/spanien/barcelona/forum/1464.aspx/spanien/barcelona/forum/1464.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Shanghai
2016-10-06 09:36
Enrique: "Barcelonas målvakt måste ta risker. Jag tänker inte kritisera individuella misstag. Han måste slå passningarna och när det blir fel, då kommer vi inte att döda honom. Det är lätt att kritisera och säga att han han inte borde tagit risken, men det är lätt att säga i efterhand."

Piqué: "Vi vet att Marc är bra med fötterna och många anfall startar hos honom. Han kunde ha tagit färre risker, men andra gånger drar vi nytta av de riskfyllda passningar han klarar. Alla gör misstag, jag tycker Marc måste fortsätta att spela på detta sätt."

Iniesta: "Mål som detta är situationer som inträffar. Han spelar på vårat sätt."

Busquets: "Ter Stegen spelar med underbara fötter, vi älskar honom."

(Goal, SkySports)
Barcelona Shanghai
2016-10-06 09:30
Kröjff

Det jag indikera i mitt tidigare inlägg angående katalanen var ändå positivt och försökte enbart ge supportrarna tålamod att de skall ha tolerans gentemot tysken, då vi hade en viss målvakt tidigare som gjorde bort sig otaliga gånger och spelade upp sig markant senare. Förmodligen är det inte tabu att ta upp Váldes försumlighet när man förmedlar det i forumet?

FC Barcelonas fotboll är alltid sammankopplad med Peps spelfilosofi, även om katalanen inte är dirigenten. Med det sagt, är ter Stegen den optimala Barça-målvakten och att Guardiola hade dreglat för å få honom i sitt lag.

Barcelona Blaugrana91
2016-10-06 07:37
[QUOTE=Bosketts]Lion24 Absolut. Det är inte så att jag enbart beskyller spelarna för den dåliga inledningen. Lucho har helt enkelt misslyckats med många detaljer, i synnerhet att motivera spelarna och att få till ett fungerande rotationsschema. Jag tror dock att en del av dessa skitmatcher grundas i en slags mättnad. Spelar man Champions League-finaler och hyperviktiga El Clasicos år efter år så blir liksom Alaves hemma bara en seg dag på jobbet. Och visst kan man beskylla spelare för att vara överbetalda divor i dessa fall, men i grunden är det ju bara ett mänskligt beteende. Det är svårt att hitta motivationen när man skördat så manga framgångar. Det här är ju även en tränares uppgift. Vissa spelare lyckas trots allt stå över detta. Då tänker jag främst på Puyol, vilket är en ledartyp vi saknar å det grövsta i dagens Barcelona. Med det sagt så kan man inte lägga all vikt på Lucho som trots allt visat hög klass när det väl fungerat (jag tycker precis som dig att trippeln var mer än bara MSN. Någon måste ju få det att fungera också, menar jag). Hade exempelvis Ter Stegen inte klantat till det vid 3-2 så hade kanske matchen slutat med en bragdartad vändning, och då kanske vi alla hade hyllat spelar och ledare istället. Med andra ord så går det inte att lasta Lucho för allt elände som sker, men inte heller enbart spelarna. En rejäl uppryckning behövs från båda håll. [/QUOTE] Jag håller med i mycket, men samtidigt ställer jag mig lite frågande till att man lastar främst Enrique vad gäller motivationen. Visst är det hans jobb att på träningar och inför matcher motivera spelarna, men någonstans ligger det väl även i spelarens intresse att faktiskt plocka fram det när det behövs? Exempelvis en chef/lärare ska motivera sina anställda /elever och ge dem rätt verktyg, men sedan är det upp till dig vad du gör med dem verktyg du fått. Ingen av oss här vet hur det ser ut på träningarna, Enrique kanske jobbar mycket på att försöka motivera spelarna, kanske inte, vem vet? Men under matcherna tycker jag att han brukar vara ganska aktiv allafall.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-10-06 00:00
@Shanghai:
För att få tyst på oss kritiker av ter Stegen så långt, hjälper inga hänvisningar till Valdes flerfaldiga fadäser i det förgångna. Det är upp till tysken själv att bevisa för oss att han är ödmjuk nog, att lära sig av sina misstag. För övrigt är det i sig ingen nyhet för mig m fl att Pep vill ha målvakter som är duktiga på fötterna och delaktiga i uppspelsfasen. Men Pep är mig veterligen också en stor supporter av snabb passningsfotboll med ett tillslag utan fördröjande extravaganser, mot vilka han visat sig smått allergisk.Troligtvis är det därför vare sig John Hart eller ter Stegen står i Man Citys mål utan Bravo; ja, jag tror nog "budgivningen" på ter Stegen var en skenmanöver med bl a ekonomiska incitament. Sen bör man heller inte förglömma att det inte längre är Pep utan Lucho, som är "filosofen" bakom spelupplägget i dagens Barcelona. Och att en stillastående triangel i vilken ter Stegen och två försvarsspelare levererar bollen sinsemellan, varvat med tyskens långa och välriktade bollar i brösthöjd till felvända spelare med en motståndare i ryggen utmed kanterna, inte alls liknar de riskfyllda men fan så mycket mer effektiva centrala genomskärare som Valdes vågade sig på gång efter annan; förvisso med såväl stor framgång som en hel del misslyckanden som följd. Är bra sugen på att "baka" in Busquets i sammanhanget, eftersom skillnaden på passningsvägar och lagets rörelsemönster mellan idag och hur det såg under Pep, i hög grad sannolikt kan förklara varför Sergio inte kommer till sin rätt som förut. Fast det lär väl dyka upp fler tillfällen att titta lite närmare på den saken.Tyvärr.
Barcelona Bosketts
2016-10-05 22:25
Dessvärre så var det snordyra att boka om, så jag fick nöja mig med att se en träning. Vilket var helt okej det också då Messi var typ 17 och var helt makalös (han spelade inte matchen sen).
Barcelona Barca4life98
2016-10-05 21:18
Bosketts Okej då är jag med, missade du matchen ändå eller bokade du om flyget? Tack så mycket för svaret!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-10-05 20:51
Barca4life98 Jag brukar nästan alltid köpa på plats (om det inte rör sig om en stormatch). Det kryllar av små turistinfon över hela staden där du kan köpa biljetter för mer eller mindre samma pris som på hemsidan. Brukar alltid kännas säkrare för mig att få prata med någon och få biljetterna i handen. Billigaste jag fått på kortsidan är runt 60 euro ganska högt upp. Vill du sitta längre ned får du punga upp runt 100. Edit: Bör tillägga att matcher IBLAND flyttas, vilket gör köp på plats är betydligt tryggare. En match kan flyttas fram till tio dagar innan start, något som händer två-tre gånger per säsong. Har gått i den fällan förr, när de flyttade Barcelona-Villareal från en lördag till söndag - två timmar före mitt flyg gick...
Barcelona Barca4life98
2016-10-05 20:41
Jag och två kompisar tänkte åka ner och kolla på matchen mot Granada den 29;e. Vågar man vänta tills man kommer ner innan man köper biljetter? Hur mycket skulle biljetter på långsidan kosta ungefär? Mycket tacksam för svar. Mod, ursäkta om jag bryter mot några regler.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-10-05 19:50
Lion24

Absolut. Det är inte så att jag enbart beskyller spelarna för den dåliga inledningen. Lucho har helt enkelt misslyckats med många detaljer, i synnerhet att motivera spelarna och att få till ett fungerande rotationsschema. Jag tror dock att en del av dessa skitmatcher grundas i en slags mättnad. Spelar man Champions League-finaler och hyperviktiga El Clasicos år efter år så blir liksom Alaves hemma bara en seg dag på jobbet. Och visst kan man beskylla spelare för att vara överbetalda divor i dessa fall, men i grunden är det ju bara ett mänskligt beteende. Det är svårt att hitta motivationen när man skördat så manga framgångar. Det här är ju även en tränares uppgift. Vissa spelare lyckas trots allt stå över detta. Då tänker jag främst på Puyol, vilket är en ledartyp vi saknar å det grövsta i dagens Barcelona.

Med det sagt så kan man inte lägga all vikt på Lucho som trots allt visat hög klass när det väl fungerat (jag tycker precis som dig att trippeln var mer än bara MSN. Någon måste ju få det att fungera också, menar jag). Hade exempelvis Ter Stegen inte klantat till det vid 3-2 så hade kanske matchen slutat med en bragdartad vändning, och då kanske vi alla hade hyllat spelar och ledare istället.

Med andra ord så går det inte att lasta Lucho för allt elände som sker, men inte heller enbart spelarna. En rejäl uppryckning behövs från båda håll.
Barcelona Lion24
2016-10-05 19:16
Blaugrana91 & Bosketts

Om en spelare har haft en formsvacka någon/några veckor så är det fullt förståeligt. Ingen spelare kan vara bra 52 veckor om året. Men om i stort sett nästan alla spelare har haft svårigheter under hela 2016, då måste det väl vara mer än spelarna? Jag säger aldrig att spelarna inte har något ansvar, men när det har pågått så här länge så måste man verkligen fundera i hur spelarna blir motiverade och tränade? Vi har de senaste åren vunnit så många titlar att jag inte kan räkna upp antalen titlar, med det har vi alltid haft spelare som presterar, kanske undantag något år med Tata men med all respekt, Tata är Tata.

Att spelarna skulle vara mätta är också något som jag förkastar. Faktum är att vi har vunnit titel på titel. Vi har vunnit trippeln två gånger på sex år, vissa lag har aldrig gjort det en gång. De här spelarna har sen 2008-2009 aldrig tröttnat på framgångar, sen har vi haft svårigheter något år men det är fotboll. Det är egentligen bara Barca som har såna krav på sig att vinna alla titlar varje år.

Jag beskyller på Lucho för hela det här året. För det vill jag inte att han ska sparkas även om jag börjar tröttna på dessa ologiska massrotationer och deltids professionella fotbollsspelare. Det finns vissa som menar att det var/är MSN som gav Lucho trippeln och alla dessa titlar, vilket är ren skitsnack. Inget lag kan vara framgångsrik om man inte har en bra tränare. Men Lucho är/har blivit alldeles för slapp. Jag vet inte om det finns några regler inom truppen förutom de som står på kontrakten. Jag vill ha en tränare som är stenhård och extremt disciplinerad, som också får spelarna känna att dom är heltidsproffs. Ett lag speglar alltid tränaren. Tränaren bestämmer allting inom laget, eller han ska göra det. Tränaren ska motivera laget och helt ärligt verkar inte dessa spelare tillräckligt motiverade. Men jag tror att det blir bättre, bara vi får jaga nu i höst. Jag tar inte höstterminen med Lucho på så stor allvar om jag ska vara ärlig. Jag bara väntar in vårterminen.
Barcelona Blaugrana91
2016-10-05 18:09
[QUOTE=Bosketts]Blaugrana91 Ja, där slog du allt huvudet på en rostig och böjd spik. Givetvis är det så att vi emellanåt har en tvivelaktig taktik. Lucho är långt från att vara något taktiskt geni, men samtidigt är det ju knappast hans fel om Busi eller Ter Stegen gör ett misstag som resulterar i mål. Det gjorde spelare under Peps tid också... [/QUOTE] Ja det är för mig ganska logiskt att problemet den senaste tiden ligger dels hos dem enskilda spelarna men också på Enrique. Men återigen vissa här tror att allt löser sig bara man byter tränare.... Säg hej till Real Madrid och Chelsea, där har vi två utmärkta exempel på att allt löser sig bara tränaren sparkas eller inte...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-10-05 17:58
Blaugrana91

Ja, där slog du allt huvudet på en rostig och böjd spik.

Givetvis är det så att vi emellanåt har en tvivelaktig taktik. Lucho är långt från att vara något taktiskt geni, men samtidigt är det ju knappast hans fel om Busi eller Ter Stegen gör ett misstag som resulterar i mål.

Det gjorde spelare under Peps tid också...
Barcelona Blaugrana91
2016-10-05 17:52
Varför ska det vara antingen eller hela tiden?? Kan ju också vara så att anledningen till det ojämna spelet beror på en kombination av spelare och tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-05 16:59
[QUOTE=Amo.38]Är det bara vi som ger ut ledighet till våra spelare mitt under brinnande säsong? Detta precis efter vi blivit utskåpade av Celta. Värför känns det som att våra spelare får ledigt titt som tätt? Känns verkligen som att LE tappat greppet, det som verkade så lovande när vi tog trippeln hans första säsong är som bortblåst. För det var länge sen jag såg Barca vara så genom usla i sitt spel. Utan en Messi i toppform är vi inte bättre än 4:a i ligan. [/QUOTE] Allt är spelarnas fel förstår du väl? Precis som det var Messis fel (oj vad han blev sågad här) under Tata Martino så är det nu Busquets och Ter stegens fel att det går skit, inte Luchos. Inte mycket snack om att vi som ETT LAG spelat usel fotboll hela 2016 och förlitar oss på individuell briljans, nä det ska pekas ut syndabockar när vi inte ens har ett bra presspel längre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-05 16:24
Johan Cruyff in his autobiography - 'My Turn': "I follow with interest the evolution of Sergio Busquets, he will be a good manager." [SPORT] :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-05 16:24
Barcelona could sign Valencia right-back Joao Cancelo (22) in a swap deal involving right-back Aleix Vidal (27) in January. [Radio Valencia] Hur bra är Cancelo? Har sett han några gånger och han har inte imponerat på mig. Kanske ett offer av att han spelar i en krisande klubb? Finns kanske en enorm potential?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2016-10-05 15:15
Är det bara vi som ger ut ledighet till våra spelare mitt under brinnande säsong?
Detta precis efter vi blivit utskåpade av Celta. Värför känns det som att våra spelare får ledigt titt som tätt?

Känns verkligen som att LE tappat greppet, det som verkade så lovande när vi tog trippeln hans första säsong är som bortblåst. För det var länge sen jag såg Barca vara så genom usla i sitt spel. Utan en Messi i toppform är vi inte bättre än 4:a i ligan.
Barcelona Gio Style
2016-10-05 05:56
Ter Stegen händelsen genom El dia despues.
Han ser väldigt ångerfull ut efter matchen. Bra det, nu jävlar ska du studsa tillbaka som en riktig kung och hålla dig ifrån sånna där cirkuskonster.

Bra att Alba gick fram och klappade om honom efter tabben med, sånt är otroligt viktigt.
Barcelona Culés
2016-10-04 22:08
DM1892 Ang. den spanska artikeln om Umtiti. Precis som du säger står det i artikeln att han skulle kunna spela upp till 90 min mot Depor. Det är väl den viktigaste infon, utöver det så står det att hans rehab går förvånansvärt bra, över förväntan och att i slutet av veckan hoppas han kunna delta i träning med resten av laget. Verkar som killen har bra läkekött alltså, vad bra!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-10-04 17:44
Bosketts Stämmer perfekt. Även Sergio Ramos yttrade ett par goda och stora ord om våran Busquets; "There are a number of players I like, but the one we perhaps need is Busquets," Ramos told Cadena COPE. "Xabi Alonso is playing too many matches now and we could do with a player like Busquets. There's also [Andres] Iniesta, but seeing him wearing the Madrid jersey is like [Lionel] Messi at Madrid: impossible ..." Snacka om att vara underskattad. Han är den idealisk spelaren alla tränare drömmer om. Hoppas innerligt att han hittar toppformen igen och det snarast då han är otroligt behövlig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-10-04 17:22
Shanghai

Var det inte Pep och Del Bosque som sa att de skulle vilja återuppstå som Busquets?

I övrigt håller jag med. Men det kanske mitt nick kanske redan avslöjat?
Barcelona Shanghai
2016-10-04 16:41
Busquets: "If I could be reincarnated I would like to be Messi, because he's the best". [canalplus] Må låta lustigt, men jag skulle vilja vara Sergio Busquets även om formen har dalat de senaste matcherna. Han har varit min favoritspelare länge nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-04 16:18
Ribohn Fan Var lite otydlig menade att det snarare förklarade varför just Iniesta och Rakitic bänkades, däremot håller jag med om att mittfältet vi ställde upp knappast var optimalt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-04 15:34
Gomes har alltid varit en offensiv spelare i sin karaktär, både i Valencia och Portugal. I EM blev han flyttad till bänk efter 2 matcher mycket på grund av Portugals förbundskapten säkrade upp mittfältet med två defensiva mittmitfältare. I Barca får han en mer och mer defensiv roll. Om ni hade frågat honom i somras. Om han i ett underläge med 4-3 mot Celta, när vi jagar mål, skulle i det läget spela mittback. Då tror jag att han skulle skratta och säga, skämtar du!
Barcelona Shanghai
2016-10-04 15:32
Kröjjf Att ta upp Váldes i dessa sammanhang är bara att tysta kritiker och fräscha minnet på att vi hade en målvakt som inte bara gjorde 2 eller 3 tabbar utan han klantade sig ofantligt många gånger, men han fick kontinuitet att stå vid posten och utvecklades till en av de bästa målvakterna. Från att vara ratad i spanska landslaget till att bli uttagen och vinna både VM och EM. Så i tyskens fall är det viktigt att ledningen, coachen och specifikt supportrarna visar enormt med tålamod så han i lugn och ro kan bearbeta sina misstag. En angelägen progressiv målvaktsutveckling för ter Stegen som målvakt i FC Barcelona är ypperligast just nu. Med tiden kommer han förmodligen också vara topp 3 bland de bästa målvakterna i världen. Angående varför man tar upp hans passningsförmåga är ganska uppenbart då man lyfter hans främsta egenskaper som en Barça-målvakt skall ha. Kolla på Joe Hart, han blev totalt petad från Manchester City för han passar inte Peps filosofi. Och i ter Stegen har vi en målvakt som passar vår filosofi som handen i handsken. Som jag skrev i mitt inlägg nedan om tysken, jag litar på honom och han kommer snarast blomma ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-04 15:01
Blaugrana92 Facit är inte spelarna, det är Luchos formering av mittfältet. Spela 2 centrala mittfältare mot Celtas 3, redan där svårt att kontrollera bollinnehav. Och sedan om man ska spela 4 på mitten, så måste icke bollsida flytta in i mitten för att hjälpa innermittfältarna. Det fanns inte något sånt, Rafinha och Arda låg på bredd hela tiden. Och 4 på mitten är också en konsekvens av att Lucho inte kunde köpa in en forwards som kan ersätta Messi eller Neymar.
Barcelona neymar JR
2016-10-04 14:26
Kröjff Co-sign. Redan nu är man ute efter att förlänga med honom till 2021. Bör man inte ge honom en hel säsong innan man låser sig till honom i 5 år?! Man ska ju trots allt förtjäna förlängning/förbättring... Nej jag vill inte bli av med honom nu, först och främst vill jag ge honom en hel säsong för att sedan göra en värdering.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-04 13:19
Klubben har bekräftat att Rakitic är skadad... Tur att det är uppehåll nu.. Där har vi även anledningen till att Enrique höll honom på bänken mot Celta Kvarstår dock att han även bänkade Iniesta, men jag antar att det faktum att han spelade 90 min mot Mönchengladbach och knappast är någon ungdom längre bidrog. Med facit i hand kan man ju faktiskt förstå varför han ställde upp mittfältet som han gjorde.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-10-04 12:43
Att missa en passning eller fler än så, kan hända den bäste. Så varför älta Valdes misstag i förfluten tid, som ett sätt att försvara ter Stegens uppenbara brister på det personliga planet. Ja, ni läste rätt, det är där vi finner det stora problemet. Att beskriva tysken i termer som "Barca-DNA" övergår mitt förstånd, när som han i mina ögon hela tiden satt sitt Jag före laget, vare sig han suttit på bänken under protest eller befunnit sig på plan. Vilket åtminstone i mina ögon talar i en motsatt riktning.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-04 11:49
Atletico Madrid har släppt in 2 mål i ligan, Real Madrid 7 mål, vi? 10 mål...
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: