/spanien/barcelona/forum/15128.aspx/spanien/barcelona/forum/15128.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
PedroRodriguez
2010-10-27 20:22
elbraco

Nej jag funderade på Forlan före Ronaldo på kanten då Ronald vill ha mkt boll och tsm med Messi i en startelva inte hade fungerat till fullt men NEJ Ronaldo kan man inte skippa.
AndreD
2010-10-27 20:20
addeh

Jo jag vet. Det är ju såklart Marca som vill dela ut priset till en Real-spelare. Vet inte om du läste hela, men det står att Eto'o togs bort ett mål 04/05 för att bollen träffat en försvarare innan bollen gick in.

Jag hänvisade bara till kommentarerna där maränger inte vågar erkänna att Marca är partiska. De tål inte sanningar och börjar sedan klanka ner på Barca istället.

För övrigt tycker jag din kommentar om en "blind höna kan se" är jävligt skön :)
PedroRodriguez
2010-10-27 20:19
elbraco

Ifall du missat det så har FIFA World Player of The Year och Ballon d'Or slagit ihop sig och ändrat namn till Fifa Ballon d'Or. Den tilldelas i alla fall ut i Januari.
elbraco
2010-10-27 20:17
PedroRodrigues

Just to be clear, du väljer alltså Pepe före Puyol och Villa före Ronaldo?
PedroRodriguez
2010-10-27 20:16
1.70-ligan,

Du väljer Puyol framför Pepe? Puyol är gammal och slö han är seg men jävligt rutinerad dock. Pepe är snabbare och starkare men även bättre 1 mot 1 där Puyol suger totalt, håll inte på nu.

Felipe före Marcelo?
Tydligen har du inte sett Marcelos utveckling denna säsong. Marcelo bästa vänsterbacken på långa vägar. Han producerar nåt så enormt i anfallet också ifall du missat det.

Och Llorente känns riktigt intressant han med men han är inte snabb och jag skulle inte tro han skulle klara av världsbackarna utan där krävs det en snabb explosiv anfallare som typ Villa/Higuain och inte Forlan då han vill ha mycket boll, det sköter Ronaldo & Messi. Anfallaren där ska bara löpa rätt.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-27 20:13
TaimazBaltaev

Jag har alltid sagt samma sak som du skrev nyss, nämligen att när man flyttade upp Bojan så hämmade man hans långsiktiga utveckling.

Anledningen till att han var så bra första säsongen i A-laget var för att pressen var obefintlig, ingen förväntar sig att en 17-åring ska komma in och göra dundersuccé, och efter hans lyckade säsong så höjdes ribban direkt. Bojan lever tyvärr inte upp till kraven, och lägger man honom bredvid t.ex: Pato så ser man att han är ljusår från samma nivå.
Jag tycker att det är för tidigt för att säga något än, men om han inte har utvecklats om 2 år så är det kanske bäst för honom att lämna (gör ont att säga det).

Återigen, allt beror på Bojan. Om Bojan hade spelat bra så hade han fått speltid, men när man inte kan dominera mot ett lag som Ceuta så undrar man hur det ligger till med Bojans utveckling.
elbraco
2010-10-27 20:13
Tycker att försvarare bedöms mer efter hur defensivt lagets spelstil är än deras individuella kvalitéer. Engelska och italienska lag är ju mer defensiva av sig. Inget spanskt lag kan göra vad Inter gjorde mot Barca i CL förra året, men samtidigt så var hela Inters elva och försvarade så det var inte bara tack vare försvararna.
Puyol och Pique hade ju klarat sig vilken dag som helst i PL, Dani Alves tror jag hade gjort succé i typ Chelsea.

Vilken datum delas Ballon d'Or ut förresten? Är det på lördag?
Atlético addeh
2010-10-27 20:13
PedroRodriguez

Jag förmodar att du gick endast på dagsform när du tog ut den elvan, i annat fall kan jag inte riktigt hålla med dig. Marcelo är knappast ligans bästa vänsterback, inte ens i närheten, även fast han har gjort det bra den här säsongen.

Verkar för övrigt som de flesta här inne anser att Xabi Alonso är bättre än Busquets. Jag vill inte starta något diskussionskrig mellan Real och Barça-supportrar här på forumet, men jag måste ändå med handen på hjärtat säga att jag tycker Busquets är bättre än Alonso.
Barcelona TaimazBaltaev (Barca-redaktionen)
2010-10-27 20:04
Hetfield- Megan Fox is a dude,

Bojan var en oslipad diamant (talang) som var hos rätt juvelerare (Barça), men där de använde fel verktyg (flyttade upp honom till A-laget för tidigt, gav honom för lite speltid).

Tråkigt att du inte fick en bättre insyn till hur jag tänker.
Han var en grym talang ->
därför kom han till A-laget ->
Han kom dit i för ung ålder ->
Kunde inte konkurrera till sig en plats i startelvan ->
Resultat: Hämmad utveckling.
Hänger du med i resonemanget?

Ditt påstående, "Bojan får lite speltid för att han spelar dåligt" är ett faktum. Han spelar inte på samma nivå som Messi och Villa. Tyvärr.
Det finns inget syndabock. Än mindre skyller jag på någon specifik.
Dock anser jag att hans talang inte förvaltades på ett bättre sätt.
Hade han fått mer speltid är jag övertygad om att han hade blivit näste César Rodríguez.

Grande Bojan!
Barcelona Tritranquilo
2010-10-27 19:55
Det där med att pl har bättre försvar är grovt överskattat då nästan varje spelare som går fån la liga har lekstuga där. Arteta,Fabri, Torres Riera är bättre fotbollspelare än vad dem skulle vara i spanien! Det få matcher silva har spelat har han fullständigt lekt med motsåndarna . Yaya får nästan en nr10 roll i city. Bänknötare Rafael van der Vaart är stjärna i tottenham. Carew i aston villa trots sin ålder bär Aston villa på sina axlar.
Jonás Gutiérrez(dock ej la liga) var den mest otekniska argentinske spelaren i vm vred och vände fullständigt ut Man u backlinje för några veckor sedan.

Spelare som går i från pl till laliga har nästan alla misslyckats Hleb,Henry(cracks i arsenal till en i mängden i barcelona) Beckham tog det tre år innan han presterade 3 månader. Owen Faubert osv...

Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-27 19:51
Hetfield,

Klart som fan att Llorente ska vara längst framme. Även om Forlan kanske har en högre högstanivå är Llorente både hetare just nu och skulle passa bättre in i spelsättet för min elva..Jag glömde helt bort honom. Hur kunde jag göra det?! :P

PedroRodriguez
2010-10-27 19:50
Funderade även på att skippa arrogante Ronaldo å lägga Forlan på kanten å Villa på centralen
PedroRodriguez
2010-10-27 19:48
1.70-ligan,

Felipe Luis före Marcelo? Och Forlan å Higuain grubblade jag över hur länge som helst.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-27 19:46
TaimazBaltaev

Bojan får lite speltid för att han spelar dåligt, man kan knappast skylla det på något/någon annan.

1.70-ligan

Bra elva, jag skulle dock ha Llorente före iskalla Forlan (om man ska gå efter form). Tänk att ha jätten Llorente som plockar ner bollar med Messi och C.Ronaldo som bombar på varsin kant.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-27 19:41
PedroRodriguez,

Inget illa menat, men kollar du ens på La liga eller kollar du endast på Barca och Real? Det finns fler lag som har spelar som skulle platsa i La ligas bästa leva.

Casillas

Alves-Pique-Puyol-Felipe Luis

Xabi Alonso
Xavi-Iniesta

Messi-Ronaldo
Forlan

Det är min elva. Svårt att plocka ut en spelare som är "bäst" för en position, då det finns många som är lika bra ungefär från olika lag.. men denna får det bli!
Barcelona Rambla~
2010-10-27 19:40
Malouda, Nani före spelare som Rooney och Gerrard. Eh, jaha...
Barcelona TaimazBaltaev (Barca-redaktionen)
2010-10-27 19:38
Nina,

Bojan var en fantastisk talang med ett gigantiskt t.
960 mål på sju säsonger, han slog alla tidigare rekord.
Tog sig från Alevi A (grundnivå för 11-12 åringar i akademin), via Juvenil A som 15-åring (snittålder på 17-19) till Barça B. Allt mellan 2001 till 2006. Snabbare klättring än bl.a. Messi.
Debuterade i U-21 landslaget som 16-åring, Var den yngsta att debutera i CL, vann U-21 EM som 17-åring och silver i U-17 VM samma år.
Wow.

Vill mitt hjärta lämna bort honom?
Aldrig. Han är den största anfallstalangen Barça har någonsin haft.
Får hjärnan stå för tänkande bör han, för sitt eget bästa, lämna klubben. Kan inte fatta att jag precis skrev så.
En av historiens största talanger förvaltades inte. På grund av för lite speltid. Att benämna det som tragiskt vore en underdrift.

Några säsonger på lån hade varit det ultima för honom. Då.
Eller spel i Barça B.
Han kunde inte som 17-åring slå sig in i A-laget. Han hade behövt några säsonger till.
Lätt att påpeka i retrospekt.

Jag avslutar med att säga att grande Samu ansåg att han kunde bli en av de största.

Ah Bojan. Ah Samu tambien.

--

Off topic. Undrar du varför Eto'o inte var önskad av Guardiola. Se på interaktion mellan Pep och Samu. Ett ögonblick säger mer än 1000 ord, typ. http://www.youtube.com/watch?v=JGZOuwwopSk

Läs även el Flacos krönika från förra året om Samu. Fantastisk. http://www.svenskafans.com/spanien/306769.aspx

Både Krkic och Eto'o. För mycket av det goda. Tack för er hänsyn till den röda tråd som försvann.
Spanien Rivaldo!
2010-10-27 19:32
PL-laget har bättre försvar men La Liga-laget har bättre anfall. Som det brukar vara...
PedroRodriguez
2010-10-27 19:28
Kan någon vara rättvis och reda ut vilken liga som har bäst spelarkvalité. Min Polare hejar på Chelsea och envisas om att PL har bättre spelare än La Liga. Vi tog och gjorde startelvor med dom bästa lirarna i La LIga och dom bästa i PL fick han göra. Så här såg dom ut,

PL: Cech

Ivanovic Terry Vidic Evra

Essien
Lampard Fabregas

Malouda Nani

Drogba

Detta var alltså hans

Min: Casillas

Alves Pepe Piqué Marcelo

Xabi Alonso
Xavi Iniesta

Messi Ronaldo
Higuain
VILKEN ÄR EGENTLIGEN BÄST?
Barcelona Rambla~
2010-10-27 19:20
Ja, man lider verkligen med Jeffréns otur med alla dessa skador som stört hans utveckling.
Atlético addeh
2010-10-27 19:19
AndreD

Till och med en blind höna ser ju att bollen tar på Pepe, och det är väl självklart att denne ska tilldelas målet och inte C.Ronaldo som slog frisparken. Att detta ens diskuteras är så löjligt.
Atlético addeh
2010-10-27 19:16
Rambla

Angående Jeffrén var det inte axeln som gick ur led, utan han ådrog sig en lindrigare nyckelbensskada. Förhoppningsvis blir han spelklar tidigare än beräknat, men returmatchen mot Ceuta kan han redan nu glömma. Väldigt tråkigt, jag lider med Jeffrén.
Barcelona Rambla~
2010-10-27 19:06
Som jag var inne på tidigare så kan man inte skriva ett låneavtal som sträcker sig längre än det kontrakt som JDS har med Barcelona. Visst, går han på lån i januari så har han 1,5 år kvar på sitt kontrakt, men det skulle innebära att han är kontrakslös när själva låneavtalet upphör vilket skulle innebära att Barcelona förlorar honom helt utan ersättning.

Faktiskt så har sportchefer från Zaragoza eller vilken titel de nu har, Antonio Prieto och Pedro Herrera varit i kontakt med Barcelona över flera spelare. Den senaste var Oriol Romeu, vår defensiva mittfältare i Barça B, som de försökte värva/låna innan säsongen startade. Fast Barcelona förklarade att man har andra planer för honom och att det ska inte dröja alltför länge innan han ingår i Barcelonas A-trupp.

Zaragoza har tidigare också hört sig för om försvararna Marc Muniesa och Andreu Fontás (han spelade igår). Vid den tidpunkten nämndes också Jonathan Dos Santos. Enligt en av Keirrisons representanter, den fd Zaragoza-spelaren Paulo Roberto Jamelli, fanns det även intresse i Keirrison.

Zaragozas intresse/optimism att eventuellt få över några spelare från La Masia hänger ihop med att Narcis Julia, en nybliven teknisk direktör för ungdomsverksamheten i klubben. Narcis Julia tillbringade nästan hela sin karriär på La Romareda. Värvningen av honom har resulterat i åtminstone en värvning till Zaragoza, målvakten Alex Sanchez.

Dock så har chefen för ungdomsverksamheten Guillermo Amor sagt att klubben anser att det bästa för dessa spelare är att de fortsätter i klubben. Det återstår således att se vad som händer JDS.
AndreD
2010-10-27 18:33
Artikel om Ronaldo ska tillskrivas 9 eller 10 mål. Det roliga är alla sura maränger som har kommenterat. Underhållning på hög nivå!
Zaragoza Nina (Red.)
2010-10-27 17:55
Cataloniaboy

Skitsnack ska vi kanske inte säga att det är. Finns en hel del skriverier om det hela utöver surret i Zaragoza. (Men jag tror inte heller på det där med två år och jag hoppas personlgien att han inte kommer på lån alls. Är trött på lån och ser hellre att vi satsar på våra egna)
Tror mer det är en Bojangrej, från början till slut.

Glad du tror att vi hänger kvar!
Om så bara för att "kriga i botten" även nästa säsong!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-27 17:21
Liverpool har inge pengar att värva för, så då kan vi stryka dem som möjlig ny klubb för Afellay.. då lär det stå mellan United, Inter och Barcelona. Tyvärr känns det som både engelsmänen och Italienarna är mer sugna på en värvning än vad Barca lär vara.. hoppas jag har fel!
AndreD
2010-10-27 17:13
lameG

Jeffren är 22 år.
Barcelona Cataloniaboy
2010-10-27 17:00
Det där snacket om att JDS skulle bli utlånad till Zaragoza är bullshit! Och sen att Barcelona skulle skriva ett låneavtal på två år gör det hela bara ännu mer osannolikt. OM det skulle bli aktuellt med en utlåning av JDS i januari skulle det endast vara säsongen ut. Nästa säsong kommer han vara med och konkurrera om en startplats på mittfälltet, och varför skulle han då befinna sig i en klubb, som krigar i botten?!?
Barcelona 1.70-ligan.
2010-10-27 17:00
Cataloniaboy,

Ceuta ligger i nordafrika, vid Marocko. Precis vid Gibraltarsunde! Så det är jättenära till sydspanien, betydligt närmare än vad Kanarieöarna ligger. Så det är inte alls så långt bort...Håller med om att att åka till Afrika för att spela spanska ligacupen låter coolt dock :)
Barcelona el Flaco
2010-10-27 17:00
Cataloniaboy/

Se länktips.

För övrigt är Migueli, en klubblegendar och numera rådgivare till styrelsen, från just Ceuta och han följde med laget till sin gamla hemstad i samband med cupmötet igår.
Annons: