/spanien/barcelona/forum/1516.aspx/spanien/barcelona/forum/1516.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-02 00:35
Första halvlek klart bra då vi har bra kontroll på matchen. Klarar av Citys press spel på ett bra sätt. City däremot har stora problem med vårat press spel(så som i första matchen). Vi har ändå lite svårt att skapa dem riktigt heta chanserna, men Gomes borde döda matchen med sin chans till 0-2. Sedan kommer det ödesstigande misstaget från Roberto och matchen försvinner för oss. Vi får en gratis chans att komma tillbaks imatchen, men Gomes kan åter igen inte ta vara på möjligheten. Jag tycker att vårat stora problem, som jag har tagit upp tidigare, är att vi har för dålig fysik i laget. Löpstyrkar har blivit sämre för varje säsong som går. Alla 4 innermittfältare vi använde idag har väldigt svårt att löpa med boll snabbt och i långa sträckor. Alla spelarna på mitten är också alltid ett steg efter i defensiven. Alla fyra har egentligen en bra funktionell teknik, men när fysiken och fotarbetet inte stämmer uppstår massa tekniska misstag. Dags att sluta med kvadraten ett tag och börja träna mer match lika övningar, så löpningarna kommer tillbaks. Mascherano klockren igen matchens spelare!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-02 00:29
Någon som minns när Barca hade triangelspel sist mot någon lag i 2016?

Jag minns fan inte.
99% av oss har konstaterat att vår mittfält inte existerat men har ni också märkt en sak till. När t.ex Busi eller någon annan av mittfältarna får bollen så får de bara ett alternativ nuförtiden. Det är passa sidled till någon av höger /vänsterbacken. That's it. Det är de enda alternativen de får.

Förut var det jävla rörelser på mitten. Blev de markerade sprang d därifrån för att någon annan ska ta den platsen samtidigt så brukar det finnas alltid två eller tre alternativ till den som håller bollen. Det existerar inte längre.

Vi såg dessutom alla idag när Alla pressade så funkade hela laget och allting föll på plats. Det Pep gjorde i andra halvleken var att ge direktiv till målvakten och försvararna att köra den långa bollen om Barca pressade dem. När de väl skickade upp bollen så vann de första, andra och tredje bollen. Så enkelt men effektivt. Medan Barca fortsatte dalta med bollen bara för att förlora den på mitten gång på gång för att våra mittfältare inte har någon alternativ.

Mycket som behöver göras. Det jag är säker på inför Sevilla matchen är att de kommer köra 150% mer högre tempo och press än Man C gjorde ikväll. Om Barca ska ha någon chans måste de spela som det var en final.

Kul att se att höll bra nivå ikväll, go natt och nya tag. (Enda positiva jag tar med mig från den här matchen är att det blev inte några nya skador).
Go natt..
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-02 00:28
Reymar Bra på vissa saker men alldeles för dålig på det man ska kunna som mittfältare i Barca. Hans förstatouch är för dålig, så är det bara. Hans rörelsemönster är bra när det gäller att ta löpningar framåt i banan men är ruskigt svag på att göra sig spelbar på mitten. Kommer för nära exempelvis Busquets i uppspelen, sen seg på att hitta ny position. Som sagt, möjligt att han anpassar sig bättre ju längre säsongen lider men just nu håller det helt enkelt inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-02 00:23
Supportar tenderar att dra skulden på individuella spelare snarare än systemet, laget! Detta är inte Tennis, Golf, det är en LAGSPORT. Man behöver varandra för att lyckas. Lär er se helheten. Varför begår denna spelare så många enkla misstag centralt i banan? Varför får inte denna spelaren spelaren mycket boll längre? Enkla sättet är att dra skit på spelaren för att ha tappat det o är helt ur slag, men kollar man djupare så ser man att det ofta är en annan orsak bakom detta då detta är som bekant, en lagsport. Hur ska Messi o Neymar få bollen om mittfältet inte är strukturerat? Hur ska Busquets inte kunna tappa bollen när han inte har alternativ o fem City spelare är på honom så fort han får bollen? Läste också att någon kasta skit mot Dignes defensiv. Kolla hur många gånger han hamnar i en mot en situationer mot otroligt kvicka spelare som Sterling. Hur ska han inte få problem när han är ensam? Var är det gemensamma presspelet hos oss som City visa upp? Kolarov o Zabaleta är inte bättre ytterbackar än Digne o Roberto, men våra led mycket mer i dagens match för vi spela mindre som ett lag medan City gjorde det betydligt mer. Hjälper man inte varandra så har man ingen chans i fotboll. Vi spelar inte som ett lag, ingen struktur på något.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-11-02 00:22
Ur* Spelet* Ursäkta skriver ifrån IPhone
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-11-02 00:20
Kollade på första halvlek igen och några snabba anmärkningar; - Suarez är totalt ur form och hans dåliga passningsspel hindrar oss från att kunna skapa 1-2 riktigt vassa chanser i första halvlek. - Messi och Neymar springer mycket i första halvlek. Vi lyckas pressa City och inte ge dom tiden att kunna spela sitt spel med bollen. - Messi och Neymar, framförallt Ney, håller i bollen någon sekund extra just nu vilket gör att spelet tappar tempo stundtals. - Rakitic och Gomes gör ett för dåligt jobb när Roberto och Digne ger sig iväg. För dålig täckning, de står för högt upp. - Vi lyckas spela oss hur deras press i första halvleken och kunde ha straffat City rejält om det inte vore för att dagsformen på många spelare är för låg. Men spelat fanns där, åtminstone i första halvlek.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-11-02 00:15
Andre Gomes urusel? Kollade vi på samma match för han var vår bästa mittfältare idag. Sen tycker jag att folk överskattar Citys insats visst gör dom en fantastisk andra halvlek men går vi in i halvlek med 1-0 blir det en helt annan matchbild. Helt otroligt hur ett mål kan lyfta ett lag som blev utspelade.
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-02 00:05
Okej, efter att ha samlat tankarna ska jag försöka ge några korta reflektioner om matchen. -Grattis City, länge sen jag såg en såväl genomförd lagprestation. Defensiven var inte klockren men så nära det kan bli mot oss, de rullade stundtals på riktigt bra utan att bli överoptimistiska och var betydligt bättre än oss på att omvandla spel till chanser och mål, i alla fall i andra halvlek. Pep Guardiola är världens överlägset bästa tränare och visar det återigen idag. Vilken mästare. Jag tänker inte hata på LE idag. Spelarna gör inte sitt jobb. Det är möjligt att de ska kunna bli bättre motiverade men jag har svårt att se det som tränarens fel när man ser den slappa inställning som finns hos sådana här fullblodsproffs. Jag brukar inte dra till med överdrivna påståenden men jag har ALDRIG sett våra tre innermittfältare underprestera såpass mycket i en match. Rakitic kommer undan med nästan godkänt. Andre Gomes och Busquets är urusla. Busquets allra sämst sett till sin högstanivå. Gomes må vara bra på vissa saker men hans teknik håller inte. Jag hoppas att han bara är en sådan spelare det tar tid för och jag ska ge han säsongen ut innan jag helt dömer ut honom men oj vad han gör oss sämre när han spelar. Busquets är bara kass just nu. Jag var väldigt tidigt ute med att se hans klass och har ofta försvarat hans formsvackor. Han har alltid kommit tillbaka bättre. Det jag hittills sett i år är dock en fullständig katastrof. Förutom mittfältet underpresterar Mascherano, Sergi Roberto, Suarez och delvis Messi och Neymar även om de står för flertalet fina aktioner. Digne och Umtiti gör det ändå helt ok. Ter Stegen gör ingen dålig insats men agerandet på frisparken är dåligt. Håll din sida. Som jag sa innan matchen, oavgjort är bra och förlust är inte hela världen. Men mot Sevilla måste det till förbättring, annars åker stora sågen fram. Framförallt måste mittfältssituationen lösas, det går inte att ha det såhär. Mitt enda krav är att Andre Gomes bänkas, annars får Lucho göra hur han vill, bara det blir bättre. Flytta upp Masken, Sergi Roberto, flytta ner Messi, spela med 4 centralt, whatever. Det är nu Lucho ska visa sin storhet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-11-01 23:54
Det huvudsakliga problemet är fortfarande att Messi och Neymar inte tar hemjobbet. Då försvarar vi med 7 spelare istället för 9 spelare bakom bollen. Blir mycket mer ytor för lag att hålla i bollen då. I första halvlek ikväll så jobbade dom 2 stenhårt och då dominerade vi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-11-01 23:53
Lagerbäck utnämner Agüero till "man of the match" och frågar sig förundrat varför han inte fick Peps förtroende redan på Camp Nou. Kanske för att han skulle tända till och bli "man of the match"? Och varför lät Pep inte De Bruyne och Silva få spela ombytta roller redan från början?Kanske för att han hade en tydlig idé, men snabbt fick tänka om. Många gånger är det de små detaljerna som gör det när man i stora drag vet vad man vill få ut av sitt manskap. Men vad ville då Lucho åstadkomma med Arda Turan, tro`?
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
2016-11-01 23:52
Grejen är att vi alltid har haft kontroll över mittfältet och nu har vi inte det, därför behövs en spelare som kan styra tempot i matchen så som Xavi gjorde. Vem kan axla den rollen bäst, ptjaa.. Verratti eller Thiago?
Barcelona neymar JR
2016-11-01 23:50
Att man kan gnälla på Messi är helt obegripligt. Hur ni än vill vrida vända på det så gör han hela laget, MSN är en illusion som har skapats av messis ödmjukhet och generositet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-01 23:45
Det var maskinhaveri pga utebliven service. Matchen förlorades självförvållat och vi blev skjutna av "friendly fire". Men när misstagen sker, skador händer och inte det går vägen vad fan är det som händer då?! Vad har hänt med den psykologiska biten i laget där vi alltid var vinnare? Handlingsförlamade, panikartade och destruktiva så fort något sker i negativ bemärkelse. Atletico matchen var kontrollerad och vi spelade bra, vips 2 skador raserar hela matchen. City på camp nou skada pique och så rasar det igen. Bravo räddade oss dock Ett simpelt misstag av Roberto som leder till totalt kalabalik överallt på plan. Lucho kunde ha dödat matchen Han kunde rädda oss från att sjunka Han kunde piska laget till vinsten Men när man ser den uppgivenheten från hans sida på bänken, blir jag rejält fundersam. Jag har stöttat honom sen dag 1 men den inställning hade jag aldrig förväntat mig från honom. Han har slutat att agera och reagera helt och hållet. Nu är det trots allt ingen större skada skedd men helt klart oroande med den här inställningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-01 23:37
Iniesta70

Senaste liga matchen gjorde Lucho taktisk ändring genom flytta ner Rakitic i en 3-backslinje och kväll flyttar han ut Rafinha på högerkant för att få med Messi i spelet. Så ändra taktik det har Lucho gjort mycket den här säsongen. Det är 4-3-3 och 4-4-2, 3-4-3 omvartannat. Men oftast har inte sett gett något positivt utslag.
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-01 23:32
Större än Cruyff? Nej.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2016-11-01 23:31
Alltid ska det diskuteras Messi när det går dåligt för oss. Utan Messi hade vi inte ens varit så pass framgångsrika, som vi ändå har varit de senaste åren. Messi har inget att bevisa, han kan spela kvar i Barcelona i 20 år till, utan att göra ett enda mål till och fortfarande vara den överlägset, bästa spelaren i Barcelonas historia. Messi är det absolut bästa som någonsin har hänt Barcelona, han är större än självaste Cruyff! Messi är en livslevande legend, ni bör tacka Gud för att ni fick leva under hans livstid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2016-11-01 23:20
"Luis Enrique klädde av Pep taktiskt" skrevs det efter första mötet.
Jag påpekade att det var helt jämt fram tills Bravo röda, vi var inte taktiskt överlägsna på något sätt då.

Vad säger ni idag? Finns ingen större taktiker än Pep i min värld iaf.
Tur att vi hade "råd" med en förlust.
Barcelona Lionel12
2016-11-01 23:20
Stegen Roberto,mashe,umtiti,digne Gomez Rafinha,rakitic Messi,suarez,neymar. Så vill jag se elvan mot Sevilla ni kanske inte håller med men Busi måste bänkas oavsätt och Rafinha ska va startspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Skurhink
2016-11-01 23:18
Det här har vell inte något med Guds hjälp att göra ;) Och min syn på Messi har absolut inte grunderna på enbart denna match. Såg du åxå matchen mot granada? Men att lagets störta stjärna så ofta är så otroligt ointresserad av att lira boll är något som åxå måste vara svårt när du som tränare ställer ut laget,kommer Messi vara magisk och dominera hela planen eller kommer han gå o gömma sig i mittcirkeln? Sen är jag åxå inne på din linje att Lucho gör vårt lag så otroligt mycket sämre spelmässigt än vad det faktiskt är!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-11-01 23:13
Herregud vad dålig Busquets har varit, tappar boll och drar på sig dör många frisparkar sen är han den segaste spelaren jag sett på en fotbollsplan. Inte undra på att vi inte kan rulla bollen i mittfältet när du har en så osäker spelare. Mot Sevilla ska han absolut inte spela vem som helst hade gjort det bättre.
Barcelona Iniesta70
2016-11-01 23:13
Bollinehavet Mitt i prick. Har vid flertal matcher undrat varför man inte gör några taktiska förändringar? Utan byten rakt upp och ner . Inget tänk på hur man ska korrigera brister eller slag om mittfält? Inget tänk på hur man ska få in Messi mer i spelet? I get tänk på hur man ska få igång Busques? Nån gång så har man slängt upp Pique för att vinna dueller i motståndarens straffområde , nån gång när vi varit dominanta så har vi gått ner på en trebackslinje. Men när det går haveri i matcherna ,så hittas inga lösningar , ingen plan B , ingen reservplan för att få igång spelarna , eller täppa till ytor. Det ser bara ännu virrigare ut och den stackarn som kommer in blir kölhalad på forumet! Tycker synd om backlinjen....
Barcelona DM1982
2016-11-01 23:12
[QUOTE=FCB-1899]Helt okej förlust med tanke på att vi har flera Viktiga spelare på skadelistan. Jag är nöjd med första halvleken men inte den andra. Hur som helst, vi är fortfarande grupp 1a och matchen på lördag är nog viktigare. City förtjänade att vinna matchen. Grattis Pep och City. Ser redan framemot helgen. Känner mig varken ledsen eller bitter. feeling ok. Hade varit en annan femma om vi låg på andra platsen eller om det var åttondelsfinal. Visca El Barca och Grande Lucho!!! [/QUOTE] Matchen är på söndag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-01 23:10
Stunning ! Messi only gave 14 passes during the second half vs City. He can't "save" the team if he is not given the ball. Inget mittfält, enklare för City att stänga Messi. Gracias Lucho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB-1899
2016-11-01 23:07
Helt okej förlust med tanke på att vi har flera Viktiga spelare på skadelistan. Jag är nöjd med första halvleken men inte den andra. Hur som helst, vi är fortfarande grupp 1a och matchen på lördag är nog viktigare. City förtjänade att vinna matchen. Grattis Pep och City. Ser redan framemot helgen. Känner mig varken ledsen eller bitter. feeling ok. Hade varit en annan femma om vi låg på andra platsen eller om det var åttondelsfinal. Visca El Barca och Grande Lucho!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-01 23:05
@El Pistolero #9:


Men då är vi på samma nivå.
Jag läste nog inte ditt inlägg så bra. Är stressad, ska hjälpa en kompis att flytta 23:00 :-P. ska iväg nu.

Fortsätt hålla den bra nivån.
Barcelona Barca i hjärtat
2016-11-01 23:05
Sorglig afton detta, Barcas andra halvlek var under all kritik. Pep körde över lucho taktiskt till 100%, Barca blir för pressade i backlinjen hela tiden. Om inte tiki taka löser pressen så tjonga iväg bolljäveln. Försvaret var tyvärr katastrof, för långt mellan lagdelar. För mycket yta bakom, Roberto gjorde en sämre insats idag men inte hans fel att dom förlorar. Digne hör inte hemma i barcelona varken defensivt eller offensivt. Ter stegen är långt ifrån mogen som målvakt, göra dagsläget för mycket misstag. Både frisparken och tredje målet borde han gjort bättre. Andre gomes är för långsam för barcelona, förstår inte hur man kan bänka en formstark rafinha till fördel för gomes? Varför byter han ut rakitic? Mycket konstigt beslut, neymar kluddar fööööör mycket med boll. Messi måste röras sig mer, och suarez måste öva på passningsspelet. Men man måste gratulera city för deras fina insats helt klart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-01 23:02
@Iniesta70:
Du har flaskan, jag? brukar stäng av och gå på gymmet stället :-P. Fortsätter vi spela så här säsongen ut kommer jag tävla bodybuilding på sommaren :-P
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-01 23:02
@Skurhink:


Igen, så utgår ni era åsikter från en match.
Jag menar hela den här säsongens spel går ut på spelidén *Hoppas Messi får bollen och antingen assisterar eller gör mål med Guds hjälp*

Hur många assister eller försök till assister har vår mittfält? Hur många gånger får Suarez, Neymar eller Messi får bollen på djupet ?

Om du har sett minst 50% av våra matchen i den här säsongen skulle du se bättre storhetsbilden.

P.s till andra som skriver här inne. Fortsätt med den goda nivån trots att vi åkte på den precis mot Man City.

Barcelona Shanghai
2016-11-01 23:02
Idag såg vi filosofen, Josep 'Pep' Guardiola mangla den maskinen han en gång startade. Jag hoppas att du återvänder en vacker dag. Jag vill se tiki taka igen, jag vill se när du saboterade alla andra lag att de fortfarande hatar oss och blir glada så fort vi förlorar. De ser oss som största hotet mot världen. Även om vi förlorade idag och det lämnade en bitter eftersmak, så är jag glad att det var du som vann mot oss än någon annan tränare eller något annat lag!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-01 22:59
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]Alltså att ni kan vara så tunnelseende. Nu sitter du här och försvarar Busi. Säg mig, vem borde vi hämta stället för Busi? Kommer vi dominerar i mittfältet med den spelaren? Varför ser ni inte att vi inte har någon spelidé den här säsongen? (Ja, den här är Busi's sämsta säsong i Barca tröjan) , men det betyder inte att han är problemet utan problemet är, igen, igen spelidé punkt. [/QUOTE] Fötstår inte vad du vill ha sagt? Busquets är inte problemet, tränaren är. Har jag hävdat något annat?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: