2010-09-13 16:05
Radera.
Real Madrid Armin [Maestro Özil]
2010-09-13 16:04
Hetfield

Det var dock INTE Perez som sparkade Capello, det var Ramon Calderon och Mijatovic. Mourinho har sagt att anledningen till att han tog jobbet hos Real är att det är en grövre utmaning. Han vill spela vackert och vinna. Sedan så har Mou inte alltid spelat en defensivare typ av fotboll, när han hade Robben tillgänglig i Chelsea första säsongen snittade de 3 mål per match. Bara ett exempel.

Att sälja själen låter så jävla överdramatiskt så det inte är sant, som om du bestämt dig för att Real kommer spela tråkigt. Två matcher har gått, ge mannen tid, vem vet, du må mycket väl se en finare typ av fotboll om 6-7 månader.
Barcelona Ordem e Progresso
2010-09-13 16:02
Någon som vet vilken kanal som visar matchen imorgon?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-13 15:07
Alfredo di Zidano

Du behöver inte ha en nedsättande ton, om du vill köra så då kan jag dra ner dig.
Vill du ha en civiliserad konversation eller ska jag dra upp att du behöver gå till skolan för svensklektioner?

För det första så bryr jag mig inte nämnvärt om vad Real Madrid gör, det var en gång i tiden som jag respekterade Real Madrid (ja, faktiskt).
Även som culé så kunde man uppskatta spelare som Hierro, Roberto Carlos, Zidane, Raul osv.

För det andra så är du antingen väldigt dum eller väldigt naiv när du köper allt Perez säger. Jag finner det hysteriskt att när Capello vann ligatiteln så fick han sparken för att han var "tråkig", sen så tar man in Mourinho. Snacka om att sälja själen för att vinna titlar.
Det som är än mer patetiskt är när folk idoliserar Mourinho utan att han har uträttat något i Real. Det visar väl bara på desperation.

Jag kan väl bara tänka mig hur Mourinho kommer att försöka rubba harmonin i Barcelona, jag kan väl tänka mig att i brist på något annat så kommer han att säga "Pep Guardiola äter bebisar på fritiden."
Barcelona Lusnos - A.Iniesta
2010-09-13 15:04
Delarocha //

Följde nästan alla Blackpools matcher förra året, jag tror dom har kapacitet att få några kryssmatcher och med rätt många nyförvärv nu på sensommaren så tror jag faktiskt dom klarar det men man vet aldrig, den som lever får se! :)
Delarocha
2010-09-13 14:22
Lusnos

Mer eller mindre alla nykomlingar brukar göra en bra eller suverän höst, eller åtminstone de tio första matcherna. De kommer spela på inspiration och glöd den första tiden men när spelschemat ökar och de har tre raka bortamatcher mot typ Tottenham, Chelsea och Everton på följd kommer de gå in i svackor som de sedan antagligen inte kommer ur. Har hänt så otroligt många gånger förr och skulle bli förvånad om det inte sker igen. Dock kul att se, men jag tror fortfarande att Blackpool t.ex kommer få det svårt att hänga kvar.
Barcelonistas
2010-09-13 13:53
Alfredo

hahaha för det första bryr sig Ingen hur länge Mourinho tänker träna laget vi alla cules hatar.sen är ingen orolig över Mourinho. Det enda som kan stoppa Barcelona att ta he cl ohc ligan är dom själva.så länge vi presterar den fotboll vi gjort dom senaste åren så kommer vi vinna xl och ligan!

Ett Barcelona i sin prime är är utan tvekan världens bästa lag!

Så krypp tillbacks till träsket tack
Barcelona Lusnos - A.Iniesta
2010-09-13 13:46
Alla smålag i Spanien borde göra som Blackpool, dom försöker spela fotboll och kolla vart dom ligger i tabellen just nu :)

Go Blackpool! Så jävla kul att jag var typ den enda i "min" kompiskrets som trodde att dom skulle gå bra eller ja, i iallafall knipa några poäng. De flesta trodde väl på att dom skulle knipa 3-4 poäng och åka ur med bravur. Ikke! :)
elbraco
2010-09-13 13:38
Det räcker med att trycka på enter en gång när du ska göra styckesindelning, tack.
Barcelona ★Sami★
2010-09-13 13:17
emilio___
Hahaha jag såg också det. Helt sjukt Abidal sprang runt som han ville. Han såg helt vilsen ut. Nä Abidal ska inte vara mittback. Han ska vara vänsterback och inget annat:)
Real Madrid Alfredo di Zidano
2010-09-13 12:53
Hetfield. Jag älskar när du gör bort dig. :DHär på svenskafans har Real Madrid redaktörer skrivit artiklar om vad ledamötet i Real Madrid's styrelse kommit överens och Perez har talat -


“Han har en passion för framgång och är en vinnare. Hans besatthet av hårt arbete och modernhet aktiverar metoder med professionellatitet. Han har en hel del arbete, och han vet att titlar är mycket viktiga. Spelarna är unga och mycket bättre. De behöver stöd från Madridistas. De vet att de måste anpassa sig till kraven på Real Madrid”. - F.Perez som är Real Madrids president om du visste.Fortsättningen följer med att Perez berömmer Pellegrinis poängrekord (96 liga poäng) men att det är vinst och titlar som Real Madrid strävar efter.Så nu fick du svar på dina frågor, du kan andas lugnt nu och sluta oroa dig, sköt ditt och barcas egna problem än att oroa sig om Moruinho stannar eller inte, för att det kommer han göra och minst 3 år framöver ;) Heja Perez!
Barcelona Heywood Jablome - Xaviniesta
2010-09-13 12:50
Elsafrånunderjorden.

Ja, det har jag varit inne på många gånger. Vi borde ta det som en komplimang att lagen backar hem.

Jamie Redknapp från Skysports sa förra säsongen om FC Barcelona.

- When you play against a team like Barcelona you can't can't go head to head and try to outplay them.
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
2010-09-13 12:02
Ämne: VAR det någon som så....
"Sprang lite vart han ville" är ju lite fel. Han sprang efter motståndaren för att han inte skulle ha en fri yta att jobba på vilket är en vana han har från vänsterbackstiderna. Däremot så kan man omöjligt bara klandra Abidal i den situationen. Till att börja med, varför är Pedro så långsam i sitt hemmajobb att högerbacken kan slå väggpassningen ostört? Vart är Maxwell, varför har han gått så långt in i banan? Varför springer inte någon av mittfältarna för att plocka upp Valdez löpning?

2-0 målet får helt enkelt anses vara ett taktiskt misstag av Pep då Busquéts eller Mascherano med all säkerhet hade antingen droppat ner som extra mittback eller åtminstone följt med Valdez in i boxen.
Barcelona emilio___
2010-09-13 11:37
VAR det någon som såg fotbollskanalen på tv4 igår. när de highlighta abidal som ska spela mittback men sprang lite vart han ville hahaha.
vi har ont om mittbackar men jag tar alla dagar någon från b laget än maxwell,adriano,abidal som mittback!!!!!!!!!!!!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-13 10:54
Hyder

Nu var inte heller Inter särskilt roliga på HEMMAPLAN, så jag undrar hur länge Mourinho kommer att vara tränare för Real Madrid som vill ha underhållande fotboll.

Det finns två lag (som jag kan tänka på just) i fotbollseliten som kör offensivt oavsett läge och det är Barcelona och Arsenal, det är värt att nämnas. Båda lagen har ju visat att det går att spela fint och samtidigt vinna matcher.

Det som är oförklarligt är att Inter ersätter en fotbollsdödaare med en fetare fotbollsdödare.
Annons: