/spanien/barcelona/forum/1515.aspx/spanien/barcelona/forum/1515.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjff
2016-11-02 19:20
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Ett mycket bra, genomtänkt och välbalanserat inlägg, som bidrar till att höja nivån.

Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-11-02 19:11
Lite kännedom om Barcas taktik och spelidé vore inte fel isåfall. Det är en anledning till att vi ställer höga krav på målvakter när det gäller fotarbetet. Barca känner till Pep likaväl som han känner till Barca och Lucho. När Barca försvarade i första halvlek var backlinjen över halva Barcas planhalva (riktigt hög försvarslinje) och våra anfallare pressade nära mittcirkeln. Dvs Lucho krympte laget i försvarsspelet, det var mycket litet avstånd mellan anfallarna och försvararna när City hade boll för att Lucho vet att Pep vill ha så stor plan som möjligt för sin spelidé. Misstaget han gjorde var att försöka säkra i andra halvlek efter Sergis misstag. Att Ter Stegen stod för en tavla vid andra målet gjorde inte saken bättre. Matchen var en taktisk dragkamp som Lucho vann stort fram till de individuella misstagen kom. Sen gick luften ur spelarna. Men som sagt, Pep känner till Barca också. De pressade i princip alla högt förutom just Ter Stegen. När det är såpass hög press måste backarna använda målvakten för att hamna i numerärt överläge, det är regel i Barcas idé för att trianglarna ska fungera. Numerärt överläge. Barcas spelare måste i princip alltid vänta på att motståndarna är 1 meter ifrån innan de släpper bollen för att skapa yta bakom försvarande spelare. Att använda sig av Ter Stegen när City pressar högt är för att en spelare ska släppa sin för att pressa och därmed skapa numerärt överläge. Att Rakitic gjorde en dålig match är helt klart. Jag är ganska nöjd med Gomes förutom att han missade 3 riktigt bra lägen varav ett i ribban. Otacksamt jobb både för Rakitic och Gomes när Busi är helt under is och Iniesta skadad. Btw riktigt skönt att Nasri inte kan spela i helgen mot Barca.
Barcelona Barca4life98
2016-11-02 19:06
Jag själv och många andra verkar ha glömt bort att vi saknade trots allt 3 givna startspelare igår. Ingen ursäkt men Alba, Pique och Iniesta tillför mycket mer i spelet än vad man tror. Hela laget får ett lugn när framförallt Pique och Iniesta är på planen. ---------------------------------------- Mot Sevilla vill jag se följande elva; (4-2-1-3) Ter Stegen Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne Rakitic, Busquets Denis Suarez Messi, Suarez, Neymar • Dra ner Rakitic bredvid Busquets. Dels så får Busquets fler alternativ att passa i uppspelsfasen och laget får bättre täckning när ytterbackarna drar iväg. • Denis Suarez eller Rafinha borde få starta på mittfältet framför Rakitic och Busquets. Dom har drivet med bollen och snabbheten som krävs. Kan byta position med Messi då dom klarar av att spela på kanten. Tror mycket på Denis och i en mer offensiv roll så kommer han att spela ut mer. Han har oftast fått spela på Rakitic plats.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-11-02 18:49
@Davids3:


Detta stämmer överens med den bild jag hade av matchen också. Det är inte så jag vill se mitt Barca spela.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-11-02 18:32
Som jag ser det hade Barca full kontrol över matchen och mer därtill innan Roberto slår en idiotpassning, dessutom gör Ter Stegen en tavla samt visar brist på spänst i världsklass för en målvakt. Roberto gjorde troligen sin sämsta match i Barca. Precis när man trodde att Digne skulle få problem på sin kant började Roberto göra fler och fler misstag på sin efter passningen till Aguero. På tredje målet gör han också två avgörande misstag. Först att inte följa med Aguero hela vägen, han bara släpper Aguero mitt framför straffområdet och springer tillbaka till sin position för att markera Gundogan. Han missar markeringen och Gundogan gör mål ändå? Vad fan höll Sergi på med? Det är första gången jag kritiserar Sergi någonsin! Inte ens när alla ville halshugga honom kritiserade jag Sergi, för att han inte var tänkt till startelvan och han var ung. Nu är det med andra mått man ska mäta spelarens matcher. Sergi måste glömma gårdagens match och göra bättre insats mot Sevilla. Barca borde ha gjort både ett och två mål till innan Robertos misstag, övertaget var total med ett bollinnehav på 73%. Vad gör det om målet kom på kontring när kombinationen mellan possesion och counter fungerade bra i 40 min? Jag gillar verkligen att vi spelar mer varierande nu. När RIjkaard var tränare använde han det som taktik, att ibland ge kommandot till motståndarna genom att backa hem mot defensiva lag och kontra med Ronaldinho, Giuly och Eto´o. Det är något Pep aldrig någonsin använde. Jag nämnde det många många gånger här när Pep var tränare och vi kunde slå sidledspass i 90 minuter utan att skapa ett enda läge. Har du Messi, Suarez och Neymar är det tjänstefel att inte förbättra kontringsspelet och försöka ge dem möjlighet att göra fler mål. Att säga att Barca är ett kontringslag är inget annat än att försöka påtvinga andra sina åsikter om tränaren på felaktiga grunder. Vad jag minns så har vi haft full kontroll över matcher i 2 säsonger med Lucho nu, första säsongen krossade vi allt på alla sätt, andra säsongen tog det stopp mot Atletico i semi, där hade vi 70% bollinnehav rakt genom. Låt inte Lucho-hatare lura på er att verkligheten har varit på ett annat sätt. Lucho har brister, men att Barca bara är ett kontringslag är en förbannad lögn. Vi är bra på kontringar som fan, men vi är inget kontringslag, stor jävla skillnad!
Barcelona neymar JR
2016-11-02 18:28
Kröjff Ingen förutfattad mening då Pique har presterat för bägge tränarna. Att han inte kom helt överens med pep är inte helt dolt, att sedan lucho passar pique bättre är ju givet. Likt hur busken hade trivts mer med pep, men det borde inte hindra honom för att göra sitt jobb åtminstone på plan. Busken har ju presterat för lucho, han var högst delaktig i trippeln. Tillsammans med iniesta så var dom fantastiska när Messi var skadad, men givetvis fick Neymar&suarez all beröm. Eller är det så enkelt att han behöver xavi-iniesta i världsform för att prestera? Eller kan han bara prestera för pep? Då borde han lämna för pep kommer inte tillbaka. Och någon liknande tränare finns det inte heller för den delen. Nej bli förpassade till bänken tills motivationen hittar tillbaka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-11-02 18:15
Intressant fakta är att Ter stegen slog fler passningar igår (46 lyckade av 49) än både Gomes och Rakitic. Detta säger ett och annat.
Barcelona Kröjff
2016-11-02 17:46
Apropå coachers betydelse för "enskilda spelare", så missade ni väl inte David Villas "Pep-talk" innan matchen mot Manchester City igår? Villa anser Pep vara världens bäste tränare och sa att han själv lämnade Barca som en bättre spelare än när han kom. Något som också en viss Zlatan Ibrahimovic borde ha kostat på sig i sin s k "självbiografi".
Barcelona Blaugrana91
2016-11-02 17:46
Nu har man hunnit reflektera lite om matchen. Första halvlek spelade vi som sagt riktigt bra, spelet vi visade upp var bland det bästa den här säsongen. Sedan i andra halvlek raserade ju verkligen allt, samtidigt som City såklart spelade riktigt bra. Att vi spelade så bra under första halvlek är ju ett bra tecken och detta borta mot City, men samtidigt så är det oroväckande hur dåligt spelet kan bli på bara en halvlek... Jag tänker inte skylla på enbart spelarna och inte heller enbart på Lucho utan väljer att konstatera att det är en kombination. Dessutom läste jag att någon här vill att man sparkar Lucho, det är aldrig speciellt smart att sparka en tränare mitt under pågående säsong, det måste man väl ändå förstå. Dessutom vem skulle kunna komma in nu och göra det bättre? Sedan tycker jag också att han bör få hela säsongen på sig, kan vara så att vi helt enkelt inte är i form just nu och har vår ordentliga formtopp under våren. Är ju främst då vi behöver vara på topp. Förra säsongen var det ju tvärtom, vi var överlag riktigt bra under hösten och tappade allt till våren när allt skulle avgöras, möjligt att Enrique lagt upp träningen annorlunda i år och därför är vi ej i form just nu. Men skulle det däremot se likadant ut under våren samtidigt som vi missar att plocka någon stor titel, då får nog Bartomeu och ledningen börja fundera över Enriques framtid i klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-11-02 17:22
neymar JR Även om jag inte känner mig särskilt träffad av ditt inlägg, då jag själv aldrig för egen del beskrivit vare sig Racitic, Neymar, Suárez och de andra spelarna du nämner som "dåliga", så måste jag ändå invända i åtminstone ett avseende, då du kritiserar vad du anser vara de förhärskande förklaringsmodellerna härinne; med något undantag när. För då Neymar underpresterar och visar noll spelglädje så beror det på honom och ingen annan, enligt de flestas uppfattning. Samma sak med Suárez. För att nu inte nämna Messi och hans hängande huvud; eller nå´n annan spelare som biter i gräset. Men i samma stund som Piqué offentliggör att han aldrig någonsin njutit fullt ut som professionell fotbollsspelare i samma utsträckning som nu ( d v s innan skadan), så var somliga inte sena med att hylla Lucho som själva glädjekällan och motivatören. Förutfattade meningar har en förmåga att spela oss alla vissa spratt då och då.
Barcelona Jontteee
2016-11-02 17:02
Grabbar, ni försöker hitta fel på spelare. När detta är fan tränarens fel. Såg det redan säsongen vi vann trippeln. Sa till min bror. Luis Enrique är bland sämre tränarna taktisk som jag har sett.
Redan då var spelet HELT koas. Minns en rubrik på sport "ta skydd Barcelona håller på att kollapsa"....
De få spel ideerna som fanna och kontring räckte för titlar. Nu har Barcas blivit värsta kontringsfotbollen och enbart fokusera sig på kontringar. Ni har väl märkt att spelarna som köps är för kontringsfotboll?
Rakitic sämst? Klart inte! Han passar bara inte in i Barcas speluppbyggnad, för att det gäller att vara extrem kylig in i det sista och killen bli stressad så fort någon tittar på honom.
Konsekvensen blir allt spel liras bakåt.
Samma gäller Andres Gomes, kommer aldrig bli bra i Barcelona.
Hoppas på en ny tränare efter säsongen och oavsett vad än Barcelona vinner..
Barcelona neymar JR
2016-11-02 16:50
L.a.m Lättare att använda Messi som falsk 9:a, samtidigt får Suarez mindre boll. Ju mer vi involverar Messi ju bättre as simple as that.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2016-11-02 16:41
Som sagt, har aldrig sett ett Barcamittfält underprestera såpass mycket som igår, åtminstone från 08 och framåt. Jag älskar Rakitic och han ska enligt mig vara given i startelvan, men det blir tydligare och tydligare att han behöver en mer teknisk spelfördelare bredvid sig så att han kan fokusera på att göra det han är bäst på. När hans partner på mitten är en sämre version av honom själv finns det ingen som gör sig spelbar och tar sitt ansvar för att spela laget ur svåra situationer. Iniesta är med andra ord saknad. Jag börjar nästan fundera på att plocka ner Messi på mittfältet. Kanske inte mot Sevilla då vi behöver beprövade och rätt så defensivt kunniga spelare men det bör testas. Om inte annat ska vi ha löst mittfältssituationen till El Clasico. Det vore synd att förstöra Messis gryma målform men i nuläget har vi ingen annan som kan ta ansvaret på mitten. Möjligtvis Rafinha då, en trio med honom, Rakitic och Busquets hade funkat i teorin men det är fortfarande något som saknas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-02 16:41
Pep hittade vår akilleshäl och gav busken bollen, cred till pep som på 38 minuter hittade ett stort fel i Barcelona. Är rakitic dålig så beror det på spelaren Är Suarez/Neymar dåliga så beror det på spelarna Är mascherano/Alba/gomes/rafinha så beror det på spelarna Är busken dålig så beror det på tränaren/taktiken/gräsplanen. Nej trodde dessa var några av världens bästa spelare som styr och ställer i matcherna. Lucho kanske vill att dom ska vara dåliga, och misslyckas gång på gång men ändå starta dom varje match. Iniesta är fortfarande bäst när det gäller, hans återkommande skador är stort problem för hans del gällande form. Så med honom har man ett överseende med. Men han är fortfarande den bäste mittfältaren vi har. Och när han vill så är nr2 i världen! Busken? Nytt kontrakt, unge och totalt omotiverade hela 2016. Även i Spanien men skyddas av antalet mittfältare Spanien har på plan. Bänka honom i 3-5 matcher, vi kan ju inte bli sämre på mittfältet utan honom :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-02 16:37
Jag är medveten om att spela hem den till ter Stegen är det enda alternativet men det är just det han gjorde så många gånger tidigare under matchen - ter Stegen får bollen, passar till mittbacken, som sen passar till ytterbacken, som sen passar till Busquets som inte har alternativ o måste passa hem den till ter stegen igen o sen upprepas det om och om igen. Vi kommer inte någonstans för dom centrala mittfältarna är för långt fram! Tror Busquets blir riktigt frustrerad över att vi inte kommer någon vart o försöker bryta Citys press själv vilket resulterar i bolltapp då många City spelare är omkring honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-02 16:31
[QUOTE=Kröjff]Nu finns risken att du får veta att det är upp till lagkamraterna att göra sig spelbara och ingen uppkommen situation man kan skylla coachen för. Men kanske dessa blev minst lika överrumplade av att Sergio Busquets fick bollen centralt, som han själv? [/QUOTE] Det har alltid varit ett för långt avstånd mellan Busquets o övriga centrala mittfältare under Lucho. Därför det är så enkelt för motståndaren att pressa honom, för så fort han får bollen är alternativen få att passa till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-11-02 16:28
neymar JR

Med det "sagt" som jag nyss skrev, så håller jag helt med dig om alternativen som stod till buds för Busquets och att han i form hade använt sig av dem. Men å andra sidan så börjar han kanske bli ovan att tänka i de banorna. Även de bästa behöver träning också i matchsituationer.
Barcelona Reymar
2016-11-02 16:25
@El Pistolero #9:

Han kan spela till Mats på första, spela den till Umtiti eller Digne som är helt ren på kanten men han väljer att kladda på bollen och blir lämnad på sin rygg det leder till en chans som Sterling borde suttit. Men fortsätt du försvara hans bedrövliga insatser..
Barcelona Kröjff
2016-11-02 16:18
@El Pistolero #9:


Nu finns risken att du får veta att det är upp till lagkamraterna att göra sig spelbara och ingen uppkommen situation man kan skylla coachen för. Men kanske dessa blev minst lika överrumplade av att Sergio Busquets fick bollen centralt, som han själv?
Barcelona neymar JR
2016-11-02 16:10
Han gjorde det han hade gjort om han var i form 1: spela hem den till Mats 2: vända bort första pressen som han alltid brukade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2016-11-02 15:58
Bedrövligt att se... Tror nog jag aldrig i mitt liv jag sett Sergio lika utblottad som igår fy fan... Jag förstår fortfarande inte vad Ivan bidrar med offensivt? Vad gör han förutom att springa upp ner? Är det verkligen en sån spelare som ska ha en cementerad plats i ett Barca mittfält? Verkligen ingen spelare som kan kontrollera en match eller stå för något kreativt så våra anfallare inte behöver agera som både mittfältare och anfall. MSN ska också ha en rejäl känga, Neymar har tappat glädjen vilket tydligt syns vilket är förståeligt med tanke på vårt Alibi spel, Suarez såg klumpigare ut än någonsin och Messi spelar bara fotboll när det intresserar honom.
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-02 15:45
Kolla länktips. Som jag varit inne på, vem fan hjälper Busquets här? Hur ska han inte tappa bollen?! Bedrövlig coaching.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-02 14:40
Psg haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jefecito
2016-11-02 13:43
@Kröjff:


Kan bara hålla med. Så fort det kommer ett kvalificerat avslut mot Stegen så har han som vana att stå still och låtsas som han hade den under kontroll precis som du säger. Det är många mål han släppt där han står helt still, ofta så chansar han åt ett håll innan motståndaren skjutit vilket gör att han inte hinner tillbaks till andra hållet om han nu chansar fel. Detta leder ju till att han blir stillastående istället.

Jämför man Stegen med de andra lite större klubbarnas målvakter så är han den sämsta faktiskt. Både Atl, Real, Bayern, Juv, Chelsea, City, Chelsea... har bättre målvakter. Kommer inte på någon klubb som är i toppen av skiktet som faktiskt har en sämre målvakt....
Barcelona Kröjff
2016-11-02 13:25
Jag hade tänkt hålla jävligt tyst om ter Stegen, vis av tidigare erfarenheter. Men inte är det väl agerandet vid frisparken som är det stora problemet? Det är väl snarare att han ser ut som tappad bakom en vagn, "varje" gång ett skott stryker utanför stolpen utan att han i stort sett rört sig. Ofta skyler ter Stegen över sitt misstag (ja jag räknar det som misstag) med en gest som säger oss att han hade läget helt under kontroll. I helvete heller. Han borde göra som Messi när denne satt bollen strax innanför stolpen, istället. Det vill säga båda händerna sträckta mot skyn.
Barcelona Grande Barca!
2016-11-02 13:02
@Mdawg:


Tror inga beslut om vare sig frisparkar, hörnor eller liknande tas i stundens hetta. Det är Ter Stegen som ställer upp sin mur, punkt slut. Han har självklart diskuterat med resten av laget på genomgångar hur han vill att spelarna skall agera vid olika situationer. Är friskaprek nära mål: vill han ha längsta spelaren längst ut i muren eller i mitten osv. Olika situationer, olika strategier men hur de skall agera och hur Ter Stegen vill ha sin mur, det vet definitivt alla om.

Därav att jag menar att det är helt klart Ter Stegens mål. Han litar helt på att kommer bollen i hans hörn, så tar han den. Han är en fantastisk målvakt men han är ibland lite väl naiv, det var Valdes i tidig ålder med men han lärde sig av sina misstag.
Barcelona Grande Barca!
2016-11-02 13:02
@Mdawg:


Tror inga beslut om vare sig frisparkar, hörnor eller liknande tas i stundens hetta. Det är Ter Stegen som ställer upp sin mur, punkt slut. Han har självklart diskuterat med resten av laget på genomgångar hur han vill att spelarna skall agera vid olika situationer. Är friskaprek nära mål: vill han ha längsta spelaren längst ut i muren eller i mitten osv. Olika situationer, olika strategier men hur de skall agera och hur Ter Stegen vill ha sin mur, det vet definitivt alla om.

Därav att jag menar att det är helt klart Ter Stegens mål. Han litar helt på att kommer bollen i hans hörn, så tar han den. Han är en fantastisk målvakt men han är ibland lite väl naiv, det var Valdes i tidig ålder med men han lärde sig av sina misstag.
Barcelona Kröjff
2016-11-02 12:43
@Fuerza:
Att Busquets underpresterar råder det väl ingen större tvekan om. Men just det där exemplet är intressant. Sergio förväntar sig alltså inte för ett ögonblick, att han ska få bollen. Utan att det kommer att bli en intern "uppgörelse" mellan backen och vår egen målvakt.Följt av en lååång boll på endera kant.Kan vi verkligen klandra honom för det?
Barcelona Barca4life98
2016-11-02 12:40
Vi spelade grymt bra i början utav säsongen när Neymar var borta på OS, innan Messi blev skadad. Då dominerade vi mot både Sevilla och Atletico, mittfältet såg stabilt ut då. Jag avvaktar tills efter Sevilla matchen innan jag drar några slutsatser. Tror att laget kommer vara supertaggat!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-11-02 12:38
Vi får köpa in tre stycken Håkan Mild och placera ut på vårt mittfält.
Då jäklar!!!
Annons: