/spanien/barcelona/forum/14601.aspx/spanien/barcelona/forum/14601.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
PedroRodriguez
2011-01-17 17:00
Hetfield

Varför tänka på en ersättare för Iniesta? Iniesta vid 30 år tror jag knappast har gått ner sig, hans speed däremot kanske kommer försämras men med åren kommer hans spelförståelse att förbättras därmed han själv som fotbollspelare även i fall han mycket lever på sin rörelse.

Han är 26 och är sjukt bra men jag tror inte att han nått sin absoluta peak, Vid 30 år har han samlat till sig massor med erfarenhet och han lär bli ännu bättre än vad han är nu troligtvis, likt Xavi. Det är naturligtvis ingen garanti, men det är vad jag tror. Att sedan Thiago kommer att bilda mittfältspar med Iniesta hoppas och tror jag stensäkert på. en Fabregas tror jag inte behövs då man har ett helt lager med bra mittfältare i framtiden. Jag ser inte att Iniesta bänkas, och att bänka en förhoppningsvis exceptionell spelare som jag hoppas att Thiago utvecklas till vill jag heller absolut inte se.
Atlético addeh
2011-01-17 16:57
Hetfield

Xavi och Iniesta lägger ju inte av samtidigt, Xavi lägger av först och då måste någon ta över efter denne. Ytterligare några år senare kommer Don Andrés lägga av, först då kan vi ta diskussionen vem som ersätter honom.

Ett köp av Fábregas i sommar hämmar Thiagos speltid väldigt mycket, det kan du inte säga emot. Då har vi Xavi, Iniesta, Keita, Cesc, Thiago och även Afellay. Du hör själv, Fábregas behövs inte.

Barcelona BRC
2011-01-17 16:49
Om vi släpper hur elvan ska formeras och istället bara kastar en blick längre fram i tiden. Det jag syftar på är vilka signaler det sänder till talangerna på La Masia.
Att Thiago flyttas upp är ett bevis på att Barcelona tror på honom. Eller förlänga kontraktet för att sedan sälja honom. Jag trot på det först nämnda. Barcelona är inte den typen av klubb. Det skulle sända VÄLDIGT dåliga signaler till de kommande (förhoppningsvis) stor spelarna i talangfabriken.
Skulle Cesc värvas sänder det signaler att, man kan chansa som ung och byta klubb. Man höjer lönen, får spela a-lags fotboll och kanske utvecklas. Precis så Cesc har gjort. För Barcelona köper ändå tillbaka dig om du blir tillräckligt bra. Jag hoppas/tror ni förstår min poäng.

Cesc är kanske den enda i världen just nu som möjligtvis kan ersätta en Xavi i toppform. Xavi håller något år till. Sedan bör ersättaren vara flygfärdig att ersätta. Jag hoppas inte att Cesc köps för att Iniesta ska sitta på bänken, eller att Thiago ska få ytterst lite speltid. Jag tror på honom, men jag givetvis kan jag ha fel.
Därför anser jag att man bör vänta till Xavi inte längre kan prestera längre. Cesc är redo att ta över nu. Men Xavi har fortfarande tid kvar på toppen av världsfotbollen.

Uppflytten av Thiago kan mycket väl innebära att Cesc blir en, missförstå mig rätt, en onödig värvning.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-17 16:46
addeh

Hehe men oh..inte så heller.

Jag gör det väldigt enkelt: Xavis ersättare är Fabregas. Iniestas ersättare är Thiago.
Om ett par år när Iniesta är 30 år så ser jag att Thiago spelar på hans position och Fabregas på Xavis position. Jag tror inte att Don Andres är så given om 4 år när/om Thiago och Fabregas spelar.

Återigen, ett köp av Fabregas utesluter inte att Thiago blir en startspelare för oss.
Atlético addeh
2011-01-17 16:38
Hetfield

Du menar alltså att Thiago eller Iniesta ska sitta på bänken till förmån för Fábregas? Om Thiago blir den världsspelare jag tror, kommer han knappast ha något på bänken att göra. Och Iniesta är lika självklar i startelvan som Mourinho är idiot.

För övrigt tycker jag inte alls Cesc är en så lugn och tillbakadragen spelare. Han lirar ju som släpande anfallare i Arsenal, likt den rollen Messi har i Barcelona.

För att förtydliga mig och inte låta för otrevlig så förstår jag vad du menar, men kan inte riktigt hålla med dig. Du säger i princip att Fábregas skall gå först av dessa tre spelare, bara för du anser att han är bäst lämpad för att efterträda Xavi. Visst, alla har olika åsikter och det respekterar jag. Kan bara inte inse att Thiago eller Iniesta skulle passeras till bänken. Om nu Thiago blir så bra som jag förutspår, det vill säga.
Barcelona Blaugrana91
2011-01-17 16:33
Kul att höra att Thiago blir uppflyttad till A-laget i sommar, det förtjänar han verkligen!

Dock så tror jag inte att det kommer stoppa klubben från att försöka få hit Fabregas, det är ju ganska känt att Barca vill ha hit honom. Dessutom sa Rosell häromdagen så här gällande en ev. värvning av Fabregas "Om vi ska värva Fabregas? Ni får se i juni".
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-17 16:26
addeh

Jag är övertygad om att Thiago kommer att bli en stjärna, men du har missuppfattat det jag sa.

Jag menar att Thiago inte är lämpad för Xavi rollen. Xavi rollen kräver en enormt spelskicklig spelare som kan väga mellan att vara offensiv eller defensiv, men det allra viktigaste är att spelare ska kunna göra saker från en stillastående position.
Jag anser att både Iniesta och Thiago inte är lämpade för den rollen då de är för offensiva i spelstilen medan Fabregas är mer tillbakadragen och lugn som spelare, han värderar alla lägen likt Xavi.

Bara för att förtydliga, jag tycker att Thiago är som Deco, väldigt skicklig med bollen, bra distansskott, bra hjärna och bra touch på bollen, men inte rätt för Xavi rollen. Thiago och Fabregas är som päron och äpplen, två olika spelare med två olika syften och styrkor/svagheter.

Sounds fair?
Atlético addeh
2011-01-17 16:19
Hetfield

Det känns ganska uppenbart att du inte ser samma potential i Thiago som jag gör, även fast du flertalet gånger påpekat att du har en bra "feeling" om honom. När ynglingen spelar är det alltid han som styr spelet, vi såg det i båda CdR-mötena med Ceuta i höstas, och även de gångerna han bytte av Xavi i ligaspelet. Till och med när både Thiago och Xavi var på planen samtidigt, tänker på matchen mot Levante, så hade den förstnämnda mest boll och låg i den positionen Xavi normalt sett ligger i.

För mig är det en självklarhet att Thiago och Iniesta kommer bilda Barcelonas framtida mittfält tillsammans med Busquets. Vem som styr tempot är det svårt att sia om, det kan lika gärna bli Andrés som också haft den rollen den här säsongen då Xavi inte spelat.

Jag håller med dig om att Fábregas är en bättre skytt än Xavi, men är han bättre än Thiago? 19-åringen har en galet känslig högerfot, möjligen den vassaste i hela Barcelona. Just på den punkten tror jag inte det spelar någon större roll om det är Cesc eller Thiago som kommer spela bredvid Iniesta i framtiden.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-17 16:09
PedroRodriguez

Det är stor skillnad mellan Xavi och Iniesta. Iniesta lever på sina kvicka fötter och rörelse, medan Xavi är rätt så stillastående vilket kräver mindre fart. Detta innebär att Xavis "bäst-före-datum" räcker längre än Iniesta.
Inget illa om Iniesta, men jag tror inte att han är så given när han är 30 år om Thiago och Fabregas har blommat ut.

addeh

Alla de spelarna som du nämde kan inte ta över Xavis position, i mina ögon så finns det bara en playmaker som kan hantera att styra över tempot och det är Fabregas (menar då efter Xavi). Sen är Afellay knappast en kandidat till att spela på Xavis position.

Det bästa med Fabregas, av det lilla jag har sett i Arsenal, så går han gärna på djupled och hans distansskott och frisparkar är mycket vassare än Xavis.

El Kaiser

Nja, jag håller med, det är bara mer med hjärtat än hjärnan. Däremot så vill jag se Pato om ett par år, men han är så ruskigt skadedrabbad att jag undrar om han kan bli en megastjärna.
Barcelona Messidinho_10
2011-01-17 16:03
Finns ingen chans att vi tar in Torres vi har Bojan och Pedro. Det finns bara en spelare i världen som jag kan tänka ha BARA EN och det är FABREGAS!!

Edit: Jag blev jävligt besviken på att han inte kom i sommras, men den här sommaren sätter jag mina kulor att han kommer.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-17 16:01
Om Messi har kvar sin nuvarande position karriären ut så kan det bli otrloigt svårt för Bojan att slå sig in i startelvan.

Jag har dock tänkt ut en lite annorlunda tanke. Nu kan vi väl typ spela som vi gör nu i några år, men om 3-4 säsonger så kan väl Messi få ta över Xavis roll och göra den ännu bättre, d.v.s. mer målfarligare. Alternativt att Iniesta tar över Xavis position och Messi Iniestas. Bojan kan då bli ordinarie striker, Pedro fortsätta som ytter och någon ny/La Masia får spela på vänsterkanten.

Låter lite galet, kommer nog aldrig hända men om Messi anpassar sig bra till mittfältet, Bojan blommar ut som anfallare och Pedro fortsätter spela så här grymt skulle väl ändå det här vara drömmen?
Vad tycker ni?
Atlético addeh
2011-01-17 16:00
Hetfield

Jag är inte längre så säker på att vi kommer satsa på att få hem Cesc till Katalonien igen. Just nu, och ett par år framåt behövs han inte. Xavi håller minst två år till, likaså Keita som komplement. Iniesta är bara 26 år och har många är kvar innan han börjar trappa av. Lägg där till att Afellay spelat mestadels på mittfältet, och Thiago flyttas upp till nästa säsong. Både Afellay och Thiago kan bli riktigt bra och då ställer jag mig frågan om vi verkligen behöver Fábregas?

Om 3-4 år vill jag att våran mittfältstrupp ser ut som följer; Mascherano, Busquets, Xavi (mest som truppspelare då), Iniesta, Thiago, Sergi Roberto & Afellay.

Ja, jag må vara lite väl kär i Thiago och kanske överskattar jag han potential, men jag tror han kommer bli en världsspelare och blir han det, då behövs inte Cesc. Just my 2 cents.
PedroRodriguez
2011-01-17 15:58
Hetfield

Jag tror faktiskt han är lika given i startelvan som 30 åring. Xavi t.ex. är 30 bast, och är betydligt bättre än när han var 26 tycker jag så jag ser inte varför Iniesta skulle vara sämre i den åldern. Thiago är förmodligen om 4 år djävulskt bra men jag ser ändå inte att han petar självaste Don Andrés som jag tror kommer bli ännu bättre likt Xavi.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-17 15:50
Hetfield- Megan Fox is a dude//

Jo, jag håller med dig till viss del angående Leos position men faktum kvarstår att Villa utgår ofta långt ut på vänster kanten medan Pedro utgår långt ut på högerkanten.

Tveksamt, tycker jag i alla fall, om det är lönt att spendera pengar på Torres och sätta honom i en position som han kanske klarar eller kanske inte klarar. Känns liksom som en ganska onödig chansning på en spelare som vi inte direkt behöver.
Atlético addeh
2011-01-17 15:50
Alla aktioner från Afellay igår. Ray Hudson blir helt galen så fort han slår en passning rätt. Fast jag måste säga att Afellay visade verkligen framfötterna igår och stod för några riktigt fina prestationer.
Atlético addeh
2011-01-17 15:40
Hetfield

Ett par år? Mannen, Iniesta är bara 26 år och är just nu i sitt livs form. Tror du verkligen han kommer bli petad inom ett par år? Knappast.

Thiago, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Bojan låter bättre i mitt tycke. Rimligare också för den delen.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-17 15:38
El Kaiser de Michoacán

Nja, Messi spelar som klassisk Totti/Del Piero rollen, lite trequartista. Han är knappast en utpräglad striker. Tyvärr så håller jag med att Bojan kommer att bli en truppspelare än nästa "stjärna". Jag skulle inte klaga om jag fick se Pato om ett par år, jag är väldigt förtjust i hans spelstil.

addeh

Haha, helt galet att jag glömde bort kära Iniesta. Men om 4 år så är han 30 år, jag undrar om han är så given om Thiago och Fabregas är i deras prime då. Sounds fair?
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-17 15:35
Hetfield//

Så länge Messi spelar 9a så lär inte Torres komma och Bojan lär tyvärr inte blir mer än en truppspelare då bägge dessa två gör sig bäst som 9a och inte alls får ut mycket av sin potential som ytter.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-17 15:31
DM1982

Kaka är typexemplet på en spelare som tappar ALLT när hans snabbhet försvinner, liknande situation som C.Ronaldo kommer att hamna i om ett par år. Messi? Ja, han lär spela tills han går runt med en käpp ;)

För mig är det givet att Fabregas ska komma då han är den enda som är "värdig" Xavis roll, det finns ingen i världen eller i akademin som passar in. JDS är väl den som liknar Xavi i spelstilen, men som sagt, jag skulle inte låta honom få knyta Xavis skor.
Jag är kanske ensam om att tycka det, men jag tycker att han får kosta vad han kostar, han är värd vartenda öre.

Vad sägs om : Thiago- Busquets- Fabregas-Pedro-Bojan/Torres-Messi om ett par år ;)
Barcelona DM1982
2011-01-17 15:24
Skönt att Thiago blir a-lagsspelare nästa säsong. På frågan om Fabregas behövs då är i alla fall mitt svar; nej. Det är alldeles onödigt att slänga ut så mycket pengar som Wenger kommer vilja ha när vi har bra spelare på den positionen. Det skulle rimma väldigt illa om vi köper in Fabregas för många hundra miljoner samma säsong som vi tvingas ha reklam pga dålig ekonomi. Det skulle lukta hyckleri om Rosell på långt håll. Nej, stanna kvar i Arsenal Fabregas och försök vinna ligan så plockar vi upp en enorm talang på din position.

För övrigt; skönt att verkligheten har kommit ikapp Real. Inget eget spel, bara chansningar räcker inte i längden. De kommer inte komma långt i CL med det där spelet, det är helt klart. Sedan ser jag det som väldigt svårt att Kaka ens kommer i närheten av sin storhetsperiod, det var länge sedan han dominerade. Han kan glimta till lite ibland som i förra säsongen men det där var 700 miljoner som är helt bortkastade.

The Special Five
2011-01-17 15:21
Hahaha El Pasillo i Puertan stod nog för årets roligaste inlägg nyss, kan inte sluta skratta:P Gå in och läs om ni vill ha ett gott skratt
Atlético addeh
2011-01-17 15:10
Detta är ju ändå ett bevis på att klubben tror på Thiago i framtiden. Jag är övertygad om att Pep har ett finger med i spelet, det är ju inte direkt Zubi som avgör om spelaren i fråga är redo att flyttas upp till A-laget.

Som el Flaco säger, hade han varit för pengakåt hade han lämnat för längesedan. Nu är han så otroligt nära att bli permanent uppflyttad så då måste han vara genuint dum i huvudet om han flyttar.

Jag kan inte vara annat än glad och positiv över den här nyheten, den har jag väntat på alldeles för länge. Känns inte som att det är läge att vara pessimistisk nu.
Barcelona Rambla~
2011-01-17 15:04
el Flaco:

Si, mister Luis van Gaal är mitt föredöme. :P

Klint:

Dessa ungdomar har ett rätt så stort ego. Kommer en toppklubb med ett lockande anbud och där man gör klart att man vill satsa på honom, då hade jag blivit nervös kan jag säga.
Barcelona .Sami.
2011-01-17 15:00
Mascherano ska stanna i Barca. Varför sälja? Har han klagat på bänken? Nä! Han älskar klubben mycket. Fansen älskar han. Och vi köpte han för fan i somras. Han ska stanna i Barca.

Annars är det ett stort Fail!
Barcelona el Flaco
2011-01-17 15:00
Rambla/

Jag är själv, precis som du, någon som inte brukar fira något i förskott, men i det här fallet så väljer jag att göra ett undantag. Jag positiffa, du negatiffa. :P
Barcelona Klint
2011-01-17 14:58
Rambla

Om han nu fått beskedet av Zubi lär det ju inte komma utan att Guardiola funnits med i dialogen. Vore högst märkligt annars.

I och med att man basunerar ut det på hemsidan, som gärna inte sprider negativa nyheter, antar jag, aningen naivt kanske, att Thiago fått klara besked om vad som gäller för honom framöver.
Barcelona Rambla~
2011-01-17 14:57
el Flaco

Visst ser det bra ut, det förnekar jag inte. Vis av tidigare erfarenheter så tar jag inte ut något i förskott. Vem vet vad för anbud han får under våren?
Barcelona el Flaco
2011-01-17 14:55
Rambla/

"Det klubben inte har informerat äör vilken roll han får, hur Pep ser på det och framför allt vad för typ av kontrakt han får."

Jag räknade inte heller med att allt det skulle stå med på klubbens hemsida. Det är snarare sånt som informeras internt och mellan klubben och spelaren privat.

"Vi riskerar fortfarande att förlora honom som bosman."

Naturligtvis existerar risken, men i mina ögon ser jag honom redan som en framtid A-lagsman. Finns ingen logik för honom att lämna nu. Både han och hans far väntade nog på ett besked från klubben och det har de fått nu. Hade han valt att lämna för cream hade han förmodligen redan gjort det. Han är dessutom nog medveten om att han kommer slussas in sakta men säkert de kommande åren. Knappast så att han kommer lira från start match efter match.
Atlético addeh
2011-01-17 14:55
Rambla

Okej, tack för rättningen. Tycker ändå €16 miljoner är ganska mycket pengar och tvekar på att man skulle få så mycket för honom vid en försäljning.
Barcelona Rambla~
2011-01-17 14:47
addeh

Mascherano kostade €16m. Plus ytterligare €6m i olika klausuler.
Annons: