/spanien/barcelona/forum/14763.aspx/spanien/barcelona/forum/14763.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2010-12-31 16:55
Steven. Puyol och Piqué är skadade, inte lediga.
Real Madrid Steven
2010-12-31 16:32
"Alves-Bartra-Abidal-Maxwell "

Pigue och Poyol också ledigA?
Barcelona Frodo
2010-12-31 16:28
1.70-ligan.

Jag tycker att det är en dålig idé. Det han minst behöver för att ta steget upp till a-laget är att spela grisfotboll i England. Han är aggressiv och stark som en oxe men han behöver förbättra sitt passningsspel och positionsspel. Det är uppspelsfasen han måste bemästra och med tanke på att att man inte bygger upp spelet bakifrån i England tror jag inte att det kommer hjälpa honom att ta steget upp till a-laget. I England skickar mittbackarna upp bollen rakt till en björn för att sedan jobba sig därifrån.

Han behöver inte lära sig att kriga för den biten står han ut med i la masia. Däremot krävs det mycket av en defensiv mittfältare i Barcelona i uppbyggnadsfasen och han måste lära sig att stå rätt och passa rätt samtidigt som han är under stor press.

Han är redan väldigt skicklig och teknisk som spelare men jag tror att Pep vill se mer. Att han är ett monster är nog alla medvetna om och i England hade han säkert blivit fansens kelgris med tanke på vilken köttare han är men i Barcelona är kraven annorlunda. Just my two cents.
Atlético addeh
2010-12-31 16:25
1.70

Om ett lån blir av hoppas jag inte det blir nu i januari. Romeu är den enda defensiva mittfältaren i Barça B och hans behövs där säsongen ut. Sergi Roberto, Jonathan dos Santos & Fontás har samtliga spelat i den positionen den här säsongen men det är inget ultimat alternativ att rotera runt på dessa tre.

Men jag håller med dig att en utlåning kanske vore nyttigt för unge Romeu, men inte än. Luis Enrique måste hinna få in nya spelare att använda på den positionen först. Möjligen kan Gustavo från Juvenil A ta klivet upp till B-laget och agera rotationsspelare.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-31 16:12
Vad säger ni om detta?

Engelska klubbar, bl.a Everton och Newcastle är intresserade av att låna Oriol Romeu. Den 19 årige spanjoren har fått mycket med speltid i segundan under hösten, men i och med att Barca förmodligen har världens bästa mittfält har det inte blivit några minuter i A laget. En utlåning till PL skulle ge honom lite nyttig erfarenhet ifrån den stora scenen, för att sedan återvända till Camp Nou och på sikt konkurrera om en plats i A-laget.

Jag tycker inte det låter som en dålig idé, trot det skulle vara bra för Oriol. Han skulle nog utvecklas. Samtidigt har ju Barca ett väldigt bra B-lag och de skulle givetvis missgynnas av en utlåning av Romeu.
Atlético addeh
2010-12-31 15:50
Sami

Getafe är ju som ett farmalag till Real Madrid så jag skulle inte våga satsa pengar på att de lyckas stjäla poäng av storebror. Men en rimlig chans finns ju alltid, Getafe har imponerat på hemmaplan och slog bland annat Villarreal.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-31 15:48
Sami,

Nej, men man kan ju hoppas :)
Barcelona .Sami.
2010-12-31 15:47
Nu på Måndag spelar juh Getafe Vs Real. Hade tänkt satsa 100 kr 1-1. Tror ni det går genom:)
Atlético addeh
2010-12-31 15:41
Om dessutom Cesc anländer i sommar tror jag det höjer motivationen på Puyol att fortsätta ytterligare några år. Kaptenen håller till 35, minst.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-31 15:38
Jasså, är han det? Det var ju bra :) Fick för mig att han var vänsterfotad eftersom Puyol har spelat högerback många gånger... Då ser det ju ut som att det blir betydligt bättre blandning på höger och vänsterfotade i framtiden.

Håller för övrigt med Hyder till viss del angående Puyol. Visst, han är inte lika snabb som förr, men det vägs upp av ökad rutin, hård träning och en vilja som blir starkare och starkare för varje dag!
Jag tror han har ett par år till att ge. Det är i alla fall känslan man får efter att ha sett honom kliva fram i så gott som VARENDA stormatch de senaste året (Madrid, Tyskland, United osv).
Han har som sagt mentatiliten och träningsviljan som krävs för att spela på toppnivå några år till - troligen längre än många andra i samma ålder. Men sen gäller det ju att släppa fram de unga också. Fast som truppspelare ser jag Puyi i många år framöver :)
Atlético addeh
2010-12-31 15:33
Födel

Det stämmer säkert. Tog för givet att det var från i somras man det kan naturligtvis vara Confederations Cup också. Spelar dock ingen större roll.

1.70

Piqué är högerfotad och spelar på samma position som Bartra, därför känns kombinationen Piqué-Fontás mer gångbart i framtiden. Det är Puyol som spelar i "fel" position då han också är högerfotad, men eftersom hans partners alltid varit bättre i uppspelsfasen har el capitán ofta fått spela till vänster i mittförsvaret.
elbraco
2010-12-31 15:31
Det här klippet med Puyol och Fabregas är också rätt mäktigt. Snacka om att vara så långt borta från diviga superstjärnor som man kan vara.
Barcelona Hyder
2010-12-31 15:30
1.70-ligan.

Piqué är högerfotad och vilken högerfot han har. Fontás och Piqué kommer förmodligen bilda mittlås i framtiden där Bartra är back-up till Piqué och Muniesa detsamma till Fontás. 2 högerfotade och 2 vänsterfotade. Kan inte bli bättre. Den äldsta av dem är född 1987 vilket i sig är helt sjukt.

Puyol får vara med så länge han vill. Känns som han bara blir bättre och bättre istället för det motsatta.
Barcelona Trippeln
2010-12-31 15:30
1.70-ligan.

Pique är högerfotad.
Barcelona Födel
2010-12-31 15:24
addeh

Det är inte från VM i somras. Har för mig att det är från Confederations.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-31 15:07
addeh,

Jo, det är möjligt. Han vet att han kan förvänta sig en ungefär likvärdig prestation oavsett om han väljder Bartra eller Fontas och då faller lotten på Bartra i det här fallet eftersom hans naturliga position är just höger innerback.

Lite keligt dock att vi har så många vänsterfotade mittbacksalternativ, jämfört med högerfotade. I många klubbar är det en bagatell, men inte i Barca där man alltid spelar bollen ända från backlinjen...
Undrar hur det kommer se ut i framtiden? Pique och Fontas är väl vänsterfotade båda två? Då kanske Bartra blir den som har lättast att bilda mittlås med Pique på sikt.
Atlético addeh
2010-12-31 15:03
Ett klipp från VM i somras där Puyol, Piqué & Cesc vandrar omkring tillsammans. Deras kemi går inte ta miste på. Allt twittrande dem emellan gör bara historien ännu mer lycklig på något sätt.

Jag är helt övertygad om att de tre musketörerna en vacker dag kommer förenas i den klubb de alla blev fostrade i. Förmodligen redan i sommar.
Barcelona Barcadinho.
2010-12-31 15:02
Eto’o har varit kung hos oss. Han var inte bara jädra duktig på plan, utan också en väldigt speciell karaktär på gott och ont. Lejonet var en show.
Hans få negativa uttalanden måste ses i ett större sammanhang. Det var dåliga relationer mellan honom och Dinho samt konflikter med Laporta. Laget presterade dåligt och superstjärnorna var på krogen. Det var hans öppna sätt att visa sitt missnöje med det hela.

Hetfield – du som brukar dra paralleller mellan klubb-spelare och vanliga förhållanden i livet.

Bara för att man säger ett par dumma saker så innebär det inte att man avskyr varandra. Jag har sagt många dumma saker till människor som jag älskar i heta stunder och också fick höra massa. Men kärleken finns där i grund och botten och man går vidare efter bråk.

Eto’o mår älska hans första riktiga klubb (Mallorca) men det var i Barcelona som han har haft sin bästa tid i karriären. Hur kan man avsky en plats där man fick uppleva bland de bästa stunder av ens liv? Han har ju otroligt många härliga minnen från klubben.
Jag är rätt säker på att hans känslor till klubben är starka och positiva. Han är kanske inte den mest hängiven culé, men han är en culé. Han håller säkert på klubben, när han sitter och kollar på våra matcher antigen på plats eller framför skärmen. Och vi fans kan också försöka komma ihåg allt bra och härliga stunder, istället för att fästa oss på ett par meningar och konflikter.
Jag ska komma ihåg honom som en kung, inte som en bråkstackare.


Gott nytt år önskar jag alla.
Barcelona H.C Xavier
2010-12-31 15:01
Det här med feeling kan vi ta och lägga ner med en gång. Den här feelingen har kostat närmare 1 miljard.
Atlético addeh
2010-12-31 14:57
1.70

Jag tror inte riktigt det handlar om att Pep vill att de båda ska få starta lika många matcher. Han går väl på sin "feeling" som i allt annat han agerar och den här gången känns det rent spontant rätt. Som du nämner är han högerfotad och van vid den positionen till höger i mittförsvaret.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-31 14:55
Jag gillar i princip bara högerfotade backar, vet inte varför men det känns så mycket säkrare.
Visst, Abidal och Milito litar jag på men Fontas såg osäker ut (vet att många inte håller med mig här men alla får ju ha sin åsikt)
Fontas är säkert bra men jag bli bara nervös när vänsterfotade backar spelar!
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-31 14:54
Lite oväntat att Bartra ser ut att bli den som får spela utav honom och Fontas. Känns ju som Fontas är närmare en plats i A-laget. Troligen är det pga två anledningar:

1. Bartra är högerfotad
2. Pep vill att båda backarna ska känna sig delaktiga och att man tror på dem. Som addeh säger har ju redan fontas startat en match. Det känns förmodligen bättre att det blir 1-1 istället för 2-0 till Fontas, så att säga.

Jag gillar Bartra skarpt, vet inte varför, men föredrar honom före Fontas faktiskt. Även om Fontas är den äldre och bättre av dem båda just nu..Hoppas han kan göra en lika lyckad debut från start som Fontas gjorde, om han nu får starta dvs.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2010-12-31 14:43
Siempre Barca

Förlåt men har du redan börjat dricka? Haha
Barcelona Siempre Barça
2010-12-31 14:27
skulle bara på mina er om Pique och poyul när de tog på fabregas barcas tröja:)
och och GOD NYTt ÅR på alla! vica el barca
Atlético addeh
2010-12-31 14:22
Hetfield

Bartra har medverkat i samtliga tre senaste träningspass, Fontás ingen. Man behöver inte vara raketforskare för att inse att det är Bartra om någon B-lagsförsvarare som kommer få spela mot Levante. Dessutom är han högerfotad, vilket varken Milito eller Abidal är. Även om Fontás kanske må kommit lite längre i sin utveckling än Bartra och redan har startat en ligamatch den här säsongen förmodar jag att Pep känner att Bartra är ett säkrare alternativ som högerinnerförsvarare, eftersom det är hans normala position.

I Supercupen mot Sevilla var det ju Sergí Gómez som fick chansen från start istället för Muniesa. Även om den sistnämnde kanske är bättre var det samma sak här, Pep ville ha en högerfotad på den positionen och då föll det naturligt att det blev Gómez.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2010-12-31 14:20
H.C Xavier

lol, skojar du? Vem älskar inte Lejonet.
Jag grät fan i 6 veckor när dom bytte bort Eto + 500 fucking miljoner mot näsan..
Det skulle varit vi "Barcelona" som fått 500 miljoner, inte Inter..

Sämsta feelingen jag någonsin upplevt.
Barcelona H.C Xavier
2010-12-31 14:10
Vad härligt det är att se att så många älskade Eto'o på samma sätt som jag gör. Trodde bara vi var ett fåtal.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-31 14:02
addeh

Jag skulle tippa på att Fontas startar då Pep prioriterar honom, dessutom så skrev väl han (Fontas) i facebook eller twitter att han kommer att starta mot Levante.

Man kan ju alltid hoppas.
Atlético addeh
2010-12-31 13:58
Årets sista träningspass hölls under förmiddagen och precis som igår var Bartra den enda försvarsspelare från B-laget som var inkallad. Han kommer med största säkerhet finns med i 18-manna truppen mot Levante, och det vore ingen vild gissning att han dessutom startar.

Alves-Bartra-Abidal-Maxwell

Låter som en väntad backlinje, möjligtvis Milito men det känns lite väl vågat.
Atlético addeh
2010-12-31 13:26
1.70

Bland det hemskaste jag har sett, satan vad fult. Kanske ser bättre ut i verkligheten men på bild fångade den inte mitt intresse det minsta lilla. Alldeles för många ränder.

På tal om nästa säsongs tröjor diggar jag fortfarande Sports "aprilskämt" till bortatröja. Se länktips.
Annons: