/spanien/barcelona/forum/14597.aspx/spanien/barcelona/forum/14597.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2011-01-17 20:17
Deulofeu alltså, fortsätter han utvecklas på detta sätt så är det en kommande superstjärna om några år.
Atlético addeh
2011-01-17 19:15
Mojito

Ja, jag håller med dig. Thiago känns fortfarande lite valpig, men jag tycker ändå man ser en positiv utvecklingskurva. Han känns alltmer trygg när han får chansen, vilket är en bra början.

Angående att han måste börja ta löpningar för lagkamrater så tycker jag det är något han redan gör en hel del. Allt kan naturligtvis bli bättre, men jag ser inte det som något problem. Ta första mötet med Ceuta som exempel, då han drog med sig ett par försvarare (jag vet, inte världens bästa motstånd) vilket öppnade en fri yta för Pedro som också gjorde mål.

---

På tal om ungdomar så gjorde Gerard Deulofeu två nya mål när Juvenil A besegrade Manlleu i helgen med 4-1. Med tanke på att Romeu, Sergi Roberto, Carmona, Víctor Vázquez & Tello är skadade kanske Deulofeus prestationer den senaste tiden öppnar för spel i B-laget?
The Special Five
2011-01-17 19:13
På tal om Zidane som någon nämnde längre ner, spelade inte han i det Juventus som anklagades och fälldes för att ha dopat sina spelare? Har för mig att Zizou var rätt så tunn i kroppen innan Juventus tiden, kan dock ha fel
The Special Five
2011-01-17 19:06
Dock så kan Sergi Robertos skada öppna upp för "Rafinha", så något positivt kommer ur de. Hade varit fantastiskt att se båda bröderna lira tillsammans i A-laget om ett par år
Barcelona Messidinho_10
2011-01-17 19:02
PedroRodriguez

Jo absolut är Thiago en jätte talang och bara 19år trots allt mycket att lära. Gör han som han blir tillsagd och har tålamod, så kommer det gå bra.T ex kolla på Iniesta när han kom fram han fick nötta bänk i flera år tills han bliev ordinarie.
Barcelona el Flaco
2011-01-17 19:01
Mojito/

Håller med dig. Det var lite av det som Rico var inne på i sin krönika på MD, att Thiago måste bli mer intelligentare i sitt spel och värdera situationerna på ett bättre sätt, annars riskerar han att bli en ny De la Peña, en talangfull spelare, men oförmögen att styra spelet under 90 minuter.

Barcelona el Flaco
2011-01-17 18:54
Det är nu bekräftat att Sergi Roberto kommer vara borta i 4-5 veckor pga av lärmuskelnskadan han slog upp i samband med målet mot Salamanca. Fan vilken otur. Första gången han nätar för B-laget och så skadar han sig direkt efter.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-17 18:54
addeh & PedroRodriguez

Jag spekulerar ju bara, jag tror som sagt att om Thiago och Fabregas är i deras prime och sen har men en Iniesta som är 30 år, då tror jag att Thiago och Fabregas kommer före.

Jag verkar vara en av de få här inne som vill se Fabregas :P Men, man får väl tycka som man tycker, det är svårt att bestämma vad som är rätt eller fel.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2011-01-17 18:53
Innan Thiago är aktuell för en plats i startelvan måste han lära sig två saker;

1. Tvåvägsspelet.
I mina ögon saknar han den defensiva balansen i sitt spel.
Det funkar bra mot lag där Barca dominerar totalt, men jag förstår att Pep valde bort honom mot Bilbao - bara för att ta ett exempel.

2. Förmågan att inte försvinna i matcher.
Hänger lite ihop med föregående punkt. I och med att han är bollkär löper han oftast för att ta emot passningar, men det är lika viktigt att ta löpningar för laget om motståndaren täcker bort passningsvägarna på mittfältet. Risken finns annars att han inte bidrar med något och då försvinner ur matchbilden.

Han har ju tid på sig att utvecklas vidare, men det känns tryggt att Xavi & Iniesta har några år kvar tills Thiago behöver prestera på samma nivå.
PedroRodriguez
2011-01-17 18:46
Messidinho_10

Har inte läst av någon här inne som har skrivit att Thiago garanterat blir en världspelare, vad jag däremot läst är att många TROR och HOPPAS att han blir en stor stjärna och det har han alla förutsättningar att bli. Det är naturligtvis inte säkert att han blir en storstjärna men av det man har sett av honom hittils så tyder inget på att han inte blir en framtida spelare att räkna med. En intressant spelare som vi förhoppnigsvis i framtiden får se mycket av.
Barcelona Messidinho_10
2011-01-17 18:30
Här måste jag hålla med "Hetfield" i den här debbaten Xavis ersättare är Fabregas det vet alla i Barcai om. Sen Thiago är det tänkt att han ska ta Iniestas plats, om nu han blir så bra som vissa här verkar vara HELT säkra på redan nu.
Barcelona Blaugrana91
2011-01-17 18:29
Barca-nist

Inget att bry sig om, dem alla är avundjsuka på Barca. Jag kollar inte ens på skiten längre.
Och han Borell är totlat pantad i huvudet...Usch vidrig människa!
Barcelona Barca-nist
2011-01-17 18:19
EURO TALK har blivit anti-barcelona panelen.tack och lov Kalle Karlsson från Expressen kunde försvara Barcelona några stunder. Den stora nörden med herpes på läppen Borell börjar verkligen gå mig på nerverna!
Atlético addeh
2011-01-17 18:16
Flaco: "Han lever ju mer på sin fotbollshjärna och spelsinne än de fysiska aspekterna."

Så sant som det är sagt. Det är varken fysiken eller snabbheten som gjort Xavi till en bra fotbollsspelare, det är hans otroliga spelsinne. Det finns ingen mer intelligent fotbollsspelare än Xavi.
Barcelona el Flaco
2011-01-17 17:57
Ghazza/

Xavi också för den delen. Så länge klubbläkarna lyckas utarbeta fram ett sätt för att minska risken för fler skador i hälsenorna finns det inte heller anledningen att pensionera honom inom den närmsta tiden. Han lever ju mer på sin fotbollshjärna och spelsinne än de fysiska aspekterna.
Barcelona Ghazza
2011-01-17 17:49
Jag är lite inne på det som PedroRodriguez menar,

Det finns vissa spelare (ex Zidane), som bara blir bättre med åldern tack vare sin utmärkta speluppfattning. Till en viss gräns då givetvis. Iniesta kan mycket väl vara en sådan spelare.
Barcelona .Sami.
2011-01-17 17:01
Satsar hellre på Thiago än Fabregas. Orka att Barca ska betala 400 för Fabregas.

Stanna kvar i England Fabregas.
PedroRodriguez
2011-01-17 17:00
Hetfield

Varför tänka på en ersättare för Iniesta? Iniesta vid 30 år tror jag knappast har gått ner sig, hans speed däremot kanske kommer försämras men med åren kommer hans spelförståelse att förbättras därmed han själv som fotbollspelare även i fall han mycket lever på sin rörelse.

Han är 26 och är sjukt bra men jag tror inte att han nått sin absoluta peak, Vid 30 år har han samlat till sig massor med erfarenhet och han lär bli ännu bättre än vad han är nu troligtvis, likt Xavi. Det är naturligtvis ingen garanti, men det är vad jag tror. Att sedan Thiago kommer att bilda mittfältspar med Iniesta hoppas och tror jag stensäkert på. en Fabregas tror jag inte behövs då man har ett helt lager med bra mittfältare i framtiden. Jag ser inte att Iniesta bänkas, och att bänka en förhoppningsvis exceptionell spelare som jag hoppas att Thiago utvecklas till vill jag heller absolut inte se.
Atlético addeh
2011-01-17 16:57
Hetfield

Xavi och Iniesta lägger ju inte av samtidigt, Xavi lägger av först och då måste någon ta över efter denne. Ytterligare några år senare kommer Don Andrés lägga av, först då kan vi ta diskussionen vem som ersätter honom.

Ett köp av Fábregas i sommar hämmar Thiagos speltid väldigt mycket, det kan du inte säga emot. Då har vi Xavi, Iniesta, Keita, Cesc, Thiago och även Afellay. Du hör själv, Fábregas behövs inte.

Barcelona BRC
2011-01-17 16:49
Om vi släpper hur elvan ska formeras och istället bara kastar en blick längre fram i tiden. Det jag syftar på är vilka signaler det sänder till talangerna på La Masia.
Att Thiago flyttas upp är ett bevis på att Barcelona tror på honom. Eller förlänga kontraktet för att sedan sälja honom. Jag trot på det först nämnda. Barcelona är inte den typen av klubb. Det skulle sända VÄLDIGT dåliga signaler till de kommande (förhoppningsvis) stor spelarna i talangfabriken.
Skulle Cesc värvas sänder det signaler att, man kan chansa som ung och byta klubb. Man höjer lönen, får spela a-lags fotboll och kanske utvecklas. Precis så Cesc har gjort. För Barcelona köper ändå tillbaka dig om du blir tillräckligt bra. Jag hoppas/tror ni förstår min poäng.

Cesc är kanske den enda i världen just nu som möjligtvis kan ersätta en Xavi i toppform. Xavi håller något år till. Sedan bör ersättaren vara flygfärdig att ersätta. Jag hoppas inte att Cesc köps för att Iniesta ska sitta på bänken, eller att Thiago ska få ytterst lite speltid. Jag tror på honom, men jag givetvis kan jag ha fel.
Därför anser jag att man bör vänta till Xavi inte längre kan prestera längre. Cesc är redo att ta över nu. Men Xavi har fortfarande tid kvar på toppen av världsfotbollen.

Uppflytten av Thiago kan mycket väl innebära att Cesc blir en, missförstå mig rätt, en onödig värvning.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-17 16:46
addeh

Hehe men oh..inte så heller.

Jag gör det väldigt enkelt: Xavis ersättare är Fabregas. Iniestas ersättare är Thiago.
Om ett par år när Iniesta är 30 år så ser jag att Thiago spelar på hans position och Fabregas på Xavis position. Jag tror inte att Don Andres är så given om 4 år när/om Thiago och Fabregas spelar.

Återigen, ett köp av Fabregas utesluter inte att Thiago blir en startspelare för oss.
Atlético addeh
2011-01-17 16:38
Hetfield

Du menar alltså att Thiago eller Iniesta ska sitta på bänken till förmån för Fábregas? Om Thiago blir den världsspelare jag tror, kommer han knappast ha något på bänken att göra. Och Iniesta är lika självklar i startelvan som Mourinho är idiot.

För övrigt tycker jag inte alls Cesc är en så lugn och tillbakadragen spelare. Han lirar ju som släpande anfallare i Arsenal, likt den rollen Messi har i Barcelona.

För att förtydliga mig och inte låta för otrevlig så förstår jag vad du menar, men kan inte riktigt hålla med dig. Du säger i princip att Fábregas skall gå först av dessa tre spelare, bara för du anser att han är bäst lämpad för att efterträda Xavi. Visst, alla har olika åsikter och det respekterar jag. Kan bara inte inse att Thiago eller Iniesta skulle passeras till bänken. Om nu Thiago blir så bra som jag förutspår, det vill säga.
Barcelona Blaugrana91
2011-01-17 16:33
Kul att höra att Thiago blir uppflyttad till A-laget i sommar, det förtjänar han verkligen!

Dock så tror jag inte att det kommer stoppa klubben från att försöka få hit Fabregas, det är ju ganska känt att Barca vill ha hit honom. Dessutom sa Rosell häromdagen så här gällande en ev. värvning av Fabregas "Om vi ska värva Fabregas? Ni får se i juni".
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-17 16:26
addeh

Jag är övertygad om att Thiago kommer att bli en stjärna, men du har missuppfattat det jag sa.

Jag menar att Thiago inte är lämpad för Xavi rollen. Xavi rollen kräver en enormt spelskicklig spelare som kan väga mellan att vara offensiv eller defensiv, men det allra viktigaste är att spelare ska kunna göra saker från en stillastående position.
Jag anser att både Iniesta och Thiago inte är lämpade för den rollen då de är för offensiva i spelstilen medan Fabregas är mer tillbakadragen och lugn som spelare, han värderar alla lägen likt Xavi.

Bara för att förtydliga, jag tycker att Thiago är som Deco, väldigt skicklig med bollen, bra distansskott, bra hjärna och bra touch på bollen, men inte rätt för Xavi rollen. Thiago och Fabregas är som päron och äpplen, två olika spelare med två olika syften och styrkor/svagheter.

Sounds fair?
Atlético addeh
2011-01-17 16:19
Hetfield

Det känns ganska uppenbart att du inte ser samma potential i Thiago som jag gör, även fast du flertalet gånger påpekat att du har en bra "feeling" om honom. När ynglingen spelar är det alltid han som styr spelet, vi såg det i båda CdR-mötena med Ceuta i höstas, och även de gångerna han bytte av Xavi i ligaspelet. Till och med när både Thiago och Xavi var på planen samtidigt, tänker på matchen mot Levante, så hade den förstnämnda mest boll och låg i den positionen Xavi normalt sett ligger i.

För mig är det en självklarhet att Thiago och Iniesta kommer bilda Barcelonas framtida mittfält tillsammans med Busquets. Vem som styr tempot är det svårt att sia om, det kan lika gärna bli Andrés som också haft den rollen den här säsongen då Xavi inte spelat.

Jag håller med dig om att Fábregas är en bättre skytt än Xavi, men är han bättre än Thiago? 19-åringen har en galet känslig högerfot, möjligen den vassaste i hela Barcelona. Just på den punkten tror jag inte det spelar någon större roll om det är Cesc eller Thiago som kommer spela bredvid Iniesta i framtiden.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-17 16:09
PedroRodriguez

Det är stor skillnad mellan Xavi och Iniesta. Iniesta lever på sina kvicka fötter och rörelse, medan Xavi är rätt så stillastående vilket kräver mindre fart. Detta innebär att Xavis "bäst-före-datum" räcker längre än Iniesta.
Inget illa om Iniesta, men jag tror inte att han är så given när han är 30 år om Thiago och Fabregas har blommat ut.

addeh

Alla de spelarna som du nämde kan inte ta över Xavis position, i mina ögon så finns det bara en playmaker som kan hantera att styra över tempot och det är Fabregas (menar då efter Xavi). Sen är Afellay knappast en kandidat till att spela på Xavis position.

Det bästa med Fabregas, av det lilla jag har sett i Arsenal, så går han gärna på djupled och hans distansskott och frisparkar är mycket vassare än Xavis.

El Kaiser

Nja, jag håller med, det är bara mer med hjärtat än hjärnan. Däremot så vill jag se Pato om ett par år, men han är så ruskigt skadedrabbad att jag undrar om han kan bli en megastjärna.
Barcelona Messidinho_10
2011-01-17 16:03
Finns ingen chans att vi tar in Torres vi har Bojan och Pedro. Det finns bara en spelare i världen som jag kan tänka ha BARA EN och det är FABREGAS!!

Edit: Jag blev jävligt besviken på att han inte kom i sommras, men den här sommaren sätter jag mina kulor att han kommer.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-17 16:01
Om Messi har kvar sin nuvarande position karriären ut så kan det bli otrloigt svårt för Bojan att slå sig in i startelvan.

Jag har dock tänkt ut en lite annorlunda tanke. Nu kan vi väl typ spela som vi gör nu i några år, men om 3-4 säsonger så kan väl Messi få ta över Xavis roll och göra den ännu bättre, d.v.s. mer målfarligare. Alternativt att Iniesta tar över Xavis position och Messi Iniestas. Bojan kan då bli ordinarie striker, Pedro fortsätta som ytter och någon ny/La Masia får spela på vänsterkanten.

Låter lite galet, kommer nog aldrig hända men om Messi anpassar sig bra till mittfältet, Bojan blommar ut som anfallare och Pedro fortsätter spela så här grymt skulle väl ändå det här vara drömmen?
Vad tycker ni?
Atlético addeh
2011-01-17 16:00
Hetfield

Jag är inte längre så säker på att vi kommer satsa på att få hem Cesc till Katalonien igen. Just nu, och ett par år framåt behövs han inte. Xavi håller minst två år till, likaså Keita som komplement. Iniesta är bara 26 år och har många är kvar innan han börjar trappa av. Lägg där till att Afellay spelat mestadels på mittfältet, och Thiago flyttas upp till nästa säsong. Både Afellay och Thiago kan bli riktigt bra och då ställer jag mig frågan om vi verkligen behöver Fábregas?

Om 3-4 år vill jag att våran mittfältstrupp ser ut som följer; Mascherano, Busquets, Xavi (mest som truppspelare då), Iniesta, Thiago, Sergi Roberto & Afellay.

Ja, jag må vara lite väl kär i Thiago och kanske överskattar jag han potential, men jag tror han kommer bli en världsspelare och blir han det, då behövs inte Cesc. Just my 2 cents.
PedroRodriguez
2011-01-17 15:58
Hetfield

Jag tror faktiskt han är lika given i startelvan som 30 åring. Xavi t.ex. är 30 bast, och är betydligt bättre än när han var 26 tycker jag så jag ser inte varför Iniesta skulle vara sämre i den åldern. Thiago är förmodligen om 4 år djävulskt bra men jag ser ändå inte att han petar självaste Don Andrés som jag tror kommer bli ännu bättre likt Xavi.
Annons: