/spanien/barcelona/forum/14742.aspx/spanien/barcelona/forum/14742.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-04 12:15
el Flaco

Hehe, att slå dumma passningar är nog tabu i alla lag :P

Nej men jag menar bara att Thiago behöver inte tappa "artisten" för att bli en bra spelare, han kan mycket väl bli stor om han lyckas bli effektiv.
Thiago är en kopia av Deco, när Deco var som bäst så kunde han göra titt-finter, klacka, tunnla och jonglera men det resulterade mer eller mindre alltid i att en annan spelare fick bollen.
Om Thiago kan utveckla det så kan han bli hur bra som helst.
Barcelona Barcadinho.
2011-01-04 11:33
Pep har utan tvekan lyckats få mer av den här briljanta spelaren genom att placera honom centralt. Vi fansen längtar kanske att se getafe-riders eller vi längtar att se det underbara samarbetet mellan honom och Alves på kanten.
Men Messi får ett betydlig större register med dagens placering och uppgifter. Han är mer involverad i allt och därmed är alla fina statistiska tal gentemot Ronaldo. Han har tom vunnit tillbaka flera bollar (på tal om fysik).

Jag tror att Messi kommer att tjänna på det i längden. Ju mer playmaker han blir desto längre lyckosam karriär han kommer att ha. Han kommer att bli mindre beroende av sina briljanta dribblingar och speed ju mer intelligent playmaker han blir.
Titta t ex på Xavi och Pirlo eller varför inte Seedorf som är 30 plussare. De spelar väldigt energi sparsamt och de orkar fortfarande avgöra matcher med sin intelligent istället för andra egenskaper.
Messi har tekniken i sig från barnsben. Tekniken kommer att finnas där hela tiden, men det kommer att vara rostigare med åldern. Dribblingarna kommer inte att sitta som de gör nu. Speeden kommer också avta med åldern så klart. Då återstår spelförståelse som den viktigaste egenskapen.
Han kan redan nu servera underbara assister som lämnar en lagkamrat helt ensam framför målvakten. Han kan redan nu köra dubbelpass som öppnar en försvarslinje. Sådana saker m fl kommer att bli ännu bättre med tiden.

Vi pratar många gånger här om vem som ska ersätta Xavi i framtiden. Kan lika väl vara Messi och Iniesta som är vårt kreativa par i framtiden och en annan som tar Messi nutids position (Bojan?).

Grande Guardiola. Han är smart, även om han floppar ibland. Han floppar kanske oftare än vissa andra eftersom han vågar sig på nya saker.

Titta på Mourinho - han vet inte hur han ska lösa problemet med Higuain och han vill värva en ersättare. Det finns ju massa med lösningar, herregud. har han verkligen ingen bättre fantasi?
The Special Five
2011-01-04 11:30
Tror inte att vi kommer släppa iväg Thiago, mot Levante fick han göra sitt längsta inhopp någonsin(vad jag minns, i liga sammanhang) och jag tror han kommer få chansen under 2010 på allvar. Jag är inte orolig i fallet Thiago utan mer för våra yngre mittfältslöften, efter vi köpt Fabregas(för det kommer vi göra, förr eller senare) har vi tillsammans med Thiago, Iniesta och en Xavi som säkerligen kommer lira ett par år till säkrat mittfältet ett bra tag framöver.

Vårat lyxproblem är då att Sergi Samper och gänget kanske inte får chansen att slå igenom och flyttar, där vi får se dom slå igenom i andra klubbar. Dock så vet man aldrig vad som händer i framtiden, time will tell

Helt sanslöst vilka talanger vi har i La Masia, hade vi kunnat få fram en 9:a av Internationell klass hade det egentligen varit FÖÖR bra
Barcelona el Flaco
2011-01-04 11:22
Det mest intressanta med Rafa Alcántara är att man får ständigt läsa om att han fullständigt briljerar i sin nya roll som falsk 9:a i Juvenil A. Med tanke på att vi producerar lovande mittfältare på löpande band, medan listan på anfallare är desto tunnare, vore det positivt om vi hade kunnat krydda med Rafa längst fram om några år. Hans far Mazinho har flera gånger även hyllat hans taktiska kunnande och att han agerar väldigt mogen för sin ålder.
baraxaar
2011-01-04 11:21
Rambla~ //

Du känner inte mig herr jag vet allt.......
Barcelona Rambla~
2011-01-04 11:20
The Special 5

Det finns självklart en risk att det blir så tyvärr. Därför tycker jag att man ska tänka sig noga för. De får bara inte vara så korkade att de släpper Thiago, för de riskerar bara att skjuta sig själv i foten om några år om han nu slår igenom på riktigt. Då blir det en repris på Cesc-gate där man vill försöka att väva tillbaka spelaren och det orkar man ju verkligen inte med en gång till.
The Special Five
2011-01-04 11:15
Känns som att vi är lite bortskämda med fantastiska mittfälts talanger i La Masia, mycket möjligt att en av Sergi Samper, Rafa Alc, Thiago, Sergi Roberto m.fl. blir den nya Fabregas, alltså flyttar utomlands och blir en världstjärna eftersom dom helt enkelt inte får plats här.

Vad gäller Thiago så är han en spelare som tar risker och det är något som jag älskar, precis som Iniesta tar risker och misslyckas med en dribbling eller passning så borde Thiago få göra de utan att bli påhoppad.
Barcelona el Flaco
2011-01-04 11:14
Hetfield/

Kanske det, men i den positionen som Thaigo spelar på i mittfältet så krävs det oerhört mycket tänkande, förmåga att utvärdera situationer och inte riskera allt för mycket med passningarna. Att slå idiotiska sidledpassningar är tabu i Barça. Men som sagt, han är fortfarande ung och har gott om tid för att utvecklas vidare.
Barcelona el Flaco
2011-01-04 11:09
Rambla/

Jag tror det handlar om att det var längesen de hade just en av världens största stjärnor i laget. Sedan Zidane & Co lämnade har de inte haft en crack som kan locka folk till stadion. Med tanke på att Messi vann Guldbollen och FIFA World Player 2009 kände de sig kanske tvungna att hitta någon som kunde detronisera argentinaren från tronen och portugisen blev den utvalde.

Att de sedan väljer att hylla mer en inköpt spelare än en egen produkt (och världsmästare) som Iker tyder ju lite på hur mentaliteten råder bland madridistas; cartera före cantera.
Barcelona Rambla~
2011-01-04 11:08
el Flaco

Det är ju bara att hålla med om vad Rico tar upp. Vi fans ser nästan bara läckerheterna som Thiago utför på planen men glömmer bort allt annat som har med spelet att göra. Det är sånt här som jag är övertygad om att Pep är så tydligt medveten om och därför vill skynda långsamt med Thiago.

Förresten när det gäller Rafa Alcantara. Den videon som någon länkade igår gav mig stora flashbacks till en annan brasse som tidigare spelat i klubben. En viss Rivaldo. Drivet med boll, steget och framför allt den känsliga vänsterfoten som Rafa tycks besitta. En spännande spelare att följa.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-04 11:06
Rambla

Äh, låt de få tro vad de vill, vi spräcker deras lilla virtuella bubbla av verklighet år efter år :P

el Flaco

Man kan ju vara både artist och spelare, bara titta på exempel som Ronaldinho och Deco. Båda gjorde makalösa finter och klackar, men det gav nästan alltid resultat i slutändan, det gäller bara att Thiago kommer in i rytmen.
Barcelona Rambla~
2011-01-04 11:03
el Flaco

Ärligt talat så förstår jag inte hypen när det gäller Ronaldo. Inte det att han inte skulle vara en av världens bästa spelare, för det är han ju uppenbarligen. Jag menar hur tidningar som Marca, AS, journalister som Roncéro, fans (både i Spanien och här på SF) är så måna om att skryta, hylla och som du nämner blåsa upp hans ego. Vad är grejen liksom? Han är knappast spelare de har fostrat sjlälva, inte en spelare som gått hela den långa vägen från canteran och nått ända fram till a-laget. Jag hade förstått och även samtyckt om hyllningarna hade gällt Casillas. Han om någon är ju en ren produkt från de egna leden. Cristiano Ronaldo är bara en inköpt och svindyr crack.
The Special Five
2011-01-04 11:03
Måste säga att jag gillar Thiago mer som artist, är svag för underhållande spelare som honom. Men om Thiago inte lyckas så har vi alltid Thiago on steroids(lillebrorsan) kvar
Barcelona el Maestro!
2011-01-04 11:01
Skillnaden är väl kort sagt att Messi är mer än en målgörare.
Den dagen ni ser Ronaldo gå ända ner till egen förvarslinje, hämta bollen och bygga upp ett spel där han efter ett par minuter är framme på offensiv plan halva och levererar bollen nära boxen till en medspelare. Den dagen kan någon komma och tala om för mig att Ronaldo är en komplettspelare.

För att vara en komplettspelare ska man kunna göra mycket mer än att bara göra mål, mestadels enkla mål. Det räcker inte att ha en målskörd med 30 procent straffmål och 20 procent frisparksmål. Man blir inte utsedd till världens bästa spelare för det. Ronaldo är ingen playmaker likt Messi, kort och gott.
Barcelona el Flaco
2011-01-04 10:58
På tal om krönikor så skrev Miguel Rico idag, under rubriken "Thiago, artist eller fotbollsspelare?", att den unge brasse-spanjoren måste förbättra sin taktiska kunnande och spela enkelt istället för att försöka sig på svåra nummer hela tiden. Som exempel nämner Rico situationen då Thaigo slog en sidledspassning som senare ledde till Levantes reduceringsmål.

Rico anser att Thiago har tillräckligt med talang i sig för att blomma ut i Barça, men att han måste samtidigt bli mindre individualistiskt i sitt spel och värdera lägena bättre, något som Rico samtidigt har förståelse för med tanke på Thiagos ringa ålder.

I samma artikel uppger Rico att Barça och Orobitg, Busquets agent, ska mötas imorgon för fjärde och sista gången för att spika igen katalanens nya kontrakt som kommer sträcka sig till 2015 med option för ytterligare ett år. Dessutom ska Zubi ha upprätthållit kontakten med Dani Alves agent under jullovet och från och med den 10:e ska man återuppta förhandlingarna.
The Special Five
2011-01-04 10:58
Dessutom så spräcker Sid Lowe myten om att Ronaldo skulle ha ett bättre skott, både distans och inom straffområdet då Messi har gjort lika många mål utanför straffområdet som Ronaldo gjort. Ännu en intressant del han tar upp är Messis skott-effektivitet och precision, där Messi träffar mål på 52% av hans skottförsök medans Ronaldo endast träffar på 30%

Det är verkligen förödande statistik som visas upp i slutet av artikeln då Messi överglänser Ronaldo på ALLA bitar som t.ex. passningsprocent, vunna bollar, lyckade antal dribblingar och ja, varenda aspekt av spelet helt enkelt.
Barcelona el Flaco
2011-01-04 10:57
Rambla/

Jag minns mycket väl den rapporten från Marca. Bara ytterligare en i raden av artiklar från Madridmedierna, vars enda syfte var att blåsa upp C. Ronaldos ego och försöka få tyst på alla hyllningarna som Messi fick. Ännu ett tecken på att det råder "barcelonitis" i den spanska huvudstaden.
Barcelona Rambla~
2011-01-04 10:54
Hetfield

Det är bara att titta på Kaka som också har ytor och sin snabbhet med boll som sin bästa egenskap. Utan ytor och sin snabbhet blir han nästan medioker. Lite överdrivet jag vet, men han är knappast i närheten av att vara en crack då.
The Special Five
2011-01-04 10:53
Raul Gonzalez Blanco är ett riktigt äckel och alla som kallar Messi för fuskare ska ta en ordentlig titt på Rauls handmå l(då var de självklart genialt gjort). Hoppas Raul ruttnar i Shalke den avskyvärda fuskaren
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-04 10:52
Barcelona är bevis på att man kan ha tunna och korta spelare, men samtidigt erövra hela Europa.

Intressant aspekt på det, om man tar bort C.Ronaldos snabbhet så dör mycket av hans gift. Messi däremot kan spela utan fart för att han är utmärkt på små ytor och att hans passningsspel är utöver det vanliga.
C.Ronaldo är bäst i hela världen på att springa på stora ytor, men han är rätt så värdelös på att passa och hitta ytor åt andra.
Jag kan väl säga såhär, när båda två passerar 30-strecket så kommer Messi kunna spela på allra högsta nivån, vid den tiden så har C.Ronaldo tappat allt förutom möjligen skottet.
Barcelona Rambla~
2011-01-04 10:52
el Flaco & The Special Five.

Lowe länkade ju till en "objektiv" analys som en journalist på Marca hade gjort. Det blev ännu roligare när han namngav journalisten och berättade att denne hade fått i uppdrag av klubben Real Madrid att skriva biografier om några madridspelare. Han skulle börja med Ronaldo. Så objektiv var den. :D

Angående den fysiska biten. Det blev ju roligt när han påpekade att man knappast behöver nämna flera olika egenskaper så som snabbhet, styrka, kraftull osv bara för att det skulle gynna Ronaldo, när allt kan sammanfattas med ett enda ord, nämligen atletisk. :)

"He is, they say, faster, stronger, more powerful. He hits the ball harder, runs more, leaps higher. Faster, stronger, higher -- now where have we heard that before? Couldn't that all come under one category called athleticism?"
Barcelona el Flaco
2011-01-04 10:38
Sid Lowe leverar igen. Jag tycker också att de fysiska attributen inom fotbollen kan kännas lite väl överskattade då och då. Om fysik vore den viktigaste egenskapen hade Xavi varit en bedrövlig fotbollspelare.
The Special Five
2011-01-04 10:32
Han ger också lysande argument varför Messi är mer komplett än Ronaldo, jag håller fullständigt med. Han skriver att "Ronaldo is a better athlete than Messi, but so is Usain Bolt", men han menar att den fysiska biten inte är de essentiella man kollar på när man ska avgöra vilken fotbollspelare som är mest komplett.
Barcelona Rambla~
2011-01-04 10:19
Härlig krönika från Sid Lowe. Snacka om att han totalt pulvriserar argumenten för att Ronaldo skulle var en bättre eller en mer komplett spelare än Messi.

"When Ronaldo is no longer an athlete, he will probably not be much of a player. Messi will."

Så klockrent!
Barcelona Rambla~
2011-01-04 10:16
baraxaar

Sluta ljuga. Vi har inte fler filmare.

Hata Messi efter det där? Du sätter verkligen ribban lågt när det gäller att hata en spelare. Vad gör Messi för fel som inte Srna gör då?

Förresten så kan du sluta upp med att låtsas vara culé. Jag tror ändå ingen går på det.
baraxaar
2011-01-04 09:50
Varför klagar alla på Ronaldo när vi har betydligt fler filmare i laget? Ni behöver faktiskt inte vara så enögda.
baraxaar
2011-01-04 09:47
älskabarcelona//

Själv börja man hata messi efter detta
Atlético addeh
2011-01-04 09:42
Tunga avbräck för Luis Enrique med både Romeu och Tello skadade. Frågan är är ingen värvning vill till nu trots allt. Gabi Milito sägs vara på väg bort från klubben och då öppnar det för ännu mer speltid för Fontás i A-laget, vilket betyder att denne inte alltid kan spela med B-laget. Sergi Roberto har gjort det bra när han har fått chansen, men det är alldeles för ynkligt att bara ha en spelare i en hel trupp som bemästrar den positionen på ett bra sätt.
Barcelona el Flaco
2011-01-04 09:39
Det har ryktats om att Gabi Milito vill lämna klubben nu under vinterfönstret för att få mer speltid och jag kan tycka att det är rimligt med tanke på att Copa America spelas detta året och Milito vill nog försöka komma med i den argentinska truppen. Tror inte det beror på att Pep satsade på Busquets och Abidla som mittbackspar i den senaste matchen.

Trots alla skador har jag alltid gillat Milito och hans aggressiva spelstil. När han gick igenom det långa skadehelvetet med sitt knä gav jag aldrig upp hoppet och när han kom tillbaka under våren 2010 svarade han för flera bra prestationer, inte minst i el Clásico på Bernabéu.

Jag vet dock inte om det vore klok att sälja honom nu när vi redan har en ganska begränsad A-trupp, men om Milito själv är den som begär att få lämna så bör man nog respektera hans önskan. Upp till bevis för Fontás & Co i såna fall.
Barcelona el Flaco
2011-01-04 09:28
Även Tello blev skadad i matchen mot Las Palmas, men Romeus skada som är det stora orosmomentet för B-laget, inte bara för att han blir borta i 3-5 månader men även för att han är den enda renodlade pivoten i Luchos trupp. Undrar hur han ska formera laget i fortsättningen. Får Fontás ta klivet upp, eller improviserar man med Sergi Roberto?
Annons: