/spanien/barcelona/forum/154.aspx/spanien/barcelona/forum/154.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Duda
2018-10-04 18:23
Det roligaste är att, efter matchen igår, folk pratar som att de såg på Leo Messi för första gången. Då menar jag först och främst fans av Premier League. Har folk helt och hållet glömt bort att Messi har dominerat fotbollen under det senaste decenniet? Matchen igår va en standard match för Messi, och va ju egentligen inget speciellt jämfört med vad han har gjort tidigare. Att folk fortfarande blir chockade, när de ser vad Messi kan göra med en fotboll, är egentligen ganska så imponerande i sig. Den dagen Leo lägger av med fotbollen... vågar man ens tänka tanken?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messi-Alba-Messiiiiii
2018-10-04 18:13
There are many reasons behind Vidal's unhappiness at Barcelona. The midfielder was convinced that he'd be a regular starter at the club. [sport] Arturo knew that Barça were going to change their system against Tottenham and revert back to a 4-4-2. He expected to get the nod to start. He even went as far to tell those closest to him that he would be in the lineup against Spurs. [sport] The disappointment he felt when he saw Arthur's name on the teamsheet instead was huge. That was the reason behind his post following the victory. [sport]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cúles
2018-10-04 17:00
”Finns det någon som på allvar tycker att det har funnits en bättre spelare?”, skriver Gary Lineker på Twitter om Messi. Hur många andra gamla stjärnor har inte uttalat sig precis likadant? Även dagens spelare säger likadant.

Dem ABSOLUT enda som tycker någon annan är bättre är på Puertan, dvs att det är fullkomligt nonsens.
Barcelona Barca4life98
2018-10-04 16:25
[QUOTE=Suarez9]Nelson Semedo! Vilken potential denna spelare sitter på. Han är bra en mot en när han kommer i fart. Då ingen egentligen hänger med. Problemet med dagens fotboll är att du får inte chansen att misslyckas. En spelare som Semedo är inte färdigutvecklad än. Låt tänka att S. Roberto hade varit frisk till nästa match så hade VV bänkat Semedo. Det han behöver är speltid, för att kunna förstå hur Barca spelar (det räcker inte med träningar bara) och möjligheten att misslyckas utan att bänkas. Jag tror det är den främsta anledningen han är lite mer tillbakadragen och gör inget mer än att försöka släppa bollen till första bästa. För ett misstag och han åker ut matchen efter. Men vad ska jag säga, om VV fortsätter träna laget lär det inte se så mycket bättre ut ändå. Vidal och Malcom misshandlas det är nästan mer tragiskt än Semedo, han får åtminstone spela lite... [/QUOTE] Exakt! Sista stycket är klockrent skrivet. Det finns ett annat problem och det är att exempelvis Suarez klagar på varje spelare förutom Messi. När Semedo försöker hitta på något själv eller söker en svårare passning så får han en av lagets största stjärnor på sig. Jag skulle inte heller våga mig på svåra grejer, speciellt inte när tränaren kommer bänka mig om jag gör minsta lilla misstag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2018-10-04 15:54
@Barclasico:


Hans problem är att han är dum i huvudet när kommer till att vara långsint, tjurig och låter sina känslor om vissa spelare gå ut över laguttagningar. Luis Enrique hävdar att det inte handlar om det, "I have never left out a player for personal reasons". Det är bullshit och alla vet om det. Alla kan själva se att Alba är Spaniens överlägset bästa vänsterback, finns inget snack. LE har en historik med detta problem. Jag minns när Iago Falque ratades av LE i Barca B, han fick lämna klubben. Ingen har väl glömt Alex Grimaldo som drog till Benfica? Och nu dessa problem han tycks ha med Alba. Fast skit samma, vi får en utvilad och förbannad/taggad Alba i CL och ligaspelet istället.
Barcelona Barcelonistas
2018-10-04 15:35
Vilken fantastisk match vi gör det ända dåliga är att försvaret är stundtals ett stort skämt. Semedo köper korv när Kane skott fintar i straffområdet. Skojar du med mig? Hur kan man ens gå på en sådan fint i dagens fotboll? Semedo säljer totalt.
Barcelona Infinit8Don
2018-10-04 15:21
Startar Arthur mot Valencia på söndag måntro? Hoppas jag verkligen. Hade nog startat exakt samma elva som igår, hoppas VV känner samma. Eller vad tror vi?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjffar´n
2018-10-04 15:15
@the cameroonians:
Nu var ju mitt omdöme vad gäller din obestridliga kompetens på i stort sett alla områden som rör FC Barcelonas angelägenheter, inte begränsat till klubbens högerkant. Vi reptilhjärnor flyr in i oss själva eller anfaller meningsmotståndare, emedan du i saklig ton alltid håller dig till fakta utan att förlora fattningen. Sällsynt!
Barcelona Davids3
2018-10-04 15:11
Rakitic: "With all respect to the guys that are winning awards, there’s a guy that’s better than the rest. And it’s Leo Messi. With all the respect to Luka, there’s a guy that is different, and it’s Leo."

Faktiskt modigt sagt. Lite känsligt ju när det handlar om hans landslagsmedspelare man spelade VM-final med.
Barcelona Den vise mannen
2018-10-04 15:03
Katalano Instämmer på samtliga punkter!! Arthur måste bli ordinarie med spelet han visade upp igår. Ständigt spelbar och söker boll. Känns väldigt trygg med boll och visar upp Xavi-vändningar med boll klistrad fötterna. Tror han kommer utveckla sitt offensiva spel mer och mer om han får speltid och förtroende. Messi - vad är han gjord av?? Ser ut som dom han möter är från pojklaget. Så överlägsen!! Härligt att Bojan öste superlativ över han igår!! Sergio - 92 pass - borta mot Tottenham i Champions League - alla till rätt adress!! Fantastiskt!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Koeman!!
2018-10-04 15:02
Vet ej vad jag skulle göra utan Barca och Lionel Messi i mitt liv. Igår och idag är en fin dag, ha en härlig dag alla :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
2018-10-04 14:41
Nelson Semedo! Vilken potential denna spelare sitter på. Han är bra en mot en när han kommer i fart. Då ingen egentligen hänger med. Problemet med dagens fotboll är att du får inte chansen att misslyckas. En spelare som Semedo är inte färdigutvecklad än. Låt tänka att S. Roberto hade varit frisk till nästa match så hade VV bänkat Semedo. Det han behöver är speltid, för att kunna förstå hur Barca spelar (det räcker inte med träningar bara) och möjligheten att misslyckas utan att bänkas. Jag tror det är den främsta anledningen han är lite mer tillbakadragen och gör inget mer än att försöka släppa bollen till första bästa. För ett misstag och han åker ut matchen efter. Men vad ska jag säga, om VV fortsätter träna laget lär det inte se så mycket bättre ut ändå. Vidal och Malcom misshandlas det är nästan mer tragiskt än Semedo, han får åtminstone spela lite...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soda Popinski
2018-10-04 14:07
Någon som kan förtydliga för mig hur vi ställde upp igår. Var det ett 4-3-3 eller 4-4-2?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-10-04 13:58
@Kröjjffar´n:


Haha, tack - men som den culé med "seny" jag är så säger jag att min talang kanske snarare ligger i att få ner orden på papper än i att "tänka" - för jag tror nog att många "insett" samma sak när det gäller vår högerkant. Men som sagt - tack :-)
Barcelona Katalano
2018-10-04 13:49
Små saker jag tar med mig från gårdagens match mot Tottenham.

1. Messi var helt outstanding. Tänker inte utveckla detta mer.

2. Arthur visar hur otroligt viktigt han kan bli i Barca. En detalj som han gjorde ständigt och som Xavi och iniesta alltid gjorde när de spelade tillsammans, är att ständigt göra sig spelbar. Så fort Arthur släppte bollen så tog han ett par snabba steg för att göra sig spelbar på ny yta. Det är detta som möjliggör ett snabbt spel på mittfältet med passningstrianglar. Övriga mittfältare är alldeles för statiska. Så fort de släpper bollen så står de kvar på samma position och verkar tänka att "nu har jag gjort mitt". Nä, Arthur är definitivt framtiden.

3. Lenglet spelade bra under matchen. Men när Tottenham gör sitt andra mål så tillåts han alltför lång tid att avlossa skottet. Någon måste kliva fram och sätta press på Lamela där och spontant var det nog Lenglets uppgift. Vi var för passiva i försvaret oavsett.

4. Semedo har ofta problem med positionsspelet och kompenserar detta med sin snabbhet. Måste fokusera på att lära sig bemästra positionsspelet mycket bättre.

5. Coutinhos prestation vid Rakitics mål är helt fantastisk. Hatten av!

6. Presspelet var bättre än vanligt. Vi är snabbt upp i press och stressar motståndarna. Vi fyller på med spelare för att täcka passningsvägar och vann mycket boll tidigt tack vare detta.

7. Vi gör som helhet en riktigt bra match men några dåliga situationer som resulterar i 2 mål för Tottenham. Valverde är som alltid handlingsförlamad på sidlinjen och vet inte hur han ska stänga matcher.

8. Jag njöt mer av denna matchen än jag kan gjort på över ett halvår med Barca. Det är i alla fall väldigt positivt och jag hoppas man bygger vidare på detta och ger framförallt Arthur förtroendet på mittfältet. Det är en av de viktigaste nycklarna.
Barcelona Kröjjffar´n
2018-10-04 13:04
the cameroonians

Du är detta forums absolut främsta hjärna. Vi andra får finna oss i att hålla till på reptilsidan.

Barcelona Damon2022
2018-10-04 12:54
messi gjort 10 mål, han kunde vart uppe i minst 15 om häflten av stolpträffen gick in. de helt sjukt vilken start han fått, Nu gäller bara att laget också visar upp form. Jag tycker igår att tothenham visa för mkt respekt och vi lira runt på mitten där dem sakna Eriksen o deli o dembele. Sen i andra dem våga mer och iallfall jag fick roma vibbar när dem kvittera till 2-3. VV måste våga byta in spelare som kan ändra matchen. Visst messi hade 2 stolpar precis innan men ändå totteham saknar halva sin elva.
Barcelona Andresito
2018-10-04 12:26
Skönt att Alba får vila.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2018-10-04 12:15
Official: Jordi Alba has been left out by Luis Enrique's Spain squad again. Sergi Roberto is out because of his injury. Busquets and Paco Alcácer, who is on loan at Borussia Dortmund, made the squad.

Vad är enriques problem egentligen ?
Barcelona Alltid min legend , Puyol .
2018-10-04 12:13
Kikade lite närmare på statistik från gårdagens heta och fartfyllda fest.

Taget från Whoscored.

Messi får återigen en 10:a i betyg, vilket betyder att han på 9 matcher har totalt fyra "10-betyg". Helt otroligt !!

Busquets slår 92 av 92 passningar, en passningsprocent på 100 % !!

Alba 3 assists !

Messis två stolpskott innebär att han de senaste 10 matcherna har träffat ramen totalt 9 gånger. Marginalerna har verkligen inte varit på argentinarens sida.
Barcelona Dreamteam09
2018-10-04 11:56
[QUOTE=Messi-Alba-Messiiiiii]Du kan väl inte basera det på en match ? Umtiti har gjort sånna matcher titt som tätt och speciellt i stora matcher som tex el classicos. Fast märkt att han sällan fått beröm för det. Kolla på hans passningar i matchen mot leganes och PSV så kommer du se vad jag menar. [/QUOTE] Ärligt talat har Umtiti varit riktigt värdelöst senaste tiden. Enda sen han började bråka om nytt kontrakt har han varit dålig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-10-04 11:52
Underbart att Alba återigen nobbas av Enrique. En utvilad och motiverad Alba. JA TACK.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-10-04 11:49
Får tacka lucho som inte tar ut Alba återigen, kan han skippa busquets med så vore det bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2018-10-04 11:14
[QUOTE=astrid]hade varit kul om messi o semedo kunde utveckla sitt samspel. som det är nu går nästan alla passningar till vår vänsterkant (alba). jag köper inte argumentet att pga att messi är vänsterfotad slår han passningarna mot vår vänsterkant. världens bästa spelare måste ju kunna slå passningar utan lätt skruv (alltså raka pass till vår högerkant) om messi hade gått in i banan bara litegran (istället för hela vägen ner till mittfältet) o dragit med sig sin markering av motståndarnas vänsterback, hade en yta öppnats upp till t ex semedo. DET hade jag velat se, iaf någon gång.. [/QUOTE] Jag tror det handlar om två saker egentligen; 1. Som the cameroonians är inne på, Rakitic är för dålig och för opålitlig att kombinera med. Han går och gömmer sig i passningsskugga allt som oftast. Där måste Rakitic fasas ut. 2. Även under Pep-eran hade vi en ytterback som spelade som en forward (Alves) och en defensiv ytterback (Abidal). Det är inget nytt. Vet inte hur många gånger jag har sett Semedo rädda Pique i försvaret. Semedo ska självklart fylla på när det finns läge för det men jag känner mig betydligt tryggare av att ha honom kvar med mittbackarna än att se Rakitic stå där. Rakitic kan ändå inte stoppa en eventuell kontring utan han är för långsam. Kolla på Manchester City och hur Pep använder Kyle Walker. Han gör inte många offensiva utflykter längre då vänsterbacken Mendy spelar som Jordi Alba gör hos oss. Istället för att sträva efter att hitta en högerback som Dani Alves, vilket knappt finns, kanske man borde ta och ändra på den högra innermittfältarens roll på plan. Rakitic position borde man kunna korrigera, få in en mer flexibel spelare. Jag hade gärna sett Saul Niguez i den rollen. Väldigt bra tekniskt, behärskar spelet i ytterzoner då han har spelat på kanten stundtals i Atletico. Hans främsta styrka är hans mångsidighet, spelförståelse och hans driv med bollen. Ett mittfält med: Arthur - Busquets - Saul hade man inte tackat nej till!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona astrid
2018-10-04 10:44
hade varit kul om messi o semedo kunde utveckla sitt samspel. som det är nu går nästan alla passningar till vår vänsterkant (alba). jag köper inte argumentet att pga att messi är vänsterfotad slår han passningarna mot vår vänsterkant. världens bästa spelare måste ju kunna slå passningar utan lätt skruv (alltså raka pass till vår högerkant)

om messi hade gått in i banan bara litegran (istället för hela vägen ner till mittfältet) o dragit med sig sin markering av motståndarnas vänsterback, hade en yta öppnats upp till t ex semedo. DET hade jag velat se, iaf någon gång..
Barcelona Messi-Alba-Messiiiiii
2018-10-04 10:33
Du kan väl inte basera det på en match ? Umtiti har gjort sånna matcher titt som tätt och speciellt i stora matcher som tex el classicos. Fast märkt att han sällan fått beröm för det. Kolla på hans passningar i matchen mot leganes och PSV så kommer du se vad jag menar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mezziahs
2018-10-04 10:16
Tycker vårt försvarspel kan bli väldigt naivt emellanåt, för mycket bolltittande och svaga passningar. Inte minst från Pique men också Raketen och Busi, framförallt i andra halvlek igår...vilket ledde till 2-3 målet tex.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mess1
2018-10-04 10:14
Fantastiskt att Suarez och Couthino släpper bollen vid Messis mål. Framförallt Suarez som inte tänker egoisikt då han har inte gjort mål i CL på typ 5 år... men det får man faktiskt ge honom beröm för!
Barcelona Dreamteam09
2018-10-04 10:13
Nej Umtiti är inte våran bästa back när det gäller uppbyggnads spelet med fötterna. Det är Lenglet och det bevisade han bara genom en match.
Barcelona Messi-Alba-Messiiiiii
2018-10-04 10:08
Kan hålla med i vissa punkter men måste påpeka att Umtiti är våran bästa back när det gäller uppbyggnads spelet mes fötterna. Killen hittar alltid passningar som går förbi hela mittfältet fram till Suarez och Coutinho jätte ofta. Är verkligen en av världens bästa backar när det gäller den aspekten.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: