/spanien/barcelona/forum/15375.aspx/spanien/barcelona/forum/15375.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Spanien Elsafrånunderjorden
2010-09-13 21:25
Frodo:

Det behövs ju inte svaras vid varje artikel. Det räcker med att säga en gång, jag har inte sagt något om Cesc och hans vara eller icke vara i någon intervju på t.ex. Barcelonas hemsida eller twitter/blogg.

Jag har ingen större koll på källorna som har använts så jag kan inte avgöra. Däremot så har ju en del skribenter på Arsenalsidor tagit intervjuerna på allvar och jag är ganska säker på att de är källkritiska.

Så vitt jag vet så har intervjuerna varit med spanska tidningar, som sedan de engelska tidningarna har citerat ifrån. Under VM var det förstås lätt för vilken tidning som helst att få intervjuer med Barcelonaspelarna.

Jag tvivlar starkt på att det har undgått dem. Det har ju varit förstasidestoff hela sommaren, även innan det. Puyol visste ju tydligen också.
Nej det där känns osannolikt.

http://www.svenskafans.com/spanien/barcelona/artikel.asp?id=370285

Här är en artikel från eran redaktion med uttalanden om Cesc som inte skiljer sig mycket från vad de engelska tidningarna har skrivit.
Påhittat?
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-09-13 21:20
...man kan ju nästan anse att engelsk media gör allt för att "unsettle" Barca och dess spelare...

I övrigt så bekräftar Iniesta det som många efterfrågade efter matchen i lördags, nämligen att spelarna inte hade förmågan att agera ut den taktik som Pep lade fram.
Enligt vampyren fanns motivationen och viljan där, det var taktiken som falerade.

Samtidigt skäller Pep ut truppen för att luta sig mot det gamla (motivation) och inte vara rätt fokuserade (vilja).

Låter något motsägelsefullt, ey?
Barcelona Frodo
2010-09-13 21:06
Elsafrånunderjorden

Ska Barcelonaspelare gå ut i media varje gång som brittiska tidningar kokar ihop lögner? Ska Xavi som precis vunnit VM-guld och befinner sig på semester dementera citat som kommer från en skittidning? Är det värdigt spelare av den högsta kalibern som precis vunnit VM att dementera "uttalanden" som står i The sun, Daily Mail, Daily Star m fl? Om du kollar på ursprungskällorna till de flesta uttalandena så är det från skvallerblaskorna i England. Det är aldrig från de mer seriösa tidningarna som exempelvis The Guardian eller The Independent.

Och försök tänka lite logiskt för en gångs skull. Jag vet att du oftast är här för att provocera men helt dum tror jag inte att du är. Varför skulle Barcelonaspelare ge intervjuer till brittiska tidningar? När de väl ger intervjuer är det på presskonferenser eller i vissa fall till Sport och EMD, vilka är tidningarna som följer Barcelona på nära håll. Spelarna i Barcelona är ganska mediaskygga och inte mediakåta som vissa försöker att porträttera de som.

Och slutligen...Hur ska de kunna veta vad som skrivs i brittisk media och som senare snappas upp av aftonblaskan med flera? De kan väl bara spanska och läser därmed förmodligen bara spanska tidningar som inte behöver fabricera falska citat då de redan har bättre tillgång till info berörande klubben.
Spanien Elsafrånunderjorden
2010-09-13 20:48
Jag säger inte att ni har rätt eller fel, men om alla uttalanden från Barcelonaspelarna om Cesc och då om Hodgson var påhittade så borde det väl vara mer uttalanden från dem att allt som skrivs är falskt. Jag vet att Puyol sa att en artikel var falsk, dock bara en.

Det bör ju ska ses som förtal, vilket är ett ganska allvarligt brott. För det har säkert kommit ut minst 20 uttalanden i tidningarna från spelarna om Cesc, bara den här sommaren.

Det känns inte logiskt, men ni kanske vet mer.
Ciao-V
2010-09-13 20:28
Inte hat kanske, snarare avundsjuk skulle jag vilja säga, att det är.
Det kommer med framgång som någon sa.
Real Madrid Mr Baloo-Gonzalez.
2010-09-13 20:22
Ämne: Mr Baloo-Gonzalez.
....
Nu kan du redan se att forumet kommer att få en hel del nick du aldrig sett!
-.-

När det gäller "hatet" som du nämner till Barca, så kan jag säga dig, välkommen till klubben. Real har haft samma typ av "hat" i median, man vänjer sig och jag kan garantera dig att kärlek till sitt lag växer ännu mer, som sagt välkommen till klubben
Barcelona Skippstripps
2010-09-13 20:22
Jag kollade nyss på eurotalk och var tvungen att se om fler reagerade på PJ och Fjälls utläggning om ruskiga Barca.

Tycker också att det är naivt att inte se mediernas intresse i att skriva om denna story hela sommaren. Klart att de ställer riktade frågor och fabricerar resten. Puyol fick ju t o m gå ut och dementera artiklar efter att han kommit tillbaks från semestern.

Xavis uttalanden är inte helt respektfulla mot arsenal och deras fans, men han pratar om en nära vän och inte är det konstigt att han känner stor samhörighet och vill spela honom.

Jag tolkar snarare Cesc's tystnad som att han ville vänta och se om en transfer var möjlig, varför gick han inte ut tidigare med tydliga uttalanden i annat fall?

Om man sedan drar till med "more than a club" fattar man ju helt enkelt inte vad uttrycket betyder, kan det vara så svårt att läsa sig till det om man är journalist?

Känns väldigt bittert. Sedan är det väldigt få ggr som barcasupporters sitter i studion och pratar om drömfotboll utan det var media och ffa zvenzka kanaler som var intresserade av att marknadsföra laget extra (om ni förztår vad jag menare ;)
Barcelona Gonzalez_Barca
2010-09-13 20:18
Mr Baloo-Gonzalez.

Jaha okej :)

Tänkte väl att det var lite onödigt att ha den kontrollfrågan.
Leoni7777
2010-09-13 20:18
Vad tror ni om matchen mot Panathinaikos FC imorgon ?
Barcelona Abbe.
2010-09-13 20:16
Det kanske blir att bojkotta Euro Talk den här veckan då.

Fan, jag skulle till och med önska Kviborg som gäst i programmet idag, inte ens han sågar Barça så hårt utan anledning. Dessutom skulle vi få in personer som ändå följer Spanien, vilket dessa herrar inte verkar göra (undantag Dahlqvist som jobbar med ligan).
Real Madrid Mr Baloo-Gonzalez.
2010-09-13 20:10
Gonzalez Barca

Stämmer ej, nån har råkat öppnat forum även för de som ej har ett konto.
Barcelona Gonzalez_Barca
2010-09-13 20:04
Ämne: Jag bara undrar, var....
Slippa spam, slippa omogna p12or osv.

Även fast man lärde sig den matten när man var 10 år så det kommer nog inte göra någon skillnad.
Barcelona westinho
2010-09-13 19:56
Jag bara undrar, varför ska man behöva skriva summan av 2+5 nu helt plötsligt?
Barcelona Frodo
2010-09-13 19:47
Gonzalez_Barca

Klockrent inlägg! 90% är anglofiler och Zlatanälskare. Därmed kan man inte förvänta sig annat än att hela Sverige ska hata oss.
Atlético addeh
2010-09-13 19:32
Frodo

Co-sign. Alla dessa uttalanden från Barcelona-spelarna är så mycket osanning och påhitt från tidningarna så det är skrämmande. Varför skulle exempelvis Xavi uttala sig om Fábregas när han är iväg med familjen på semester? Dessa så kallade journalister måste sakna logiskt tänkande.
Barcelona Frodo
2010-09-13 19:26
Att småpojkar går på allt som skrivs i media är en sak. Men när vuxna människor som påstår sig vara journalister, kommentatorer eller vad de nu är (Borell, PJ m fl) går på allt skitsnack utan att vara källkritiska skrämmer mig. Är den här killen PJ helt pantad eller?

Nu senast är det Daily Star som återigen fabricerat falska citat från Messi där han går till attack mot Hodgson. Varför skulle Messi ge en intervju till Daily Star? Skittidningar som Aftonbladet blir då inte sena med att vidarebefordra "nyheten" för att locka till sig några extra läsare.

Det positiva är att liverpool-supportrarna inte reagerat lika starkt som arsenalfansen. Förhoppningsvis beror det på att de inte är lika korkade som arsenalfansen.
Barcelona haeger
2010-09-13 19:18
Gonzalez_Barca

Du har rätt på alla dina punkter.
Exakt alla mina vänner hatar Barcelona nu, pga av alla de anledningarna du skrev.
Och de har verkligen börjat hata Pep nu också, riktigt påverkade av media är de.
Haha, lite komiskt faktiskt.

Och att tydligen (enligt många) Barcelona och vi fans tror oss mycket finare och bättre än alla andra. Med Unicef och en slogan som "Mes que un club". Även att vi fans är en sekt.

Rätt så komiskt hur alla helt plötsligt har blivit så hatandes mot Barcelona. Mycket av det har nog med avundsjuka att göra tror jag.
Barcelona Gonzalez_Barca
2010-09-13 19:14
Ämne: Ämne: "Hatar ....
Något jag fann roligt var att han norske snubben som var med i Euro Talk, använde vårt Unicef sammarbete som ett argument för att avsky oss (varför? :S ). För att 20 minuter senare hylla idén att Jay Z vill slå in sig som styrelsemedlem i Arsenal (klubben han hejar på). Säger väl en hel del om den människans hjärna..
Atlético addeh
2010-09-13 18:51
Ämne: "Hatar alla Barcelon....
Det som irriterar mig mest är att alla svenskar tror på allt Aftonbladet och liknande skriver dag ut och dag in. Det är inte så konstigt att alla blir Barcelona-hatare om man ser allt som skrivs. Men stämmer verkligen allt? Finns det några trovärdiga källor på att Messi uttalat sig om Roy, Mascherano tidigare i somras osv?

Nej, nej och återigen nej.

Folks hat mot klubben bara för att vi bär UNICEF på tröjorna är bara patetiskt. Avundsjuka skulle jag vilja kalla det.
Barcelona Gonzalez_Barca
2010-09-13 18:43
"Hatar alla Barcelona nu eller?"

Det har tydligen varit inne hela sommaren att hata Barca pga en hel del orsaker.
1. Chelsea matchen, det var liksom startskottet där folk snackade om mutor osv till Övrebo, trots att han missade lika många lägen åt vårt håll (Ballacks hands, Abidals "röda kort" samt en hel del fulspel som han lät gå). - Chelsea fansen hatar oss
2. Alla titlar, med avundsjuka kommer hat, sad but true. - Vi vann mot Man U i finalen, de hatar oss
3. La Masia grabbarnas kärlek till Fabregas, trots att flera spelare gjort det i flera år, så uppmärksammas denna affär mest av alla, och eftersom vi framstår i media som "lilla söta Unicef sponsrande mer än en klubb" så får vi inte göra misstag, gör vi det så blir vi hatade. - Arsenal hatar oss
4. Messis citat mot Hudgson där han attackerar honom och Liverpool - Liverpool hatar oss.
5. Vi "smutsade" ner Sveriges nationalikons rykte. - Sverige hatar oss.

Som du säkert vet så är 90% av de svenska fotbollsupportrarna anglofiler, de fyra främsta lagen har alla en anledning att hata oss (se uppe) - alltså hatar hela Sverige Barcelona just nu. :P
Atlético addeh
2010-09-13 18:42
Trodde det skulle bli ett ganska småtrevligt EuroTalk idag, men icke. PJ Heggelund är bara en av alla pantade jubelidioter som kritiserar Barcelona utan att ha någon som helst trovärdig källa på det han babblar om. Ni får ursäkta mitt fula språk, men sånt här blir jag irriterad på.

När PJ drog igång skitsnacket om klubben kände jag hur ilskan inom mig väcktes till liv. Han menar på att samtliga Barcelona-spelare, utom Valdés, under sommaren uttalat sig om både det ena och det andra, främst Fabregas. Har snubben som inte ens kan svenska någon källa på detta? Naturligtvis inte, han litar fullt ut på engelsk media som verkar ha mage att skriva vad som helst för att locka troll som honom.

Usch!
Delarocha
2010-09-13 18:30
Vågar inte ens kolla på FAN TV idag. Läste bara orden "Barcelonas beteende är ovärdigt" och antog att ännu en timmes sågning av Barcelona är att vänta. Hatar alla Barcelona nu eller?
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
2010-09-13 17:53
Ämne: Armin & Radical

J....
Självklart handlar det trots allt om underhållning. Det jag menar är dock att underhållningen sitter i betraktarens ögon. Mycket bra inlägg av dig, förresten.
Real Madrid Armin [Maestro Özil]
2010-09-13 17:17
Hetfield

Jag kan se var du kommer ifrån och har förståelse för det, och det var en härlig diskussion måste jag säga. Dags att avsluta den och dra sig ;-)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-13 17:16
Äh, vi prioriterar olika saker. Återigen, jag ser inte varför ett topplag måste stänga en match när de har resursen att spela underhållande fotboll.

Det är så jag ser på saken, sen njuter du av andra saker. Fine my me, jag respekterar det. Nåja, roligt att prata med en maräng utan att det spårar ut.
Real Madrid Armin [Maestro Özil]
2010-09-13 17:12
Det är lite kul hur du tycker att fotbollen han spelade är äcklig. Baserat på vad exakt? Matchen på Camp Nou? Jag följde Inter under HELA säsongen och de spelade inte så jävla defensivt som en ensidig Hetfield vill få det till. Sedan beundrar jag Mourinho som taktiker, alltid gjort. Inte nog med det så njöt jag av detaljerna som kom att avgöra på Giueseppe Miazza.

Jag följer laget så fanatiskt på grund av kärlek fattar du väl? Klart som fan det ses som underhållning men främst är det kärlek. Man blir inte rosenrasande av underhållning, det är kärleken till klubben som framkallar heta känslor. Vet du inte det så vet du ingenting om varför 90 tusen samlas i Camp Nou för att följa FC Barcelona genom vått och torrt.

Konst är inte pretentiöst eller löjligt att använda. Det som är konst är det som får oss att känna, rätt simpelt och klart.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-13 17:07
Armin & Radical

Ja visst, men det är i grund och botten underhållning. Varför tittar du så fanatiskt på Real Madrid trots att de är så långt ifrån dig? Varför köper du en tröja för 700 kr när du kan spendera det på annat?
Varför betalar du X antal tusenkronor på att åka ner dit och kolla på matcherna?

Det är underhållning, det är vad människor dras till. Man vill bara ligga på soffan, sluta tänka på allt annat och njuta av fotboll. Sen så prioriterar givetvis folk olika saker, som "Radical" som föredrar kanske lite mer taktisk fotboll.

Som sagt, tiden får avgöra hur ni känner er om ett par månader. Om Mourinho spelar lika äckligt som i Inter så undrar jag hur ni kommer att känna er, ni som mer eller mindre alltid har prioriterat hyfsat fint spel.

För mig så är "oscar" bara ryggdunkande för egofyllda, rika stjärnor som behöver känna sig viktiga. För mig så räcker underhållning för att sammanfatta allt inom film,tv,sport osv. att använda ordet konst för det är lite pretentiöst (no offense).
Real Madrid Radical - La Armada Blanca
2010-09-13 16:55
Ämne: Alfredo di Zidano
....
Lite ironiskt är det trots allt att ni var väldigt, väldigt nära att själva kontraktera Mourinho men att Cruyff (har jag för mig) rekommenderade Guardiola istället. Hade du sagt att ni sålt er själ om Mourinho kommit och ni vunnit trippeln med honom? Jag tvivlar på det.

Sedan så kan du inte bestämma vad någon annan tycker är roligt att kolla på. Visst, tycker du att det är tråkigt att kolla på Mourinho, för all del klaga på (eller kolla inte?). För mig är det roligt att bara titta på Real Madrid. Jag tycker om fotboll i allmänhet men när jag kollar på andra matcher tittar jag mest på det taktiska och då spelar det ingen jättestor roll om lagen spelar jättevackert eller jättetråkigt. Sedan så tycker jag inte att Barcelona spelar rolig fotboll. De spelar fin fotboll men inte alltid rolig fotboll. Det är som en tavla. Den är fin och så men det finns ingen chans att jag skulle kolla på det en längre stund.

Real Madrid är på det sättet mer som en thriller som är spännande och böljar i tempo och är ganska instabil.
Real Madrid Armin [Maestro Özil]
2010-09-13 16:54
Hetfield

Fotboll är underhållning för neutrala fans, men inte för oss mer passionerade supportrar. Underhållning ska inte få dig bli så rasande som du var igår, utan det är just kärlek och passion.

Sedan funkar film som konst också, det är ren och skär känsla. Säg till Bergman eller Godard att det bara är underhållning och då är det som att spotta konstnärer i ansiktet. Du kan inte jämföra Mourinho med filmer, för när en film åstadkommer något som smörja som en oscar så är det på grund av åsikter. När Mourinho vinner två CL bucklor så är det inte slumpen eller pga åsikter.

Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-09-13 16:45
Armin

Så med andra ord så bryr du dig inte om Mourinho parkerar laget runt straffområdet i 90 minuter?

Det jag försöker säga är att ett lag med lite resurser blir tvungen att spela tråkigt och destruktivt mot större lag, men det finns absolut ingen anledning för ett storlag att spela så fult och tråkigt.

Fotboll är i grund och botten underhållning, låt oss inte göra det till något mer än så. Det är 22 vuxna män som underhåller miljoner (och ibland miljarder), så varför ska man inte få klaga om det är tråkigt?

Filmindustrin är till för att underhålla oss, när en film är dålig så har man rätt att kritisera, varför får man inte kritisera Mourinho? Just my 2 cents.
Annons: