/spanien/barcelona/forum/15030.aspx/spanien/barcelona/forum/15030.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Decinho
2010-11-22 17:22
Uräkta om jag missat något, men är det inte så att Afellay kommer redan i Januari? På vissa här inne låter det som om han inte kommer förräns i sommar.
Barcelona Gabriel
2010-11-22 17:06
Hetfield- Megan Fox is a dude

Visserligen. Rent principmässigt håller jag ju med dig men jag vill ändå inte att man gör sig av med Thiago då jag anser han vara en supertalang som kan komma att blomma ut till något alldeles extra. Rent personligt så tycker jag att han är mogen och redo för att flyttas upp och jag förstår också hur Thiago och hans familj resonerar även om det kan låta väldigt fult att dem kräver det.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-22 17:03
Gabriel

Men indirekt så kräver Thiago och hans pappa A-lagskontrakt eller hur? De hotar ju, de säger ju mer eller mindre "ge mig A-lagskontrakt annars så drar jag".

Det är lite för tidigt att döma åt ena eller andra hållet, men jag har klargjort 100 gånger att jag avskyr när en talang försöker pressa klubben på något sätt, vare sig pengar eller speltid. Klubben tar tid och pengar åt att utbilda dessa spelare och ge de ett liv som folk drömmer om, sen så har de mage att KRÄVA saker.

Ta bara Messi som exempel, om Barcelona inte tog hand om honom så hade han haft problem med växten och förmodligen drabbats av sjukdomar. Det hade slutat med att Messi hade blivit en nobody, det finns ingen chans att Messi hade kunnat bli en fotbollsspelare med tanke på hans problem med tillväxten.
Det är en two-waystreet här, Messi gör nytta för laget och klubben räddade Messi.
Barcelona Basuuka
2010-11-22 17:01
On a sidenote, skön vid.
Barcelona Gabriel
2010-11-22 16:59
Hetfield- Megan Fox is a dude

Asså det vet jag redan. Det jag menade var att hans pappa sagt att "hade det handlat om pengar så hade han redan varit någon annanstans". Det var mer så jag menade med inställning och attityd. Han är inte en gold-digger, dessutom tycker jag han har fog för att vilja spela i A-laget nu då han är redo och mogen för det. En annan sak hade varit att kräva speltid i A-laget.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-22 16:56
Gabriel

Jag måste faktiskt rätta dig när det gäller Thiago. Thiago har väntat med att skriva på nytt kontrakt för att han vill ha A-lagskontrakt i December, annars så kommer han förmodligen inte att skriva på nytt kontrakt.

Om det inte visar brist på tålamod så får du gärna förklara för mig.
Barcelona el Maestro!
2010-11-22 16:53
1.70-ligan//
Kanske det. Vi får se.
Måste iväg nu. Tvättstugan kallar!
Barcelona Gabriel
2010-11-22 16:52
el Maestro!

Ursäkta mig men du talar precis som att du vet att det är så. Hur kan du veta att han inte kommer att ha det tålamod som krävs? Och vad är det som säger att han inte exploderar totalt vad gäller utveckling och blir en stor stjärna snabbare än vad Bojan? Det är vilda och rena spekulationer från din sida, det får vara en sak men det är en annan sak att prata som att du redan vet att det kommer att bli så. Själv tycker jag att han visat upp en stor mognad redan då han tackat nej till att gå till andra klubbar som varit villiga att erbjuda mycket mer än det han tjänar i Barça. Man kommer en lång bit på vägen när man har rätt inställning och attityd, men när man dessutom har en rå talang bakom den inställningen kan det bära av hur långt som helst. I Thiago har vi en oslipad diamant som kan bli hur bra som helst. Varför då göra sig av med honom bara för att man "tror" att han inte har den inställning som krävs när han dessutom visat upp god inställning?

Självklart inte, jag menar inte att alla behöver att hålla med varandra. Jag gillar bara inte tanken av att vi fostrar och utbildar ungdomar till talanger för att sedan skeppa iväg dem. Okej, är dem inte tillräckligt bra så går det inte att göra mycket mer åt saken men när man anses ha en talang för att kunna blomma ut till en superstjärna så bör man väl inte göra sig av med honom?!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-22 16:51
Jag måste bara ta upp Jeffren.

Jag tycker att det är otroligt synd att det blev som det blev, han var faktiskt min favorit bland ungdomarna, men jag har kommit till att acceptera att hans tid i Barcelona är över. Det finns ingen chans att han kan ta en plats i A-laget för att han är så pass skadebenägen och endimensionell, han är dessutom inte så ung längre.

En talang som MÅSTE få mer tid är Fontas, jag tror att vinsten mot Almeria har gett en boost till pojken. Jag måste erkänna att jag trodde att Muniesa var framtiden, men Fontas ser betydligt stabilare ut, en liten mini Pique.
Barcelona el Maestro!
2010-11-22 16:43
Gabriel //
Att låna ut honom hade varit bäst men jag tror inte att han skulle gå med på det. Han vill antingen ha A-kontrakt i Barca eller så vill han söka sig vidare, vad jag har kunnat läsa, kan ha förstått fel.
Då är min inställning släpp loss honom. Han kommer ändå inte att ha det tålamod som krävs i Barca på bänken. Se på Bojan. Han är ett gott exempel på många sätt. ´Han har otrolig stor talang men han har också tålamod och det kommer att löna sig i längden.

Du behöver inte hålla med. Vi diskuterar.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-22 16:43
el Maestro,

Jag tror att anledningen till att Pep vill ha en tunn trupp beror på att han vill kunna plocka från B-lagets talanger (och att han har en plats reserverad åt Fabregas). Han vill liksom inte förstöra talangernas utveckling med massa onödiga, dyra komplementsspelare...Men när dessa talanger är redo att ta steget upp i A-laget kommer Pep vilja ta upp dem och använda dem ännu mer. Rotationen kommer att bli större och det är säkert det man vill åt! Då kommer också Barca få en bredare trupp och Pep kommer att acceptera det. De kan ju inte vara i B-laget för evigt.

Så tills nästa säsong lär säkert vårt mittfält bestå av tre nya namn: Afellay, Thiago och Fabregas. Samtidigt blir Xavi äldre och kommer lastas av mer och mer. Afellay lär dock spela mest i anfallet, vilket även gör den lagdelen riktigt stark.

Barcelona Abbe.
2010-11-22 16:41
1.70-ligan.

Thiago är ett år yngre än Bojan.
Barcelona Gabriel
2010-11-22 16:35
el Maestro!

Menar du att vi borde göra oss av med Thiago, sälja han? Eller föreslår du att vi lånar ut honom?

I vilket fall som helst så håller jag inte med men jag undrar bara.
Barcelona el Maestro!
2010-11-22 16:30
1.70-ligan.//
Jag har svårt att se att han ska lyftas upp för att sedan sitta på bänken en hel säsong(kommande säsong). Nästa säsong har Barca Afellay, förmodlingen också Cesc. Hur ska han få speltid? I Copan ska helst de som finns i B-laget ges möjlighet att spela.
Jag tror att det bästa hade varit om Thiago går vidare i en annan klubb i Primeran. Racing Santendar?
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-22 16:24
el Maestro,

Thiago är lika gammal som Bojan. Om han får A-kontrakt i vinter tycker inte jag det är alldeles för tidigt. Han har fått ett år i B-laget och under hösten fått känna på hur det är att stå på den stora scenen - vilket han har klarat galant hittills.

Dessutom är han ödmjuk och vill inget hellre än att spela för Barcelona. Annars hade han redan stuckit någon annanstans där pengarna är större. Men han har varit lugn och vetat att hans tid kommer, om han bara jobbar på. Nu har han mognat klart. Tiden är inne. Det känns helt rätt att flytta upp honom i vinter.

Barcelona el Maestro!
2010-11-22 16:13
addeh//
Jag kan tänka mig att klubben resonerar som att, om 2 stycken av de 6 -7 talanger som finns i akademin lyckas ta sig upp till A-laget så har klubben nått sitt mål.
Det räcker inte alltid att ha enbart talang för att kunna lyckas i en så stor klubb som Barca. Det kräver disciplin, mycket uppoffringar, ansträngningar och en del flyt på vägen(få speltid, slipper skador o.s.v.).

Är inte säkert på om dos Santos har vad som krävs för att spela i Barca. Likaså tror jag inte på Jeffren heller. Personligen är jag tveksamt till också när det gäller Thiago. Han har fått alldeles för mycket hyp över sig för tidigt. Har han rätt attityd och tålamod för att utvecklas och inte stressa upp sig innan han är redo? Jag vet inte - tveksamt.
De talanger som jag tror på är:
Fontàs, Muniesa, Sergi Roberto. Fast man vet aldrig vem som kan bli nästa Pedro. Det kan mycket väl bli Jeffren eller Thiago.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-11-22 16:09
addeh,

Måste säga att jag aldrig blev riktigt imponerad av dos Santos insatser under försäsongen och i spanska cupen. Tyckte han kändes långt efter Thiago där. Så troligen (förhoppningsvis) är det helt enkelt så att han inte är tillräckligt bra och kanske t.o.m Sergi Roberto har gått om.. att han inte startar ens i B-laget tyder väl dock på att han kanske är påväg bort ifrån klubben.

Men enligt mig är det inte hela världen om han kommer att lämna. Snart kommer, utöver Sergi Roberto, förmodligen Rafa och Gerard också att knacka på dörren till A-laget. Alla dessa är enligt mig större framtidsnamn än JDS. Och sen finns ju Thiago, som redan är A-lagsman i princip..det finns liksom inte plats för en till, då vårt mittfält redan idag är absolut världsklass. Sen ser jag dos Santos som en Xavi-typ, mer än någon annan i truppen. Det lär inte vara till hans fördel, med tanke på Fabregas.

Visst, det är synd och jag hade gärna sett han lyckas i Barca. Men alla kan helt enkelt inte gå hela vägen.

Om han lämnar känns Arsenal som ett troligt alternativ. Skulle inte förvåna mig om han går som delbetalning mot Fabregas i sommar.
Barcelona Cataloniaboy
2010-11-22 16:08
Panathinaikos har gjort klart med en ny tränare. Precis lagom inför drabbningen i Aten på onsdag... Det är Jesualdo Ferreira, som blev sparkad för några veckor sedan ifrån Málaga, som tar över.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-11-22 16:07
addeh

JDS har ingen plats i laget när Cesc anländer (ja, jag vågar använda ordet "när" istället för "om"), så vad spelar det för roll? Han, hans brorsa och hans dryga farsa kan ta sig i häcken och dra, jag gillar inte den familjen.

Barcelona Cataloniaboy
2010-11-22 16:03
addeh
Jag hoppas att han "biter ihop" och verkligen kämpar för att ta en plats i A-laget. Han fick även börja på bänken i helgen mot Recreativo. Då snackar vi om Segunda A...
Barcelona Pep the King
2010-11-22 15:49
Ohhhh
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-11-22 15:47
Jag vet att det är en viktig match för att lyckas komma gruppetta, plus att vi spelar en ruskigt svår bortamatch med galna fans i Grekland.
Men, hoppas ändå att Pep vilar många spelare från startelvan. Messi, Iniesta, Puyol med flera har fått enormt mycket speltid den här säsongen och bör vilas för att komma i form till mötet med Madrid. Hoppas även Fontás får chansen från start igen då han gav ett bra intryck senast.
En startelva skulle kunna se ut så här:

Valdés;
Alves, Pique, Fontás, Maxwell;
Mascerano, Busquets, Iniesta;
Pedro, Villa, Bojan

Mittfältet där man vilar antingen Xavi eller Iniesta. Jag anser att vi behöver någon av de båda på planen för att få någon som helst kreativitet. Backlinjen ser vanlig ut förutom att Fontás ersätter kaptenen. I anfallet vilar man Messi och spelar Bojan som är i god form med sina två mål senast.
Atlético addeh
2010-11-22 15:45
På tal om något annat måste jag säga ett par ord om Jonathan dos Santos. Vad har egentligen hänt med killen som för några månader sedan ansågs som den största talangen i La Masia? I nuläget känns det som om både Thiago och Sergi Roberto ligger närmare A-laget än dos Santos, speciellt den förstnämnde, som förmodligen flyttas upp till A-laget nu i vinter.

För ett par veckor sedan när Barça B mötte Villarreals reservlag fanns inte Jonathan med på varken planen eller bänken. Eftersom det inte uppgavs att mexikanen hade känningar eller dylikt trodde många att han vilades för att få speltid med A-laget mot Ceuta veckan därpå. Visserligen fanns han med på bänken med Ceuta, men han fick inte spela en enda minut. Istället fick Sergi Roberto, som alltid känts som en underdog till dos Santos, hoppa in med halvtimmen kvar.

Vad tror ni, blir Jonathan dos Santos kvar i klubben eller kommer han söka sig någon annanstans? Jag har aldrig trott på mexikanen och efter dessa veckor gör jag det ännu mindre. Snart tror jag han är ett minne blott i FC Barcelona. Det ska tilläggas att jag gärna ser att han lyckas, han får gärna äta upp mina ord, även om att den chansen är väldigt liten.
Barcelona Gabriel
2010-11-22 15:38
Läste nyss Taimaz krönika, ville bara säga "well done mate!". Riktigt bra och läsvärd krönika på många sätt och viss.

Keep up the good job!

Barcelona Baltaev (red)
2010-11-22 15:19
elbraco,

Stängde ner kommentarfältet eftersom diskussionen gick överstyr och man hamnade helt off-topic. Du missade inget.
AndreD
2010-11-22 15:18
Funderar på att lära mig spanska och gå en domarkurs för att bli tränare i spanska ligan. Hade varit priceless att ge ett rött kort för filmning framför Ronaldos gråtande ansikte. Priceless.
Barcelona .Sami.
2010-11-22 15:07
Suarez en Vampyr?
Barcelona Abbe.
2010-11-22 15:00
Det ska bli intressant att se hur Pep agerar på onsdag, då el Clásico är precis runt hörnet. Vid första bästa tillfälle bör han vila vissa spelare för att undvika skador etc.

Jag blev lite förvånad när Messi fick spela hela matchen mot Almería, men jag antar att han fick order om att vila på planen istället. Matchen var väl hyfsat avgjord vid 5-0 ändå.
Atlético addeh
2010-11-22 14:56
Puyol har fått extremt mycket speltid på sistone och trots att det är en viktig match mot Panathinaikos ser jag gärna att kaptenen vilar. Piqué lär med största sannolikhet starta medan Abidal och Fontás får slåss om platsen bredvid om det blir som jag förutspår och vill.

Kul att Jeffrén är tillbaka fullt frisk igen. Vid en stabil ledning vore det inte mer än rätt att låta honom få några minuter.
Barcelona .Sami.
2010-11-22 14:46
Truppen som hänger med på Onsdag.
Annons: