/spanien/barcelona/forum/14798.aspx/spanien/barcelona/forum/14798.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona jonny p
2010-12-14 17:18
Zizou_spars

Ok jag har kollat på de stora bolagen och de verkar inte ha något spel. Bara det är ju skumt egentligen... Stängde de inte ner spel på lottningen en gång typ år 2008 för att den hade läckt eller hur var det?
Real Madrid Zizou_spars
2010-12-14 17:14
jonny p

Det kan man med all säkerhet. Är dock ganska grön på betting så vet inte var, förmodligen på de flesta sidorna
Barcelona jonny p
2010-12-14 17:11
Zizou_spars

Tror ni man kan spela på lottningen någonstans? Jag skulle lätt kunna sätta 1000 spänn på att vi får Milan och Real möter Inter.... Nån som vet någon betting sida som har de spelen?
Real Madrid Zizou_spars
2010-12-14 17:09
Hetfield- Megan Fox is a dude

Jag menade inte att jag trodde ni skulle åka ut mot Milan? Menade att det verkar vara ganska uppgjort vilka man får i gruppspel/åttondel nu för tiden.
Tex Madrid-Lyon som du nämnde.
Så fort det finns en svidande relation gällande nyliga övergångar eller liknande verkar lagen ställas emot varandra.
Atlético addeh
2010-12-14 17:02
Mojito

"Jag är med på att man inte kan hålla på det historiska i alla lägen, men redan efter ett halvår har det kompromissats på två områden. Vad blir nästa steg?"

Jag förstår helt klart din oro. Det absolut värsta, förutom att vi skulle sälja viktiga spelare, vore att byta namn på Camp Nou. Även om Rosell verkar vilja ha mycket klirr i kassan hoppas jag det inte slår slint i huvudet på honom så han bara vill mjölka in mer och mer pengar. Visst, det är medlemmarna som i slutändan bestämmer, men bara ett sådant förslag vore horribelt.

På tal om något annat. Är det ingen mer än jag som är oroad över Dani Alves kontrakt? Vad spelar det för roll om han ligger i samma lönefack som Xavi & Iniesta, så länge han inte begär mer i framtiden ser jag inget fel med det. Alves är en oerhört viktig spelare och det finns en anledning till varför han kallas Barcelonas tolfte spelare. Eftersom det inte finns någon värdig ersättare - gå med på allt Alves begär.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-14 16:55
Zizou_spars

Ni åkte ut mot Lyon....

Gonzalo Higuain

Lägg ner med din moralpredikan, att du ens har mage att sitta och fördöma att vi har UNICEF på tröjan visar bara hur svartsjuk du verkar vara. Om alla klubbar är så generösa så hade Real Madrid skippat sponsordealen från alla möjliga företag och haft "Amnesty" eller något liknande på tröjorna.

Du tror inte att Real Madrid får klara fördelar från bankerna som lånar ut pengar med nästintill obefintlig ränta så fort Perez ringer ett samtal? Give me a break.

Fyfan vad jag är trött på maränger som ska komma hit och klaga på oss när de själva har tummen upp i röven och vägrar stå för något.
Barcelona Napao
2010-12-14 16:54
Jag skulle lätt bo i Barcelona på heltid ,skaffa en lägenhet runt Les corts ,slippa läsa spanska sport tidningarna via nätet kolla på alla bra fotbolls program som går innan och efter matcherna ha årskort på kortsidan där Nike märket är ,kolla in träningarna ja det skulle vara nice.
Real Madrid Zizou_spars
2010-12-14 16:50
GabrieL

Utav historia att döma bör väl oddsen på att ni får möta Milan inte allt för stora, samtidigt som Real får möta Inter.
Hade det blivit så i år, hade man verkligen börjat att fundera...
Atlético addeh
2010-12-14 16:50
Jag hade hellre haft en lägenhet i Barcelona och varit där 3-4 gånger per år istället för att bo där på heltid, men det hade absolut inte varit fel. Problemet är ju att man måste ha ett jobb att trivas med och dessutom lära sig spanska. Språket är inget måste, man kan säkert hitta jobb där spanskan inte behövs, men i vardagslivet vore det skönt att kunna göra sig förstådd någorlunda.

Gabriel/

Ska vi se det ur någon positiv synvinkel så vann vi i alla fall inte Champions League åt Zlatan.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-14 16:33
Alla människor är vi olika, tack gud för det och därmed är smaken som baken.

Jag brukar ALDRIG längta hem från en semester men ibland när jag åker till Barcelona så känner man ibland efter några dagar, fasiken.
Nu vill jag hem till Sverige! ha ha.

Skulle jag bosätta mig i Barcelona skulle det bli likt spelarna i Castelldefeles, dvs i utkanten med en hängmatta uppspänd mellan 2 apelsinträd och sippra på en inhemsk öl.
Barcelona Gabriel
2010-12-14 16:32
Ghazza

Håller med, tyvärr. Man har blivit bortskämd med tjejerna som finns i Sverige.

Vad gäller Champions League lottningen så finns det främst tre lag som jag vill möta. Inter står högst på listan, sedan Milan och sist Arsenal.

Har fortfarande inte kommit över att vi inte vann CL förra säsongen. We were suppose to be the first team ever to win it two years straight, dessutom på Bernabeu och ett riktigt skräplag stod i vägen för det, för det är precis vad Inter är. I min mening var det inte Inters prestationer som såg till att vi inte gick vidare, utan snarare så att vi själva underpresterade från vår normala förmåga. Men trots det, så var det ändå domarna som stod i vägen för oss. Jag är fortfarande bitter över det här och jag kommer inte att släppa det förens vi slår ut Inter på ett grovt övertygande sätt.

Milan vill jag bara dänga till pga alla Zlatan lovers och Arsenal, helt enkelt bara för att Arsenalfansen är grovt annoying.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-12-14 16:28
Gonzalo

Unicef har inget med Més att göra.
Jag tror också att kostnaden att ha Unicef tas tillbaka på andra plan, men det gör den för alla andra klubbar också, Barca går bara ett steg längre i och med avsaknaden av reklam på tröjan.

Och som jag skrev, Varför ska det ena utesluta det andra? Jag är med på att man inte kan hålla på det historiska i alla lägen, men redan efter ett halvår har det kompromissats på två områden. Vad blir nästa steg?
Det är då risken finns att identiteten går förlorad, ungefär som den gjort för Real, och där vill jag inte hamna som supporter.

Och ja, jag håller med om att Barca inte alltid haft samma identitet på det sportsliga planet som just nu, men med Laporta hittade vi tillbaka till det som känns rätt - även om vissa delar har varit mindre roliga, t ex Uzbekistan där man kan ifrågasätta Laportas, och därmed klubbens, agerande.

Men sett till symbolvärdet, spelidén etc så har klubben en betydligt längre historisk identitet att falla tillbaka på, och den håller än idag.
Fast som jag skrev innan, det börjar vackla lite.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-14 16:26
Sami //

Om man säger så här..

Äsch, det blir bara fel..
Barcelona är ingen stad jag skulle vilja bo i.
Avgas & kloaklukt här och där, allmänt ofräscht (förutom i de finare affärsdistrikten) fattigt, tattigt folk (missförstå mig inte nu) men efter några veckor där med alla tattare som vill sälja saker, öl och knark m.m så är man ganska trött.

Till Barcelona åker man för fotbollen, därmed basta! :)

Spanska folket är dock väldigt hjälpsamma och trevliga men som sagt, nej tack till att bosätta sig i Barcelona på heltid.
Barcelona Ghazza
2010-12-14 16:23
Sami,
Förlåt, jag var lite otydlig. Damerna förstås.
Barcelona .Sami.
2010-12-14 16:22
Ghazza
Sorry. Men vad betyder standarden?
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-14 16:22
Jag ska nog inte flytta till Barcelona på heltid utan ska försöka hitta mig en billig lägenhet/villa i utkanten och sen när jag är hemma i Sverige bo i föräldrarnas villa, hela nedervåningen duger helt klart åt 1 person :)

Barcelona är ingen stad jag vill bo i 365 dagar om året, 100-150 räcker och blir över :)
Barcelona Ghazza
2010-12-14 16:20
Vill inte vara ytlig.. men standarden i barcelona är låg.. mycket låg...
Barcelona Pep the King
2010-12-14 16:18
Abbe.
Hahaha. Chicks aj aj Mi amore:)
Barcelona Abbe.
2010-12-14 16:11
"Håller med bästa place att bo är fan Barcelona. Så sjukt snälla är alla! riktig god mat, fint place med snygga chicks."

Det sista du sa är verkligen en definitionsfråga ;-).
Barcelona Barca4eva
2010-12-14 16:06
Heywood Jablome - Barça si, Rosell no

Blir intressant att se vad medlemmarna tycker. Men vad i...Qatar sports investment?!
PedroRodriguez
2010-12-14 16:02
Börjar bli uttjatat nu detta med Tevez och City. Jag menar, varför inte släppa honom bara?...Snacka om att detta kommer att påverka hans prestationer på planen, Han vill tydligen lämna och om han inte får det så lär hans attityd förändras totalt. SÄLJ honom och tjäna en slant på han istället för att tvinga kvar han, Han lär ju kräva 3,5 miljoner i veckan för att stanna och så desperata som City är så går de nog med på det. Man kan inte tvinga kvar en spelare, Hur kul är det att kolla på en spelare spela som bara vill gå från klubben.... Nu ska de tydligen bötfälla honom också...........


Inte för att detta har något med Barcelona att göra men ämnet är ganska utjatat.
Real Madrid Gonzalo Higuain - Más que un Jugador(Hombre)
2010-12-14 15:51
Mojito

Vilken symbol, att ha Unicef på loggan samtidgt som man åker till fattiga Uzbekistan och ta emot pengar från diktatorn där?

Alla klubbar stödjer Unicef eller någon form av välgörenhet, men dem skryter inte om det. Barcelona tjänar indirekt på att ha Unicef på sina tröjor och det kallar jag hyckleri då syftet är något helt annat.

Äh kom igen, Rosell kan ju inte bara låta antal medlemmar stiga och det lär bli problematiskt för klubben på lång sikt. Att man går emot lite utav sin grundideologi och historia är med tiden förekommande. Moderaterna är inte längre bara rika adelsmän, centerpartiet är inte ett bonde parti längre och vänsterpartiet är inga kommunister längre. Rosell är pragmatiker och han ser framtiden på ett annat sätt än Laporta såg det.

Rosell håller på att stärka Barcelonas varumärke och Barcelona kommer sällan att ställas inför en finanskris som idag.

"Och visst kan man hävda att det finns jättedjupa ekonomiska problem, fast då är ju frågan hur man kan avsätta 40 millle till att värva en onödig Cesc som Rosell så länge suktat efter?"

Pep? Han ville ju ha Cesc och Rosell gör allt för att ge honom Cesc.

"Barcelonas historia och ser bara klubben utifrån hur din egna klubb agerar. Barca har åtminstone en ambition med sin identitet, Real skriker ff efter sin egna förlorade dito"

Stämmer mycket bra, man har strävat efter den identitet man hade på 50 talet och det visade sig ohållbart. Nu försöker man skapa en ny identitet för flera år framöver. Sedan är ju Barcas identitet rätt så färsk och inte uråldrig som du vill få det till.

elbraco
2010-12-14 15:44
Du tycker att Rosell är det bästa som hänt Barcelona och använder frasen;
"då gör han allt för att få in pengar till klubben."

Så talar en äkta köpela...förlåt, madridista. .
Barcelonistas
2010-12-14 15:38
Maykii

förtillfället? Vi har varit världens bästa klubb enda sedan Guardiola tog över detta fantastiska lag.

Pep The king

Håller med bästa place att bo är fan Barcelona. Så sjukt snälla är alla! riktig god mat, fint place med snygga chicks.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2010-12-14 15:34
Gonzalo

Ja, Barca är en vanlig fotbollsklubb men också en symbol för något mer.
Det är denna symbol som blir suddig när beslut fattas kring medlemsskap och tröjsponsor.
Det som tidigare var en symbol för frihet vacklar.
Det handlar inte om att vara FÖRmer, utan bara att utöver det sportsliga erbjuda vanliga människor något mer, ett symbolvärde.

Visst kan man hävda att beslutet kring att strama åt reglerna för medlemsskapet kan ge katalanerna mer makt och på så sätt mer EGEN frihet, men samtidigt står det emot allt som historiskt varit förknippat med Barcelona och Katalonien, nämligen en chans att komma ifrån orättvisor och centralmakten, oavsett var i världen man befann sig.
Att hålla på/vara medlem i Barca var ett sätt att demonstrera mot diktaturen.

Och visst kan man hävda att det finns jättedjupa ekonomiska problem, fast då är ju frågan hur man kan avsätta 40 millle till att värva en onödig Cesc som Rosell så länge suktat efter?

Att du som maräng tar upp det så många gånger använda uttrycket "hyc(k)leri är föga förvånande, men som vanligt har du noll koll på Barcelonas historia och ser bara klubben utifrån hur din egna klubb agerar. Barca har åtminstone en ambition med sin identitet, Real skriker ff efter sin egna förlorade dito.

Tyvärr är fotbollen extremt kommersiell och kapatilastiskt, vilket nu Rosell blir ett tämligen starkt bevis på. Fast varför måste det ena alltid utesluta det andra?
Barcelona Abbe.
2010-12-14 15:23
Andreas - V.V [Barney S]

Du kan ju alltid satsa på att bli "Manolo el del bombo", fast för Barça då givetvis.
Barcelona serdelbarcaeselmillorquehiha
2010-12-14 15:18
Tror inte ett ögonblick på att ekonomin är så dålig som alla påstår, allt känns som nån sorts vendetta mot Laporta, men detta har redan diskuterats åtskilliga gånger.

Vad gäller om han är det bästa som hänt Barcelona och "hycleriet"? (hycklandet? är det ordet du söker?) är det alltid ironiskt att höra från en Lillebror-Madrid supporter. Men tiden får helt enkelt utvisa, för tidigt att säga någonting just nu.
Real Madrid Gonzalo Higuain - Más que un Jugador(Hombre)
2010-12-14 15:10
Enligt mig så kanske Rosell kommer vara det bästa som har hänt Barcelona, han har verkligen gått ifrån hycleriet(enligt mig) till att få Barcelona och deras supportrar/medlemmar att inse att Barcelona är en vanlig fotbollsklubb. Barcelona har inte varit det dem har stått för. Barcelona är lika mycket företag som en fotbollsklubb precis som alla andra klubbar.

Han har tydligt gått ut med och sagt att Barcelona är i ekonomiskt kris och då gör han allt för att få in pengar till klubben.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-14 14:59
Rosell säger att under nästa medlemsmöte har medlemmarna chansen att rösta om man ska ha kvar sponsorerna eller ej.

Det ska bli intressant att följa.
Barcelona Jojjje
2010-12-14 14:55
Barcadinho

Självklart kommer nytillkomna medlemmar aldrig väga lika tungt ekonomiskt som en tröjsponsor. Men om nu klubben befinner sig i en "djup ekonomisk kris" borde väl alla möjliga inkomster vara intressanta.

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, Rosell överdriver sannolikt den ekonomiska situationen. Skattetekniska åtgärder kan förhållandevis enkelt vrida ett resultat ganska kraftigt åt något håll. Med det inte sagt att Laporta skötte klubben exemplariskt men han var iallafall väldigt mån om klubbens yttre och om fansen. Vi ska också komma ihåg att han är den mest framgångsrika presidenten i klubbens historia rent sportsligt. Enligt min mening är det också Laporta som har fört oss dit vi är idag, en av världens allra största och mest respekterade klubbar och varumärken inom idrottsvärlden.

Att man begränsar medlemskap är inget annat än ett knytnävsslag på alla som någon gång hoppats på att kunna skriva in sig som socios.

Tröjreklamen är så att säga inte det värsta tilltaget av Rosell enligt min mening.
Annons: