/spanien/barcelona/forum/14744.aspx/spanien/barcelona/forum/14744.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-03 18:04
Gabriel

Ja, precis så är det. Jag tror att han inom en snar framtid tar en startplats i det spanska landslaget, på bekostnad av vem vet jag inte, men ska vi säga att han tar över efter Villa när han slutar om några år?
Om man inte orkar vänta så länge så har väl inte Torres varit i toppform flera matcher irad på en ganska lång tid, och frågan är om inte kanarien har blivit tillräckligt bra att peta el Nino några matcher då och då.
Real Madrid Club de Fútbol
2011-01-03 18:04
Sorglig dag idag med tanke på att Ronaldinho lämnat Europa! Bästa spelaren jag någonsin sett spela så länge jag tittat på fotboll, han överglänste ju självaste zidane under sina 3 magiska år denna Ronaldinho...

Ni är skydiga denna mannen mycket respekt, han formade ju eran klubb till vad det är idag kan jag ju tycka... Antar att hälften av alla fans här inne kom till barca just under ronaldinho eran...

Vad tycker ni, var Ronaldinho bättre en Messi är nu? Jag lägger iaf min vote på Ronaldinho, dessutom mycket mer underhållande att kolla på honom.


Lämnar er med ett länk tips... Bye bye Joga Bonitooooo!


Barcelona Gabriel
2011-01-03 17:38
L.A.M Nr 10

Pedro har redan en plats i landslaget. Men du kanske menar en ordinarie plats i landslaget?
Barcelona Cataloniaboy
2011-01-03 17:31
En legendar. Vad mer behöver man säga?
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-03 17:28
Decinho

Dani alves har varit riktigt bra hittils och som du säger anser jag att handen här hösten varit världens bästa högerback. Ska man vara ärlig är han nog en av de absolut viktigaste spelarna i offensiven.

Cataloniaboy

Pedro har, som jag skrivit flera gånger tidigare, tagit enorma kliv den här säsongen. Det kanske låter lite sjukt, men han är av hösten att dömma en av de hetaste yttrarna just nu, tror att väldigt många Barcafans håller med om det påståendet, då vi ser honom vecka ut och vecka in.

Vårt anfall må vara tunt, men vår starttrio på topp kan inget lag ens komma i närheten av i världen. Vi har världens nummer ett, en av de bästa målskyttarna i världen som trots att han inte gjort lika många strutar som vanligt ändå har gjort en säsong över förväntan.
Sedan har vi Pedro Rodriguez Ledesma. Läs stycket ovanför för att se vad jag tycker om honom. Kanske låter som jag är kär i honom, men många härinne håller nog med om att han i höst har vart en av europas bästa yttrar. Fortsätter han så här är det bara en tidsfråga innan han tar plats i spanska landslaget.
Barcelona Cataloniaboy
2011-01-03 17:26
Har bara hört talas om Rafa, och att han ska vara en större talang än sin storebror Thiago. Att han skulle vara en mittfältare syns inte på bilden. Där ser han mer ut som en kraftfull forward, alá Drogba eller Zlatan. Anledningen till att Thiago är så pass mycket "mindre" än sin bror, är väl, precis som 1.70-ligan. säger: "Äter Rafa upp all maten hemma hos familjen Alcantara eller?".

Hittade en bra video på YouTube på honom. Lägg märke på tekniken... Oj, Oj, Oj ;)
Barcelona Thiago Alcantara^^
2011-01-03 17:24
Thiagos prestation från gårdagens match finns i länktips.
Måste säga att jag är imponerad, killen slog bara bort 2 passningar!
Barcelona Cataloniaboy
2011-01-03 17:12
Pedro bli bara bättre och bättre för varje match, känns det som. Han gör massor av mål, jobbar hårt, ja allt helt enkelt. Vilken guldklimp vi har fått fram ur den lille kanariern.

Många tyckte inför säsongen att vi hade ett "tunt anfall", vilket vi delvis hade. Pep har ju testat lite olika spelare uppe i anfallet, som inte har den positionen som sin ursprungliga. Det har visat sig vara lyckat.
Maxwell har bland annat fått börja någon match uppe i anfallet.

Pep har ändå rätt många uppställningar att välja mellan, om vi tänker efter. Här är några:
Messi-Villa-Pedro
Pedro-Bojan-Villa
Iniesta-Messi-Bojan
Jeffren(när han är tillbaka från skadan)-Villa-Maxwell

Sist men inte minst. Är det någon här som tror att Bojan inte känner sig pressad över att hans målskytte inte har lossnat? Tror ni att han är nöjd över att bara få ut sin lön varje månad? Bojan är, precis som vi, inte nöjd med sin säsong so far. För att självförtroendet ska få sig en kick igen, är det bara för Pep att ge honom förtroende. Hur ska det annars lossna?
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-01-03 17:07
Kul och se Messi igen! Någon som vet något nytt om Piques skada?
Barcelona Decinho
2011-01-03 16:52
Angående det Armin skrev om Alves i den senaste artikeln:

Jag håller inte med överhuvudtaget. Visst, han gjorde en horribel match igår mot Levante, men att han ändå gör 2 assist visar hans klass. Jag tycker att gårdagens match snarare är ett undantag när det gäller Alves form än en fortsättning på en dipp. Jag tycker han varit i sjuklig form hittills och han har förbättrat både tekniken och passningsspelet vilket gjort att han inte är lika kantig med bollen som förra året. Se bara väggspelandet med Messi i derbyt mot Espanyol. Och så har han som sagt sitt löpande... Numera är han enligt mig obestridligt världens bästa högerback.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-03 16:48
1.70-ligan

Han är riktigt muskulös, och på den där bilden ser det ju knappast ut som han bara är 16, snarare en fullvuxen A-lagsspelare.

Spås inte Rafa att bli en ännu bättre mittfältare än sin bror, har för mig att många som sett honom spela mycket anser det? I så fall är det ju sjukt vilka mittfältstalanger vi har i La Masiá!
Barcelona UT Clásico
2011-01-03 16:46
efter matchen XAVI
Barcelona tikitaka
2011-01-03 16:46
Tja, vilet sätt är det lättast och billigast att få tag på en biljett till Barcelona - Arsenal? Jag har fått höra att det är billigast utanför camp nou men jag är lite osäker på det.. Några bra tips hade varit snällt :)
Barcelona Thiago Alcantara^^
2011-01-03 16:43
1.70-ligan, det finns folk som säger att Rafa är bättre än sin storebror, ligger det någon sanning i det?
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-03 16:03
Äter Rafa upp all maten hemma hos familjen Alcantara eller? Killen ser redan betydligt mer fysisk ut än sin bror Thiago, trots att han är född -94 och fortfarande har några år kvar att växa och framför allt få mer muskler.
Barcelona B-Guden
2011-01-03 15:50
Diar Iniesta Shekha

När Messi är skadad har man ingen som kan ersätta honom inte ens C.Ronaldo om man skulle ha han i laget.
Men om Messi blir skadad så är det Xavi Iniesta Alves och Villa som ska leda laget.
Att börja spekulera i att en 20 åring på bänken ska in och göra ens i närheten av lika bra som messi är ju löjligt.

Tänkte jämföra Statistik med Messi och Ronaldo.

Ligan Messi 14 matcher 17 mål 10 assist.
Ligan Ronaldo 16 Matcher 17 mål 5 Assist.

CL Messi 6 matcher 6 mål
CL Ronaldo 6 matcher 4 mål

Båda är helt överlägsna i fotbolls världen just nu ingen kan mätas med dom, men messi har gjort det bättre med tanke på matcherna,
Hittade inge assist till CL tyvär,

Jag är ett stort fan till bojan låt han starta 2-3 matcher sen är han i form igen,
Man ska inte tro att han ska sitta på bänken sen komma in dom sista 15 minutrarna och göra mål. Laget leder oftast tar inga risker att blir skadad eller slå bort en passning,
Pep har i år väntat onödigt länge trots en 3-0 ledning mot vilka det nu var, valde pep att släppa in bojan i 81 minuten han hade lika gärnat kunna hoppa in i 60 minuten.

Ge han tid han behöver det. Alla som sportat och blivit petad vet hur det är.

Hur tror ni han känner när Pedro kom in och helt enkelt lyckades helt, värvningen av Affely (stavning) hoppas jag han tar åt sig av och verkligen ser till att han är första reserv eller varför inte tom slå ut villa ur startelvan ;)
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-03 15:24
Frodo

Det är klart att jag spekulerar, vad ska man annars göra? Jag kan ju inte göra världens största forskning på hur spelare lyckas, det är vad jag tror och tycker. Vi tycker olika and that's fine.
Även många forskningar som handlar om statistik handlar om avrundningar och vad man tror, man kan ju inte fråga alla i världen.
Jag håller med om att det är komplicerat och att jag gjorde det till väldigt svart och vitt i sammanhanget, men om jag ska gå in i varje detalj så måste jag skriva rena projektarbetet, vilket är tråkigt för resten av forumrävarna.

Jag tycker inte att Bojan är en dålig fotbollsspelare, det är inte poäng. Poängen är att han UNDERPRESTERAR, det är nyckelordet i sammanhanget. Man kan komma med argumentet "Ja, men han är 20 år", så vad gör han i A-laget då? Hade det inte varit bäst för honom om han hade spenderat ett par år till i B-laget, sen lyfts upp likt Pedro eller Thiago.
Jag må vara tjatig och kräsen, men det är för att jag tror så mycket på Bojan och det gör ont att se honom som en vilsen hundvalp hela tiden.
Men det är kanske bäst att dra ett streck över diskussionen då vi är överens om det mesta, nu har vi vandrat runt och runt :P
Barcelona el Maestro!
2011-01-03 15:11
Man får en känsla av att vissa bara tror att om Bojan inte gör mål i varje kvart han får spela så han är kass. Han ni aldrig spelat fotboll?
Bojan gör inte alltid mål men han är inblandad i lagets framgång i allra högsta grad. Han är med och skapar ytor för andra när han själv inte gör mål. Han ger pass som leder till att mål görs av någon annan, o.s.v.

Han spelade inte dåligt igår förresten. Han var iblandad bland annat i det andra målet. Det var han som gav smörpasset till Alves på kanten som ledde till Pedros andra mål.
Om Bojan inte har haft potential hade han inte fått kontraktförläggningen som han har fått nyligen.

Det är mycket tydligt att Barca har världens mest bortskämda fans. Man har hört det förut men nu ser man det också. Det ska vara 5-0 vinster i alla matcher. Alla ska göra mål. Herrej*vlar. Lugna ner er lite.

Edit: Bojan har en viktig roll i laget. Han ska vara en reservanfallare.
Barcelona Frodo
2011-01-03 14:58
Hetfield

Jag vet hur man räkna räknar på sannolikheter så jag behöver ingen förklaring. En student från Harvard har större sannolikhet att tjäna stora pengar och bli framgångsrik men de måste fortfarande ta sig in på Harvard i stor konkurrens med andra. Att framtiden ser ljus ut när man väl kommer in betyder inte att vägen dit har varit lätt eller utan press. Man kan inte utesluta mänskliga faktorer när man gör prognoser om spelarnas utveckling. Fenomen som Ronaldo och Ronaldinho kanske inte hade haft samma driv om de inte hade haft en så tuff väg. Deras festande och ätande tyder ju på att det det finns lockelser med det goda livet som alla spelare inte kan hantera.

Drogba harvade runt i den franska andra- eller tredjedivisionen när han var 22-23 år gammal så jag har svårt att se han ens skulle blivit antagen till la Masia. Allt är bara spekulationer så varför säga att spelare X eller Y hade gjort det bättre än Bojan? Du baserar din sannolikhet på en faktor och det är miljön spelarna växer upp i men det finns massor med andra faktorer att ta hänsyn till och inte ens det hade gett en bra indikation på hur lätt eller svårt spelarna hade haft det. Kanske är det så att spelare som Villa och Ibra gynnats av att att långsamt klättra upp för stegen med en mindre press istället för att kastas in i hetluften som en liten pojke. Varken du eller jag vet om det så det är onödigt att tänka "om" hela tiden.

Vad vi vet är att Bojan blev uttagen till den spanska EM-truppen som vann guld som 17-åring. Han tackade nej men jag har svårt att tänka mig att någon skulle kunna upprepa den bedriften. Att det inte gått som det ska efter det bevisar ju bara att man inte kan ta något för givet här i livet och att sannolikheter i slutändan bara är just sannolikheter.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-03 14:29
Jag tycker vi bör släppa Bojan-diskussionen nu. Varje gång är det ju ändå samma sak, Hetfield och några andra kritiserar medan andra försvarar. Känns helt onödigt då jag inte tror någon här kan ändra på den andras åsikt.

Vi får helt enkelt vänta några år för att se om han kan bli en klassanfallare. Om han fortsätter underprestera om 3-5 år så kommer i alla fall jag vilja ha bort honom.
PedroRodriguez
2011-01-03 14:23
Diar Iniesta Shekha

Jodu, jag kan lova dig att man fortfarande kommer smälla in mycket mål även ifall Messi skadas och man tar upp Andrés i anfallet.

Självklart är Messi utan tvekan bäst i laget. Messi är viktigast i FCB, punkt slut, ingen Xavi och ingen Puyol. Det är inte alls samma Barcelona utan Leo på plan, inte alls samma fart. Nu säger jag inte att vi verkligen är beroende utav honom men utan Leo är vi inte bäst i världen så som R.Madrid inte är lika bra utan C.Ronaldo på plan. Han är i sjunde himlen medans alla andra fortfarande är i 5e. 27 mål och 14 assist har han redan gjort, det är helt makalöst!
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-01-03 14:12
Frodo
Jag håller med dig när det gäller tålamod. Om han gör dåliga matcher mot topplag och några bra mittenlag då har jag inget emot honom , men hur ska han hunna utamana Villa när han inte ens spelar bra mot ett divison tre lag? Kolla en som Thiago tex, han har gjort bra insatser iår samt dåliga. Men han försöker , han vill och han tror på sig själv. Jag hoppas Bojan börjar ta vara på sina chanser för att Villa har inte så många år kvar och det vore onödigt och slänga så mycket pengar på en ny anfallare när vi har Bojan.

PedroRodriguez
Ja vi kan slänga in någon för att ersätta honom , men det gör inte saken bättre. Han har nästan gjort 33 % av våra mål i ligan. Det kändes som vi spela med 9 man igår mot levante när han inte spelae.

Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-03 14:06
Frodo

Jag får väl förklara ordet "chans" för dig (inte nedsättande ton, bara för att förtydliga det jag menade). Bara som exempel, om du växer upp i en bra miljö så har du (exempel) 70 % chans att lyckas i livet. Det betyder inte per automatik att du kommer att lyckas, det är bara större CHANS att du lyckas, du kan likväl hamna i 30 % gruppen, men det är mindre chans för det.

Jag påstår inte att vemsomhelst kan hoppa in i La Masia och bli en stjärna, när jag sa att han har fått allt serverat på silverfat så jämförde jag med Ronaldos situation.
Jag garanterar ingenting, jag påstår bara som sagt att om Zlatan, Drogba och Villa hade skolats i La Masia så hade de haft större CHANS att blomma ut tidigare.
Snälla, Bojan kom upp i världens bästa lag medan Zlatan fick ta vägen från Malmö till Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan. Vad är svårast?

Det handlar inte om att dissa Bojan, tydligen har grabben något som har fått honom att hamna där han är idag, men jag säger bara att han får inte ut det när han väl spelar. Vad är hans allra bästa styrka?
Jo, hans målsinne. Han påminner mig om Inzaghi (när han var ung), han är den typen som nosar sig till ett mål, men hur ska han få ut det i ett lag som Barcelona där man ska passa sig igenom allt?
Jag förstår inte varför Bojan inte lånas ut, det är bäst för honom. Han behöver få självförtroende, det kommer han aldrig få i dagens Barcelona. Nu kommer dessutom Afellay som spås som en storspelare, hans procentsats har minskat ännu mer.
PedroRodriguez
2011-01-03 13:50
Diar Iniesta

Det är väl självklart att ingen kan prestera så som Messi gör men visst fasen har man alternativ så att laget fortfarande producerar mycket frammåt. Det finns inte någon på planeten som kan göra det Messi gör men man har allt backups så det räcker. Iniesta är utmärkt även på anfallet och är nog förstahandsval där ifall Leo skadas.

Bojan och Afellay kanske är ett tredjehandsval att ersätta Messi.
Barcelona Frodo
2011-01-03 13:49
Hetfield

Jag stör mig inte på att du kritiserar Bojan då han förtjänar kritik som vilken annan spelare som helst i a-laget. Men han har inte fått allt serverat på silverfat som du säger. Han har klättrat sig igenom alla stegen i ungdomslagen och fått ledning samt tränare att tro på honom. Anser du att Xavi, Messi, Busquets etc fått allt serverat på silverfat bara för att de kommit upp genom ungdomslagen? Du får det att låta som att vem som helst kan ta sig upp genom akademin. Det har ju krävts uppoffringar för att nå dit de är idag. Först så måste man bli scoutad för att anses vara tillräckligt bra, sedan verkligen prestera och tävla mot andra duktiga spelare tills man en dag når sin dröm. Det är ingen dans på rosor där alla når sin dröm vare sig man kommer från Barcelonas ungdomsakademi eller någon akademi från Brasilien.

Du garanterar ju mer eller mindre att Ibra, Villa och Drogba hade lyckats när de i själva verket var mil ifrån Bojan vid samma ålder. Drogba är en late bloomer förövrigt som inte kunde konkurrera ut sina jämnåriga med samma förutsättningar i Frankrike. Det finns ingen garanti på att de hade lyckats här med samma förutsättningar som Bojan. På samma sätt som det inte finns några garantier på att Bojan hade lyckats i deras miljöer. Man kan ju inte börja spekulera om födelseorter och liknande bara för bevisa sin poäng? "Om han hade fötts fattig i Afrika" är inget smart sätt för att argumentera på.

Diar Iniesta Shekha

Vad föreslår du om Messi bli skadad? Vi kan ju inte spekulera hela tiden och dessutom finns det ingen i världen som kan ersätta Messi rakt av. Jag säger inte att Bojan inte förtjänar kritik då även jag varit väldigt frustrerad över hans insatser den här säsongen. Han faller som ett höstlöv vare sig det är någon i närheten eller inte. Men jag tycker att det är kontraproduktivt att ständigt hacka på honom istället för att ge honom lite andrum. Folk bara väntar på att han ska göra dåligt ifrån sig så att de kan bevisa att de hade rätt om han inte är tillräckligt bra. "Jag har alltid sagt att han inte är tillräckligt bra bla bla bla".

Under min tid som supporter har jag hört samma sak om Xavi, Valdes och Busquets och det är just därför jag anser att lite mer tålamod är det bästa för både honom och klubben. Jag har hellre lite extra tålamod med Bojan än att ha en turist för 40 milj. euro på bänken men ändå göra önskevärvningar om Llorente, Torres, Tevez, Adebayor etc. Om ledningen med Pep i spetsen velat förlänga hans kontrakt för att de tror på honom så tycker jag att fansen inte behöver ta varje tillfälle i akt för att knäcka hans självförtroende. Alla kan inte bli utbuade som Valdes på hemmaplan men ändå resa sig och bli en legend i klubben.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-01-03 13:13
PedroRodriguez
Ja vi kanske har massor med Alternativ, men ingen av de kan göra det lika bra som Messi. Iniesta är som bäst på mittfältet , Alves likaså på sin postion. Sen jag vill inte ens tänka på saken att Boja eller Afellay ska försöka "ersätta" Messi. Bojan klarade av Zlatan , men det är stor skillnad mellan Messi och Zlatan. Det är som att jämföra en ferrari med en traktor.

PedroRodriguez
2011-01-03 13:04
Diar Iniesta

Starkare måste han verkligen bli, alldeles för spinkig och vågar inte gå in i närkamper. Är inte Bojan snabb?, Jo du, snabbheten är en utav hans styrkor ihop med hans rörelse och hans teknik, inget han måste förbättra enligt mig. Och han är otroligt kylig, det visade han när han fick chansen före Ibra förra säsongen. Där har vi en kille med näsa för mål i alla fall.

Om Messi blir skadad?
Då har man väl massor med alternativ i Alves , Iniesta , Afellay , Bojan.

Att han inte levererat denna säsong håller vi alla med om men än ska man inte döma ut honom.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-01-03 12:52
Frodo
Jag har inget emot Bojan , jag hoppas att han lyckas för han spelar ju trots allt i Barca. Han har sina nackdelar och fördelar precis som alla andra spelare. Det finns massor med saker som han kan förbättra, tex blir starkare, bli snabbare och bli lite mer kvickare. Hans bästa egenskap är hans avslut, det är inget snack om den saken och att han är ödmjuk också. Men vad händer om Messi blir skadad tex och vi får spela som igår? För det finns INGEN i hela världen som kan ersätta Messi, vi kanske kan klara oss utan Villa om han blir skadad men aldrig utan Messi.

Mrfaariis
Messi spelade mot Hercules och mot Mallorca också.
PedroRodriguez
2011-01-03 12:51
Mrfaariis

Spelade inte Messi mot Herculés och Mallorca? Jodu, han nätade ju till och med mot Mallorca där vi kryssade.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-03 12:46
Frodo

Jag påstår bara att det är större chans att lyckas när man blir uppfostrad i världens bästa akademi. Visst, Ronaldo växte upp i Favelan där det kryllar av gäng och poliser som skjuter varandra, men tack vare hans talang så kom han långt.

Det jag däremot påstår är att det finns en större CHANS att du kommer längre i livet om du har bättre förutsättningar i livet. Jämfört med just Ronaldo så har Bojan haft allt serverat på silverfat.
Nej, jag viftar inte bort det han gjorde i B-laget, det är väldigt imponerande, men som sagt, allt är relativt.

Nej, han har verkligen inte "peakat", men hans utveckling har stannat, dvs. han har inte tagit nästa steget. Tålamod är ordet, men jag undrar hur lång det tar innan de mest inbitna Bojan försvararna börjar hata honom. Det var samma visa med Zlatan, när jag klagade på honom i början så fick man 1000 personer på sig och ett par månader senare så var samma personer ute efter att få bort Zlatan från laget.

Som sagt, jag förväntar mig inte att Bojan ska komma in och göra hat-trick för att sedan göra akrobatik i luften samtidigt som han flyger till månen, jag nöjer mig om han gör något vettigt när han får speltid. Vare sig du eller någon annan vill erkänna det, men han är fullkomligt usel JUST NU, han gör inget vettigt när han får speltid och ingen av hans inhopp har varit bra den här säsongen.
Som sagt, jämför med Thiago som vågar och gör något med bollen.
Jag hoppas innerligt att han kommer igång, han är en av mina favoriter, men att blunda för att hans väldigt mediokra insatser är bara löjligt för mig.

Rambla

Jag vet inte hur du fick till att Alves var en av de dåliga punkterna i matchen då han gjorde två assist som en högerback och var ständigt aktiv i matchen.
Annons: