/spanien/barcelona/forum/14783.aspx/spanien/barcelona/forum/14783.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Piqué
2010-12-26 11:04
Hetfield- Megan Fox is a dude

Jag skulle kunna jämföra Xavi med Zidane även fast Zidane spelade högre upp på plan. Tack vare Zidane vann Frankrike EM och VM guld precis som Xavi . Zidane vann ligan och CL åt sitt klubblag precis som Xavi. Jag tycker båda har likadan spelstil, båda är ödmjuka och båda har spelat under samma era. Zidanes frisparkar håller mkt högre klass, däremot håller jag Xavis instick högre.

För mig är de jämnbördiga och jag har följt båda spelarna. Jag brukar inte berömma Madrid spelare, men just Zidane är en av få Madrid spelare som jag respekterar.

Jag har dessutom läst och det var inte så länge sen att Xavi i en intervju sa att Zidane är den jobbigaste spelaren han har mött. Xavis ord: "När man trodde att man hade tagit bollen var den helt plötsligt vid hans andra fot".

Jag är frustrerad över att jag inte kommer på var jag läste intervjun. Om jag hittar den så länkar jag den.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-12-26 11:01
Är det bara jag som inte tycker det är jätte nödvändigt att flytta upp Thiago redan nu i januari? Han kommer ju knappast att få spela så mycket mer än vad han har fått göra i höst. Om inte vi får en lång skada på Xavi eller Iniesta så kommer han nog inte starta mer än fem matcher i vår. Då är det väl bättre om man fortfarande kan pendla mellan A-laget och B-laget, där han åtminstonde är garanterad speltid, eller?

Med det sagt så hoppas jag ändå att han flyttas upp nu inom några veckor, men endast OM han är garanterad speltid. Han måste hoppa in i de flesta matcher och även starta ibland på Camp Nou, och naturligvis i cupen.

Vad tycker ni? Jag tål absolut att någon kritiserar.
Barcelona Barca4eva
2010-12-26 02:59
"21.10. Pérez har gått ut på den officiella hemsidan och sagt att det bara är en tidsfråga innan Villa anländer! Verkar som att det blir Madrid, trots allt."

Fron Villavakan...ni vet väl hur man rofl:ar
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-26 00:19
Aftonbladets oerhört pålitliga sillyblogg hävdar att Thiago inte får A-kontrakt i och med Afellays ankomst. Men OM Thiago inte flyttas upp i vinter beror det INTE på att Ibi köptes in...Det var ju något som Zubi var tydlig med att poängtera redan i november att Afellays ankomst INTE kommer ha någon sm helst inverkan på B-lags talangernas chanser att lyckas i A-laget.

Förhoppningsvis är tidningarna ute och cyklar och Thiago gör Afellay sällskap upp i A-laget i januari. Det är han värd!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-25 23:27
El Flaco och LAM,

Jo, men Mascherano har ett femårskontrakt med Barca och trivs utmärkt. Jag tror åtminstone han stannar 3-4 år till i klubben. Jag tror inte Oriol Romeus genombrott kommer precis lagom till Mascherano lämnar, utan han lär vå vara nr 3 i ett par år först. Frågan är om orkar vänta så pass länge, om han nu tar det "förväntade steget"?

Som addeh säger så är den defensiva mittfältspositionen det vi minst behöver oroa oss för just nu.. och det är ju på både gott och ont. För Romeus framtid i Barca är det ju mest av ondo.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-25 22:52
el Flaco

Om man ska vara rättvis så blev Zidane "seg" efter 30 års åldern, när han var ung så hade han minst lika kvicka fötter som Iniesta, men han var aldrig lika snabb utan boll.

Frodo

Det är faktiskt rätt så bisarrt, jag har tänkt och tänkt, men det finns ingen som man kan jämföra Xavi med, vare sig nu eller då.
The Special Five
2010-12-25 22:42
Ronaldo (den riktiga) utan tvekan, då han spelade i BARCELONA och inte i Madrid.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-12-25 22:33
el Flaco

Håller med om att Iniesta dribblar i ett lite högre tempo än Zidane. Fransmannen var äl aldrig så jättesnabb men hans teknik var som du säger så gudomlig att det inte spelade någon vidare roll. Dock är väl Andrésito den mest lika spelaren i världsklass, i nuläget i alla fall. Båda har en otrolig teknik, passningsspel och spelar som offensiva spelskickliga mittfältare.
Det ska bli väldigt intressant att se vad det blir av Iniestas karriär. Hoppas han kan ta ett ytterliggare steg och verkligen kommas ihåg som en av de stora mittfältarna. Han har ju redan skrivit in sig i historieböckerna p.g.a. målet i VM-finalen.
Real Madrid Sou_Ronaldo
2010-12-25 22:31
En fråga grabbar med handen på hjärtat vill jag att ni fans över 20 år som följt Barcelona ex antal år ska svara på den hära frågan.

Vem tycker ni är bäst vid 21-22 års ålder

Messi eller Luiz Nazario de Lima ?
Atlético addeh
2010-12-25 22:29
Den defensiva mittfältspositionen är väl i princip det enda vi inte behöver bry oss om de närmaste åren. Både Busquets & Mascherano är relativt unga och om inga skador gör livet surt för någon av de lär Romeu snällt få stanna kvar och kämpa i Barça B om han inte vill flytta.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-12-25 22:28
Måste bara säga, möjligen lite för sent, att artikeln om Puyol var fantastisk. Det kan finnas hur många tekniska skönlirare, Messi, Ronaldniho, Deco, Rivaldo, som helst¨men det kommer alltid bara finnas en Puyol! Han skulle kunna fortsätta hela sitt liv, hans insatser skulle inte bli sämre. För att han spelar för hans kärlek till Barcelona, och den kommer aldrig försvinna.
Barcelona el Flaco
2010-12-25 22:02
Nu är visserligen Oriol Romeu fortfarande en talang och mycket kan hända tills den dagen han blommar ut ordentligt, eller inte. Om han nu lyckas ta klivet upp till A-laget tror jag, precis som "L.A.M Nr 10" att Romeu kan ta Mascheranos roll som rotationsspelare när argentinaren lämnar. El Jefecito lär inte spela resten av sin karriär i Can Barça. Men som sagt, det är ett stort kliv från att vara talang till att bli en permanent spelare i A-laget. Vi kan bara hoppas att Oriol lyckas ta det klivet.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-12-25 21:54
1.70-ligan.

Oriol Romeu kommer ju troligen inte ta en plats i A-truppen inom 2 år. Och det kommet ta längre tid än så innan han krigar om en startplats. Vad jag tror så kommer inte Maske att stanna i Barca hela sin karriär. Vill kanske prova något annat eller flytta hem till Argentina.

Oriol Romeus genombrott kommer förhoppningsvis perfekt tid för Javier att tacka för sig.
Barcelona el Flaco
2010-12-25 21:48
Ser att några här inne har jämför Iniesta med Zidane när det gäller spelstil och jag tycker det är fel. Don Andrés är mer lik Michael Laudrup i mitt tycke. Zizou hade en ganska unik stil, långsamt i steget men med en sådan teknik att han kunde skaka av sig sina motståndare gång på gång som om de vore korpenlirare. Iniesta gör sina raider och dribblingar i ett snabbare tempo. Ser inte så många likheter mellan spanjoren och fransmannen när det gäller deras sätt att spela.
Barcelona Abbe.
2010-12-25 21:44
Antonio Puerta/

Casillas - Maicon, Pique, Lucio, Coentrao - Schweinsteiger, Busquets, - Sneijder, Xavi, Iniesta, - Messi.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-25 21:43
När Frodo ändå är inne på defensiva mittfältare...

Jag hoppas verkligen att det kommer finnas plats för Oriol Romeu så småningom i Barca. Skulle bli oerhört besviken om han inte får A-kontrakt tillslut. Samtidigt är det ju galet svårt att ta en plats som pivote i Barca. Masken och Busken petar man inte hur som helst (med all rätt, gillar dem båda två).

Men Oriol Romeu är en typ av spelare Barca inte tar fram varje dag. Han är stor, stark, fysisk och kraftfull. Och han imponerade på mig av det jag såg från honom i somras.
Jag hoppas verkligen han har en framtid i Barca, men räds av den tuffa konkurrensen. Samtidigt som jag vill inte vill se Mascherano lämna heller på många år..

Romeu kan ju både ta ett kliv upp eller ett kliv ner i banan, men det är ju som pivote han gör sig allra bäst...
Det är ett litet dilemma. Tror ni det finns plats för Mascherano, Busquets och Romeu i Barcas A-trupp på sikt? Om inte, vem tror ni får lämna?
Barcelona Antonio Puerta
2010-12-25 21:35
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Såg att du sa att Busquets kom med, kan du vara snäll och länka sidan där alla spelarna är med`?, eller säga dem ?

Tacksam för svar
Barcelona Frodo
2010-12-25 21:32
PedroRodriguez

Jo, jag har sett matcherna i efterhand men det är ändå inte samma sak. Allt var ju så mycket långsammare och när man går från nutid till över två decennium tillbaka i tiden så upplever man inte fotbollen på samma sätt. Missförstå mig inte för jag är säkert otydlig. Vad jag menar är att Maradonas slutspel var säkert helt magiskt om man var med på den tiden och kollade på fotboll just då. Men om man ska backa bandet från 2000-talet så är det inte lika lätt att förstå magin med det slutspelet. På samma sätt som det inte kommer att vara lika lätt för ungdomar om 30 år att gå tillbaka och se matcher från idag. Fotbollen utvecklas hela tiden och därför är det svårt att se storheten med gamla spelare och lag från tider man själv inte varit med om.

Detsamma gäller andra sporter. Om jag ska kolla på en gammal match mellan Edberg-Becker nu så kommer jag inte förstå hypen på riktigt. Men om man var med just då så var det säkert obeskrivligt.

Hetfield

Xavi är en intressant spelartyp som en yngre generation inte kommer att förstå sig på. Detta pga av uteblivna highlights och liknande. Man måste nog kolla på Xavi en längre tid för att förstå hans storhet. Vet inte riktigt vem man kan jämföra honom med.

Barcelonito / Lucho Enrique 21

I Spanien och runt om i övriga Europa förstår sig folk på fotboll till skillnad från här i Sverige. Kan vara därför folk inte ser hur bra Busquets är trots att han är odiskutabel starter i både Barcelona och det spanska landslaget. Går man före Yaya, Mascherano, Alonso, Senna och Javi Martinez är man nog ganska bra.
AndreD
2010-12-25 21:29
1.70-ligan

Tror inte han är så dum och slänger bort sin karriär. Han verkar vara en smart kille som satsar på studierna och fotbollen. Det är därför han inte vill lämna Belgien för tidigt. Men man vet ju aldrig, kolla bara på Canales.
Barcelona Frodo
2010-12-25 21:08
Sou_Ronaldo

Såg du VM 98? Zidane var grym i finalen och var rätt okej i övrigt under turneringen. Blev utvisad en match och avstängd den nästkommande. Frankrike hade ett riktigt tungt lag så det var inte Elfsborg han tog till CL-vinst. Hört talas om Thuram, Desailly, Blanc, Deschamps, Henry? Inga dåliga lirare direkt. Han vann inte VM själv även om vissa maränger verkar vilja tro det.

Iniesta blev man of the match tre gånger under turneringen. Tre av sju möjliga matcher. Bara ett mål? Han var bäst i Spanien i VM. Men det är samma sak här. Han vann inte VM åt Spanien. Ingen kan göra det ensam. Han hade bra spelare vid sin sida precis som Zidane hade.

Dessutom är Iniesta den som är mest lik Zidane i fotbollsvärlden. Sättet de rör sig på och deras bollbehandling är väldigt eleganta. Xavi är mer av en motor i mitten.
Barcelona Magicman
2010-12-25 21:08
1.70-ligan.

Låt real köpa vilka spelare de vill, så länge vi har Pep så är ja lugn.
PedroRodriguez
2010-12-25 21:07
Frodo

''Han avslutade sin karriär med ett bra VM''

Korrektion: Han avslutade sin karriär med ett fantastiskt VM och det bästa han spelat. På toppen..njaa det var han nog inte i klubblaget i alla fall men i VM rent av sken han och överglänste alla andra spelare i den åldern.

Nog har du väl sett många matcher med Maradona för att göra en jämförelse med han och Messi väl? Har du inte sett Argentinas matcher i VM 86 på efterhand? Maradona körde över alla lag han mötte och var näst intill ostoppbar. Känns som att Messi kan dra en sån VM 2014 kanske.....
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-12-25 21:04
Underbart att Busquets är med i årets lag av L'equipe. På tiden att han fick lite cred.

Fast det är faktiskt bara i Sverige alla snackar skit om honom. Annars får han rätt mycket cred i resten av världen.

Svenska fotbollssupportrar gillar väl inte tanken av en ung kille som slår genom i världens bästa klubblag och världens bästa landslag. Men att Larsson startar varannan match i Birmingham är så jävla stort...
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-25 21:02
Frodo

Hehe ja, samma "Jag börjar prestera när kontraktet börjar löpa ut" Elmander ;)

Jag har inte sett Maradona spela, jag är för ung, men jag har sett flera matcher med Maradona (på VHS) och jag har folk runtomkring mig som har sett Maradona spela och de har sagt flera gånger att Messi har fler dimensioner i spelet, sen är det kanske inte rättvist om JAG skulle säga vad jag tycker.

Jo, men hela Real Madrid var rätt så ljumma under Zidanes sista år, det var då Barcelona började vinna på allvar. Jag tycker fortfarande att om man som 34-åring kan spela i Real Madrid (startspelare) och vara lagkapten i landslaget och ta de till finalen är grande. Frankrike var rätt så usla under VM:et, till och med Henry var rätt så medioker förutom hans mål mot Brasilien (assist Zidane).

Jag tycker att Zidane är ett par snäpp större än Iniesta pga. hans jämna nivå under hela hans karriär, om Iniesta kan hålla en jämn nivå innan han lägger skorna på hyllan så kan han bli större än Zidane då båda har vunnit allt som går att vinna.

Frågan är, om Messi ska jämföras med Maradona & Pelé, och om Iniesta ska jämföras med Zidane, vem ska man jämföra Xavi med? Finns det någon mittfältare i modern tid som är lika bra och har varit samma spelartyp? Ingen som jag kan komma på (Guardiola räknas inte då Xavi har gått om honom).
Real Madrid Sou_Ronaldo
2010-12-25 20:52
C.Ronaldo är inte bättre en Messi. C Ronaldo är tränad till allt han gör, Messi är mer talang rakt igenom och allting kommer naturligt.

ett exempel C-Ronaldo måste träna 1,5 år för att göra 5 överstegsfinter under 3 sek .. Messi gör dem lika snabbt men det kommer naturligt.Slut

Iniesta jämför man inte med Zidane i Barcelonas spel blir det Xavi.

Zidane har varit outstandning i varje lag han spelat i och avgjort alla turneringar på egen hand. Visst Iniesta avgjorde Vm i sommras men var det verkligen han som bärde Spanien på sina axlar?

Pique,Puyol,Iniesta,Xavi,Villa,S-Ramos och Casillas dem alla förtjänade det lika mycket ingen mer eller mindre!
Barcelona Frodo
2010-12-25 20:48
Hetfield & L.A.M Nr 10

Frågan är om Messi är bättre än Elmander som gjort 8 mål i "best league in the world"?:P Zidane och Maradona kan väl inte klassas som de största då de inte mött klasslag som Stoke, Blackburn etc? ;)

Jag har inte sett Maradona så jag kan inte göra en jämförelse men att Messi placeras av före detta spelare, journalister och tränare i samma fack som Pele och Maradona bör vara tillräckligt för att förstå att han kommer gå till historien som en av absolut största. Detta trots att han aldrig kommer att stöta på försvarare i världsklass från Stoke...

Vad gäller Zidane tycker jag inte att han var på toppen som 34-åring. Han avslutade sin karriär med ett bra VM men hans sista säsong i Real var horribel och de flesta marängerna tyckte inte att han dög hans sista säsonger. Hans enorma talang kom ju fram med jämna mellanrum men hans karriär i galacticos-real de sista åren var mer en lek än på allvar kändes det som.

Det som jag tycker är märkligt är hur folk kan säga att Messi är bättre/sämre än vissa spelare från föregående generationer utan att ha tittat på de. När äldre människor pratar om Maradonas VM 86 så förstår man att han var något utöver det vanliga. Men när folk under 30 år pratar om det som om de var med på den tiden är det svårt att ta såna argument seriöst. Märk noga att jag inte ifrågasätter att hans prestationer 86 förmodligen var den bästa fotboll som presterats av någon under ett VM. Jag tycker bara att det är konstigt att många pratar om det som om de var med om det.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-25 20:29
Inte för att jag vill se Lukaku i Barca till varje pris, men hoppas inte han går till Madrid.
PedroRodriguez
2010-12-25 20:28
Hetfield

Sant, Argentinas seger i VM 86 var tack vare Maradona. Man hade inte ett så sjärnspäckat lag men hade ändå ett starkt mittfält i Jorge Valdano , mittfältsmotor i Real Madrid , Carlos Tapia urstark mittfältare i Boca Juniors , Burruchaga hyperviktig mittfältare i Nantes. Maradona var helt otrolig det där VM:et, Som han lekte sig igenom alla lag, och den där soloprestationen mot England är legendarisk! Det krävs en sjuhelvetes bra lirare för att bära ett sånt här lag till ett VM Guld.

Så här säger jag, Vinner Messi ett VM så är han bäst genom tiderna.
Barcelona Abbe.
2010-12-25 20:26
Hälften av alla vintertransfers i Barças historia är holländare. En liten anekdot i brist på annat.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-12-25 20:18
Hetfield- Megan Fox is a dude

Självklart kan man inte jämföra Messi med Zidane sådär direkt. Jag menade mer att bara att vissa anser Messi vara uppe på på samma nivå som de stora gör att man förstår hur långt fram i utvecklingen han redan kommit, blott 23 år. Jag menade inte att jämföra de spelmässigt. Aja, hoppas du fattar.

När det gäller Messi kontra Maradona har jag ju aldrig sett den sistnämnda lira. Dock kan man ju säga att det åtminstonde behövs ett VM-guld för Leo innan han på allvar kan jämföras med Diego. Faktum är att han tog "lilla" Napoli till två ligatitlar. Tveksamt om Messi just nu skulle klara av det, dock så var det väl jämnare då, alltså det var lättare för ett mindre lag att vinna.

Jag ser det som fullt möjligt att Messi en dag går om Maradona, lika möjligt som det är för Iniesta att en dag gå om Zidane. Men just idag så tror jag nog ändå att de båda Barca-spelarna förlorar.
Annons: