/spanien/barcelona/forum/14884.aspx/spanien/barcelona/forum/14884.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-12 11:52
el Flaco

Lol åt att ungarnas frågor var bättre än 99 % av journalisterna i Sverige, jag är säker på att om aftonbladet hade fått en intervju med Messi så hade 9 frågar av 10 handlat om Zlatan.

"Pratar du med Zlatan?"
"Är det sant att du bråkade med Zlatan?" osv.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-12 11:47
el Maestro

Om man INTE tänkte på pengar så går man väl inte till en klubb som Man C som saknar all form av kultur och historia. Han har väl antagligen tröttnat på miljön och hans engelska är inte det bästa trots att han har bott där i flera år, det visar väl bara intresset och engagemangen att smälta in där.

Oroa er inte, Inter kommer att plocka honom, där har de gott om argentinare.
Barcelona el Flaco
2010-12-12 11:44
För några dagar sen deltog Leo Messi i en akt som Unicef hade organiserat där argentinaren träffade 33 skolbarn mellan 11-12 år gamla i Sala Paris. Barnen ställde diverse frågor till Messi och en av de var om ifall han kan tänka sig spela för någon annan klubb. Föga oväntat sade la Pulga att Barcelona är hans hem och att han vill spela resten av sitt liv här.Med engelsk översättning.
Barcelona el Flaco
2010-12-12 11:30
Riktigt härligt att läsa den nyheten om Marc Muniesa. Hoppas att det stämmer och att klubben och Ginés Carvajal, spelarens agent, kan sätta sig ner och skriva under det nya kontraktet den kommande veckan.

Bra start på dagen.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-12 11:15
Det snackades ju en hel del om våra unga backtalanger igårikväll.
Nu skriver Sport att Muniesas kontrakt kommer att förlängas i de närmsta dagarna. Det ska också innehålla en klausul, att om han tar steget upp till A-laget så kommer kontraktet automatiskt förlängas med ett år, till 2014. Detta talar givetvis ännu mer för att Muniesa har en framtid på Camp Nou :)

Och Barcas avtal med Qatar Foundation prydde förstasidan på Finnancial Times. Säga vad man vill om tröjreklam, men det är åtminstone ett jäkla bra avtal Rosell har tecknat.
Pedro León
2010-12-12 11:11
el Maestro!, "Jag hittar inga logiska förklaringar till Tevez handlingar". Inte jag heller (gillar Tevez som fan, och unnar City framgång)... tills jag gick in på den officiella hemsidan och såg insåg den mörka sanningen:

Significantly, over recent months, the Club has also received numerous requests from Carlos’ representative to renegotiate and improve his playing contract as well as more recently a request to extend that contract by another year.

However, in line with the Club's policy of not negotiating playing contracts mid-season this has not been granted. Carlos' current five-year contract has three-and-a-half years to run and he is the highest paid player at the Manchester City Football Club.
Barcelona el Maestro!
2010-12-12 10:24
Detta är väl ändå en chockerade nyhet!

"BREAKING NEWS: Manchester City Confirm Carlos Tevez Has Handed In Transfer Request"

Jag hittar inga logiska förklaringar till Tevez handlingar. Han är 26 år och är i toppen av sin karriär. Han tjänar otroligt mycket pengar som få kan göra. Han är kapten i laget. O.s.v.
Kan hans beteenden att göra med att Tevez har en mer andlig syn på tillvaron? Kanske det. Han har en indianisk bakgrund trots allt? Han är apache som bekant. Kanske ser han tillvaron därför på ett annat sätt. Pengar är inte allt. Vem vet.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-12 08:48
Det är riktigt hemskt det Del Nido säger om staden Sevilla.

Jag var i Sevilla under sommaren och blev kär, i precis allt. Vilken vacker stad, kultur, musik, struktur, turism och så fotbollen... Det är en stad som har precis allt för en människa att trivas och för att ha ett bra fotbollslag. Människorna är mycket passionerade och stolta över allt staden har men dom är inte heller så dryga som spanjorer i andra delar av landet ibland kan vara.

Del Nido sviker Sevilla och fansen. Det är så synd...
Barcelona Antonio Puerta
2010-12-12 00:54
Tjena

Har någon en länk till där Marc Bartra gjorde mål i Copa Catalunya då han kysste klubbmärket.

Tacksam för svar
AndreD
2010-12-12 00:47
Hyder

En liten rättelse bara, Sergio Garcia gick till Betis efter EM.
Barcelona el Flaco
2010-12-12 00:10
Hetfield: "Det vore kul att få reda på varför det är så att mittfältare och försvarare verkar prioriteras bland scouterna."

Det är väl så att La Masia-scouterna har som högsta prioriteringen att söka efter spelare med bra bollbehandling och just den här egenskapen är inte så viktigt för just anfallare. Tekniska bolltrixare är ungdomsakademins signum och därför produceras det inte fram strikers med det här kliniska avslutningarna på ett tillslag inne i boxen. Det skulle kunna vara en anledning.

Edit. "Jag tror personligen på att sättet som la masia väljer att "utbilda" fotbollsspelare går mer ut på teknik och bollkontroll än att göra mål."

Såg nu att du själv tog upp detta i ett senare inlägg.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-12 00:10
addeh

Det finns en anledning till att Rochina får så lite speltid, han är helt enkelt inte good enough. Han är ju trots allt bara 91:a, men av det jag har sett som sagt så var jag inte ett dugg imponerad. Han såg bara vilsen och klumpig ut, jag tror inte att han är en vidare framtid i A-laget.

Hyder

Jo det stämmer, men Sergio Garcia var väl aldrig en renodlad striker a la Villa/Eto'o, han är mer av en striker som viker in och funkar som en nr 10:a. Jag tror personligen på att sättet som la masia väljer att "utbilda" fotbollsspelare går mer ut på teknik och bollkontroll än att göra mål.

Du ser ju själv hur vi spelar med "tika-taka" spelet där man ska rulla runt bollen istället för att bara skjuta när läget ges. Det är i alla fall my 2 cents.
Barcelona UT Clásico
2010-12-12 00:04
försökte leta efter den målet som bartra gjorde mot spanyol men har inte hittat i youtube
Atlético addeh
2010-12-11 23:58
Hetfield

Kan inte heller säga att jag är jätteimponerad av Rochina, men så dåligt är väl hans målfacit ändå inte? Han har bara fått starta en match och i övrigt agerat inhoppare sista kvarten, ändå har det blivit två mål. Visst, det är inget bra facit, men med den ynka speltid han har fått får det anses som godkänt i mitt tycke. Han har ju trots allt gjort fler mål än Benja, Edu Oriol & Tello som startat betydligt fler matcher, även om de är kantspelare.
elbraco
2010-12-11 23:58
El Flaco

Haha skön grej! Kul att alla hade tangabrallor med...
Barcelona Hyder
2010-12-11 23:58
Hetfield- Megan Fox is a dude

Det där med 9:or är ett jävla mysterium. Bojan är väll den ända på flera år som har blivit permanent som just 9:a i A-laget. Då är han alltså en reserv. Sergio Garcia var ju annars en personlig favorit. Åtminstone blev han det efter sin tid i Betis där han enligt mig var otroligt imponerande och skaffade sig själv en plats i den spanska EM-truppen.

Annars är det ganska tomt. Rochina är precis som du säger säkerligen inget att ta upp till A-laget då han inte har imponerat eller startat matcher med B-laget. Vore kul med en riktigt stor talang som spelar som striker, det skulle fullända laget på något sätt. Sedan har det ju varit ont om ytterbackar från La Masía också. Tills nu, det vill säga. Vi minns väll alla Oscár Lopéz, Damía och vår otroligt talangfulle Fernando Navarro. Inga spelare att hända i julgranen direkt även om den sistnämnda utvecklats ganska mycket på senare år.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-11 23:50
el Flaco

Rochina kan vi mer eller mindre stryka bort, av det jag har sett av honom så är han inte så imponerande. Hans målfacit är inte heller imponerande.

Jag vet inte varför men la masia har problem med att producera nr.9:or, vi har haft en tradition de senaste åren av att köpa in strikers. Det vore kul att få reda på varför det är så att mittfältare och försvarare verkar prioriteras bland scouterna.
Barcelona el Flaco
2010-12-11 23:41
Vet inte om detta har nämnts tidigare, men på tal om inget så passade vissa av spelarna igår, med tanke på att de hade ledigt, att bege sig till stranden och lira lite fotboll. Det var framförallt den brasilianska klanen som var närvarande; Dani Alves, Adriano, Maxwell, Thiago och Rafa Alcántara och deras far Mazinho och även Jonathan dos Santos.

Under matcherna visade de dock prov på sin vilja att alltid vinna då bl.a Adriano och Mazinho flera gånger diskuterade fram och tillbaka om vem som skulle ha poängen. Dani Alves, med sin enorma vinnarskalle, ska även han vägat att vika ner sig.

Kul att se att de hade kul ute på stranden och att det finns en god harmoni bland spelarna, såväl som A-lagsspelarna som de lite mer yngre.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 23:35
el Flaco,

Tack för infon! Du är oerhört kunnig :) Det lär väl dröja några år innan vi ev. får se Etock och Ella i A-laget, men jag håller tummarna. Tello är också intressant. Man bör ju ha köpt hem honom av en anledning?

Nu ska jag lägga mig och somna till El Clasico (om det nu går). Godnatt!

PS. Avsevärt mycket trevligare stämning härinne ikväll än vad det var igår :)
Barcelona el Flaco
2010-12-11 23:22
1.70-ligan/

Eftersom Rochina mest endast får agera inhoppare i B-laget och Etock och Ella håller till i Juveil A är det inte oftast man får chansen att se de in action. De två sistnämnda är det i stort sett omöjligt, men det har skrivits en hel del om de.

De bägge kameruanerna är ganska olika Eto'o, mannen som förde de till La Masia via sin stiftelse, till spelstilen, då Etock är mer av en gammal klassisk center och Ella är en avig kantspelare och bra en-mot-en.

Sen har vi även yttern Tello, som addeh nämnde.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-11 23:12
Hetfield- Megan Fox is a dude

Haha okej!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-11 23:10
Diar Iniesta

Nej, han är inte ihop med Shakira, han har själv nekat till det. Han sa något i stil med att om alla rykten om honom stämde så skulle Zlatan bli väldigt sur (eller något i den stilen).
Atlético addeh
2010-12-11 23:08
På tal om anfallstalanger får vi inte glömma en av mina favoriter Cristian Tello, som håller till i Barça B. Spelade två år i Espanyols reservlag men köptes nu i somras tillbaka till Barcelona där han är fostrad. Född 1991 och kan spela på båda flankerna i anfallet. Tello och Rochina är just nu dem enda anfallarna i B-laget som möjligtvis kan ha en framtid i A-laget. Time will tell, men höll ögonen på Tello.
elbraco
2010-12-11 23:06
Jag har för mig att Pique hade ett skönt svar på en reporters fråga när han frågade om han var ihop med Shakira, kommer bara inte ihåg vad det var...
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-11 23:05
1.70-ligan.

Ojojoj man blir galen när man ser henne vanligt bara , sen att få ligga med henne..
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 23:03
Det ryktas om det, ja :P
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-11 23:00
Är det sant att Pique är ihop med SHAKIRA? Tyckte jag läste om det på sport med google translte.. :P
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-11 22:46
el Flaco,

Just det ja, kameruanerna! Etock vet jag är det, men även Ella är det va? Etock har jag kollat endel på.. hoppas mycket på han. En stor stark anfallare som har vuxit upp med Barcas spel. Han kan bli en Etoo 2.0 :P Håller tummarna för honom och Ella.. även Rochina givetvis, men det vore kul med lite utländska egna produkter också, som lite omväxling :)

Har du någon koll på vem av dessa tre som tros ha störst potential?
Barcelona el Flaco
2010-12-11 22:39
1.70-ligan./

Bland de potentiella anfallastalangerna kan du även lägga Rochina och Etock på minnet och dessutom yttern Ellla.

Många har sagt, men det tåls att upprepas; detta är verkligen the golden era för akademin. Ungefär vad åren 1988-95 var för hip-hop. :)
Atlético addeh
2010-12-11 22:34
Frodo

"Min gissning är att Muniesa tar över vänsterbacksplatsen om några år för att så småningom slussas in som mittback. Precis som fallet var med Puyol."

Exakt så har jag också resonerat, fast jag överväger nog att Muniesa kommer få vara vänsterback permanent då det kommer finnas många aspiranter om mittbacksplatserna framöver.

Alves-Piqué[C]-Fontás-Muniesa om två-tre år? Plus Bartra som agerar ständig reserv både som högerback och mittback. What a dream!
Annons: