/spanien/barcelona/forum/14895.aspx/spanien/barcelona/forum/14895.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid J.M.
2010-12-11 13:40
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Jag pratar om Barca/Laporta/Sponsor-avtalet, varför ska du bland in Real? Jag försöker föra diskussion, men som vanligt visar ni vilken klass ni håller.

Mer än en klubb

/ J.M.
PedroRodriguez
2010-12-11 13:35
Barca4eva

Japp, Hittade samma artikel i Goal på engelska, Ja du han får väl tycka som han vill men man väljer inte bort en sån fotbollspelare med ett sånt år som han hade.
Barcelona Barca4eva
2010-12-11 13:33
PedroRodriguez

Angående Ballon d´or har han inte Messi med, enligt länktips.

Edit: Precis hah
PedroRodriguez
2010-12-11 13:33
Japp, hittade precis en artikel från Goal om att hans favoriter är Xavi , Sneijder , Iniesta...Att välja bort MESSI är tamefan helt otroligt.
PedroRodriguez
2010-12-11 13:29
Barca4eva

Har han seriöst inte det? Snacka om att jag har tappat respekt för den franske idioten nu då, Hur är det möjligt att man inte tar med självaste Messi i sin topp 3??? Han var totalt ostoppbar i Barca och presterade ändå stundtals i VM, En sån bra lirare som han är.....Trodde dessa presidenter behövde vara hyfsat fotbollskunniga iaf om det du precis skrev stämmer......
Barcelona Barca4eva
2010-12-11 13:23
PedroRodriguez

Platini har inte med Messi i sin Top 3 hahaha
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 13:19
Abbe,

Jag tror det kan både bli bra och dåligt. Allt beror på hur det skulle gå för honom och Vitesse under våren. Skulle laget spela bättre och dos Santos spelar till sig en ordinarie plats, hade det nog varit bra för alla tre parter.
Barcelona Hyder
2010-12-11 13:18
1.70-ligan. och Hetfield- Megan Fox is a dude

Skönt att vi är överrens. Må även säga det vara rörande överrens.

-------------------------------------------

Tror också att Thiago blir permanent i a-laget till januari. Det är han värd och det ska bli otroligt intressant att se hur han utvecklas framöver. För mig är valet mellan Jonathan och Thiago solklart. Jag gillar båda två men Thiago är i en klass för sig, mer initiativtagande, risktagande men med en lika bra förstatouch som Jonathan.

Tyvärr ser jag ingen vidare framtid för Dos Santos då jag tror att klubben väljer att värva Cecs inom en snar framtid vilket då kommer betyda att vi har 4 spelare på två positivioner på mitten. Xavi kommer hålla i ett par år till, hans spelstil och fotbollshjärna tillåter honom till det.

Jonathan är en otrolig spelare men det skulle vara för hans eget bästa om han belv utlånad så att han får en chans att bevisa mig och förmodligen många fler nere i Barcelona fel. Jag är vanligtvis starkt allergisk mot utlåningar, speciellt nu när vi har ett reservlag som spelar i Segungda. En klubb i Liga BBVA hade varit perfekt. Zaragoza som det har ryktats lite om vore hyfsat. Segundan är visserligen otroligt bra och det skulle fungera att hålla kvar Dos Santos där, men den stora frågan är: vill han det? Vill han det, då är det perfekt för oss alla.

Jag tror dessutom att Sergí Roberto har en något bättre chans att slå sig in i laget på ett eller annat sätt än Jonathan. Han har en spelstil som vi kommer att sakna när Keita väljer att lämna klubben. Han har vissa attribut som jag tror att Pep värdesätter högre än Jonathans tiki-taka fötter.
Delarocha
2010-12-11 13:17
Att en teknisk ganska liten mittfältare ska gå till ett lag som kämpar för sin överlevnad ställer jag mig skeptisk till. Visserligen är inte Holländska ligan sådär sjukt fysisk men dem matcherna brukar bli det med lag som kämpar för överlevnad i högsta serien.
Barcelona Abbe.
2010-12-11 13:15
1.70-ligan.

Jag tror personligen han skulle utvecklas mer av att stanna i Barça B, och samtidigt göra ett fåtal framträdande i A-laget. Nu är det väl mest spekulationer från pressens sida, men om det skulle handla om ett halvårs-lån så tror jag inte Jonathan skulle få ut så mycket av det. Han ska alltså komma som 20-åring till ett nytt land, nytt spel och ett helt nytt lag med pressen på sig att rädda kvar Vitesse i högstaligan.

Nä, det låter inte som en bra idé.

Vad tycker du?
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 13:11
Ja, misstänkte att det handlade om ett lån. Men vad tycker du om att låna ut dos Santos då?
Barcelona Abbe.
2010-12-11 13:01
"Sports skriver att det holländska bottenlaget Vitesse vill köpa Thiago i vinter"

Det handlade om ett lån av Thiago från vinter till slutet av säsongen, vilket Barça inte gick med på. Jag skulle bli förvånad om inte spelaren i fråga blir uppflyttad permanent till A-truppen i slutet av januari.
elbraco
2010-12-11 12:57
Delarocha

Nej tog i lite väl mycket men poängen var att Rosell inte alltid gör val som känns 100%...
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 12:56
Känner mig rörande överens med Hetfield och Hyder idag :)

På tal om något annat.(LÄKTIPS)

Sports skriver att det holländska bottenlaget Vitesse vill köpa Thiago i vinter.

..Men det vill givetvis inte Barca gå med på, men däremot kan Dos Santos lånas ut till klubben. Han skulle då kunna hjälpa Vitesse att hålla sig kvar i Eredveise, samtidigt som han karriär kanske äntligen expolderar, vilket Barca hoppas på. Det tycker jag hade varit en bra lösning för båda parter.
PedroRodriguez
2010-12-11 12:54
roheart

Jag personligen har inte stött på någon som har påstått att Messi inte ska med bland Ballon d'Or, isåfall ska dessa personer sluta kolla på fotboll. Kollar man skicklighetsmässigt så kommer Messi vinna den varenda år i 10 år frammåt samt detta året men ett VM Guld väger såå mycket och därför tror jag på Xavi, fastän jag inte så mycket bryr mig om vem som vinner då en Blaugrana lirare segrar.

Nja, Ännu en gång så är vi där med VM Guldet..ta en flashack till 2006 och kolla vem som vann, Cannavaro pga hans magiska VM. Iniesta var guldklimpen i landslaget och tog hem det medans Sneijder fick nöja sig med ett silver.
Barcelona Barca4eva
2010-12-11 12:48
roheart

Xavi, Messi och Sneijder borde det ha varit tycker jag..men tror ändå inte Sneijder skulle ha vunnit.
Barcelona Barcadinho.
2010-12-11 12:46
Edit-
Jag tog en nolla för mycket.
12 000 och ej 120 000
Barcelona roheart
2010-12-11 12:44
Stör mig på att folk inte vill ha Messi med bland Ballon d'Or - kandidaterna.. Det viktigaste måste väl nästan vara hur man spelar fotboll på planen och inte vad man vinner.. Jag tycker att Sneijder är otroligt bra och borde kanske varit med bland kandidaterna men är det för att han "nästan" vunnit VM och gjort många bra matcher? Messi var inte bra i VM men var förutom det i stort sett omänsklig genom hela säsongen.. Det är precis som om man skulle slänga in Belletti bland kandidaterna 05-06 och bortse från att Riquelme var fullständigt magisk för Villarreal fram till semin.. en lite överdriven jämförelse kanske.. men för mig handlar det om spelet på planen.. Sneijder vann inte VM, men han spelade ju en match längre i CL..(är han bättre än Messi då?) För mig borde båda varit med och att man istället plockade bort Iniesta.. han var också otrolig, men en av de tre bästa 2010 vet jag inte.. :S vad tycker ni?
CarlesPuyolSaforcada
2010-12-11 12:44
Nu finns det en Facebook-sida som heter "SvenskaFans.com Barcelona". Det kommer att publiceras nyheter härifrån dit.

visca Barça y visca Catalunya
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-11 12:44
Seriöst, vi skulle slippa allt det här tjafset om bara Barcelona kunde vara tydligare hur det ligger till med ekonomin och hur Laporta skötte det, jag vill inte att blir bajskastning mellan Sandro och Laporta, men de har en skyldighet att vara klara med hur situationen är med laget.

Jag tror knappast att Sandro valde det här för att han tycker att det är skoj, han gjorde för att det var det snabbaste och enklaste sättet att lappa ihop skadorna.

Hyder

Jag måste bara ge dig en klapp på ryggen för det du skrev :

"Hade man kunnat rädda ekonomin utan tröjreklam? Kanske, men man hade förlorat någonting på något plan vilket inte är värt."

Du sammanfattade det jag försökte säga igår, men jag lyckades aldrig få fram det så klart och enkelt. Hellre att man förlorar en liten bit av traditionen än att behöva spara pengar så att truppen och tränaren drabbas av det.
Delarocha
2010-12-11 12:39
Ja det är sant. En av få värvningar de senaste 3 åren som Laporta gjort bra.
Barcelona Hyder
2010-12-11 12:37
Delarocha

Håller med dig om Sandro men Villa var en värvning dirigerad av Laprota och Txiki.
Barcelona Barcadinho.
2010-12-11 12:35
Hetfield -

Exakt- sådana siffror kunde väl också komma fram mycket tydligare.

Barcelona Hyder
2010-12-11 12:34
1.70-ligan

Co-signar i princip hela ditt paket av åsikter gällande tröjreklam. Jag tycker det är otroligt överdrivet att i sammanhang som dessa mena på att klubben tappar sin identitet och så vidare. Jag tror dessutom att man om 5 år, när avtalet är färdigarbetat, kommer stå där med en mycket godare ekonomi än idag (även om jag tror att det är ganska överdrivet hur dålig den är) och att man inte signar en förlängning av kontraktet med QF. Man kommer säkerligen att gå tillbaka till traditionen av att inte ha reklam på tröjan.

Räddar reklam på tröjan klubben från att tappa i slagkraft på något sätt så är det helt enkelt en befogad lösning som Rosell och hans mannar har kommit med. Att kritisera Sandro för att han reparerar misstag av bland annat Laporta är ju endast dumdristigt. Laporta hade karisma och jag kommer alltid att älska honom men Sandro vet mycket mer när det kommer till ekonomi. Han har ju trots allt en examen från den högaktade buisness-skolan ESADE.

Är jag glad över reklam på tröjorna? Nej
Ser jag det nödvändigt? Ja
Litar jag på Sandro? Ja
Hade man kunnat rädda ekonomin utan tröjreklam? Kanske, men man hade förlorat någonting på något plan vilket inte är värt.
Delarocha
2010-12-11 12:34
Varför ska vi återinsätta Laporta? Det sportsliga sköter väl Rosell minst lika bra som Laporta bara det att Laporta kastade iväg pengar till prostituerade, diamanter, lyxresor, hotell och annat. Vet inte hur delaktig Laporta var i titlarna allvarligt talat. Han gjorde ju tillsammas med Pep några av världshistoriens mest korkade värvningar. Keirrison, Henrique, Zlatan, Chygrynsky, Hleb för 1.5 miljarder typ. Det är väl där om något som vi dragit på oss skulder.

Rosell har ju iallafall skött värvningarna betydligt bättre och utan snack, Villa, Mascherano och Adriano kom billigt och har hittils gjort det mycket bra.
Barcelona Barcadinho.
2010-12-11 12:31
Smogen –

Det står ingen särskilt om reaktionerna på gatan. Däremot finns det svar på en webb- fråga. Drygt 57 procent tycker att klubben gjorde rätt av de ca 120 000 som svarade, enligt EMD.

Svårt och veta vilka som ligger bakom enkätfrågan. De flesta av dem som svarade är nog spanjorer.

Men Rosell gör ett snyggt politiskt spel här. Han tänker fram för allt på medlemmarnas reaktioner, gissar jag och de flesta av dessa är väl katalaner.
Först sätter han villkor på nya socios som klart och tydligt är för lokala folkets fördel. De trogna fansen som befinner sig nära klubben får en speciell status. De är a-gruppen som ska hjälpa till att behålla den katalanska identiteten av klubben. Rosell lyfter upp den gamla katalanska identiteten till högre nivåer än under Laportas tid.

På så sätt öppnar han utrymme till beslut som går precis åt andra hållet. Alltså, att klubben tappar till en viss del sitt katalanska ansikte genom reklam för en arabisk organisation som ska synas överallt.

Så för de hardcorare i Katalonien är det ”får och ger” situation.

Men det som irriterar mig med det hela är att riktiga siffror inte kommer fram. Kan man inte säga klart och tydligt hur stor skulden är? På ungefär.

Å ena sidan talar man om skulder på drygt 70-100 milj euro. En sådan skuld är nästan en bagatell. Det går att rensa den på typ två säsonger. En tröjreklam är helt onödigt i så fall.
Å andra sidan talar man om ackumulerade skulder från gamla tider som ligger på en betydligt högre nivå. Man talar om 600-700 milj euro. En sådan skuld är förstås mycket mer ohälsosam att ha. Jag förstår att det är svårt att se mellan siffrorna, men en ungefär bild kunde åtminstone komma fram.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 12:30
LOTG,

Exakt! Vi är nog alla överrens om att i en perfekt värld ska Barca ha en reklamfri tröja. Men nu är läget annorlunda, både för Barca och för resten av fotbollsvärlden, vilket gör at beslutet faktiskt kan vara bra för oss.

Detta är så sjukt överhypat. Som elbraco var inne på, var det en större grej när Rosell begränsade medlemmarna. DET kan man tycka var fel. Men som sagt, ingen är felfri. Laporta var inte det inte heller.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-11 12:18
Det vore kul att få en mer detaljerad redovisning om hur Laporta skötte klubben rent ekonomiskt och hur stora hans så kallade "onödiga" utgifter ligger på.

Det är svårt att döma åt ena eller andra hållet när allt är så hemligt.
LOTG - Cruijff #9
2010-12-11 12:10
1.70-ligan

"Tycker isåfall att klubben gick mer ifrån sina principer den dagen man köpte Ibra för 60-70 milj euro." Instämmer till fullo. Jag var inte heller glad när nyheten först kom ut, men att vissa härinne "hellre ser laget sänka sina ambitioner" eller "förlora sin identitet" tycker jag man överdriver. Allt det som gör oss till en unik klubb finns fortfarande kvar oavsett vad vi har på tröjan.

Viktigt att vi inte glömmer se Laporta som delaktig i detta heller, så inte bara Sandro får skulden.
elbraco
2010-12-11 12:08
Kortfattat kan jag säga att jag inte är speciellt ledsen över att man sätter reklam på tröjorna. Självklart gillar jag det inte, men det är inte världens undergång.
Att inte ha reklam på tröjorna såg jag bara som någonting symboliskt, vi kommer ändå fortsätta skänka pengar till Unicef.

Det som oroar mig är hur Rosell utnyttjar sin makt mer och mer för att göra klubben till något den inte är. Tar bort hederstiteln från Cruyff - inget mer än för att bevisa något för Laporta, och kränkande mot Cruyff själv. Att sätta restriktioner på medlemsantalet - varför? Det var inte direkt någon vital grej och jag tycker fortfarande inte att han hade någon bra anledning. Dessutom hade det också varit en inkomstkälla.
Och nu, sätta reklam på en tröja som har varit reklamfri i 111 år. När det inte ens behövs. El Flaco skrev tidigare ett bra inlägg där han förklarade hur man skulle kunna komma ur krisen genom att dra åt svångremmen på spelarköp m.m., och när vi har duktiga spelare som kommer från La Masia så varför inte?

Återinsätt Laporta och bredvid honom en ekonomnazist så löser allt sig!
Annons: