/spanien/barcelona/forum/14689.aspx/spanien/barcelona/forum/14689.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Abbe.
2011-01-09 16:18
Laget har i eftermiddag besökt barnsjukhus i Katalonien.

Om vi ska spinna vidare på Thiagos eventuella uppflyttning så är det här ett argument för att han skulle bli uppflyttad, då han har varit närvarande vid sjukhusbesöken.
Atlético addeh
2011-01-09 16:14
Afellays samtliga aktioner mot Deportivo igår. Han gör inga avancerade saker och spelar bara i sidled. Med tiden måste han lära sig att spela mer på one touch men just nu är det viktigaste att han blir "varm i kläderna" och kommer in i spelsystemet ordentligt. Både mot Athletic och mot Depor har han tagit plats ute på kanterna, precis där ja förutspådde att han skulle användas mest. Blir kul att följa fortsättningen för holländaren, att han får ännu mer speltid mot Betis på onsdag är ingen högoddsare.

Förresten, är det någon som vet om man kan se dagens träning i repris då den visades på Barça TV? Skulle uppskattas mycket.
Barcelona Pep - El Míster
2011-01-09 15:56
L.A.M Nr 10/

Håller med till viss del. Ronaldo är en makalöst bra spelare, det kan man inte säga något emot. Han gör mycket mål trots allt och är en fantastisk frisparksskytt.

Men precis som du säger är han långt ifrån Messi när det gäller delaktighet i spel, passningar och speluppfattning. Där är Messi i nivå med Xavi och Iniesta. Ronaldo kan inte äga en match, håll i bollen och slå dessa avgörande passningarna som Messi, Xavi och Iniesta gör. Hans passningsspel är i många fall direkt dåligt och han segar ofta ner spel med massa onödiga klackar och skit. Dessutom ofta slarvig när han slår en vanlig passning i sidled.

Bollkontroll har han så det räcker men inte heller där är han i nivå med Messi anser jag. Messi bistår med ett helt annat lugn i bollmottagningar och löpningar med boll. Dessutom är bollen mkt närmare fötterna när Messi har den, såväl som i fart eller i lugnare situationer. Det gör honom oerhört svårstoppad, även när han ser ut att tappa den så lirkar han med sig den.

Summa summarum för mig rent objektivt är att Ronaldo är en grym individualist, målskytt och frisparksläggare. Messi är en spelare med bredare register som också är mer involverad i sitt lags speluppbyggnad, både i Barça och i Argentina. Det ända jag ärligt kan säga att Ronaldo är bättre på är just frisparkar/långskott och huvudspel.

Fysiken dom emellan är inget man skall jämföra. Båda har sina fördelar och nackdelar. Dom är båda atleter med två helt olika kroppsuppbyggnader. Det handlar om att göra det bästa med det man har. Detta betonar även GOAL artikeln. Dom är som sagt båda atleter med olika kroppar. Man kan inte säga att Bolt har en bättre kropp än Asafa Powell då dom har olika kroppar. Det handlar om att springa snabbast. Detta handlar om att vara bäst på fotboll och där är enligt mig och större delen av fotbollsvärlden eniga.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-09 15:28
Summering av denna lite tråkiga Messi vs Ronaldo-diskussionen:

Jag anser Ronaldo vara en fantastisk spelare. Med hans mål, drbblingar och snabbhet är han riktigt bra och rolig att kolla på.
Men, just nu tycker jag inte han når upp till Messis höjder. Den senare är en mer komplett spelare om man ser till hans spelförståelse, passningar och förmågan att helt och hållet äga en match. De egenskaperna har inte CR7, han är beroende av att hans kamrater skickar ut bollar på kanten, han kan inte gå ner på mitten, hämta upp bollen, och sedan börja leka tikitaka eller slå en magisk pass. Det bemästrar Leo Messi.

Fysiskt sett är Ronaldo mer komplett då han har snabbheten och styrkan, på båda är han bättre än Messi. Drbblingar och bollkontroll är de nog i samma klass.

Messi gör mer mål, även om det i år är ganska lika, och mer assist, och han gör också väldigt lite mål på stillastående boll, till skillnad från portugisen.

För att summera är Messi bättre på det mesta, och nu har jag faktiskt försökt vara objektiv. Han är dessutom två år yngre och kommer troligen bli en större legend än Ronaldo. Och tänk på att jag inte ens nämnt personligheten!
Real Madrid Podemos^
2011-01-09 15:27
Hetfield- Megan Fox is a dude/

Om han är klassisk 4-4-2 varför starta dom matchen 4-2-3-1? Och vad skall Liverpool göra när dom blir totalt rånade av domaren två gånger? Att få sin kapten och bästa spelare utvisad hjälper inte Torres.
Delarocha
2011-01-09 15:07
Ja Howard Webb verkar rött köpt. En straff efter 2 min och ett rött kort efter 31. Tveksamma situationer båda två.

Synd om Pool som spelar bra annars. Men nu är ju den här matchen över för deras del.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-09 15:06
Skeptisk till Dalglish som tränare, han är väl en klassisk 4-4-2 tränare och de har inte materialet för att spela så.

Stackar Torres som är omringad av högst mediokra spelare, de slänger ju bara randombollar på honom och hoppas på att han ska trolla fram något.
Barcelona Andreas - V.V [Barney S]
2011-01-09 15:05
Gerrard rött kort direkt för det där!?
Såg ni för övrigt straffen United fick efter Berbatovs filmning, hmm..

Webb = köpt? ..
Delarocha
2011-01-09 15:05
Torres är verkligen usel för Liverpool nuförtiden. Undrar vad som hänt. Han behöver nog dra från England. Tråkigt att se honom så dålig,

I brist på annat så kan ni här få en stream till United - Pool. Första matchen för Kenny Dalglish som manager.
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-01-09 14:52
Föresten en roligt grej jag kom att tänka på..

Efter confederations cup så var Madridfansen 100 % säkra att Kaka skulle vinna årets guldboll, vem står där nu? 3 Barca spelare och Kaka utanför top 23 :)
Dani Alves.
2011-01-09 14:48
Om inte Messi är världens bästa spelare vem fan är det då? Vem har den senaste Guldbollen? Tills en ny utses så är Messi nr 1 fortfarande och ska bli så skönt att när Ronaldo slutar så har inte vunnit någon guldboll i real haha
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-09 14:45
The Special Club

Fair enough, tack för en sansad diskussion utan påhopp. Vi håller inte med, jag kommer aldrig att sätta C.Ronaldo på samma nivå som Messi (inte spelmässigt, utan som legendstatus) då han är så pass ogillad utanför Real Madrid.

Vi håller inte med varandra, men som sagt, fair enough.
Barcelona Joan Gamper 1899
2011-01-09 14:41
Alltså varför jämför media dom här spelarna ? Messi och Cristiano spelar på helt olika postioner. Ska man jämföra en spelartyp som Messi så är de Agüero och di Maria. Nani och Quaresma är som Cristiano.

Jag vet att båda är helt överlägsna, men varför just denna jämförelse media, fans, tränare osv drar upp den här diskussionen.
The Special Club
2011-01-09 14:41
Jag orkar inte fortsätta eran diskussion, nu är fast beslutna att avsky(eller ogilla) Ronaldo för att förstå.

Min slutsats:

Ronaldo kan visst bli legend inom fotbollen.
Ronaldo är fullt jämförbar med Messi
Messi har inte patent på världens bästa spelare
Ronaldo, om han börjar vinna titlar anses minst lika bra som Messi om inte större.
Det är lättare att heta Messi idag än vad det gör att heta Ronaldo.
Jag tycker Messi idag är en bättre fotbollspelare än Ronaldo, vi får se i vår.

Ha en fortsatt bra dag!
The Special Club
2011-01-09 14:32
Hetfield- Megan Fox is a dude

Det är just det jag menar, du kan inte förutspå att en 25 åring som idag levererar match efter match att denne kommer bli ihågkommer som en i mängden. Han kommer om han fortsätter på samma spår nu bli ihågkommen utav Real Madrid och Manchester Utd och det är inte småklubbar det. Det enda som saknas från Ronaldo idag är titlarna och vi alla vet att titlarna får spelare att se mycket bättre ut.

Ronaldo är lagom kaxig och dryg enligt mig och jag tycker att det klär honom perfekt. Jag tror aldrig att han hade kommit någonstans med en annan attityd. Hans personlighet(alla mot mig) är något som motiverar han att prestera hela tiden. Alla är inga Raul, Del Piero eller Giggs för den delen, dessa är födda ledare. Ronaldo är född med sin karaktär och skulle aldrig önska att han förändrades för då hade han blivit sämre.

Det var en av anledningarna till att näsan inte lyckades i Barca, hans attityd och karaktär kom inte ut som den gör i Italien. En del spelare är ingenting utan deras personlighet.
Barcelona Criff
2011-01-09 14:32
The Special Club,
Men om supportrar gör allt för att bua ut en spelare i motståndarlaget för att få honom ur balans varför gör inte alla supportrar det med Messi då?
Du kan inte komma undan att C.Ronaldo är ogillad vart han än spelar, ALLA fans till alla lag buar ALLTID ut honom vart han än åker.
Just för att han står för allt som folk hatar, han är en diva och bla bla bla..
Fattar inte hur du kan sitta & försvara det haha
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-01-09 14:30
Kan vi skippa Christina diskussionen? Det är pinsamt och nämna honom i samma mening som Messi. När han börjar få röra bollen mot Barca lite oftare kan vi nämna honom här...

Imorgon är det dags för Guldbolllen. Jag hoppas att Xavi vinner den , va vill ni andra? Det är andra året i rad som en La Masia spelare vinna den. Det har bar hänt en gång att en Spanjor vunnit den och han är förstås från Barca :D.
Dani Alves.
2011-01-09 14:29
The special club.

Kolla här: Messi avgör stora matcher, gjort 47 mål på en säsong Ronaldo 42 i Manchester. Messi gör dubbelt upp assist jämnfört med Ronaldo. Messi har gjort 17 mål i ligan + 1 på straff 18 mål. Ronaldo har gjort 14 mål + 5 på straff. Ronaldo har aldrig ens gjort ett enda mål mot Barca ! Messi har gjort mål i CL Final. Messi pumpar Arsenal ensam med 4 mål. Vad har Ronaldo som verkligen är något udda ? Han kommer aldrig någonsin vara nr 1 men nr 2 kan han vara för där är hans plats det vet hela världen om !
Barcelona Trippeln
2011-01-09 14:28
The Special Club

Varför är det inte samma sak med världens bästa Messi,han är bättre än Ronaldo och folk försöker inte för sina liv bua ut honom.

Svaret,han är en fjolla som filmar med en taskig attityd som ingen kan acceptera. Har inget med hans spelkompetens,samma sak med Alves han blir buad mer än Messi för att han var en filmare tidigare år.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2011-01-09 14:26
Förresten. Kommer ni ihåg för några år sedan då Ronaldo sade: "Jag är etta, tvåa och trea i världen". Hur kan man överskatta sig själv så högt?

Han får väl fortsätta att sätta på servitriser och erbjuda de pengarna för att hålla käft och inte bry sig om barnet som de föder.

Han har inte ens mage att använda kondon. Människan Ronaldo och Messi är helt olika.
Barcelona Barcelona!!
2011-01-09 14:24
Asså den formen Barca är i nu, kan de hålla uppe detta spelet ser jag inget lag som kan stoppa Barca varken i CL, ligan eller CDR.
Messis frispark igår var helt okej för övrigt!! haha :)
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2011-01-09 14:23
Är det en blick från en avundsjuk människa eller inte?
The Special Club
2011-01-09 14:23
"Det finns en orsak till att alla fans i varje arena buar ut honom. "

Det är mer för att få honom ut balans och prestera sämre vilket aldrig har gett resultat. Har man som åskådare chansen att påverka spelarna så gör man det maximalt och med alla schyssta medel.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-09 14:23
The Special Club

Jag vet att C.Ronaldo har bra sidor, jag vet att han donerar pengar till välgörenhet och spelar fotboll med barn och bla bla.
Det jag jämför nu är legendstatusen mellan Messi och C.Ronaldo när båda har lagt skorna på hyllan.

Faktum är att (vare sig du vill erkänna eller inte) så kommer Messi att få en legendstatus medan C.Ronaldo försvinner som en i mängden. Det räcker inte med att vara en bra spelare, man måste även ha en bra personlighet, antingen så är man tillbakadragen och ödmjuk (Del Piero, Maldini), eller så är man kaxigt skön (Totti, Cantona).

C.Ronaldo är bara dryg och han är verkligen inte ödmjuk, det är därför han kommer att försvinna.
The Special Club
2011-01-09 14:22
Dani Alves.

Vad är det som gör Messi en större spelare än Ronaldo? Att han har "turen" att vinna i ett lag som vinner titlar förnärvarande?

Det handlar inte vem som är bästa fotbollspelaren utan det handlar om vem som kan bli störst och var dem kan nå. Jag ser inga hinder med att CR kommer bli större än Messi och vice versa.

el Flaco

Ronaldo jämför sig med sig själv, det är han själv som han vill förbättra. Det är journalisterna som jämför han med Messi, han har även flera gånger sagt att Messi är bättre än honom vilket jag håller med om.

AndreD
2011-01-09 14:21
special club

Nej, fake-Ronaldo kommer inte bli "minst lika stor" som Messi i Spanien. Det finns en orsak till att alla fans i varje arena buar ut honom.

"Finns 95 procent njutbart utav Ronaldo och 5% avskyvärt/oönskande hos Ronaldo, folk väljer att fokusera på den mindre andelen."

Kom igen, spela inte enögd. Vi båda vet att det är 50/50.
Barcelona Heywood Jablome - Barça si, Rosell no
2011-01-09 14:20
Ni som såg träningen via länken.

Kommer de att fortsätta att visa träningarna via stream? Och de är väl en träning senare i dag om jag inte misstar mig.
The Special Club
2011-01-09 14:18
Hetfield- Megan Fox is a dude

Du börjar förvirra mig en aning, först handlar det om hur bra man spelar fotboll för att bli ihågkommen sedan handlar det om attityden. Cristiano är en mycket respekterad person utav medpelare och tränare var han än har varit. På plan så är det sällan han som stökar till eller gör trubbel, det ät motspelarna som försöker provocera honom. Dem som avskyr han är folk som aldrig ens tänkt på att han har goda sidor utanför planen och sådanna som aldrig kommer bli uppmärksammade som tar chansen att uppmärksammas genom att kritisera Ronaldo.

Messi har aldrig satts sida vid sida med dessa herrar, därmed har det funnits spekulationer om att han kan komma nå den status som de största.
Dani Alves.
2011-01-09 14:18
The special club

HAHAHA hur fan kan Ronaldo vara lika stor som Messi? Vilken pajas gå tro på det du säger okej hahaha vilken skojare på heltid haha
Barcelona el Flaco
2011-01-09 14:16
Den stora skillnaden i slutändan är att CR9-anhängarna försöker ständigt att jämföra sin idol med Messi. Vi däremot känner oss inte tvungna att ge oss in på jämförelser, kukmätningar och facebookdiskussioner.
Annons: