/spanien/barcelona/forum/15122.aspx/spanien/barcelona/forum/15122.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2010-10-26 15:52
När vi ändå är inne på listan. Vad gör Dani Alves med? Han är ju inte ens ordinarie som högerback i Brasilien. Inte fram till Vm åtminstone. Med tanke på att mycket baseras på prestationerna i Vm. Inte heller Puyol känns helt given där om vi ska vara ärliga.
Delarocha
2010-10-26 15:50
Barcadinho

Tyskland gick till Semifinal i VM och imponerande väl mest av alla? Var det inte slutet av förra året också som Özil vann u21 med Tyskland. Hans plats tycker jag är berättigad.

Om du endast går efter titlar ska ingen Real spelare vara med förutom de som vann VM. Ronaldo vann ingen titel och kom inte långt i VM.
Barcelona Barcadinho.
2010-10-26 15:48
Gyan är med för att man vill ha en representant från Ghana. Ghana lyckades komma till kvartsfinal och tangerade därmed Kameruns rekord. Tänk att deras insats var stor för hela Afrika.
Gyan var inte lika dominant sist i Vm som Roger Milla var med Kamerun i Vm 1990. Men han strålade ut och stack ut från mängden i alla fall.
Ghana lyckades också komma till finalen i ANC mot Egypten år 2010 .
Så jag personligt tycker att det är ok att han är med som kandidat.

Man kan lika gärna fråga varför Fabregas är med. Han har inte lyckats med klubben särskilt mycket och satt mest på bänken under vm.

Vidare kan man undra vad Özil gör i listan – han har inte lyckats få titlar med Bremen år 2010 och Tysklands landslag gick inte så långt i VM.

Men de två sistnämnda betraktas som framtida storspelare. De sticker ut med sin talang. De är bara 22-23 år och redan har visat framfötterna på ett utmärkt sätt.

Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-10-26 15:46
Lite off-topic. Den ökände bläckfisken Paul har nu avlidit!

http://www.youtube.com/watch?v=k0qMFWwJrK8

Och här är ett kort klipp på när laget landar med helikoptern.
Atlético addeh
2010-10-26 15:33
Både Marca och el confidencial förutspår att Pep kommer ställa följande startelva på benen ikväll: Pinto - Adriano, Fontás, Abidal, Maxwell - Thiago, Mascherano, Keita - Jeffrén, Bojan, Nolito.

Ser för övrigt ganska mysigt ut i den helikopter som laget precis landat på Ceuta med. Se länktips.
Länktips: ow.ly/i/4UaC
Delarocha
2010-10-26 15:29
Hodgson och Hougthon är ju svensk fotboll typ.
Barcelona el Flaco
2010-10-26 15:24
Annars är det bara att konstatera faktumet att spansk fotboll fortfarande är väldigt ungt här uppe i Sverige. Det har aldrig haft samma fäste som t.ex. engelsk och italiensk fotboll har haft genom åren. Intresset för England beror främst på det geografiska närheten och att svensk fotboll i mångt och mycket kopierade 4-4-2 modellen med rak backlinje och långbollar därifrån och trion Gre-No-Li dominerande i Italien för över 60 år sedan.

Lägg även till fenomenen med Tipslördag och Uno Kryss Due som fängslade en mängd av generationer framför TV-rutan. Spanien saknar bägge dessa två ingredienser här uppe. För min del spelar dock detta inte särskilt stor roll eftersom jag får min info direkt från de spanska och katalanska medierna, vilket gör Aftonbladet & Co irrelevanta.
Delarocha
2010-10-26 15:23
addeh

Kvotering typ. Är det enda jag kan komma på, för Gyan var varken bra innan eller efter och var inte direkt superbra i VM allvarligt talat.
Barcelona el Flaco
2010-10-26 15:17
GDS-17/

Piqué var, tillsammans med Xavi, matchens gigant i mina ögon. Plockade bort C. Ronaldo gång på gång. En klippa längst bak.

Barcelona GDS-17
2010-10-26 15:05
el Flaco

Glöm inte att Pique är också vår produkt. En av världens bästa mittbackar enligt mig.
Atlético addeh
2010-10-26 15:04
Ser att ni snackar Euro Talk. Jag håller med om att det i princip inte är någon av herrarna i panelen som har någon koll på vad som händer i den spanska ligan, i alla fall inte någon som är specialiserad på La Liga, vilket är tråkigt. Trots att det bara var Spanien-snack i några minuter igår tyckte jag det var kul att Niva tog upp Villarreal i alla fall.

---

För övrigt en liten överraskning att FIFA väljer bort Diego Milito och Gonzalo Higuain och istället plockar med Asamoah Gyan bland de 23 främsta fotbollsspelarna i världen. Hm, hur tänker de där? Gyan gjorde ett bra VM-slutspel, men har knappast presterade knappast något nämnvärt varken innan eller efter mästerskapet.
Barcelona el Flaco
2010-10-26 14:57
Niva är oerhört kunnigt om det mesta, men förra veckan nämnde han något i stil med att La Masia enbart producerar fram småväxta spelare och idag kan man se en ny typ av spelare som börjar komma fram och det är mer fullväxta pivotes som Busquets och Oriol Romeu. Vi har även Sergi Roberto som förvisso inte är någon bodybuildare, men som är en fysiskt stark spelare i det anseende att han är en tvåvägsspelare och bra på att vinna boll, osv.

Båda dessa spelartyper, Busquets/Romeu och Sergi Roberto börjar komma fram och det vore bra för klubben om man fortsätter att göra det i framtiden. Svårt att säga nu om det endast är en slump att de börjar komma fram, eller om det är en medveten strategi från Barça.
Delarocha
2010-10-26 14:51
Med tanke på att de flesta italienkännarna är riktiga muppar är jag hellre utan en Spanienexpert. Niva duger gott och väl, är ju sjukt hur mer han kan än alla andra i panelen varje vecka.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-26 14:47
Det känns som att varje liga har minst en fanbärare som kan stå upp och skydda ligan i media, förutom då La liga. Vem är La ligas fanbärare i Sverige?

Dahlqvist? Ja god morgon, han bryr sig lika mycket om la liga som jag bryr mig om när Lindsey Lohan borstar tänderna.
Kviborg? För subjektiv och har inte tillräckligt med "power".
Esbjörnsson (expressen)? Bra och sympatisk, men alltför anonym.
Niva? Han är mer all-round, kan inte kalla honom för la liga sympatisör.
Barcelona el Flaco
2010-10-26 14:44
Med tanke på att Euro Talk är ett gratis program och tillgänglig en gång i veckan har jag inga direkta krav på vilka som sitter i panelen. Visserligen finns det kompetenta människor som sitter inne med mycket information om de flesta ligorna, men tyvärr finns det sällan någon som har särskilt bra koll på spansk fotboll.

Annars brukar jag kolla på Punto Pelota de gångerna jag lyckas hitta klipp på nätet och främst då youtube. Fy fan vilken cirkus! Ren underhållning att se Roncero, Hermel, Gatti och de övriga madriditstas göra bort sig om IQ-befriade kommentarer.
Delarocha
2010-10-26 14:39
Borde ju nästan vara en permanent panel i Euro talk, Niva, Dahlqvist och typ Kviborg hade ju jag föredragit framför alla dessa pajaser de drar in.
Delarocha
2010-10-26 14:35
GYan gjorde väl typ 1 mål i hela vm. Så mycket som han brände i VM är ju skrämmande. Visst Ghana gick långt men inte direkt jätteimpad.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-10-26 14:32
Hetfield- Megan Fox is a dude

Är faktiskt glad att Gyan fick vara med där, han var ett monster under VM-slutspelet. Sen att han inte har presterat något speciellt i klubblagsfotbollen bryr jag mig inte så mycket om, det är en spelare jag gillar. Om Kaka hade blivit nominerad så vet jag inte vad jag hade gjort, förstår inte hur han har lyckats komma med senaste 3 åren. Sen är det helt sjukt att Klose och Lahm är nominerade men inte Piqué.
Delarocha
2010-10-26 14:29
Borell känns dock bara anti typ allt. Speciellt anti allt jag gillar och han känns som att han vill vara extra anti bara för att vara anti och bitter. Känns inte direkt äkta, känns snarare som han vill vara speciell och gnäller på saker bara för att folk ska regera.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-10-26 14:26
Delarocha

Jag diggar gubben, det är kul när en i panelen är "the villain", jag står inte ut när alla i panelen dunkar varandra i ryggen.

Sen är han väldigt kunnig på italienska ligan, han vet små detaljer som de flesta inte vet.

--------

Seriöst, hur kan en Sunderland spelare (Gyan) bli nominerad, men så är Milito utanför listan.
Och TACK för att ärthjärnorna har fattat att Kaka ska lämnas utanför listan, de har äntligen fattat det.
Delarocha
2010-10-26 14:24
Kristian Borell måste ju vara den tråkigaste människan i världshistorien. Känns fruktansvärt osympatisk oxå. Herregud.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2010-10-26 14:17
Jose Feliciano

Undrar detsamma faktiskt, han var en unik individ här inne. Tillförde mycket. :)

Tycker att det är fel att inte ha med Piqué i nomineringen till världens bästa spelare, han har minst sagt haft 2 monstersäsonger. Han förtjänar det erkännandet, men han är fortfarande ung och han kommer att finnas med där många år framöver så det är inte mycket att hänga upp sig på egentligen.
Barcelona Hyder
2010-10-26 14:07
el Flaco

Co-sign

Sagrada Familia

Det man måst ha i åtanke är att "brudar och alkohol" inte är saker som råkade komma till Ronaldinho utan det var tvärtom. Ville han inte, behövde han inte. Sen spelar inte det någon roll om vi pratar om Ronaldinho som en legend i klubben, för det är han och kommer föralltid att vara.

Sedan om man pratar i "bäst-genom-tiderna"-termer så räcker inte 2,5 år av glorydays om du frågar mig. Även om han var en gåva från ovan under dessa år.
Barcelona el Flaco
2010-10-26 14:00
Hur mycket jag än älskade Ronaldinho så har Delarocha rätt, det var hans eget fel att det gick som det gick. Visserligen var Rijkaard inte tillräckligt sträng nog för att sätta alla egon på plats, men spelarna har alla de själva ett eget ansvar för att ta hand om sig själva.

Som idrottsmän är deras kroppar det som gör det möjligt för de att ha karriärer. Att vara uppe sent på nätterna är inte direkt det klokaste han kunde ha gjort.

Jag var själv på plats på Camp Nou under el Clásico den 23 december 2007. Jag minns hur peppad Ronaldinho såg ut under uppvärmningen. Man fick känslan av att detta kunde bli hans och Barças kväll. Sen kom matchen igång och det gjorde ont att se el Gaucho. Ingeting gick hans väg. Han försökte, men misslyckades. Han ville, men kunde inte komma förbi sin försvarare.

I slutändan valde kungen att abdikera självmant. Trots det väljer jag att bevara en positiv bild av honom som blaugranaspelare. Om jag måste väga det positiva mot det negativa så gav han mig/oss flera oförglömliga fotbollskonstverk som kommer sitta kvar i näthinnorna i all övighet.
Delarocha
2010-10-26 13:49
Jose Feliciano

Inte följt nyheterna i Malmö? Han är ute på gator och torg.

Sagrada Familia

Det är ändå hans ansvar, andra kan ju bara hjälpa honom, men om han inte vill ändra sitt beteende spelar dfet ingen roll vad andra gör. Vad ska Barcelona göra? Det är ingen jävla välgörenhetsorganisation, man ställde krav på honom och förmodar att man erbjöd så mycket hjälp man kunde men han var väl ointresserad av att samarbeta och förändra sitt beteende,. Han höll ju på likadant i Paris SG.
Barcelona Sagrada Familia
2010-10-26 13:46
Delarocha //

Jag vet inte vem jag ska skylla på? Dinho/Barca/brudar/alkohol - Jag vet inte..

Det är inte lätt och komma från ett Brasilianskt ghetto till Europa och komma till Barcelona, det är inte lätt att gå från ingenting till megakändis - Alla klarar inte av det, Dinho klarade det inte.

Barca kanske borde tagit bättre hand om han? Gett han tips, ja inte vet jag.
Allt jag vet är att jag får tårar i ögonen varje gång jag ser en film på allt han gav oss Barcelona fans.

Evig kärlek åt Dinho.
Celta Vigo Jóse Felicano
2010-10-26 13:45
Vad gör Islam Bosna nuförtiden? Saknar honom. Tycker hans moral var beundransvärd.
Delarocha
2010-10-26 13:38
Sagrada

Är ju bara hans eget fel, var arg på honom istället för att skylla på så dåliga ursäkter. Han hade ett enkelt val, fokusera på fotbollen eller fokusera på annat. Han får skylla sig själv. Knappast synd om honom.
Barcelona Sagrada Familia
2010-10-26 13:24
Barcelonistas

Jag gråter varje film jag ser på Dinho, han var magisk, oersättlig, kung, gud - helt enkelt bäst.
Mina ögon har aldrig skådat en bättre fotbollsspelare som när Dinho var som bäst, den som påstår annat kan ju ta och kyssa mig i röven även om man får ha sin egen åsikt.

Jävla alkohol och brudar, ni bara FÖRSTÖR! Titta vad ni gjorde med älskade Dinho =(

Att se Ronaldinho spela på toppen av sin förmåga var ju bättre än sex.

Edit: Söker ett speciellt klipp på Dinho, den har inte flera miljoner views utan bara några hundratusen tror jag, det är ett grymt bra klipp på Dinho med lite sorgsen musik osv, fasiken att jag inte hittar den - Får ta och leta igenom mina 560 (!) favoriter =/
Barcelonistas
2010-10-26 11:31
kolla länk ett utav ronaldinhos finaste mål ja kanske tom de finaste. sån gud han var de gör ont o se hur mycket sämre han blivit.
Annons: