/spanien/barcelona/forum/15247.aspx/spanien/barcelona/forum/15247.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Mesut Özil "the next one"
2010-10-06 12:50
Jag var bara intresserad av er åsikt. Jag tror inte heller de finns någon chans i världen att det kommer ske att pepe spelar för er.

Det känns som i dagens fotboll är en sådan övergång ganska omöjligt. Det är rätt länge sedan en övergång mellan Real och Barca sket. Tror inte det kommer ske på ett bra tag heller.

Har Real och Barca någon överenskommelse om att inte värva från varandra? vet ni det?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-06 12:28
Mojito

Jag tror att de flesta kan enas om 2 saker när det gäller Bojan:

1. Han flyttades upp alltför tidigt vilket hämmande hans utveckling, det hade gynnat honom att spela i B-laget med ett par matcher i A-laget tills han blev runt 20 år.

2. En striker måste (!) vara stark i kroppen, oavsett om man heter Jan Köller eller Bojan. Det funkar inte att så fort någon tacklar honom så flyger han iväg, inte heller funkar det att när han ska använda kroppen till att komma förbi en mittback så förlorar han kampen 8/10.

Messi var i liknande situation när han började spela. Ja visst, han hade utomordentlig teknik och fart, men så fort en mittback var hyfsat hård mot honom så tappade han bollen, eller så blev han skadad. Fystränarna tog hand om det problemet genom att låta Messi få bygga på lite muskler, och titta hur han är nu.

Nu vet jag inte om muskler är lösningen till Bojans problem, muskler innebär ju inte per automatik att Bojan kommer att bli en världsstriker, men det skulle hjälpa honom på traven. Som sagt, Bojan är endast 20 år så han har tid, men jag undrar hur fansen kommer att se på saken om han blir 23 år och är en bänkis.
AndreD
2010-10-06 12:02
Mesut

Inte en chans i hela världen.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-06 11:44
Mesut -

Skit snack, oroa dig inte.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-06 11:43
På tal om Bojan – titta på listan som Mojito tog upp om olika nr 9.
Det är sådana spelare som ska bära anfallsspelet på sina axlar.
Att vara en avslutare i en toppklubb
Han ska inte spela i skymundan av de andra, utan han ska utveckla till en nyckelfigur. Nr 9 behöver vara en nyckelfigur.
Jag är rädd att han som max hamnar på samma nivå som Savoila eller Maxi Lopez. Det duger inte för att konkurrera mot de stora hajarna, även om dessa två har gjort en del mål med barcaströjan.

Jag hoppas verkligen att Bojan kommer att visa att jag har fel. Jag äter mer än gärna mina ord om han hjälper laget att nå framgång. Hellre det än att jag personligen ska få rätt för mina misstankar.

Men det är också bra att klubben visar tålamod med vissa spelare. Det har ju hänt så ofta att Pep skickade bort spelare som har gjort ett par misstag. Det funkar inte så, lite kontinuitet måste man ha för att bygga till framtiden.
Barcelona Rambla~
2010-10-06 11:13
Mesut Özil:

Det kommer aldrig att ske, det vet både du och jag. Det är någon som läckt uppgifter om detta bara för att påskynda förhandlingar om ett nytt kontrakt med Madrid. Det är samma gamla vanliga visa när någon är mitt uppe i kontraktsförhandlingar. Dessutom så förnekar de inom Barcelona att några kontakter med Pepe har förekommit.
Real Madrid Mesut Özil "the next one"
2010-10-06 10:52
Vad säger ni om ryktet att Pepe ska ryktas till er?

"Pepe gör den "förbjudna flytten"?

Pepes representanter har varit i kontakt med Barcelona.

Pepe kan vara på väg att göra den "förbjudna flytten" i sommar. Enligt Unda Cero har Real Madrid-försvararens representanter varit i kontakt med Barcelona om en eventuell övergång.

Anledningen är att portugisen är bland de lägst betalda på Santiago Bernabéu. Klubben har dessutom skjutit på kontraktsförhandlingarna en tid nu vilket fått portugisen ordentligt irriterad.

Barcelona har inte dementerat upgiften ännu. Och med tanke på att Carles Puyol närmar sig slutet på sin karriär och att Gabriel Milito är inne på sitt sista kontraktsår med klubben så är en ny mittback efterfrågad i klubben."
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-10-06 01:44
Som ni ser på bilderna i länktips så byter de nu ut gräsmattan på camp nou. Äntligen, riktigt amatörmässigt var det!
Nicname
2010-10-06 00:42
Jag har 2 biljetter till Cl matchen mellan Barcelona-Köpenhamn på Camp Nou.
Bra platser och kan dessvärre pga förhinder inte åka iväg.
Är ngn intresserad får ni gärna höra av er på min mail.
Kluivert_barc10@hotmail.com
Barcelona Barca4eva
2010-10-05 23:42
Barca Barca

Haha så ere...var nyligen o kolla på en match där mitt lag fick straff, alla jublade och POOF så ändrade domaren sig (Hammarby - Syrianska)...snacka om bli knäckt.
Barcelona Barca Barca
2010-10-05 22:49
Barca4eva// Värst av allt var att ja såg matchen med typ 40 personer på en storbildsskärm och jag hörde eller uppfattade inte att domaren hade redan hade blåst. Alla mina barca vänner och jag jublade nästan samma jubel som Iniestas mål mot chelsea, sen så fattade man att målet blåstes bort...det var inte bra för hjärtat kan ja säga dig :P hehe
Barcelona Barca4eva
2010-10-05 22:42
Barca Barca

"killen var ett domslut ifrån att skjuta oss till CL final. "

Tänk om det godkändes alltså fyyyyyyfan
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-10-05 22:32
Mojito

Co-signar utan att ens blinka!
Barcelona Barca Barca
2010-10-05 22:30
Mojito// Bra, mycket bra skrivet! Bojans första säsong var otroligt bra, men då fick han väldigt mycket speltid och det resulterade med att han gjorde 13 liga mål. Samma sak förra säsongen, får en ärlig chans på slutet då Zlatan (Gud vet vad som hände med honom) underpresterade och gör mål i varje match han spelade. Dom flesta har glömt att Xavi var inte heller så bra sina första år i a laget, han fick väldigt mycket kritik för att han passade allt för mycket i sidled, nu är han en lagets viktigaste spelare. Alla slår inte igenom när dom är 20. Bojan lever på sitt målsinne och sånt kommer i 25-26 års åldern.

Som jag skrev i mitt förra inlägg, killen var ett domslut ifrån att skjuta oss till CL final. Vilken hjälte han hade blivit ifall dommaren kunde blunda så som han gjorde när Sneijder tacklade Alves bakifrån i straffområdet på San Siro.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-10-05 21:49
Är det någon jag unnar en framgång och ett nytt kontrakt så är det Bojan.

När man kritiserar honom måste man ha i åtanke att Barca haft som tradition att köpa in nummer 9 - oftast i form av en riktig crack;
Romario, Ronaldo, Kluivert, Eto´o, Zlatan, Villa osv.
Jämförelserna och kraven blir ibland väldigt orättvisa.

Det faktum att han gjorde succé redan som 17-18åring har till viss del satt orimliga krav att leva upp till, och Eto´s förmåga att leverera och hålla sig skadefri har ju inte gett Bojan tillräcklig speltid att fortsätta utvecklas i samma takt.

Det som krävs är att Krkic får mer frekvent speltid (likt i våras), då kommer han att leverera - det är jag övertygad om.
Till dess kommer han att vara ett praktexempel på en truppspelare, och hans inställning och kärlek till klubben gör att jag gärna ser honom i Barca även framöver.
Sen om detta är det bästa för hans utveckling återstår att se.
Barcelona Frodo
2010-10-05 21:18
1.70-ligan

Jag tror fortfarande på Bojan. Fan vad man blev taggad av att se det klippet.:)
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-05 20:50
Sport erfarar att Barca erbjuder Bojan en förlängning till 2015. Många här inne verkar mer eller mindre ha vänt sig emot honom på sistone, men kom ihåg vad han uträttade för så sent som för någon månad sen. Talang har killen onekligen..
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-05 19:50
Barcadinho.

Utvecklingen lär säkert gå ut det hållet. Men kom ihåg att City och Real fortfarande finns. Vi lär se köp över en halv miljard, men upp emot 1 miljard kommer vi nog inte igen. Alla fall inte på ett tag...Såvida inte Barca vill sälja Messi då :P

Sen tror jag inte Barca får Fabregas för 30 milj. Klubben ska nog vara nöjda om man får honom för 40. Om han sen är värd de pengarna eller inte är ju en annan femma.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-05 19:27
Milaneser själva erkänner att deras klubb är som en familj. Det är därför de inte skickar hem alla gamlingar. De vill ta hand om dem så länge det går. Vissa pensionärer kan tom kallas tillbaka hem, se fallet Shevchenko.
Kan man inte kalla det här fenomenet för sekt? Jag undrar.

Adios
Barcelona Barcadinho.
2010-10-05 19:18
Pastore för 40 mill euro är så sjukt överpris. Det finns inte en chans att Rosell godkänner en sådan transfer, inte heller om Pep kommer att gråta utanför hans dörr.
Tror inte heller att Pep överhuvudtaget bryr sig om grabben.

Jag tror att många klubbar kommer att ta det lugnare med överpris framöver, inkluderad Barca så klart. Detta för olika anledningar.

1) Erfarenheter de senaste säsongerna visar klart att det ofta inte värt pengarna. Zlatan till Barca och Kaka till Real, plus flera medelstora värvningar som Benzema, Chyg, Silva osv har knappt gett tillbaka satsningen.

2) Många klubbar har en skuld och framtiden med indragna summor in i kassan inte alltid är så klart. Vissa klubbar tappar publik, det finns en övergräns till hur mycket tv-avtal kan leverera pengar, sponsorerna vill inte betala hur mycket som helst. Barca och flera andra klubbar visar att framgång och titlar inte alltid betyder plus i kassan. Ibland kan man gå back trots alla titlar. Titlar kostar.

3) Platini säger gång på gång att marknaden är överblåst och många förväntar sig ändringar och nya krav på ekonomin. Det är bara en tidsfråga, när sådana krav ska träda i kraft. Klubbarna är medvetna om det och det är nog smart att vara förbered inför framtiden. Platini vill ha drastiska förändringar redan 2012 och det är ganska nära.
Vi såg redan den här sommaren hur lag som Mallorca och Portsmouth fick betala dyrt för sin dåliga ekonomi. Nästa steg är att våga straffa de mer etablerade klubbarna ifall de saknar balans i kassan.


Allt svänger upp och ner, båda i naturen och ekonomin. Jag tror att vi har nått toppen på hur mycket en spelare kan kosta. Jag tror inte heller att Barca kommer att betala 40 milj för Cesc. Runt 30 blir det nog eller ingen affär alls.

Barcelona Frodo
2010-10-05 19:13
Hetfield

Hehe, Milanfansen verkar vara glada över att plocka upp Barcelonas rester. Ronaldinho (all heder åt honom), Zambrotta och Zlatan. Antar att det är lättare att skylla på att Barcelona är en sekt än att inse Zlatans misslyckande.

elbraco

Det är nog bara en tidningsanka gällande Pastore. Det är lättare för tidningar att sälja om de lägger till att storklubbar likt Barca, Real, ManU med flera är intresserade.
elbraco
2010-10-05 18:50
40 milj. euro för Pastore är ju sånt j*vla överpris va?
För en ung spelare som aldrig har testats mer än mot de stora lagen i Serie A. Tar Fabregas för 50 än Pastore för 40 vilken dag i veckan som helst. Poängen med talanger är ju att dom är billigare än färdigutvecklade stjärnor och jag ser hellre att Barca lägger 10 milj till när det vi snackar KLASSKILLNAD mellan två spelare.
Det är ju i och för sig bara om jag hade tvingats välja, efter det som har hänt mellan Arsenal och Barca är ju Fab knappast drömköpet längre...

Hur många kan dessutom ärligt säga att dom har sett tillräckligt mycket av honom för att kunna säga att han skulle platsa i Barca? Han har samma fysik som Busquets, lång och smal, och av utseendet så känns det som en spelare som blir skadad ofta...

Varför lägga 40 miljoner på att sumpa för JDS & Thiago?
Sorry om jag låter bitter, är bara lite trött...


Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-05 18:34
Frodo

Lustigt, vet han ens om hur det är där nere i Milanello? Lustigt att de kallar os för en sekt, det är som att Hitler skulle kalla en annan person för rasist. Jag antar att de torkar varandra i röven varje gång de bajsar där nere i Milan.

1.70-ligan

Om man kan få Cesc runt 40 miljoner strecket så är jag mer än nöjd. Sandro har sagt klart och tydligt att han tänker inte gå med på Arsenals fantasisummor, så jag antar att priset lär ligga på runt 40 miljoner, plus eventuellt en spelare.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-05 18:06
Hetfield,

Det var ett djupt resonemang. Köper det helt och hållet!
Nu tror jag förvisso inte Pastore hade blivit en flopp alá Chyg, men jag håller med dig.

Sen är det säkert, precis som addeh säger, bullshit att Barca skulle lägga så mycket pengar på argentinaren. Fabregas kommer säkert att anlända nästa år. Sen återstår det att se vart prislappen landar på för Cesc.. Allt över 50 milj är lika mycket överpris som 40 milj för Pastore.
Barcelona Frodo
2010-10-05 17:56
En skribent från Milan-sidan kallar Barcelona för en sekt. Det är höjden av ironi när man har Berlusconi som president. Har man en president som styr Italien och springer efter minderåriga flickor kanske man ska vara försiktig med att kalla andra klubbar för sekter. Gissar på att killen är en flitig Aftonbladet-läsare och grundar sina fördomar mot Barcelona därifrån.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-05 17:41
1.70-ligan

Jag förstår poängen, men samtidigt så är det urdumt att betala 40 miljoner euro för en så pass grön spelare som Pastore när Cesc bär Arsenal på sina späda axlar. Det är stor klasskillnad, om man köper Pastore för 40 miljoner så gör man precis samma sak som med Chyg, man hoppas på att han blommar ut medan Cesc är skolan i La Masia, så hans procentsats är mycket högre.

Gabriel

Prova med att ladda ner de senaste "patchen", om det inte funkar så testa med att installera om spelet.

Ett till alternativ är att ladda ner det senaste Service Pack (vilket är 2:an) till Vista, och se om det fixar sig. Jag spelar inte FM2010 så jag kan inte hjälpa dig med det här specifika problemet, men om du gör som jag säger så lär det fixa sig.
Barcelona Gabriel_
2010-10-05 17:32
Väldigt OT men har en fråga som jag skulle uppskatta om jag kunde få svar på om någon vet.

Är så att jag installerat FM 2010 till datorn, funkar precis som det ska göra tills jag ska spela match. Så fort jag startar en match så stängs datorn av, mitt från ingenstans. Väldigt konstigt. Har funderat på om det kan vara att det är något fel med grafikkortet? Eller om det kanske finns någon inställning på datorn som gör att det blockar spelet? Men spelet funerar ju utmärkt tills jag startar en match. Har också hört att det kan ha något med Windows Vista o göra med, att det är mycket problem med just Vista och att jag borde installera Windows 7 istället?

Om någon har några tankar eller om någon stött på liknande problem så får ni gärna höra av er till mig via PM. Ber om ursäkt för ett sånt här OT-inlägg, men vet att det finns många här inne som lirar detta.

Tack på förhand!
Atlético addeh
2010-10-05 17:24
Jag har sett flertalet av Palermos matcher den här säsongen, och jag blir lika imponerad av Pastore varje gång. Även om han har potential att bli en riktigt värdsspelare, så tycker jag dock 40£ vore total katastrof att betala för en spelare som fortfarande anses som talang, och dessutom inte har någon rutin från större sammanhang, bortsett från de fem minuters-inhopp han gjorde i VM.

Äh, det är onödigt att diskutera allt som skrivs i skvallerblaskorna. Jag tror Arsenal och Barcelona redan har en överenskommelse angående Cesc. Nästa år kommer han spela för oss, och bära Guardiolas gamla nummer fyra på ryggen. Believe me this time.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-05 17:17
Hetfield,

Det är klart att Fabregas ären bättre spelare i nuläget. Men Arsenal släpper inte honom för 40 miljoner, vilket jag tror Palermo skulle göra med Pastore när det väl kommer till kritan.. men om jag kunde välja en av dem för exakt samma pris (låt oss säga 40milj) så är det möjligt att jag hade valt Fabregas. Kanske främst för att hela klubben längtar efter honom.

Men ändå.. som tidigare sagt, vi har redan x antal mittfältare runt 170cm som är ganska lika Cesc. Hade man istället köpt Pastore så hade vi fått en annan typ av spelare, en som kan hämta lite i luften framför allt.
Vi har ju fortfarande 2st mer eller mindre lovande framtidsnamn i Thiago och JDS som skulle kunna göra samma jobb som Fabregas. Känns som man egentligen skule ha mer nytta ev en Pastore då kanske.

Kanske lite luddigt formulerat, men du förstår min tanke?

Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-05 16:57
1.70-ligan

Varför ska man betala ca 40 miljoner för Pastore när man kan få Cesc för liknande pris? Det låter så urkorkat med tanke på att Pastore är relativt grön, och han spelar i Palermo (inget illa om Palermo), medan Cesc är lagkapten i Arsenal som spelar i CL år efter år.

Klasskillnad hittills.
Annons: