/spanien/barcelona/forum/14711.aspx/spanien/barcelona/forum/14711.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético addeh
2010-12-29 16:59
1.70

Noterbart att Afellay står inskriven som mittfältare på den officiella hemsidan. Nu vet inte jag vilken position Pep anser vara bäst lämpad för holländaren och vart han mest kommer användas, men skulle det bli mestadels på mittfältet kommer det garanterat hämma Thiagos speltid i A-laget i vår.

Spelar Afellay bra som mittfältare känns det för övrigt ännu mer avlägset att klubben värvar Cesc i sommar.
Barcelona Rambla~
2010-12-29 14:50
Hetfield

Låt mig även tillägga. Det att Cesc valde att dra till Arsenal anser jag absolut inte ska vara någon slags hämd mot honom att inte värva honom. Han gjorde sitt val då och det är bara att acceptera det. Det hlälper knappast att vara bitter över det nu. Jag anser bara att vi klarar oss alldeles utmärkt utan att värva tillbaka honom.
PedroRodriguez
2010-12-29 14:49
Rambla

''När tex Cesc valde att dra till Arsenal som under den tiden gick som tåget i Europa, valde istället Messi att ha tålamod och stanna kvar och fortsätta sin utveckling i Barcelona.''

Jag tror inte att Messi hade andra val än att stanna i Barcelona, klubben betalade trots allt för hans hormonsproblem som han hade vid 11 års ålder och som familjen inte hade råd med att pröjsa. Inte en chans att Leo väljer att flytta till en annan klubb för det Barca gjort för honom vid den tidpunkten. Messi betalar nu tillbaka det FCB gjort för honom och hans familj.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-29 14:47
Rambla

Jag syftar på hur Messi är idag, jag pratar inte om hans barndom/unga år. Jag tror att Messi's relation med klubben är på en helt annan nivå än t.ex: Iniesta och Fabregas då klubben har räddat hans karriär genom behandlingarna. Utan Barcelona så hade Messi förmodligen haft en hel del besvär och sjukdomar, där härstammar hans lojalitet (enligt mig, jag spekulerar).

Jag menar däremot att om Messi är 30-31 år, och får sitta på bänken i förmån för en annan talang, kommer han att stanna kvar för klubbkärleken eller kommer han lockas iväg av Man C/Inter (eller liknande)?

För mig handlar det inte om "easy way out", han såg kaoset och valde att dra. Det handlar inte om att vara lat eller feg, det handlar om att göra klokt val, och det funkade bra för Fabregas eller hur? Men som culé kan jag förstå frustrationen, men som sagt, survival of the fittest.

Jag har sagt det 100 gånger, och jag säger det igen: Om priset för Fabregas är för högt då kan man lika gärna köpa Arteta för en bråkdel av summan, men om priset är runt 40 miljoner så är det att köra på.
elbraco
2010-12-29 14:42
Hetfield

Hålled med Rambla. Han har all anledning att stanna kvar i Barcelona, både för vad klubben har gjort för honom och vad han har gått igenom för klubben.
Kommer du ihåg tiden då Ronaldinho och de övriga brassarna fick lämna, hur sviken kände sig inte Messi då? Det var ju t.ex. Deco och Gaucho som han umgicks med, och både två fick lämna vid ungefär samma tidspunkt,. Det kan inte ha varit så lätt för honom, dessutom är han ju uppväxt med de andra yngre lirarna så han känner sig not rätt hemmastadd här.
Men, precis som Ramla~ skriver, så tror jag att Messi kommer få ett liknande kontrakt som Puyol har nu, att han får lämna fritt om han inte får ett visst antal speltimmar, som tack för hans lojalitet.
Dessutom är jag ganska säker på att han är så pass smart och ödmjuk att han förstår vad som skulle hända om han lämnade Barcelona :p

På tal om inget, om inte Fabregas hade haft någon connection med Barca hade jag hellre sett Nasri i dagsläget! Fabregas framstår ju som Chygrynskiy bredvid honom, han spelar verklignen på toppnivå numera.
Dessutom har han en attityd jag gillar, han säger vad han vill och har bl.a. sågat Gallas längst med fotknölarna.
Barcelona Rambla~
2010-12-29 14:28
Hetfield:

Jag anser att du har fel när du påstår att Messis lojalitet inte har prövats. Det är ju just det den gjorts. När tex Cesc valde att dra till Arsenal som under den tiden gick som tåget i Europa, valde istället Messi att ha tålamod och stanna kvar och fortsätta sin utveckling i Barcelona. Jag vill minnas att Wenger skrytit om att han även kunnat värva Messi då även han intresserade honom vid den tidpunkten. För att inte tala om alla de säsonger efter det att han slagit igenom. Det är nog mer än en klubb som varit sugna på att värva honom. Inter, City och Chelsea för att nämna nägra. Jag tror nog att Messi hade kunnat dra nästan vart han velat om han så önskat.

När han är 30+ så har han tillbringat 20 år i klubben. Med tanke på vad han hitills presterat kan han mycket väl vara en levande legend i den åldern. Då har han mer än väl förtjänat att göra vad han vill med återstoden av sin karriär. Väljer han att dra till Inter då. Fine, so be it.

Det är klart att det är subjektivt att tycka om det var rätt eller fel när Cesc drog. Jag påstår inget annat. Du kan dock aldrig argumentera bort att han tog "the easy way out", drog till där trodde att gräset var grönare, eller kalla det vad du vill.

Välkomna honom hem? Aldrig i helvetet (från min sida) för någon fantasisumma. Jag är inne på Frodos linje. Vill han så gärna tillbaka "hem", så får han allt visa lite mer uppoffring själv och inte hålla på och vela som han gjort tills nu. Canteran går för mig åtminstone.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-29 14:16
Samtidigt så har inte Messis lojalitet ifrågasatts än, han har verkligen allt han behöver och vill i Barcelona. Jag påstår inte att Messi är som F*go, men jag undrar hur han kommer att vara när han är 30 + och får mindre speltid och lockas av t.ex: Inter.

Kommer han stanna kvar eller inte?

PedroRodriguez

Det är stor skillnad mellan hur Balotelli och Eto'o behandlas. Eto'o fick skit av motståndarfansen medan Balotelli får skit av de egna OCH motståndarnas fans. Det är inte så konstigt att det finns så FÅ mörkhyade spelare i italienska landslaget, de har inte psyket att hantera allt det där.

Rambla

Jag håller inte med, det var klubben som mer eller mindre slutade fokusera på Cesc och han har en familj att ta hand om. Han såg väl antagligen att hans chanser var större att lyckas i Arsenal än att försvinna i Barcelona.
Rätt eller fel är subjektivt, jag anser att det han gjorde var "ok" med tanke på situationen och perioden. Det är dags att gräva stridsyxan och välkomna honom med öppna armar om han kommer tillbaks (enligt mig).
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-12-29 13:41
PedroRodriguez//

Du har absolut en poäng där. Dessutom känns det som Messis tillbakadragna personlighet (Cesc sa att han var osäker på om Leo överhuvudtaget kunde prata eftersom han alltid var tyst) har varit en fördel för Barça när andra klubbar har visat intresse under hans ungdomsår. Detta eftersom Messi har värderat trygghet väldigt högt istället för pengar och annat.
Barcelona Rambla~
2010-12-29 13:12
El Kaiser de Michoacán:

Ok, fair enough om Xavi, Puyi och Iniesta eftersom de redan ingick i a-truppen. Visserligen så är det ju ännu mer beundransvärt att de stannade kvar i "krisklubben" Barcelona. Jag tror knappast att de hade saknat anbud om de önskat lämna.

Nej, jag har heller jämfört med situationen Thiago och JDS befinner sig i. Jag gjorde bara en återkoppling om Cesc när Hetfield förstod varför han lämnade.
Andreas-
2010-12-29 13:11
Forza Barca:

Långsidan på Camp Nou så nära mittplan som möjligt är löjligt bra, helst på andra etaget. Första är också helt okej, fast du får en helt magsik vinkel från andra etaget.

Bör inte heller vara några som helst problem att fixa en biljett eller två på långsidan heller.
PedroRodriguez
2010-12-29 13:10
El Kaiser

Klubben hjälpte ju Leo med sitt tillväxtproblem när han var 11 för att Messi just skulle utvecklas i La Masia, och att dra till en annan klubb vid 16 års ålder skulle vara som en kniv i ryggen för FCB, Självklart stannar man. Det skall man tänka på, så jag skulle inte säga att Cesc och Messi exakt stod i samma position. Det som Messi gör nu är som ett tack till vad klubben gjort för honom.

BUGG: Jag har inte tippat 0 - 0 i vår nästa match??
Barcelona FORZA BARCA!!
2010-12-29 13:06
Heej alla!

Jag har bokat biljetter till Barcelona, Fredag 30/12/10 - Måndag 03/01/11, för att se Barcelona - Levante. Jag tänkte fråga vart laget tränar och när laget tränar? kostar det något att kolla på träningarna?
Sittplatser på Camp Nou, vilka rekommenderar ni?
Svara Gärna via PM.

Tack på förhand!

Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-29 13:04
En video med det bästa Afellay presterade mot Finland i EM-kvalet tidigare i höstas. Tycker videon visar ganska bra hur mångsidig holländaren är och jag tror Barca kommer kunna ha nytta av honom både på höger-och vänsterkanten samt i mitten.
PedroRodriguez
2010-12-29 13:02
1.70-ligan.

Haha sak samma, poängen är att han har ballar av stål:)
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-12-29 12:58
Rambla//

Xavi, Iniesta (en av få som fick debutera under van Gaal) och Puyol var ju redan i a-laget vid den tidpunkten så jag tycker inte att dom var i samma situation som Cesc. Messi däremot var i exakt samma situation och han ska ha all cred för att han stannade. Min jämförelse var mer inriktad mellan Cesc och de nuvarande spelarna som är på väg mot A-laget som t.ex Thiago.

Ingen kan förneka att Cesc kunde stanna kvar och kämpat men att säga att Thiago och Jonathan var i samma situation som Cesc tycker inte jag stämmer.
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-29 12:52
Haha, grym video! Vill bara påpeka att han spelar trumpet och inte saxofon ;)
PedroRodriguez
2010-12-29 12:27
Abbe.

Hahahhahaha han är fan min idol. Så jävla epic att han drar hymnen i en saxofon, notera hur gubben där bak bara står och kollar.
Barcelona .Sami.
2010-12-29 12:24
Abbe.
Hahaha fi fan vad mäktig! Han gubben bredvid ser juh helt chockad ut. Typ. Vad är det som händer??
Barcelona 1.70-ligan.
2010-12-29 12:23
Afellay är nu inlagd i "the Squad" på officiella hemsidan
Barcelona Abbe.
2010-12-29 12:21
Oerhört rolig video.
PedroRodriguez
2010-12-29 12:07
Hetfield

Självklart, Han hanterar saker och ting utmärkt med sin kaxiga stil men det gör också att folk avskyr honom mer. Det var samma sak med Samu, han blev också bombarderad med rasistiska glåpord i en match med Barça för några år sen och i en match mot Cagliari ifjol, när han väl näta så gav han tillbaks (se länktips). Men Eto'o är inte lika hetsig som Mario utanför plan och är därför inte lika hatad.


http://www.youtube.com/watch?v=rFs-uGUutcQ
Barcelona Rambla~
2010-12-29 11:59
"Det är precis det jag har sagt i flera månader nu, man kan inte jämföra dagens Barcelona med den Barcelona då Cesc lämnade."

Det stämmer, det var något av kaos i klubben under den tidpunkten. Konstigt då att spelare som Messi, Xavi, Iniesta och Puyol trots det stannade kvar. Det var knappast så att tex Messi saknade anbud på den tiden. Jag antar att det är skillnad på person och person. Vissa har tålamodet och väljer att stanna, medans andra är övertygade om att gräset är grönare på andra sidan.
Barcelona petersays
2010-12-29 11:46
"Malaga storsatsar, maresca, asenjo, Baptista, camacho, demicheles är Inge dåliga namn för ett sånt lag, även om en del av de spelarna har gått ner sig betydligt"

Ska bli kul att följa. Senaste ryktet gäller dessutom Mutu :P
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2010-12-29 11:45
El Kaiser

Det är precis det jag har sagt i flera månader nu, man kan inte jämföra dagens Barcelona med den Barcelona då Cesc lämnade. Folk verkar tro att Cesc lämnade Barcelona när allt var frid och fröjd, och de är ivriga med att göra honom till en girig och feg kille när det var klubben som glömde bort honom.

Om Thiago lämnar dagens Barcelona så får han skylla sig själv, vi har världens stabilaste klubb med världens bästa akademi, det är ljusår från då Cesc lämnade.

PedroRodriguez

Jag tror att det är försvarsmekanism för Balotelli, han måste vara kaxig för att kunna överleva. Hur lätt är det att spela när det är 40 000 pers per match som buar ut honom och retar honom för hans hudfärg? Tro mig, om du och jag hade varit i den situationen så hade vi gett upp för längesen.

Sen var hans mål från igår kanske inte världens svåraste då det var 2 straffmål och ett öppet läge.
Barcelona L.A.M Nr 10
2010-12-29 11:30
Meddelandet
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-12-29 11:20

Tänkte lite på diskussionen som var här inne igår angående Cesc som lämnade Barça medan Thiago, Jonathan etc har valt att stanna (tills vidare i alla fall). Även om jag i regel inte gillar att bli alltför spekulativ så måste jag konstatera att det är STOR skillnad på det Barcelona som Cesc lämnade 2003 och det som Thiago och de andra nu befinner sig i just nu.

Barcelona 2003: Kaos är väl tyvärr det ord som beskriver klubben bäst. En pinsam sjätteplats i ligan och då spela man ändå upp sig mot slutet. Van Gaal sparkades under säsongen och Antic tog över. Dessutom avgick president Gaspart och Enric Reyna blev någon slags tillfällig president utan någon egentlig makt. Värvningarna under denna period var konstiga, dyra och oftas misslyckade (Enke (RIP) och Mendieta för att nämna några) och någon direkt ungdomssatsning var det inte tal om.

Barcelona 2010: Kanske världens bästa klubb just nu med La Masia som en uttalad central sten i bygget. Pep vid rodret som oftast inte tvekar på ge ungdomarna chansen. Stabil ekonomi (nåja) och en tydlig spelfilosofi som verkligen har skördat framgång. Det är verkligen som natt och dag.
Det jag menar är att jag tycker man gör det lite väl lätt för sig när man säger ”Cesc lämnade medan Thiago och de andra stannar kvar” då förutsättningarna faktiskt är vitt skilda.

Sedan vet man ju som sagt inte, kanske hade Jonathan och Thiago ändå valt att stanna om de hade varit i Cescs situation men det får vi aldrig veta.
PedroRodriguez
2010-12-29 11:07
Måste bara säga att jag ogillar Balotelli starkt, han är, arrogant , allmänt dålig , barnunge som bara klagar. Visst det sprudlar i för sig självförtroende om honom och det önskar man om Bojan men jag slår vad om att Bojan blir en mycket bättre spelare än Mario. Hade hellre tagit Busquets som exempel, där snackar man självförtroende, Han är inte kaxig och skiter i vilka han möter han går in i närkamperna för fullt och spelar allmänt bra.

Och så gjorde Balotelli också 2 straffmål igår alá C.Ronaldo.
Barcelona Barcadinho.
2010-12-29 10:08
Kul att läsa om att Bojan dominerade igår med två mål och två assister. Jag såg inte matchen, ska försöka hinna med länken senare. Jag gillar jätte mycket att Bojan visar stort tålamod vad det gäller hans framtid och vare kvar eller icke i Barca. Det finns ju exempel på unga som vill pusha på allt, sig själva, klubben de spelar i, sina agenter osv. Skönt att det finns sådana som Bojan och Fontas som avvaktar och kämpar så länge.
Många unga spelare ser nog på spelare som Messi och Co som lyckas nå toppen väldigt tidigt. De tror kanske att det vanligt eller en norm. Men så är det inte. Det finns ju mängder exempel på spelare som har nått toppen senare och som han kämpat sig på bänken i flera säsonger.
Bojan har svårt att slå sig in i startelvan, eftersom han inte är en kantspelare. Båda Messi och Villa står som alternativ i mitten förre honom. Det är lite lättare för Pedro som kan spela på båda kanter. Han har inte lika stor konkurrens. Om Villa upptar den ena kanten så kan Pedro ta den andra. Jeffren är inte att räkna med pga skador och form. Bojan har förlorat spelminuter på grund av det att Messi spelar central nu för tiden.

Pedro har fått ett större motstånd i och med att Afellay ska försöka tävla om samma position.
Konkurrens är ofta väldigt utvecklande. Man måste lyfta upp sitt spel för att förtjäna platsen. Ibland kan det dock hämma duktiga spelare som istället nöter bänken för mycket.

Det är kanske väldigt bra det där konceptet med b-lag. Spelarna som inte är mogna än får spela regelbundet i alla fall. Särskilt spelare som spelar i segundan. De möter bra motstånd.
Barcelona Klint
2010-12-29 09:07
C Ronaldo #7

Här har du startelvan från gårdagens match.

Valdés, Damià, Puyol, Victor Ruiz, De la Bella, Busquets, Verdú, Javi Márquez, Sergio García, Coro y Bojan
Barcelona FORZA BARCA!!
2010-12-29 03:01
Heej alla!

Jag har bokat biljetter till Barcelona, Fredag 30/12/10-03/01/11, för att se Barcelona - Levante. Jag tänkte fråga vart laget tränar och när laget tränar? kostar det något att kolla på träningarna?
Sittplatser på Camp Nou, vilka rekommenderar ni?
Svara Gärna via PM.

Tack på förhand!

Annons: