/spanien/barcelona/forum/14789.aspx/spanien/barcelona/forum/14789.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Gogogo
2010-12-17 18:23
Frodo

Två viktiga skillnader mellan NHL och europeisk fotboll är att de har en draft (som blir mindre viktig i takt med att KHL växer och konkurrerar) och att det är en stängd liga. De negativa aspekter du nämner där behöver inte nödvändigtvis appliceras på fotbollen. Bland annat finns det flera bra fotbollsspelare än det finns bra hockeyspelare och så är fotboll en mycket större sport. I slutändan skulle vi förhoppningsvis slippa det extrema lönehoreriet (som Tevez, Adebayor m fl). Det allra bästa vore förstås ett extremt inkomsttak för enskilda spelare. Ingen får tjäna mer än 100 000 i månaden inkl bonusar, reklamintäkter etc (annars är det lätt för en klubb att låta sponsorer betala lönerna). Då jävlar får vi ett jämnt Europa där t o m Allsvenskan kan konkurrera.

Vad gäller Messi och huruvida han är större än laget baserar jag bara på hur man hanterar honom lönemässigt. På sätt och vis är det ju bra på så sätt att ingen kan komma utifrån (som Ibra) och bli störst över en natt. I övrigt så ser jag lite på hela den historien som "Hetfield- Megan Fox is a dude" skriver. Och frågan är: hade Messi varit lika lojal om ett par spelare helt plötsligt tjänade mer? Det är lätt att vara lojal när man är en av världens högst avlönade personer och är garanterad att vara det så länge man spelar i klubben.
Barcelona el Flaco
2010-12-17 18:23
Hetfield/

Bara för att klubben slösade 25 miljoner på Chyg så rättfärdigar det inte att vi ska slänga runt sedelbuntar hur som helst. Det är ju just pga av sådana fail-köp som vi måste vara försiktiga med vad pengarna används till.

Med det sagt så anser inte jag att en förbättring av Dani Alves kontrakt är att spendera pengar "hur som helst". Det är klart att det borde vara en prio att förnya brassen så fort som möjligt.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-17 18:14
Seriöst, varför kan ingen vara som t.ex: Iniesta? Han pratar aldrig om pengar och han kräver aldrig något, varför kan inte vissa spelare bara vara nöjda med sina miljoner istället för hela "Ja, men X tjänar mer än mig, då ska jag tjäna mer än honom".

Det måste vara tufft att vara fotbollsspelare, de får miljoner för att springa efter en boll i 90 minuter.
Barcelona Frodo
2010-12-17 18:14
Gogogo

Att en liga är jämn likt NHL bör inte per automatik ses som något positivt. Lag som Pittsburgh och Chicago vann SC de två senaste pga att de var kassa i flera år, samlade på sig en massa höga draftpicks som senare blev till stjärnor. Jag ser det som något negativt att kassa lag ska bli belönade för deras inkompetens. Taket innebär även att massa kassa lirare huserar i den ligan pga att man inte kan få in för många bra spelare i taket och därmed blir kvaliteten lidande.

Dessutom är inte biljettpriserna lika låga trots taket man har där och tv-avtalet de har är en anledning till att ligan håller på att dö ut. Dessutom är det inte hållbart med tak i Europa eller fotbollen överhuvudtaget tror jag. Det finns för många faktorer som gör att det inte skulle funka. Utöver det lever vi i en kapitalistisk värld där "money talks" vare sig det är fotboll eller hockey. Hursomhelst lägger jag ner NHL-parallellen här för det blir alldeles för mycket off topic.

Jag kan inte tala om för dig hur du ska se på Messi och huruvida andra fans ser honom som större än laget. Men för oss barcafansfans är han inte större än laget och han själv anser sig inte heller vara det. Det är bara att titta på hur han pressar för laget, hur många megastjärnor ser du göra det? Han har placerats till höger, centralt på topp, som offensiv mittfältare och allt detta utan att klaga. Han gör det som är bäst för laget. Att det tar på zlatanisters ego att Messi tjänar mer än Zlatan är inget som indikerar på att Messi är större än laget.

Det är Barcelona som visar uppskattning för det som han har presterat på plan för klubben. Han är bäst, han tjänar mest. Klubben vill bara försäkra sig om att han vet om det. Det är inga konstigheter med det.
elbraco
2010-12-17 18:13
En på Arsenalforumet tror att dom kan vinna matchen OM dom har Diaby frisk, för isåfall har dom det starka defensiva paret Song - Diaby. Inget illa om dom två, väldigt duktiga mittfältare, men Song-Diaby vs Xavi-Iniesta? Tveksamt va?

Själv tror jag att det enda sättet för Arsenal att vinna är att spela på kontringar, vilket dom vanligtvis inte gör. Den enda som faktiskt lyckades hota flera gånger förra året var Walcott mot Maxwell på kanten. Dessutom kom väl Bendtners 1-0 mål på Camp Nou på kontring?
Jag tror definitivt på vinst trots att det är en svår match.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-17 18:09
el Flaco

Jag vet att Sandro inte stod för köpet av Chyg, jag menar bara att om man kan slänga 25 miljoner på en mittback som fick mindre speltid än vaktmästaren så måste man väl kunna punga upp ett par miljoner för världens bästa högerback?

Jag tycker att det låter rimligt.
Delarocha
2010-12-17 17:59
Gogogo

Snarare så att Messi är den stora stjärnan och de andra stjärnorna är alla katalaner. Han har nummer 10 etc etc. Inte alls konstigt tycker jag.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-17 17:55
el Flaco,

Tycker det är jäkligt bra att klubben har börjat sätta lönerna efter dne principen. Det skapar nöjda spelare och harmoni i truppen. Det gäller bara att se till att lönerna inte skjuter i höjden dock.
Barcelona el Flaco
2010-12-17 17:53
Heywood Jablome/

"Men tänk detta scenario.

Afallay kommer in och de ger honom en högre lön än Pedro. Pedro undrar varför. Uppskattar de Afallay mer än Pedro? När Pedro har gett allt i klubben och Afallay har kommit in."

Detta sägs vara anledningen till att man vill förnya och förbättra Busquets kontrakt med tanke på att han tjänar mindre än den nyss inköpte Mascherano. För att visa att man värdesätter Sergio Busquets och det faktumet att han är given i startelvan vill man även att han ska tjäna lika mycket som el Jefecito, om inte lite mer.
elbraco
2010-12-17 17:43
Härligt att få möta Arsenal!
Skrev för någon vecka sedan att det enda laget jag egentligen vill slå ut är Arsenal på grund av deras många (inte alla) enögda fans. Får hoppas på utspelning och show ala Messi i år igen!
Visca Barca!


edit: Och Real får möta Lyon HAHAHA, fyfan måste vara fejkat! För jävla roligt!
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-17 17:41
addeh.

Haha. Jag tror matchen i morgon kan bli något alldeles extra. :)

Jag läste för ett tag sedan om spelarlöner och uppskattning. Pengarna fotbollsspelare får är ett bevis på uppskattning. Några 10 tiotusen hit eller dit är nog ingen som bryr sig om.

Men tänk detta scenario.

Afallay kommer in och de ger honom en högre lön än Pedro. Pedro undrar varför. Uppskattar de Afallay mer än Pedro? När Pedro har gett allt i klubben och Afallay har kommit in. Dani Alves vill ha ett bättre kontrakt. Vad händer om han börjar tjäna mer än trotjänarna?

Tro mig inte fel. Alves är en viktig spelare. En fantastisk spelare som jag personligen hade velat ge det bästa kontraktet möjligt, men man måste vara försiktig.

När Zlatan kom så tjänade han väl mest? Och för att visa Messi att klubben fortfarande uppskattar honom så höjde de hans lön.
Atlético addeh
2010-12-17 17:35
Heywood Jablome.

Ja, precis. Att man hellre vill se en statyliknande figur längst upp på Romas planhalva hela matchen än att se ett katalansk derby är väl lika givet som att Zlatan är världens bästa spelare.

PS. Tung du är!
Gogogo
2010-12-17 17:30
Frodo:

Är det inte en oskriven regel att ingen ska högre lön än Messi? Jag tycker det är märkligt och ett sätt att gulla med Messi. Man vill visa att han är viktigast och visst är det en gudabenådad spelar men för mig, som utomstående, framstår Messi som större än laget. (Och det är alltså ingen bra sak). Men så länge det funkar...

Angående NHL-exemplet så är NHL åtminstone mycket jämnare nu än tidigare. Har för mig att Ottawa var i final i våras eller förra året. Och det är ett Ottawa som var slagpåse nummer ett för 10 år sedan. Just det där att vem som helst kan vinna är något jag beundrar. Sen kanske NHL har andra problem men det är en annan sak. Pengarna som klubbarna driver in skulle utan problem kunna gå till fansen i form av sänkta biljettpriser, sänkta kostnader för tv-avtal vilket gör att fler public service-bolag skulle kunna konkurrera om rättigheterna. Det är fullt rimligt. Se bara på SVT som riskerar att förlora OS-sändingarna vilket enbart beror på att de ser ut att bli dyrare. Rent teoretiskt skulle ett lönetak kunna innebära att du kan se La Liga utan att behöva betala en spänn till Canal+ eller Viasat eller någon annan. Och du skulle kunna gå på en match för max en hundring.
PedroRodriguez
2010-12-17 17:29
vontassen

Sry, Men jag förstog ingenting av det du skrev. Kan du använda kommatecken samt precisera dig ännu mer?
Barcelona IlTriplete
2010-12-17 17:26
edit
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2010-12-17 17:24
Tro fan att man väljer att bänka sig framför Milan - Roma. Den förlorade målskytten Zlatan är en fröjd att se i 90 minuter. Eller 75 minuter. Sen är han ju dödstrött och försöker att hitta andan vilket publiken på San Siro tar gesten som en kämparinsats.

När Zlatan skrev på för Milan skrev majoriteten av oss supportrar också på för Milan. Vi hänger bara här för att vi inte har lyckats med att aktivera ett konto på Milans forum.

Forza Milan.
Barcelona 99Vontassen99
2010-12-17 17:24
PedroRodriguez vill inte bråka men tyvärr du har hyperfel. Det finns massor som låssas vara FC Barcelona supporters och sedan tittar de på Ibra/Milan Dessa personligheter får äkta fans må illa. Tyvärr är fans kulturen trubbig i Sverige. Ingen normal fan har två favoritlag. Ty då är du inget fan.

Blir en het match i morgon hoppas domren pallar
Barcelona FcB - I Motgång Och Framgång!
2010-12-17 17:21
PedroRodriguez

Lite Milanista på honom? Kanske mer Zlatanista.. Han länkade till och med en Zlatan sida haha!
Chicharito
2010-12-17 17:16
addeh - Det var ganska komiskt att han ens frågade en sån fråga :)

Slå ut Arsenal nu!
Espanyol iop
2010-12-17 17:05
Väl mött till Cornella El Prat imorgon
PedroRodriguez
2010-12-17 17:05
IITripete

Finns inte en kotte här inne som skulle kika på Milan matchen istället för sitt favoritlag som ska spela ett av världens hetsigaste derbyn.

Känner av lite Milanista.... Men jag kanske bara yrar:)
Atlético addeh
2010-12-17 16:56
IlTriplete

Du kommer in på ett forum där nästan bara Barcelona-supportrar hänger och frågar om någon väljer att se Milan - Roma istället för det katalanska derbyt? Du får en gissning.
Barcelona Abbe.
2010-12-17 16:55
Skönt att Canal + för en gångs skull sänder 20.00 matchen imorgon.
Barcelona Frodo
2010-12-17 16:55
Gogogo

Skulderna som Barcelona har är mindre än många andra toppklubbar runt om i Europa. Om man räknar på samma sätt som Rosell gjort så har Arsenal och ManU högre skulder och jag tror att även Real har större skulder (inte säker på det sista). Allt handlar om hur man redovisar med siffrorna. Det är långtifrån en katastrof men vi har helt klart kastat mycket pengar i sjön de två sista åren och ekonomin är inte på topp.

Hur tycker du att lönefilosofin tummas när det gäller Messi? På vilket sätt gullas det med honom? Det är bara vissa svenskar som har den uppfattningen på grund av en viss svensk som numera spelare i Milan. Messi har uppfört sig exemplariskt ända sedan han kom till Barcelona och därmed behandlas han på det sättet han förtjänar.

Jag tycker för övrigt att NHL-kvoten är kass och då uttrycker jag det milt sagt. Vart ska vinsterna som klubbarna driver in gå? Ska man dela med sig till lag som är kassa ekonomiskt (se Phoenix)? Ska man låta många av de spelarna man själv utvecklar gå till andra lag bara för att de inte rymmer under lönetaket (se Detroit)? NHL är i ett väldigt dåligt skick och lönetaket är en stor anledning till varför det är på det viset.

Ibra var knappast en sportslig succé om du frågar de flesta cules. Han var hämmande för laget och pressade i princip aldrig vilket är en grundpelarna i vår taktik.
Barcelona IlTriplete
2010-12-17 16:50
Någon som ska se Milan-Roma imorgon istället för Espanyol-Barcelona? Båda är stormatcher men runt om i världen tror jag man uppskattar Milans match mer, och jag har ingen aning hur ni här i forumet tycker och tänker.

LÄNKTIPS: Zlatans tidigare matcher mot Roma. En viktig kugge om Milan ska fortsätta på sin segerskörd. :)

http://justzlatan.com/news_show_tillbakablick-zlatan-mot-roma.html?id=11095188
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-17 16:50
PedroRodriguez,

Jag hoppas du har rätt. Som sagt, vi är utan tvekan favoriter, men det kommer inte att bli lätt. :)
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-17 16:48
Gogogo,

Hade det varit en sportslig succé hade det också varit en bra affär. Åtminstone skulle man inte kunna kritisera den. Men nu sålde vi vår bäste målskytt, och fick en slöare, ineffektivare Zlatan.

Jag förstår tanken med att köpa honom (även om det redan då var överpris). Han skulle tillföra en dimension för Barca med sin fysik, teknik och talang. Barca skulle bli ännu bättre och mer oberäkneliga helt enkelt ... men det visade sig att man inte kunde få ut det bästa av Ibra i Barcas sätt att spela, och han var inte alls lika bra som Etoo var.. Ett praktfiasko till affär på alla sätt och vis om du fågar mig.
PedroRodriguez
2010-12-17 16:40
1.70-ligan.

Arsenal är ett riktigt bra lag med många unga talangfulla spelare men känns inte som ett lag som skulle kunna ta hem CL. Dom viker sig varenda gång dom får ett hysat starkt lag: Utspelade mot Chelsea - Dominerade av Man U - Tappade en 2 - 0 ledning mot Tottenham som lyckades vända till 3 - 2, blev penetrerade av oss förra säsongen.

Lätt blir det absolut inte, Men samtidigt så tror jag inte att Arsenal är rätt lag för att rubba ett Barcelona i dunderform. Alldeles för ojämna och viker sig som sagt mot bra lag, Mycket bra på Emirates Stadium men lika usla på bortaplan. Torskade mot BRAGA med 2 - 0 och även mot Shaktar med 2 - 1 i sin CL grupp. Slarvigt att inte kunna vinna en sån grupp som vid senare tillfälle ska möta dubbelt så bra lag.

På Emirates kan jag garantera en svår match och tror på ett oavgjort resultat men på Camp Nou däsvärre tror jag verkligen inte att Arsenal får ett oavgjort resultat eller vinner för de lär bli utrullade nåt så in i he*vete. Arsenal är inte tillräckligt bra för att kunna segra i en sån här prestigefylld turnering helt enkeklt.

Hoppas jag inte får äta upp mina bokstäver iaf:P

2 supermatcher lär det bli iaf !:)

Gogogo
2010-12-17 16:38
Rambla~

Som sagt, jag tror skadan just nu repareras i tid. Att Barcelona skulle köras helt i sank och konkurs är en sak som kanske är lite orealistisk, men däremot så ser det ju ut som att Barcas ekonomiska muskler krympt. Återstår att se hur mycket och hur snabbt skadan repareras.

Lönefilosofin är bra men den verkar tummas ganska hårt så fort den hotar Messis lön. (Som det f ö gullas lite för mycket med imho).

Sen tror jag att Rosell påbörjat arbetet inför de nya Uefa-reglerna om att klubbar inte får göra av med mer än de drar in. Något som jag (utan faktagrund) tror Laporta (hade glömt namnet) sket fullständigt i. Något som f ö också kommer att påverka samtliga lags ekonomiska muskler och vi förhoppningsvis slipper en del av den ekonomiska dopingen med monstervärvningar (Real...). Min personliga dröm är ett lönetak för klubbar i stil med NHL där man får en kvot att fylla och sen är det upp till varje klubb att själva bestämma vilka spelare som får vilken del av kakan. Visst missgynnar det vissa storklubbar men jag skulle vilja se ett jämnare Europa.

1.70-ligan.

Jag menar att Ibra var extremt viktig för Barca hela hösten och en bit in på våren. Avgjorde många matcher, bl a ett Clasico om jag inte minns fel. Inte sagt att Barca inte hade blivit mästare ändå men Ibras hade stor del i arbetet. Det var en sportslig succé. Rent ekonomiskt är det ett fiasko i och med att ni släppte Eto'o, sålde han billigt och fortfarande betalar av på köpet.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-17 16:34
Seriöst, du Mr fejk Rambla.

Vem av dessa är den riktiga Rambla?
Mr fejk kan ta och byta..
Annons: