/spanien/barcelona/forum/15244.aspx/spanien/barcelona/forum/15244.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-07 23:53
Luis Suarez fru är tydligen från Barcelona, och urugayanen själv säger att han endast tänker lämna Ajax för spel i den katalanska storklubben. Vi får väl se vad som händer :) Fördmodligen är allt bara skitsnack, men som Addeh sa tidigare, man får väl drömma i alla fall?

Det tänker jag göra nu. Godnatt!
Barcelona Rambla~
2010-10-07 23:35
Barcelona - LA Lakers 92-88

Inte illa pinkat att slå Kobe Bryant och grabbarna. :)
Barcelona Siempre Barça
2010-10-07 23:31
Brazil vs Iran 3-0 Alves, Pato Nilmar
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-07 23:31
Ja, ju mer jag tänker på det, desto mer underligt är det.

Låt oss se Messi-Villa-Pedro ni efter uppehållet, tack!

Att dessutom låta Bojan spela på kanten när man har Villa är borta. Jag förstår det inte?
Barcelona Sagrada Familia
2010-10-07 23:26
En del av mitt hjärta säger - Tillbaka med Dinho medans det andra säger att den epoken är över =/
Barcelona Rambla~
2010-10-07 23:21
addeh

Ibland i vissa matcher funkar det utmärkt med att spela Messi som en falsk 9:a, men knappast i alla matcher som nu verkar vara fallet. Det borde enligt mig i så fall vara den berömda plan B som alla kritiker efterfrågar. När Messi spelar i mitten så har han en tendens att ändå falla tillbaka till den ytan som uppstår mellan mittbackarna och defensiv mittfältare. Visst, det är ju helt perfekt att ha en spelare som Messi i den ytan, därifrån är han ju livsfarlig som oftast. Dock ska han ju spela där som släpande forward istället, och inte när han ska agera som falsk 9:a. Vi har ju då ingen längst fram som hugger på instick eller som kan rusa mot främre eller botre stolpen vid inlägg från kanterna. Hm, vi har ju knappast någon i boxen när inläggen kommer från kanterna. Vad är vitsen med att slå en massa inlägg när ingen är där i tid?
Barcelona Rambla~
2010-10-07 23:15
1.70

Det är i alla fall den anledningen MD refererar till. Att det redan skulle ha spridit sig en viss oro om skadeläget. Den oron borde ha infunnits redan i sommar när vi skeppade iväg den långe, precis som Hetfield var inne på tidigare.
Atlético addeh
2010-10-07 23:13
Rambla

Jag håller med dig fullständigt angående stycket om Pep. För mig är Messi som allra bäst när hans startposition är ute till höger därifrån han kan vandra inåt i planen och avlossa vänsterbössan som så många gånger gett utdelning strax utanför straffområdet. Jag tycker dessutom samspelet mellan Alves och Messi alltid fungerat utmärkt, och när argentinaren fått agera "falsk nia" ser man inte mycket av det, vilket även gör att Alves inte riktigt når samma nivå som normalt.

Pep - tänk om, tänk rätt.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-07 23:10
Rambla,

Om Barca köper en anfallare i vinter beror det knappast på de småskador man råkat ut på nu.. det är nog av rädsla att man ska stå utan både Villa och Messi när det börjar dra ihop sig fram mot maj och CL och Ligan ska avgöras..Dessutom kanske man börjar inse att det kan vara bra att han en annan spelartyp att slänga in när spelet låser sig.

Håller med dig om att det är konstigt att Pep spelar Messi som central forward. Villa borde vara självskriven där och med Messi och Pedro på kanten. Messi gör jobbet bättre än Villa på kanten och Villa är en av de bästa i världen som center.
Annars är det ju kanon att kunna ha så flexibla spelare. Inte alla som har den förmänen att kunna sätta upp en ytterback i anfallet, eller ta ner en anfallare till mitten osv.

Jag hoppas dock ändå man köper in en anfallare under vintern. En som håller hög klass, men inte tillräckligt hög för att kräva 90 min per match och som kan röra om ordentligt i grytan när han byts in. Dessutom till ett pris på max 20 milj. Det är väl inte orimliga krav? ;)
Barcelona Plaza_Catalunya
2010-10-07 23:07
Om man leker lite med tanken att Barca skulle köpa en ny forward i vinter eller till nästa säsong finns det ju egentligen bara en anfallare i världen jag skulle vilja se ansluta.

Jag talar givetvis om Torres. Jag får rysningar av att bara föreställa mig vad Spaniens anfalls duo skulle kunna skapa tillsammans med världens bästa spelare. Med Torres får man ett alternativ i djupled och även i luften, för det är verkligen något som saknas i dagens Barca. Tycker laget påminner lite för mycket om laget säsongen 07/08. Långsamt spel i sidled och inget att överaska motståndarna med. Ingen som fysikskt kan mäta sig med mittbackarna i motståndarlagen.
Barcelona Rambla~
2010-10-07 22:59
Jag tror inte på uppgifterna att Barca jagar en anfallare i vinter. Argumenten skulle vara skador på Messi och Pedro och avstänging på Villa. Eh skador? Messi missade 2 matcher och Pedro lär missa 2-3. Villa var avstängd i 1 match. Jag tror knappast Pep får panik över detta och beslutar sig för att värva en anfallare på grund av det. Det är landslagsuppehåll, den katalanska pressen måste ha något att skriva om. Vad passar då bättre än att diskutera den låga målproduktionen så här långt och spekulera i nyförvärv.

En sak jag stör mig något oerhört på är Peps envishet med att tvunget spela med en falsk 9:a (Messi). Vad är det för mening att köpa in en av världens effektivaste (svårt att tro så här långt) anfallare och tvinga ut honom på en vänsterkant? Jo visst, Villa klarar ju så klart av att spela ute på vänsterkanten, det gjorde han ju även i VM, men är det optimalt att spela så? Även Iniesta klarar av att spela på vänsterkanten, Bojan gör det också, men bara för att de klarar av det innebär det inte att det är den bästa lösningen alla gånger. För att sammanfatta det hela, jag retar mig en del på Peps förkärlek att spela så många spelare "ur position", alltså att inte spela dem på sina ordinarie positioner utan låta de rotera runt på en massa andra positioner bara för att de är just mångsidiga och klarar av det. Han har inte precis någon förkärlek för att ha 2 spelare på varje position som är det vanliga för många tränare när de sätter ihop sina spelartrupper. Pep föredrar att ha mindre trupper och låta flera spelare spela på många olika positioner. Fast å andra sidan, så som han ser på fotboll så anser han nog inte att spelare har ordinarie positioner, åtminstone inte på den offensiva delen av planen. I modern fotboll ska spelarna kunna spela på många positioner. Så resonerar säkert Pep och det har han lärt sig av Cruyff.

Visst, det är väl knappast någon nackdel att ha sådana spelare i en trupp men det känns som om det har gått till överdrift det senaste året.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-07 22:44
Jamal,

Suarez är dock inte vindsnabb. Det är väl hans enda riktiga svaghet, att han är för långsam för att kunna rycka ifrån sina motståndare.
Jamal | Eri
2010-10-07 22:33
ojj dubbel.Akrem
Jamal | Eri
2010-10-07 22:32
Tycker att vi borde köpa Suarez som är vindsnabb och bra målskytt.

Han passar även in på en kant.
Jamal | Eri
2010-10-07 22:31
Tycker att vi borde köpa Suarez som är vindsnabb och bra målskytt.

Han passar även in på en kant.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-07 22:28
Högst upp på önskelistan står Manchester Citys argentinare Carlos Tevez, som sägs ligga i en ständig fejd med tränaren Mancini.

"Tevez ska också ha uttryckt en längtan efter att få spela sida vid sida med landsmannen Leo Messi. Om Tevez förblir en ouppnåelig dröm för Barça kan tränare Guardiola tänkas nöja sig med Luis Suárez, Ajax, William, Shaktar Donetsk eller Lilles Gervinho. "

Jag trodde att ni bara själva önskade er dessa namnen. Men då finns alltså både Tevez och Suarez på Barcas tapet. Eller ja, åtminstone tidingarnas... inressant, hoppas verkligen det stämmer att man letar anfallare! Tycker dock som sagt att det är totalt onödigt att punga ut mer än max 20 milj på en.. men det finns många bra truppspelare man kan få för de pengarna :)
The Leader
2010-10-07 21:47
elbraco, förstår att du förklarar något helt annan men vill bara kort påpeka att Real Madrid satte två mål mot Ajax medan Milan satte ett mål.
Atlético addeh
2010-10-07 21:30
Varför kan aldrig Alves göra så här iklädd den blåröda tröjan? Blir nästan irriterad när han gång på gång skruvar in frisparkar i landslaget, medan han i Barcelona alltid ska envisas med att skjuta på kraft när han väl får skjuta.

Vackert mål hur som helst.
Atlético addeh
2010-10-07 21:27
westinho

Enligt mig var hela det uruguayanska anfallet en riktig höjdare under VM, och jag tar för givet att du inte såg någon av deras matcher för du skulle du aldrig uttala dig som du precis gjorde. Det är i och för sig svårt att definiera ordet glänste, och jag tror det var väldigt individuellt vad folk förväntade sig av Suárez i mästerskapet. Jag tycker som sagt att han var helt briljant de matcher han fick spela, och han bevisade även att han klarar av att göra mål på den högsta nivån.

För övrigt gjorde Suárez en riktigt bra match mot Milan häromveckan i Champions League, och såvitt jag vet är det Europas allra bästa liga.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-07 21:23
elbraco

Eto'o är mer undantag än regel. Om du ska följa det så kan man väl säga att Guiza är en världsanfallare bara för att han hade en succésäsong i Mallorca.

addeh

Sorry om jag lät otrevlig, det är svårt att uttrycka sig här ute i cybervärlden.
Jag menade bara att Ajax kommer aldrig att släppa Suarez för ett pris som Barcelona kommer att lägga på honom, så det är meninglöst att ens tänka på honom.

elbraco
2010-10-07 21:15
Westinho

Ja men La Liga har sina skitlag med. Det är väl bara 5 lag, Barca, Real, Valencia, Sevilla och Villareal, som jag skulle kalla bra lag, resten är medelbra eller dåliga. ÄR man en någorlunda anfallare kan man göra mål i Mallorca med.
Det var inte meningen att jämföra Eto'o med Suarez men min poäng var att stjärnspelare är något man utvecklas till.
Hade vi gått tillbaka till 2004 när Eto'o värvades så hade du nog inte tänkt "yes, vilken stjärnlirare", eller hur? Eto'o var någon som hade gjort bra ifrån sig i en mindre klubb och därmed hade en större klubb för upp ögonen för honom.
Luis Suarez har gjort mer än bra ifrån sig och det har ju då resulterat i att bl.a. Milan och Chelsea förberett bud för honom.

Barca4eva

Ja kanske det men man ska inte överdriva. Primera Division är ju känt för sitt offensiva spel och då blir der mycket mål. I Holland kör man på totalfotboll och då försvarar sig lagen mycket mer. Se bara på Real som bara satte ett mål på Ajax i CL, då utan självaste Suarez, för att sedan sätta 6 mot Deportivo (det hade ju andra orsaker med men ni fattar min poäng). Det kanske inte är så stor skillnad trots allt.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-07 20:53
Grabbar - switcha snart till svt och titta på serien "Life".
Underbart.

OT - jag vet.
Barcelona Barca4eva
2010-10-07 20:40
elbraco

Precis som westinho sade, sen så är det dessutom svårare att göra mål i såna lag.
Barcelona westinho
2010-10-07 20:31
elbraco

Ja men Mallorca tillhör väl la liga? En bra liga alltså, och om jag inte minns fel gjorde Eto'o ett par baljor mot självaste Real Madrid när han spelade för ö-laget. Alltså hade han visat att han kunde leverera i en bra liga. Det har inte Suarez visat än.

addeh

Ja han gjorde ett hyfsat bra VM, men han glänste inte precis. Han gjorde vad som förväntades. Jag nämnde bara Afonso för att visa att holländska ligan inte är så bra.

Jag tycker Suarez är alldeles för egoistisk, även för en anfallare. Jag tror helt enkelt inte han är tillräckligt bra för att spela för oss.
Barcelona Barca4eva
2010-10-07 20:18
Ojojoj vilket mål Dani!
The Leader
2010-10-07 20:06
Dani Alves gjorde ett frisparksmål mot Iran. Riktigt snyggt. Ca 40 min kvar av matchen.
Atlético addeh
2010-10-07 19:44
westinho

Visst, Afonso Alves öste in mål i den holländska ligan, men han har knappast presterat i ett världsmästerskap. Det har Suárez gjort, och med bravur dessutom. Även om Luis fick stå i skymundan av Diego Forlán i VM var han utan tvekan en av de tio bästa spelarna enligt mitt tycke. Förutom att han bevisade att han är en anfallare av rang som kan göra mål på den allra högsta nivån, visade han även upp andra goda kvalitéer, såsom sina assisterande bollar och sitt enorma slit för laget.

För att summera det hela så tycker jag det är konstigt att du drar paralleller mellan Luis Suárez och Afonso Alves.
elbraco
2010-10-07 19:38
Westinho

Korkad argument.
Innan Eto'o kom till Barca spelade han i Mallorca och gjorde 54 mål på 133 matcher, alltså ett sämre målsnitt än Suarez. I Mallorca visar man knappast att man kan leverera mot svårare motstånd men ändå köpte vi honom, och se hur det gick. 108 mål på 145 matcher och har avgjort 2 CL-finaler.

Du förstår väl att alla stjärnspelare har kommit från en mindre klubb (om dom inte blivit fostrade i en storklubb) där storklubbar har "chansat" och köpt dem, och om det är någon som har visat att han är värd att chansa på så är det väl Suarez. Dessutom levererade han i VM och där kan vi ju snacka svårare motstånd.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-07 19:06
Jag ser att ni diskuterar intresset för laliga och andra ligor. Visst är det tråkigt när ligan är så förutsägbar, men det gäller i stort sett alla de tre stora ligor.

För min del har det blivit mer och mer att jag fastnar för en match eller en klubb på grund av en enskild eller ett par spelare. Jag bryr mig mindre om det är ett topplag eller så. Striden om ligatiteln spelar inte heller så stor roll. Förra året gillade jag att titta på Pedro Leon med Getafe (spelade ofta kanon bra), Banega från Valencia eller De Gea från Atletico osv.

Jag har inte kommit igång än den här säsongen med den här att följa enskilda spelare. Det beror mycket på att jag har haft mycket med vår egen ungdomsklubb i staden. Men nu är vi klara så lusten kommer snart igen.

Jag har redan fastnat för Caceres i Sevilla – jag gillar att titta på honom även om matchen inte är riktigt så bra. Att följa Trezeguet och Neslon Valdez (plus Drenthe) är också en kul sak på en söndagskväll.
I PL är det bara City som gäller för min del nu. Kul att följa Yaya och Tevez och om Silva är med blir det bara extra. Jag bryr mig inte om United och inte heller om Arsenal. Fråga mig inte varför. Utbudet av matcher är så stort att jag måste välja och jag väljer enligt vad känslan säger.

Ibland kan jag tom fastna med Valencia bara för tränaren Unai Emery. Han är så härlig att titta på (han har blivit lite lugnare på sistone men en del craziness finns kvar). Synd att Jimenez inte finns kvar. Han var bäst!

Många av er verkar gilla titta på Suarez – varför inte. Kan vara roligare än många andra matcher.

Barcelona westinho
2010-10-07 19:06
Suarez är ingen världsklassanfallare. Han spelar i holländska ligan, det är enkelt att göra många mål där. Afonso Alves gjorde 6 lr 7 mål i en match i den ligan. Aldrig att jag vill ha Suarez i Barcelona utan att han först levererat i en svårare liga. Tror han hade floppat i Barcelona.
Annons: