/spanien/barcelona/forum/14791.aspx/spanien/barcelona/forum/14791.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid elegantzidane
2010-12-21 22:48
1.70-ligan.

Jag instämmer. Sen så förvånar det mig lite hur dåliga inlägg ytterbackarna kom med, riktigt långa för det mesta och man hade dessutom ganska lång tid på sig. Är det här egentligen enda sättet man kan hota Barca? Att spela som Bilbao gjorde.
Barcelona Barcadinho.
2010-12-21 22:48
Tråkigt att komma ner på jorden sista matchen innan uppehållet. Vi såg återigen att laget kan ha svårt att lösa upp ett försvarsmur. Vi kan inte klaga på startelvan, eftersom det var rätt bra lag från start. Båda Xavi och Iniesta var från början.
Men många spelare var dåliga eller usla idag, bland dem Xavi och Iniesta och mycket hänger på dem i det offensiva delen. Bojan märktes inte. Usla inlägg från alla håll. Den enda som var riktigt bra idag var Abidal, tycker jag.

Vi ser återigen hur laget tappar självförtroendet, när första målet dröjer länge.
Synd att Alves var på ett artistiskt humör försa 20 min. Han lyckades komma förbi riktigt bra två-tre gånger, men han valde att ta en extra dribbling, istället för att släppa bollen.
De här tre situationerna kunde vara riktigt bra målchanser om han skulle vara mer effektiv. Han ville "leka" lite mot motståndarna typ.
Sån attityd kommer säkert efter det att man känner sig överlägsen match efter match. Men båda Alves och de övriga har fått en läxa idag.
Koncentration från första början, utan "skoj och lek", annars får man betala för det.

Synd återigen att gå mot uppehållet med en sådan osäker känsla. Vi var i en dröm i flera veckor. Tom hemma blev vi sura på varandra pga matchen. Men så är det.
Barcelona Visca_Barca
2010-12-21 22:47
Nu vill jag skriva ett par ord .
Det jag inte fattar är detta , varför satsar pep oseriös på cupen i början o sen i andra halvlek vill han att spelarna ska göra mål när det är 30 minuter kvar?

Varför inte spela med de bästa när man ändå är ledig efter matchen ?
Vad var meningen med att ha messi villa o andra på bänken ?.
Ibland fattar jag inte hur pep tänker
Atlético addeh
2010-12-21 22:47
Frodo

Co-sign. Varken Mascherano eller Keite var särskilt dåliga, men kreativiteten på mittfältet försämras avsevärt när de båda spelar samtidigt. För övrigt stämmer det att de spelade tillsammans mot Hércules, bra jämförelse.
adil,
2010-12-21 22:46
Frodo

Ja, att starta med både Keita och Mascherano är fan värre än att Del Bosque gång på gång startar med både Alonso och Busquets.
Real Madrid hala madriiid
2010-12-21 22:45
nä skämt åsido jag förstår inte varför ni köpte mascherano, han platsade inte ens i west ham
Atlético addeh
2010-12-21 22:44
Hetfield

Jag vill inte på något vis få Bojan att framstå som att han håller samma klass som Ronaldo, men att han är så dålig som många påstår är för mig ett tydligt bevis på att ni vill ha någon att skylla allt på. Bojan skapade inte mycket idag, och nej, han gjorde ingen bra match. Men att säga att han var sämst på planen när spelare lägre ner i banan inte ens sätter en passning börjar man undra hur ni egentligen resonerar.

Vi kan inte förvänta oss att Bojan ska gå in och sätta två strutar varje match han får chansen med tanke på hans ynka speltid. Xavi & Alves däremot, kan man begära bra mycket mer ifrån. Det var det jag reagerade på, att ni utser Bojan till syndabock då det fanns flera andra som man förväntar sig mer utav som var rent av värdelösa.
adil,
2010-12-21 22:43
Jag vill tro att boven i dramat kring Bojans utveckling är att han inte får regelbunden speltid. Han är bara 20 år och har aldrig varit en startspelare i Barcas A-lag. Som alla vet är Barcas spelsystem inte det enklaste att göra snabb succe i. Bojan är en canterano men det behöver inte automatiskt betyda att han kan bytas in och spela med ögonbindel utan att missa en passning. Låt honom anpassa sig och utvecklas i lugn och ro. När han väl byts in får han alltid spela på kanten, vilket heller inte är hans naturliga position. Fick han spela som centerforward skulle saker och ting gå lättare eftersom han har näsa för mål, men Barcas spelsystem tillåter inte honom att göra det. Alla måste anpassa sig efter laget. 9 av 10 lag vi möter ställer sen upp med spelarbussen, flygplanet och hela jävla artielleriet framför mål. Det kommer ta många år innan lilla Bojan blir den vi suktar efter. Vi behöver inte ens kommentera Bojans insatser egentligen så länge han bara är inhoppare.
Barcelona Frodo
2010-12-21 22:40
Jag skulle inte påstå att inställningen var det största problemet. Vi pressade stenhårt i första halvlek men det var massvis med tekniska fel från spelarnas sida. Dessutom vill jag aldrig se Mascherano och Keita på plan samtidigt på hemmaplan. Aldrig. Jag tror att de startade tillsammans mot Hercules också. Bolltempot och kreativiteten lyser med sin frånvaro när båda spelar i en match där vi ska överlista ett försvar med spelarbussar.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-21 22:39
Vad är det för varningsklockor som signalerar?

Efter flera matchers urladdning så var det dags att spelarna underpresterade. Det är väl ingen kris eller?

Vi har blivit lite bortskämda.
Barcelona Rambla~
2010-12-21 22:35
Nej att bortförklara det med att man ställde upp med ett B-lag håller inte. Det var alla spelare ur truppen. Däremot kunde Pep ha ställt upp med en starkare elva helt kart men jag tycker ändå att han formerade mittfältet helt fel. Dessutom så gillar jag inte att han tvingas flytta fram Iniesta ett steg bara för att Keite ska få plats i startelvan. Iniesta faller ändå ner till sin vanliga position under stora delar av matchen vilket resulterar i att det bara blir rörigt i mitten.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-21 22:34
elegantzidane,

Det förnekar jag inte att vi hade. Men vi startade med många på bänken och det blir inte riktigt samma sak att slänga in spelare så. Ibland fungerar det, ibland inte. Idag gjorde det inte det. Och det ska Bilbao ha stort cred för som försvarade sig som om det vore liv och död.

Men jag är ganska säker på att Barca hade vunnit tämligen enkelt med en ordinarie startelva och 100% fokus. Som addeh var inne på skulle vi kunna vinna med ett B-betonad lag också, bara man har rätt inställning.
Barcelona Frodo
2010-12-21 22:33
Rambla~

Jag tror att det nästan räcker med ett mål för oss för att gå vidare. Vi har typ släppt in 1 mål på de 9 senaste matcherna. Blir tufft hursomhelst med tanke på att de kommer att ha Llorente tillbaka.
Andreas-
2010-12-21 22:33
addeh:

Bojan kan inte göra ett skit själv, han är alltid bara "nära". Cupen ska vinnas i år, om du frågar mig. Av den anledning gör vi bäst i att hålla Bojan så långt ifrån spel som möjligt, för som sagt, han gör nästan ingenting själv..

Jag brukar försvara Bojan, det börjar bli omöjligt nu..
CarlesPuyolSaforcada
2010-12-21 22:32
När spelar Barça B sin nästa match?
Barcelona haeger
2010-12-21 22:31
Äh sluta med B-lag bortförklaringarna, visst vi hade inte Messi och Villa från start men de hoppade in tidigt i andra halvlek.
Och att nämna Valdes och Puyol, vad skulle de bidra med i offensiven?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-21 22:31
addeh

Kom igen nu, nu får du Bojan att framstå som Ronaldo (den riktiga). Jämfört med Zlatan så hade nog Messis mamma varit en förbättring.

Jag tror på Bojan, men att skydda honom idag då han var genomusel är lite konstigt. Om han inte kan tillvara på hans chanser i CdR, hur ska han ta över Villa i CL och ligan? Han var inte ens bra mot Ceuta då han till och med brände en straff.
Barcelona Rambla~
2010-12-21 22:30
blancosforlife!

Du höjer verklien nivån på forumet med dina oneliners. Varför var du inte här inne och "diskuterade" när Madrid fick på pälsen på Camp Nou? Kryp nu tillbaka under den sten du kröp fram från.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-21 22:29
Addeh,

co-sign!

blancosforlife!,

Du tycker inte det räcker med Messi, Villa, Puyol, Busquets och Valdes för att Barva ska få klassas som B-betonat eller?
Barcelona Rambla~
2010-12-21 22:28
Jag kom just på en sak, Vi behöver inte ens vinna på San Mames. 1-1 räcker för avancemang. :P
Real Madrid blancosforlife!
2010-12-21 22:27
Spärrad tills vidare. /Mod
Real Madrid elegantzidane
2010-12-21 22:27
1.70-ligan

Inget illa menat, men det kändes ändå som att ni hade jävligt bra spelare på planen stora delar av matchen. Kollade dock bara andra halvlek. Hursomhelst bör ni väl ändå klara av att gå vidare ganska enkelt.
Atlético addeh
2010-12-21 22:25
I våras när vi mötte Athletic hemma ställde vi upp med ett betydligt sämre lag på pappret, ändå vann vi övertygande med 4-1. Bojan var matchens kung och gjorde två mål, riktigt snygga dessutom. Att han inte kan kliva fram när han spelar med lite sämre spelare runt omkring sig är bara bullshit. Det är tryggheten som krävs, och regelbunden speltid. När han petade Ibra i våras kände han sig trygg och fick starta matcherna. Då presterade han som en målskytt ska göra.
LOTG - Cruijff #9
2010-12-21 22:24
Var det någon annan som fick intrycket av att spelarna inte gjorde sitt bästa? Inte att dom hade en dålig dag, utan helt enkelt hade en nonchalant inställning. Finns banne mig ingen annan förklaring till hur spelare som Xavi, Iniesta, Pedro y Messi alla samtidigt gör en dålig match. Mest det som gör mig upprörd, annars plockar vi garanterat tre i nästa som sagt.
Real Madrid blancosforlife!
2010-12-21 22:23
Omoget beteende tillåts ej här inne. Hej då! /Mod
adil,
2010-12-21 22:23
Våra spelare är inte några programerade robotar. Fotboll är en komplicerad lagsport, inget lag kan spela på toppen av sin förmåga i exakt varje match. Jag är inte heller nöjd med prestationen i sig men kämparandan var det väl inget fel på. Det finns andra klubblag som skiter totalt i inhemska cuptävlingar. I ärlighetens namn känns ju Copa Del Rey som en tämligen betydelselös turnering, bortsett från att bänkspelare, reserver och canteranos får speltid. Jag tar det som någon mycket positivt att laget frenetiskt malde på in i sista sekunden.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-21 22:22
Det som är allra tråkigast är väl bara att man ser hur sårbara vi blir när vi saknar några tongivande spelare. Fast, vi har ju vunnit förr med ett B-betonat lag, så man ska väl inte dra för stora växlar av det här. Och United föll ju t.ex. med 4-0 mot West Ham när de spelade med många reserver.

Kanske är det bra med en väckarklocka ibland!Men det känns fortfarande jäkligt tråkigt med en sådan avslutning på hösten dock...
Barcelona haeger
2010-12-21 22:22
Rambla~

Jag är på Bojans sida i det här, han får för lite speltid för att komma in i rätt rytm tror jag. Det är inte lätt att prestera när man får 5-10min var tredje match. Inte undra på att han inte är planens gigant under matcherna då han väl får mer speltid, det verkar ju som att folk förväntar sig att han ska vara det.

I slutet av våren så fick han bra med speltid och startade flera matcher i rad, därav gjorde han mål och presterade bra.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2010-12-21 22:21
addeh
Ja, du hade rätt. Kollade nyss på officiela sidan.
CarlesPuyolSaforcada
2010-12-21 22:20
När spelar Barça B sin nästa match?
Annons: