/spanien/barcelona/forum/15111.aspx/spanien/barcelona/forum/15111.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2010-11-09 10:25
el Flaco

Sandrusco vill mao vara Laportas motpol och inte synas så mycket i rampljuset.

Det kommer heller inte som någon överraskning att los pericos president Dani Sanchez Libre nu meddelat att han kommer att medverka på den traditionella middagen innan derbyt mot Espanyol. Han kommer även att vara närvarande på Camp Nou.

Åhh, Dani vi tackar dig verkligen för att du är så storsint. Har du äntligen efter alla dessa år kommit över besvikelsen att du inte fick låna el Conejo? :P
Barcelona el Flaco
2010-11-09 10:18
Barca-nist & Barcadinho/

Nu är jag förvisso ganska sent ute, men jag såg att ni två kommenterade igår att Rosell inte har följt med laget på bortamatcherna särskilt mycket under hösten. Detta är egentligen ingen nyhet, då man kunde i de katalanska tidningarna läsa att detta var hans intention från första början, att synas mindre och lämna över rampljuset till övriga medlemmar i styrelsen i samband med bortamatcher och liknande. I många tillfällen har Rosells vicepresidenter Jordi Cardoner eller Carles Vilarrubí agerat som representanter för Barcelona och i senaste bortamatchen mot Getafe var det Toni Freixa, klubbens sekreterare och talesman.

Det handlar alltså inte brist på engagemang från hans sida, utan snarare att han inte vill ha lika stor utrymme som sin företrädare.
Barcelona basaric
2010-11-09 09:40
Förresten.. är det någon här som lirar FIFA 11 med Xbox live?
Barcelona basaric
2010-11-09 09:37
Piqué

Så fort Guardiola tog över Barcelona gjorde han det klart för alla att han ville testa något nytt i FC Barcelona, nämligen köpa in en stor och stark 9:a (Zlatan Ibrahimovic) för att använda honom då Barcelonas tiki-taka fotboll inte fungerade. Man skulle altså kunna slå längre bollar mot Zlatan, som skulle ta emot/skarva vidare till Lionel Messi/Pedro. Pep Guardiola visste att Zlatan var duktig på att assistera sina lagkamrater vilket han visade när han inte gjorde några mål, har för mig att han gjorde 10-15 assits under sin tid i Barcelona.
Jag tycker inte om det Pep gjorde när han bytte bort Samu mot Zlatan Ibrahimovic, inte bara för att Zlatan inte blev någon succe, utan för att jag avgudar Samuel Eto och jag tror inte att någon spelare som får hans roll i Barcelona kommer göra det bättre ifrån sig.

Det är helt rätt att låna ut Cacares. Han är ung och behöver speltid, han behöver starta matcher vilket han inte skulle göra i FC Barcelona. Jag har sett/läst att det går bra för honom i Sevilla så vem vet.. vi kanske ser honom starta med Pique om 2-3 år.
Barcelona Piqué
2010-11-09 08:43
Baltaev

Jag håller med en del av det du säger, men måste även kritisera...(säg till om jag missförstått)

Det jag vill säga är att Hleb fick inte samma chans som Busquets. Busquets fick starta många matcher medan Hleb fick hoppa in ett par matcher. T.o.m. i Copa del rey fick han sitta på bänken...

Pep gjorde sig av med Etoo pga av hans ego ändå hämtar han en en spelare med ett större ego...

Chyg har jag inget att säga om, bara att Pep gjorde ett dåligt köp.

Caceres tycker jag är dumt att låna ut, han bör behållas. Han var bra i VM, bra i Juventus och är bra nu i Sevilla. En spelande back som är ung och inte klagar på att vara backup. Dåligt Pep

Jag tror inte det handlar bara om makten utan för Pep handlar det även om var du kommer ifrån för att du ska få en extra chans och tyvärr kan det kosta en del i både pengar och sportsliga resultat.

Jag hoppas jag har fel (fast pengar har det redan kostat)....
Barcelona Baltaev (red)
2010-11-09 00:41
Innan jag lägger mig vill jag bara påpeka en grej.

Ni forumrävar på Les Rambles har frekvent intressanta och diskussionsväckande synpunkter och åsikter.

På sistone har det varit glest med gästkrönikor. Vi på Barca-red hade gärna velat se fler av dem.
Ni har kvalitéerna. Redaktionen publicerar gärna era krönikor.
Go for it.

Keep up the great job. Världens bästa Barça-forum, utan tvekan.
Barcelona tarrak
2010-11-09 00:25
Precis som Frodo var inne på så har ju både den nuvarande och den tidigare ledningen gjort allt de kunnat för att sälja spelare som Caceres, Henrique och Hleb för rimliga pengar. Utlåningarna är ju bara en nödlösning som man tvingats till, då det är ytterst få klubbar som kan matcha spelarnas löner, speciellt när man vet spelarna är oönskade i Barca och man därmed har chans att låna dem istället. Lasta gärna Pep för hans misslyckade affärer, men det är knappast hans önskan att de tidigare nämnda spelarna ska finnas kvar i klubbens ägo. Tvärtom.
Barcelona Gabriel_
2010-11-09 00:19
Baltaev (red)

Let's hope so. Det var mer en liten känga mot den föregående styrelsen, även om jag älskade/älskar Laporta.
Barcelona Baltaev (red)
2010-11-09 00:17
Vänta bara Gabriel_.
Rosell har en Master in Business Administration från ESADE, en fantastisk ekonomiskola i Europa. Högt rankat.

Han vet hur man sköter finanserna och hur man vänder minus till plus, var så säker.
Ekonomin kommer att bli stark igen, har inga tvivel.
Barcelona Frodo
2010-11-09 00:13
Att spelare blir utlånade till höger och vänster tror jag inte att Pep bestämmer. Det är nog ledningens jobb att få spelarna sålda men vi verkar inte vara särskilt bra på att sälja av spelare. Pep säger nog åt ledningen att de här spelarna vill jag inte satsa på och sen försöker ledningen göra det bästa av situationen. Detta är min teori så ta det inte som en sanning.

Dock håller jag med många andra om att Pep i många fall verkar ha dåligt tålamod med vissa spelare. Men samtidigt måste det riktas viss kritik mot vissa spelare som aldrig gjorde sitt för att försöka passa in i spelsystemet eller acklimatisera sig till klubben. Hleb kan ju till exempel knappt ett ord av spanska och då måste man ju fråga sig hur ivrig han var på att lyckas i Barcelona.
Barcelona Gabriel_
2010-11-09 00:12
Däremot måste jag hålla med om en sak, och det är att klubben bör göra sig av med spelare som inte ingår i Peps planer istället för att låna ut dem år efter år. Det där är bara dum och ren idioti av klubben, nästan på gränsen till oprofessionellt. Barça må vara världens bästa lag och det laget som spelar den bästa fotbollen runt om i hela världen men när det kommer till affärer och ekonomi är vi långt ifrån dom bästa, snarare tvärtom tyvärr.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-09 00:00
Precis. Pep är fantsastisk i mångt och mycket, men det är två saker jag inte begriper mig på med honom.

1. Jag tycker han är orutinerad i sitt sätt att behandla vissa spelare. Eller kanske bara dum? De spelarna som presterar ger han 100 % förtroende, men de som misslyckats en gång har han svårt att ge en andra chans. Ändå vill han hellre låna ut dem än att sälja dem. Let´s face it. Hleb och co kommer aldrig spela i Barca igen. Varför inte bara sälja dem medans det fortfarande finns pengar att få ur dem?

2. Det känns som han ibland sätter sig på tvären "bara för att han kan". Har han bestämt sig för något, då ska det bli på det sättet. Även om det kanske inte alltid är det bästa för klubben. Kanske skulle både han och Barca må bättre om han fick lite mindre makt?

Jag tycker fortfarande Pep är den bästa tränaren vi kan ha, men först när han förbättrar dessa punkter kan han bli den bäste i världen alla kategorier.
Barcelona Gabriel_
2010-11-08 23:58
Guardiola har sina planer och tankar när det gäller Barça och dom är för honom glasklara. Om en spelare sen inte får flera chanser än vad dem redan har fått, så är det pga av den simpla anledning att spelaren i fråga helt enkelt inte passar in i hans spelidée och den vision han har för laget. Så det har absolut inget o göra med att spelaren (Hleb, Caceres etc) inte är tillräckligt bra, det är mer avancerat än så.

Sen är det inte heller enkelt att rubba spelare i Barça. Kolla på vilka Hleb hade att konkurrera med. Killen fick slåss om en plats med Iniesta och Henry. En Iniesta som dessutom samma säsong nådde sin bästa form någonsin i hela hans karriär, och en Henry som spelade riktigt bra under trippelsäsongen. Samma visa gäller Caceres. Puyol och Marquez är inga herrar man bara bänkar hur enkelt som helst, inte ens Pique gjorde det 08/09 utan fick nöja sig med att vara plan B enda tills Marquez drog på sig en skada i mötet mot Chelsea på Camp Nou.

Visst, jag kan väl hålla med om att det i det allmänna örat låter "bättre" och mer förståndigt att ha kvar Hleb och Caceres för att få en bredare trupp men i ärlighetens namn så vet alla att dem hade fått oerhört lite speltid just pga den simpla anledningen att det finns bättre spelare för just dom positionerna. Är det inte bättre då att Pep faktiskt är uppriktig mot dem och säger, för deras egen skull att dom borde leta efter andra klubbar? Hur schysst hade det varit att behålla kvar spelare för a "just in case"-scenario?! Ska dem då sitta där på bänken i hopp om att få speltid först när en spelare skadar sig? Nah, jag förstår Guardiolas tankar och reasons gällande hans agerande angående det här och jag stöttar honom till max.

Pep är inte immun mot kritik. Men då ska den vara befogad. Att klaga på att han är envis när det gäller spelare som inte fått "en ärlig chans" i klubben när det faktiskt också visat sig finnas andra spelare som gjort riktigt bra ifrån sig är som att vilja skapa åska där det inte finns moln. Ofta ger han rätt spelare chansen, när dem förtjänar det. Bojan visade att han förtjänade chansen och tog den när Zlatan spelade som en jävla nolla. Samma med Pedro, sakta men säkert bänkade han Henry eftersom Pedro helt enkelt spelade bättre. Skillnaden mellan Titi och Zlatan är att Henry uppträdde professionellt när han blev bänkad till Pedros förmån. Henry nämnde även vid ett flertal tillfällen att "Pedro spelar väldigt bra och gör mycket mål så det är inget konstigt att han får så många chanser", något som Zlatan och hans ego aldrig hade kunnat erkänna trots att Bojan faktiskt var ljusår bättre än Zlatan i slutet.

Sen vill jag bara avsluta detta med att säga att Hleb är en bitter nobody som beter sig som en tonårsgrabb som blivit dumpad av hans flickvän och aldrig kan släppa det och därför börjar snacka skit om henne vid varje tillfälle som ges. Samma gäller Zlatan, get over it och sluta gråta.
Atlético addeh
2010-11-08 23:43
Just det att Pep aldrig låter spelare få en andra chans efter ett misslyckande tycker jag är något av hans akilleshäl, och förhoppningsvis bättras detta på med åren. Som jag ser det är det bara en belastning att ha en massa spelare ute i olika klubbar då dem ändå aldrig kommer ingå i Guardiolas framtidsplaner.

Varför Pep väljer att låna ut spelare hit och dit är en gåta som hete duga, och det finns nog inget värdigt svar på den heller.
Barcelona Baltaev (red)
2010-11-08 23:41
Pep. Les 6 copas och ytterligare en La liga titel.

Minuspoäng: Bland annat Chy, Zlatan, Caceres och Hleb.

Till hans försvar har spelarna fått chansen, men inte visat framfötterna.
När allt kommer omkring kan man INTE förlita sig på sin potentiella talang och kvalitéer man en gång haft, hur länge som helst.
- Hleb fick chansen multipla gånger 08/09. Likaså Busquets. Den senare tog den.
- Zlatan är en saga som alla känner till. En match sprang han endast 400 meter mer än Valdés. - Är det möjligt, sa Zanetti? (inofficiell och endast till mig förstås.)
- Chyyygrynzki. Containerfoten var hans smeknamn. Inte sambafoten.
- Caceres? Dime, som man säger i Spanien. Grym mittback. En nödvändig reserv till vår backlinje som ännu blommar. - Porque no? Pep vill inte. Han har redan bestämt att det ska vara så här. Caceres är ingen culé, enligt grande Pep. Ya Basta!

När en individ får makt finns risken att hon blir galen.
Det finns en chans att hon inte klarar av att hantera den.
Hon kan bli galen. Hon kan bli (oftast han) en... diktator.

Pep har för mycket makt, i min mening.
Hans meriter är fantastiska.
Men för mycket makt är skadligt. För honom och för klubben.
Speciellt för en som bara skriver kontrakt på årsbasis och slänger bort spelare man betalat €45 milj och Eto'o för.

Men när allt kommer omkring, vem är jag?
En 21-åring student som skriver på svenskafans.

Pep är en hjälte, ikon, ja legend i Barcelona. Och världen.
Föredetta lagkapten och uppfostrad av Barcelona. Bokstavligen.
Han känner till klubben, in och ut. Han har en större världsvana än mig.
Mer meriterad. Mer ödmjuk. Större taktiker, bättre tränare.
.. Listan kan fortsätta spaltmeter.

Ändå tror jag att jag har något att säga till om i hans handlingar. Fel.
Det har jag inte. Tycker ni, att ni, Hleb eller Aftonbladet har något att säga om Peps handlingar? Fine.
I mina ögon har ni det inte.

Kuriosa:
- Finns en förmögen man vid namn Warren Buffet, många känner säkert till honom. Åtskilliga ekonomer följer hans tips. Många blir rika och är framgångssagor.
Om ni kikar i mina länktips finner ni hans tio regler för att bli rik. För ekonomer är rik samma sak som (framgångs)rik.
Guardiola verkar har följt många av hans regler. Guardiola ÄR framgångsrik.
Hoppas ni förstår vad jag vill ha sagt med den parallellen.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-08 23:32
Hleb må vara en bitter nolla, men han har rätt när det gäller att Pep är väldigt envis. Om han inte tror på en spelare så finns det ingen andra chans, det visar väl bara på när han vill ha bort Barcelonas dyraste värvning redan efter 1 säsong.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-08 23:13
En liten sensationell nyhet såhär på kvällskvisten...

Nu går Alexander Hleb ut och avslöjar konflikten mellen Zlatan och Pep.

Enligt vitryssen ska Zlatan ,öga mot öga, förolämpat Guardiola och sagt bla. att hans mormor hade kunnat träna detta laget. Samtidigt så berättar om hans tid i Barca. Att Pep sa till honom att han inte hade någon framtid i klubben och bör söka sig någon annanstans.

En av de mer läsvärda artiklarna från sportbladet på länge.
Barcelona Barcadinho.
2010-11-08 22:50
Hehe - Caceres ger en lektion på en konstring. Från eget straffområde till det andra på några sekunder och det resulterade ett mål.
När han vi sett Barca kontra så snabbt?
Det var nog länge sen.
Barcelona Barcadinho.
2010-11-08 22:29
Jag tycker att Caceres spelade riktigt bra första 45 min. Han fyllde på gång på gång i anfallet och drog fina passningar. Han har en väldigt energisk spelstil, men det är kanske det som är problemet för Guardiola. Pep vill ha lugnare mittbackar.
Barcelonistas
2010-11-08 22:13
Lukman

Barcelona är världens framgångsrikaste lag under 2000talet.

Och detta är fakta :) Och inte nog med det vi har spelat en fotboll som är den bästa i historien tillsammans med några andra lag.
Barcelona Barcadinho.
2010-11-08 21:17
Barca-nist:

Det stämmer det du skrev. Rosell var inte på plats på rätt många matcher.
Han har varit borta i nästan alla borta matcher som Barca har spelat.
Gubben har tydligen lite svårt att åka ifrån Katalonien
Jag har ingen aning vad det beror på. Jag skulle gärna veta varför. Det handlar inte om sjukdom eller så.

På ett sätt tycker jag att det är positivt eller kul- han vågar bryta isär en gammal tradition av presidenter som följer sitt lag. Han skiter helt enkelt i vad andra gör och i vad andra förväntar sig av honom att han ska göra.
Men å andra sidan är det märkligt - han ska vara på plats för att visa sitt stöd till spelarna.

Barcelona Lukman
2010-11-08 20:39
Barcelona är den bästa klubben i Spanien de första tio åren på det nya årtusendet. FC Barcelona får 1.630 poäng medans värsta fienden Real Madrid får 1.482 noteringar är gjorde efter segrar och oavgjorda i La Liga och övriga tävlingar lagen deltagit i. Det tas ingen hänsyn till klubbars värde skulder eller vilka lag de har.
Det är dock notabelt fast att det inte räknas in att FC Barcelona under de första 10 åren taget 12 titlar det är 2 mer är Real Madrid. Josep har 7 titlar och Frank har 5. FC Barcelonas seger över Sevilla räknas in i den kommande 10 års perioden.

Kan det få tyst på Real Fan ?
Barcelonistas
2010-11-08 20:33
test
Barcelona Lukman
2010-11-08 20:30
Fel*
Barcelona tarrak
2010-11-08 19:19
elbraco

Valencia må ligga tre poäng före Sevilla men laget är inne i en rejäl formsvacka och senaste ligasegern kom för över en månad sedan. Sevilla å sin sida har fått ett uppsving sedan Manzano och verkar vara i bättre form. Lägg till att man av tradition är hemmastarka och har det på pappret starkare laget, så är det inte konstigt att samtliga spelbolag håller Sevilla som favoriter. Tycker inte att något av oddsen motiverar spel, även om jag sätter en tv-peng på andalusierna.
Barcelona Visca y Barca Visca y Catalunya
2010-11-08 19:16
Addeh

Tack så mycket, du gjorde min dag med den nyheten!
Atlético addeh
2010-11-08 19:12
Visca y Barca Visca y Catalunya

Det är bara en av alla buggar som ännu inte är fixade, som du ser står det att matchen sparkas igång 00:00, vilket inte känns alltför trovärdigt, eller hur? Matchen mot Villarreal spelas på lördag med avspark klockan 22:00. Den visas glädjande nog även på Canal+ Sport 1.
Barcelona Visca y Barca Visca y Catalunya
2010-11-08 19:10
När är villareal matchen? På officiella hemsidan står det lördag här står det söndag?
Atlético addeh
2010-11-08 19:05
el Flaco

Då var det exakt dem sex B-lagspelarna som Mundo Deportivo i helgen spekulerade skulle bli uttagna till Ceuta matchen. Även om ingenting är officiellt ännu, känns det högst troligt. Jag är dock lite tveksam till om Miño verkligen kommer ingå i matchtruppen mot Ceuta då Valdés inte verkar vilas.
elbraco
2010-11-08 18:51
Sevilla har för övrigt LÄGRE odds på Betclic än Valencia. Själv tror jag Valencia vinner med tanke på hur bra det går för dem och hur dåligt det går för Sevilla.
Annons: