/spanien/barcelona/forum/15266.aspx/spanien/barcelona/forum/15266.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2011-01-31 11:15
Zizou_spars/

Angående ditt första inlägg; Visst, under Peps era har vi inte kollapsat under slutspurten, men jag vägrar ändå att tro ligan är avgjord redan nu i januari (snart februari). Real Madrid har en brutal vinnarmentalitet och om det finns någon klubb som kan hinna ikapp så är det just ni. Sju poäng känns skönt, men långt ifrån att få mig korka upp champagneflaskorna´och börja fira. Och då är jag fullt ärlig.
Real Madrid Zizou_spars
2011-01-31 11:01
Hetfield- Megan Fox is a dude

Den generella uppfattningen om att alla basker skulle ogilla Madrid är felaktig. Det är en historisk syn på det hela och det är knappast så fientligt emellan dem idag.

Sedan är en klubb alltid i behov utav pengar, det är liksom ett företag och företag ska tjäna pengar - finns ju dessutom fler kostnader än bara värvningar. Sedan får man ju se det utifrån Llorentes synvinkel också. Han är för bra för sitt lag idag, han behöver byta klubb för att ha chans på att vinna titlar, bli bättre fotbollsspelare och på allvar konkurrera om plats i startelvan i la seleccion.
Sedan är ju Madrid bara ett lag i mängden som är intresserade utav honom.
Dani Alves.
2011-01-31 10:58
Fan blir chokad att Barcelona är bättre på bortaplan i Ligan än på hemmaplan helt otroligt. Längesen man såg Barca såhär starka, och dagens Barca är det bästa någonsin !
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-31 10:53
Jag förstår inte riktigt syftet med att sälja Llorente, det är ju inte precis så att Athletic Bilbao behöver pengarna till att värva spelare, så behåll honom istället.

Om han går till Real Madrid så kommer jag att tappa all respekt för honom med tanke på att han är bask, och de ogillar huvudstaden.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-31 10:26
Jag har en fråga till alla här inne: Låt oss säga, helt hypotetiskt, att man var tvungen att bänka en i trion Messi, Villa och Pedro. Vem hade ni bänkat? Jag antar att de flesta är överens om att Leo är opetbar och då kvarstår alltså el Guaje och Pedro. Det må låta konstigt med tanke på Villas status, lön och transfersumma men just nu rör han inte Don Pedro i mina ögon. Den talang och kämpaglöd han visar upp just nu är fan magisk, match efter match.
Barcelona Pep.G
2011-01-31 10:22
suppe

Haha Benzema ?
Barcelonistas
2011-01-31 10:11
ligan ser ut som den gör för vi är helt, överlägsna.

Både Barca och real hade toppat vilken annan liga som helst
Real Madrid Zizou_spars
2011-01-31 10:08
Rambla

Historien säger kanske det, men med den kontinuitet som byggts upp under senare år känns det föga troligt - och det med eller utan Pep på bänken egentligen. (Tar inte ifrån honom något han gjort, men just nu känns Barcelona som ett självgående tåg)

Men som sagt, vem vet. Det är ju farligt att bli för självsäker, men ödmjukhet döljer ofta väldigt mycket :-)
Barcelona C.A.K
2011-01-31 10:07
Kalla mig sjuk men det är nästan så jag vill att vi tappar poäng samtidigt som Real knapar in på oss och samtidigt som Villarreal knapar in på Real. Då blir det mer spännande och roligare att följa. En liga mår bra av en jämn slutspurt.
Barcelona Rambla~
2011-01-31 09:50
Zizou_spars

Barcelona brukar gå ner i form unde februari månad så allt kan fortfarande hända. Oavsett om laget kommer att förlora matcher eller inte, kan vi nog vara säkra på att Pep aldrig kommer att tillåta att spelarna blir så nonchalanta och tappa matcher på det sättet vi fick uppleva under säsongen 06/07 under Rijkaard.
Real Madrid Zizou_spars
2011-01-31 09:38
Godmorgon! Efter att ha samlat känslorna någorlunda efter igår - med hjälp på traven, är man smått nyfiken på hur tankarna är här inne.

Om man ska droppa den ständiga ödmjukheten och vara helt ärlig, går det att tappa det här? I den form Barcelona är de senaste åren?
Är det fullt tillfredsställande att vinna matcher såpass enkelt eller saknar man den spänning som inföll sig tex 06/07 (om man bortser från hur det slutade)?
För att förklara mina tankar (och dra paralleller med våra senaste ligaguld), visst kände man sig "above all" under 07/08 (likt ni nu!), men man hade även tankarna att vi är bra - men de andra har floppat ovanligt mycket, medans säsongen innan var lyckan obeskrivlig - då flera lag höll högsta standard.

Messi är fotbollsgudens son
Forumet är stängt under matchdagar och dagen efter, allt för att slippa liknande folk som du beskriver som tyvärr finns i alla forum. Du är välkommen imorgon!

Criff
Han hade sina missar, men i övrigt godkänd. Mourinho sade ju även på sin PK att domaren var väldigt bra.
Barcelona Criff
2011-01-31 09:36
Rätt kul att i Reals Matchrapport så säger skrivaren att domaren var usel sett från Real-ögon. Sen skriver man detta efter:

Gula kort
Real:Lass, Ramos, Khedira.
Osasuna:Soriano, Coro, Damía, Aranda, Puñal, Ricardo, Nélson, Vadocz

8 gula kort till Osasuna! Haha
Barcelona Messi är fotbollsgudens son
2011-01-31 09:22
El Merengue,

Jag förstår det raljerande draget i ditt inlägg om en fotbollsdiktatur. Nu ska jag inte gå djupare in på den politiska koppling fotbollen i Spanien har haft historiskt men låt mig säga att runt om i Spaniens provinser är Real "El equipo del gobierno". d.v.s. centralmaktens lag medan FCB står emot centralmakten. I valet mellan de två lagen väljer den klara majoriteten FCB. Detta fick jag senast i somras bekräftat i Baskien.
Barcelona Rambla~
2011-01-31 09:22
Ingen liga har vunnits i januari. Sitt ner i båten. Det är mycket kvar och många svåra matcher återstår.
Barcelona Messi är fotbollsgudens son
2011-01-31 09:14
En beklagligt stor del av de vita inläggen här styrker ett intryck som jag har fått när jag jämför diverse olika forum på SvenskaFans. Supportrar från de lag som har stängt sina forum är de som i genomsnitt uppför sig sämst när de skriver på andra lags forum. De har inte så många exempel hur man uppför sig när man skriver på annat lags forum.
Barcelona Yacin Drogba JR
2011-01-31 08:51
Fyfan va skönt att ta dom 3 poängen och att fixa våran revanschseger. Som ni antagligen såg igår så förlorade Real Smuts Madrid med 1-0 på bortaplan så nu ligger vi 7poäng och det var väldigt viktigt att Dani Alves kom tillbaka.Hoppas att allt med kontrakt-trubblet med Dani alves blir över och han skriver på ett nytt kontrakt. Han är en av dom viktigaste spelarna i laget. Pedro har verkligen utvecklas han blir ju bara bättre och bättre , för sjätte matchen i rad gör han mål. Messi går det verkligen inte att klaga på , han stänker bara in bollarna. Akta dig ronaldo, messi är på gång samma med barcelona. FELICITATS CHAMPIONS BARCA!!! Mes que and club, visca el barca y el catalunya!
Real Madrid Suppe
2011-01-31 08:16
Frodo

Kaka har varit skadad i 9 månader nu... inget RM kan göra åt förutom att hjälpa spelaren som vi gjort.

Benzema har också fått sin speltid må det bero på att Higuain har varit skadad men faktum kvarstår.

så sluta hitta på grejer och håll dig till fakta.
Giff
2011-01-31 07:57
Då är det väl grattis till ligaguldet som man ska säga nu? Det är väl stort sett klart.
Barcelona Frodo
2011-01-31 02:54
Blaugrana91 & addeh

Jag menade inte att jag var helt hundra på det utan snarare vad jag tror. Bilbao ger något tvetydiga svar emellanåt gällande Llorentes framtid. Matchar Real hans utköpsklausul så finns det inte mycket Bilbao kan göra. Kommer det ett bud på 35-40 milj. euro så kommer nog inte Bilbao stå i vägen. Llorente må vara bask men om Real fortsätter visa intresse så blir det svårt att tacka nej. Han kommer att få tre gånger mer i lön, tävla om titlar och spela i en världens största klubbar. Benzema och Adebayor kommer troligtvis inte få fortsatt förtroende och det är osäkert hur Higuain återhämtar sig från sin skada. Därmed tror jag att Real kommer att göra en enorm push i sommar som blir svår att stå emot både för Bilbao och Llorente.

Guillem Balague som har rätt bra koll på transferrykten i Spanien säger att det varit rätt mycket kontakt klubbarna emellan. Som vi alla vet tvekar inte Perez på att ta fram plånboken när det kommer till värvningar.

Jag hoppas på att Llorente stannar kvar i Bilbao hela sin karriär men jag tror tyvärr att han lämnar för Real i sommar.

Suppe

Det är väl bara att titta på er trupp för att finna exempel. Vad gjorde Benzema innan Higuain blev skadad? Vad gör Kaka nu? Kaka är i och för sig inte i 30-40 klassen men poängen kvarstår.
Real Madrid El Merengue
2011-01-31 02:33
ps. det kallas sarkasm det jag beskrev precis. jag vill inte ha några stämningar på mig.
Real Madrid El Merengue
2011-01-31 02:32
Är detta Cataluñas hämnd?

Man kan likna det Spanien gått igenom de senaste åren - fotbollsmässigt - till en diktatur.
Diktatorn är katalanska FC.Barcelona som håller La Liga under ett järngrepp , låter inga andra att hota deras makt och vägrar släppa taget om den. Som vi vet så släpper aldrig diktatorer makten frivilligt utan måste avsättas med våld. Vi kan vänta oss många år till av Barca diktatur i La Liga.

Fritt att dra paraleller till Francos diktatur av Spanien under 40 år. Därav hämnden.
adil,
2011-01-31 02:32
Man hade då inte tackat nej till Llorente klädd i blårött iallafall men det är bara önsketänkande eftersom vi är Europas kortaste klubb, haha.. (hur ska det gå mot Chelsea i CH L) ;O

Men men, det är egentligen bara Fabregas som är värd att köpas och sedan förpassas till bänken. Det som gör mig skeptisk till Cesc är El Mister, han gillar inte överbefolkade trupper. Frågan är då om det inte blir för mycket med Fabregas med tanke på köpet av Afellay och uppflyttningen av Thiago som ligger på lur. Min tanke var isåfall att Xavi får trappa ner ytterligare lite gran och bjuda på sin speltid. Han är väldigt sliten den här säsongen, kan han verkligen fortsätta spela lika frekvent nästa säsong utan att bli utbränd och gå ner sig? När det kommer till kritan är det säkrast att ha en etablerad Fabregas som kan täcka upp utan att göra någon besviken? Det är klurigt det där, kanske är det å andra sidan säkrast att skjuta upp "Operation-Fabregas" och verkligen ge Thiago en chans fullt ut. Gäller att kompromissa..

Dock, under rådande omständigheter och för den kvarvarande säsongen är truppen verkligen ultimat, den läcker varken på pappret eller på planen. Det är inte varje säsong man har ett perfekt lag. Sommarens förvärv kommer säkert utgöras av en eller två backar (i vanlig ordning) och eventuellt Fabregas då beroende på hur samarbetsvilliga Arsenal är den här gången. De har fått vatten på sin kvarn nu när det går bra i ligan. Cesc själv kommer väl inte hjälpa till mer än sitta gömd i sin garderob igen och låta båda parterna slåss om saken.
Barcelona tarrak
2011-01-31 02:31
Suppe

Reagera som en kränkt fjortis och märka ord? Seriöst, väx upp!
Delarocha
2011-01-31 02:22
Läs gärna inläggen innan du riktar saker till folk. Inte ens jag som skrivit det. Pajas.
Real Madrid Suppe
2011-01-31 02:20
Delarocha

Den onda sidan ? seriöst, väx upp!
Real Madrid Suppe
2011-01-31 02:18
Frodo
Skulle du kunna ge exempel på vem Real har köpt för 30-40 Milj Euro och låtit ruttna på bänken?
Barcelona tarrak
2011-01-31 01:58
Delarocha

Knappast något unikt, om än ovanligt. Aitor Karanka, Mourinhos assisterande, är ett exempel på bask som gått över till den onda sidan
Atlético addeh
2011-01-31 01:49
Frodo

Det finns väl inte så mycket som talar för att Llorente hamnar i Madrid nästa säsong? För det första vill han inte dit, Athletic vill inte sälja honom & dessutom tvivlar jag på att mannen som älskar centerforwards, Mourinho, är kvar i huvudstaden nästa säsong.

Athletic är inte i ekonomiskt behov av att sälja Llorente och då jag gillar spelaren & klubben hoppas jag han blir deras fanbärare i många år framöver, likt Etxeberria & Yeste varit det senaste decenniet.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2011-01-31 01:35
En Llorente i Madrid skulle innebära att Di Maria kan ta farväl av sin ordinarie plats. Han imponerar inte och Ronaldo, Llorente, Higuain känns mycket farligare och mångsidigare.
Delarocha
2011-01-31 01:19
En bask i Madrid? Känns otroligt. Men vi får väl se.
Annons: