/spanien/barcelona/forum/14799.aspx/spanien/barcelona/forum/14799.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AndreD
2010-12-16 16:36
Ut Clasico

Kommer inte hända.
PedroRodriguez
2010-12-16 16:35
Gabriel

Usch, Det där var ingen vacker syn. Undra vad Ebba von Sydow hade sagt om den.

Barcelona Gabriel
2010-12-16 16:34
1.70-ligan.

Jag måste tyvärr erkänna att jag delar din känsla. Även jag är relativt säker på att Alves lär försvinna. Det gör mig rent ut av förbannad. Jag är helt säker på att vilken annan storklubb i Europa redan hade förnyat Alves kontrakt. Tror ni att Man U, Chelsea, Inter, Real etc hade låtit Alves försvinna, framför allt efter den nivå som Alves hållt under dessa två och ett halvt år? Inte en chans.
Barcelona UT Clásico
2010-12-16 16:30
skulle vara dröm att ha honom i barca
Barcelona Gabriel
2010-12-16 16:29
Vet inte om någon redan postat det här men om tröjan ser ut så här nästa säsong så får jag lust att skära ut ögonen ur ansiktet på mig själv så jag slipper lida.

Jag får fan lust att spy.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-16 16:28
Jag börjar faktiskt tro att Alves kan komma att lämna oss trots allt. Att han säger att "min prioritet är Barca, men jag stänger inga dörrar" och "jag har ett värde" osv, börjar jag med och mer se som något Alves säger för att inte fansen ska hata honom den dagen han sticker..

Har hela tiden trott att det kommer lösa sig, men man börjar ju tvivla nu. Det har varit en jäkligt uttragen historia nu.
Vissa jämför en ev. Alvesaffär med Etoo och Yayas sorti från klubben. Det går inte att jämföra. Alves är ännu viktigare för klubben och framförallt helt oersättlig. Det var trots allt inte Etoo, och framför allt inte Yaya.

Dessutom, både Etoo och Yaya var inte Peps idealspelare på sina respektive positioner. Det är Dani Alves. Snälla skriv på..
Barcelona Gabriel
2010-12-16 16:25
Delarocha

Haha självklart vet jag om det.

"Innan trippeln visste jag att Alves skulle vara ett beslut som gav oss flera dimensioner uppåt".

Borde kanske varit lite mer tydlig och skrivit innan trippelsäsongen och inte innan trippeln.
Delarocha
2010-12-16 16:21
Gabriel

Dani Alves var i klubben när vi tog trippeln. Eller läste jag ditt inlägg helt fel?
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-16 16:18
Om inte Barcelona ger Alves vad han kräver (så länge det inte är helt overkliga siffror vilket jag tvivlar på att det är) så begår man ett ytterst stort tjänstefel.
Alves är oersättlig på högerbacken, vi kommer som några redan nämnt tappa flera dimensioner i spelet.

Att sedan Alves bara går och går som en Duracell kanin på kanten och har ett bra samspel med Messi gör ju inte saken sämre, ni såg väl 3-0 målet mot Sociedad t.ex..

Nej, krita på nu Alves så slipper jag gå med en klump i magen..
Alves har faktiskt växt fram som en personlig favorit på så här kort tid till mig.
Nog för att man har många favoriter i Barca men ni förstår kanske vad jag menar, dvs att han är unik.
Atlético addeh
2010-12-16 16:16
Gabriel

Jag börjar också bli ordentligt orolig för Alves kontrakt. Om inte minnet sviker så var det Sport som tidigare idag skrev att förhandlingarna med Busquets och Bojans kontrakt börjar lida mot sitt slut och snart kommer spelarna sätta sig ned med Rosell och krita på till 2015. Varför tar man inte på allvar itu med Alves kontrakt före man börjar förhandla med andra spelare? Visst, det har hållit på ett längre tag, men ännu har det inte lett någon vart och därför känner jag mer och mer oro för hur detta kommer sluta. Ge honom allt han begär.

Många brukar kalla deras hemmafans för sin tolfte spelare. Vår motsvarighet är Dani Alves.
Barcelona westinho
2010-12-16 16:16
Om Alves skulle lämna, lovar jag att han kommer ångra det i framtiden. Han spelar i världens bästa lag nu, är nyckelspelare och det är harmoni i laget. Staden är perfekt att bo i etc. Detta är värt mer än ett par miljoner extra per år, det kommer han förstå i efterhand.

Nu tror jag ändå det kommer lösa sig tillslut, både Rosell och Alves vet att han hör hemma i Barcelona.
Barcelona Gabriel
2010-12-16 16:09
Alves kontrakt alltså. Vi kommer att fucka upp det, Alves kommer att försvinna. Sen kommer vi att stå där utan Alves och säga "hur i helvete kunde klubben göra sig av med Alves", precis som det var med Eto'o. Enda skillnaden är att till Eto'o fanns den en bra ersättare (Villa), men till Alves finns det inte en enda spelare som kommer att göra hans jobb på ett lika bra sätt. Försvinner Alves så kommer vi att gå ner i några dimensioner.

Även när man vinner trippeln bör man alltid efter säsongen sträva efter att bli ett bättre lag och se i vilka positioner i laget man kan förbättra sig själva på. Innan trippeln visste jag att Alves skulle vara ett beslut som gav oss flera dimensioner uppåt, om han nu försvinner så kommer det inte att finnas någon som kan ersätta han.

Suck.
AndreD
2010-12-16 15:49
Hehe, en rolig bild för er som fattar.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-16 15:46
Ikväll kan ni se PSV med Affelay kl 21:00 i fyra sport.
Barcelona 99Vontassen99
2010-12-16 15:03
Kaiser: Naturligtvis.
Rosell är inte alls odelat omtyckt bland fans. Några exempel är ju hans strul med Pamplonaresan.

Dessutom hur han har skött Johan Cruyff affären.

Och det här med Qatar pengar ger honom inte bara rosor även om vi nu har några kronor i skulder efter usla affärer.

Laporta var framgångsrik men kunde inte ekonomi. Möjligt att Rosell lyfter bucklor men har blir inte någonsin lika omtyckt som Laporta.
Barcelona Barca4eva
2010-12-16 14:47
Aldrig att jag offrar Pedro för Neymar...
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-16 14:46
el Flaco

Hans popularitet lär inte heller öka nu när Rosell styr och ställer, de har ju sin lilla beef. Rosell styr ju tidningarna med en hjärnhand, så det är kanske inte så förvånade att de flesta artiklarna är väldigt proRosell.

Mojito

Jag är bara trött på de dagliga domedagsprofetiorna som finns här på forumet om att vi ska bli en i mängden och "mainstream" bara för att vi har reklam på tröjorna. Jag förstår inte varför folk här inne är orolig när till och med personer som Guardiola och Luis Enrique har sagt att det är en bra lösning och att de gillar hela grejen.

Det var inget menat mot dig, sorry om jag lät hård i tonen. Sen så vet jag inte om du borde kalla mig för trångsynt då jag är en av de få här inne som verkar stå bakom Rosell och gav honom en chans från dag 1.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-12-16 14:44
99Vontassen99//

Lägg till Afellay där också.
Barcelona 99Vontassen99
2010-12-16 14:14
Fascinerande läsa att det finns skribenter som menar att världens bästa lag behöver forwardsförstärkning med Neymar. Varför lägga dyra kulor på en lirare när vi har lika bra och flera som tydligt är bättre och även spelare som kan bli bättre.

Messi, Villa, Pedro, Jeffren, Bojan...Iniesta det räcker så.
Barcelona .Sami.
2010-12-16 14:04
älskabarcelona
Neymar är sjukt bra! Men As.com är väl en Madrid tidning? Jag tror inte på det ryktet. Men man vet juh aldrig med Sandro Rosell. Han jobbar i det tysta. Sen vips blir det en värvning. Rena drömmen.
Villa-Neymar-Messi

Men vad kommer hända med Bojan Pedro Jeffren?
Barcelona el Flaco
2010-12-16 14:01
Visst, Cruyff må vara en arrogant person och hans "jag vet bäst, jag har rätt, alla andra fel" sätt att tänka har knappast gjort det honom lätt att få med sig allierade inom medierna. Men jag hävdar fortfarande att det största anledningen till att han delar upp supportrarna i två läger, de som gillar honom och de som inte gillar honom, härstammar från hans beef med Núñez. Núñez hade goda relationer med många journalister som kunde manipulera folkets uppfattning till sin fördel,.
Barcelona 99Vontassen99
2010-12-16 13:54
Johan Cruyff var med och la grunden till den klubb vi i dag är och det spelsätt vi har. Han är en av klubbens viktigaste personligheter. Både som spelare och tränare. Dessutom kommer han i dag med mycket sköna åsikter.
Barcelona Koeman!!
2010-12-16 13:47
Tycker det är tråkigt att Rosell inte gör klart med nytt kontrakt till Daniel Alves. Han är så sjukt viktig för högerkanten.
Barcelona älskabarcelona
2010-12-16 13:47
Blir alltid lika glad när jag läser rykten om Neymar . Gud vad jag hoppas på att Barca plockar hem honom innan någon annan lag gör det. Absolut till 100% min favorit talang . Neymar är en blandning av Robinho och Pato .
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-12-16 13:46
Det som gör att folk har väldigt delade åsikter om Cruijff beror enligt mig på hans lite typiskta hollänska arrogans när det kommer till fotboll. För att citera Ronald Reng i Offside:

"Ärligt talat var Cruijff en fotbollssnobb. Han accepterade bara ett spelsätt, det som hans framgångsrika Ajax hade tillämpat på 70-talet: teknisk fotboll där man anfaller på kanterna"

Jag säger inte att Cruijff har fel men hans åsikter är mycket bestämda och ibland även kontroversiella. Jämför med Di Stefano som för en mycket mer undanskymd tillvaro i Madrid. Därav blir åsikterna av honom mer delade. Men även hans största kritiker kan knappast förneka hans betydelse för Barça.
The Special Five
2010-12-16 13:25
Jag förstår faktist inte hur man som Barcelona-fan kan ogilla Cruyff, utan honom vet jag inte vart vi hade varit idag. Det är Cruyff som har infört 4-3-3 i Barca och även sett till så att hela La Masia följer samma spelide som A-laget gör. Tvivlar starkt på att vi hade haft 3 Cl-titlar och en massa ligasegrar i bagaget de senaste 20 åren om det inte vore för honom, dessutom så lärde han upp Guardiola och det var hans förslag till Laporta att Guardiola senare skulle ta över som A-lagstränare

I min mening så är han den mest fotbollskunniga profilen i hela världen, hans analyser är alltid klockrena, vare sig det handlar om politik eller fotboll
Barcelona el Flaco
2010-12-16 13:16
Johan Cruyff har, som vanligt, gått ut och sagt sin mening om vad han tycker om saker och ting. I detta fallet handlar det främst om Barcelonas beslut att införa reklam på tröjan, något som holländaren har förkastat. Men då var Mundo Deportivo, tidningen som backar upp Rosell till 100%, ha grävt fram en artikel ur arkivet från 2005 där samme Cruyff stödde idén att ha reklam på tröjan för att förbättra klubbens ekonomiska situation då Joan laporta var president.

Verkar som att Cruyff har blivit tagen på bar gärning med att säga emot sig själv och det är såna här saker som gör att han inte är älskad och uppbackad av samtliga culés. Till skillnad från t.ex. Alfredo Di Stéfanos status i Madrid är Cruyff en man som som folk i Katalonien verkar ha delade uppfattningar om. När Laporta utsåg honom till Barças hederspresident var det många kritiska röster i programmet Punto Pelota som menade att om man hade presenterat Cruff som hederspresident på Camp Nou hade hälften av arenan hyllat honom och den andra halvan hade buat.

Tråkigt att en sådan pass viktig person i klubbens historia inte kan bli bättre behandlad, men det går väl hand i hand med hans personlighet. Desutom ska man lägga till att det finns än idag både culés och medier som var lojala till Nuñez back in the days och dessa tycker naturligtvis inte om Cruyff.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-12-16 13:10
el Flaco//

Goda nyheter! Jag tillhör dom som fortfarande tror mycket på Bojan mycket beroende på hans briljanta avslutning av förra säsongen. Dessutom, han är trots allt bara 20 år gammal. Jämför med Pedro som slog i genom vid 22 års ålder. Ibland kan utvecklingen gå jävligt fort.

Busquets är det inte så mycket att säga om. Den bästa defensiva mittfältaren för Barça i hela världen.

Väntar nu bara på liknande nyheter om Dani Alves kontrakt. Ser ingen högerback i världen som är mer lämpad för Barças spelstil än Alves.
The Special Five
2010-12-16 13:06
Hur kommer det sig att Madrid fortfarande inte mött Villareal än? Hinner inte alla matcher i första omgången spelas innan nyåret? Tror Villareal hade kunnat hota Real bättre än något annat lag i Laliga(bortsett från Barca då)
Barcelona Rambla~
2010-12-16 13:03
Det är märkligt hur något (pm?) som från början berör 2 personer till slut kan få ett helt forum att gå i taket. Vi adra som inte har med det göra, tjafset om pm. behöver ju inte blanda oss i. Då dör också ämnet ut myckdet snabbare.

Scrolla vidare!

Själv har jag inte skrivit på flera dagar. Tydligen så har jag inte missat något heller. ;) Även om jag läst om en del intressant diskussioner i efterhand.

Stängt forum? Nej aldrig! Som sagt, det som är utan intresse kan man faktiskt enkelt ta sig förbi.

Varför gör de inte klart med Alves kontrakt. Börjar bli irriterande nu!
Annons: