/spanien/barcelona/forum/14582.aspx/spanien/barcelona/forum/14582.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2011-01-20 14:19
Jeffrens skadehelvete fortsätter. Idag på träningen slog han upp en ny skada på insidan av vänstra lårmuskeln. Han beräknas vara borta i fem veckor. Och till råga på allt så är det hans födelsedag idag!
Barcelona el Flaco
2011-01-20 14:15
Delarocha/

Nu såg jag inte matchen igår så jag kan inte uttala mig om den, men av att döma av reaktionerna här inne och spelarbetyget från SPORT så gjorde han onekligen ingen bra insats. Trots det anser jag inte det är en tragedi att han får spela kvar i klubben det närmaste halvåret. Man ska nog inte heller hänga ut en spelare efter en prestation i en redan avgjord kvartfinalsmöte.

Hade nog faktiskt föredragit Militos rutin i en Champions-match längre fram än en ung Fontás. Inför nästa säsong däremot, då kan vi ge Fontás fler chanser om/när el Mariscal lämnar.
Delarocha
2011-01-20 14:09
el Flaco

Tycker det snarare känns som en säkerhetsrisk att ha kvar honom. Milito är inte direkt den spelaren jag vill ska spela i en match om andra backar är disponibla.
Bättre att spela med en Fontas med regelbunden speltid i B-laget som åtminstone är varm i kläderna när han kommer in.

Funkar inte att ha en Milito som är skadad jämt och sen när han väl är frisk aldrig får spela då våra två mittbackar är otroligt givna och vårt tredjealternativ inte har spelat matcher på ett år.
Barcelona el Flaco
2011-01-20 14:07
Jag har alltid gillat Milito för hans aggressiva spelstil, men skulle samtidigt inte ha något emot om han lämnar under sommaren. Däremot är jag nöjd att han stannar säsongen ut eftersom han kanske lär behövas pga spelschemat ifall vi nu går långt i samtliga tre turneringar.

Hans kontrakt går ut 2012 och klubben skulle kunna få en relativ hyfsat slant vid en försäljning. Fontás känns ändå redo för att slussas in i laget och få några spelminuter här och där. Just mittbacksfronten känns som vi har ganska bra täckning med tanke på alla talanger från B-laget.
Delarocha
2011-01-20 13:49
Vi får bara hoppas att klubbarna som tidigare var intresserade inte såg matchen igår. Kan inte tänka mig att något lag hade velat lägga 6m på Milito efter den matchen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 13:48
Förresten tror jag lätt vi skulle kunna få 6 miljoner för Milito, tror till och med man skulle kunna hoppas på 10. Han skulle definitivt kunna ta plats och bli en nyckelspelare i ett mittenlag, Serie A eller La Liga. Hetfield nämnde att även Juventus ska vara intresserade, och då kan man ju få in en hel del pengar.

Han kontrakt går ut 2012 om jag minns rätt.
Delarocha
2011-01-20 13:45
Våra yttrar slår ju inte inlägg och därmed är hela grejen med Bale onödig.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 13:43
Marc Overmars#11

Jag tror knappast t.ex Gareth Bale skulle spela bättre i Barcelona än vad Pedro gör, även om han kanske är en bättre ytter(?). Barcelona har ett väldigt speciellt sätt att spela på och det är inte många spelare som klarar av att anpassa sig så fort, om ens någonsin. Det är nog en av anledningarna till att många av våra värvningar på senaste tiden har så kallat "floppat".
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-20 13:41
Bale? Tillåt mig att skratta, killen går från olycksfågel till Tottenhams bästa spelare på så kort tid och helt plötsligt är han nya Messi.

Han är så otroligt endimensionell, han skulle aldrig passa in Barcelona, möjligen som vänsterback. Gå runt på kanten, slå in inlägg, det är hans styrka men vad gör det för nytta i ett lag med spelare som är under 1.80? Hmm..
Delarocha
2011-01-20 13:39
Marc Overmars#11

Bättre spelare på vilket sätt? Statsen på FM? För om du tittar på spelet så funkar ju den trion perfekt, finns inget som helst som får mig att vilja skaffa någon annan till anfallet. Villa har 14 mål på 18 matcher. Messi har väl typ 22 på 18, Pedro har 12 eller något på 18 och alla tre har väl åtminstone 5-10 assist.

Vilka spelare hade varit bättre?

Bale? Suck... du har med andra ord inte sett hur Barcelona spelar där framme

Trion där framme flyter runt, alla tre drar sig från och till de olika positionerna, Villa utgår från vänsterkanten när han tar alla sina löpningar inåt för att sticka bakom backlinjen, och spelar som en striker med vänsteryttern som utgångs position. Pedro spelar mer som en ytter som breddar spelet och utmanar en mot en. Messi spelar helt enkelt med en fri roll där framme, från mitten eller högerkanten oftast men rör sig över de flesta ytorna

Det underlättar verkligen om du tittar på Barcelona och vår spelstil om du ska uttala dig om hur den kan förbättras.
Spanien Marc Overmars#11
2011-01-20 13:28
L.A.M Nr 10 //

Det är duktiga spelare helt klart och känns onödigt att ens försöka ersätta dom, men jag menar attt förutom Messi kan man faktiskt hitta bättre spelare på Pedro och Villas positioner. Som ytter kan man ta fram Bale t.e.x finns ingen hetare vänster ytter just nu än han.

Edit: Behöver ingen förklaringen läste är inlägg nyss :-)


Man U hade ju Rooney och Tevez/Berbatov på topp Ronaldo hade en fri roll på kanterna.
Barcelona Abbe.
2011-01-20 13:15
Juvenil A-spelarna Espinosa och Deulofeu deltar på dagens träningspass. Kul.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-20 13:10
El Kaiser

Jag tror att hans kontrakt går ut 2012. Det är inte så osannolikt med 6 miljoner för Milito med tanke på lagen som verkar kämpa om hans signatur: Zaragoza, Malaga, Genoa, Napoli, Arsenal, Juventus osv.

Milito är fortfarande rätt så attraktiv i marknaden, så jag skulle inte vifta bort att vi kan få 6 miljoner för honom.

L.A.M

Det stämmer, vi spelar utan en renodlad striker, nästan som Man U spelade med C.Ronaldo. Just nu så spelar vi såhär:
Villa----Pedro
----Messi-----

Bojan har hamnat i ingenmansland, han är för dålig på kanterna och han kan inte spela som en klassisk 10:a heller. Jag tror inte heller att Pep kommer att formatera om laget bara så att Bojan ska få plats, om man inte gjorde det för Barcelonas dyraste värvning genom tiderna (Zlatan) så gör man det inte för Bojan heller.

Förövrigt så är det otroligt lustigt att Milito tjänar mer än vad Pato gör....
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 13:07
Ett problem med Bojan som jag ser det är att det inte riktigt finns plats för en striker i dagens Barcelona, som vi ställer upp nu så är Pedro och Villa yttrar som tar löpningar innåt medan Messi har en fri roll. Just den där fria rollen som Messi har nu kommer han nog förhoppningsvis att ha resten av sin karriär, så det blir nog bäst om vi producerar lite mer yttrar från akademin nu de närmaste åren.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 13:02
Marc Overmars#11

Jag tror nog de flesta Barcelonafans kan intyga att trion Pedro, Messi och Villa är ganska untouchable. Pedro har som de flesta nog vet utvecklats rejält det senaste året. Han är just nu en av världens bästa yttrar, och jag överdriver inte. Och jag tror knappst Torres skulle peta Villa, den sistnämnda är enligt mig världens bästa striker trots att han spelar ytter i Barca, vilket han också gör fantastiskt.
Barcelona Salcini
2011-01-20 13:01
Angående Bojan

Det känns som att killen verkar prestera endast där han känner att han inte har något att förlora, eller när han känner att han helt enkelt inte är sämst. Igår tyckte jag han gjorde en av de bättre matcherna på länge, trots att det fortfarande kanske inte var bra, samtidigt som flera andra spelare var som yra höns. I våras så kom han in och kanske själv kände att han kunde göra det bättre än Zlatan. Säsongen 08/09 och i år så har det ju varit så att de framför honom är väldigt mycket bättre och han har kanske inte den fightern inom sig att han ger sig fan på att bli bättre när han ser hur bra de andra faktiskt är.

Hans debutsäsong så var det ju flera spelare som underpresterade samtidigt som Bojan kom upp och kände att steget kanske inte var så långt, i takt med att laget har blivit bättre blir dock steget för honom större. En riktig utlåning till ett sämre lag kanske inte vore så dumt, med riktig menar jag att han faktiskt får chansen att komma tillbaka, inte som de flesta andra utlåningar i den här klubben.
Barcelona .Sami.
2011-01-20 12:59
Van der vaart hyllar Barca.
Spanien Marc Overmars#11
2011-01-20 12:52
Blaugrana91 //

Nu överdriver du lite om MVP bara Messi är untouchable men Tevez lär peta Pedro, Torres kan mycket väl peta Villa bara spana in hans matcher mot chelsea och man u innan skade eländet började för han.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 12:47
Håller med er alla om att Fontás bör flyttas upp så snart som möjligt. Efter sommaren ska han agera 3/4-val som mittback, punkt slut. Jag känner att Milito börjar gå mot slutet av sin karriär trots att han bara är 30, om han ska bli bra igen kommer han att bli det i en annan klubb.

Sedan tycker jag man verkligen kan se i en sådan här typ av match att motivation slår klass, när Barca går runt och tänker på vad de ska äta till frukost i morgon medan Betis tänker på vilka ben de ska bryta så kan det bara sluta på ett sätt. Annars så är jag inte speciellt orolig, trots att man förlorade med två mål mot ett Segunda-lag. Hoppas man i helgen får se ett mer taggat Barcelona som slaktar Racing.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-20 12:37
Hetfield- Megan Fox is a dude//

Jag ställer mig mycket tveksam till att någon vill betala €6m för Milito. €2-3m kanske. Hur långt är hans kontrakt med Barça förresten?
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-20 12:29
Jävlar, 4 miljoner i lön för Milito. Om man kan sälja honom för 6 miljoner euro (låter väl rimligt) då sparar man alltså 10 miljoner euro redan där.

Man kunde lika gärna ha skeppat iväg honom redan nu och flyttat upp Fontas, jag ser verkligen inte hur Fontas skulle vara sämre.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-20 12:24
Rambla~//

€4m netto alltså till Gaby varje säsong. Det avgör saken för mig i alla fall, till sommaren bör han lämna. Håller med dig om din beskrivning om Milito. Han ska vara ordinarie för att kunna prestera och ordinarie kommer han inte att bli i Barça.

Jag tycker att det börjar bli dags att verkligen börja överväga att flytta upp Fontás till sommaren som Militos ersättare (om man nu inte går efter en klass-spelare utifrån). Han fyller 22 i november och har rutin från både Segundan, de olika spanska ungdomslandslagen samt lite A-lagsrutin. Känns väl längesedan man hade en mer "rutinerad" B-lagsspelare än Fontás. Jämför med t.ex. Busquets och Pedro som lirade i division 4 och kom upp i A-laget. Just nu känns det inte i min värld som om han skulle vara sämre än Milito.
Barcelona Boixos Nois 81
2011-01-20 11:58
Barca måste låna ut Bojan... Han har blivit mycket sämre jämfört med några år sen.

Abilda har vuxit som fan de senaste månaderna.

Milito.... Pep, varför övertalade du honom att stanna? Det var för jävligt igår..

Affie spelade bra för att vara första matchen från start.

Jeffren borde spela mer än Bojan!
Barcelona Rambla~
2011-01-20 11:49
El Kaiser

Militos lön är på ca 4m netto. Problemete med Gaby är att han respresenterar en spelartyp som inte fungerar som backup på bänken. Han måste spela regelbundet och vara lite av ledaren i backlinjen. Sitter han på bänken och bara får hoppa in lite då och då så lyser ringrostigheten igenom. I grund och botten så är han en bra försvarare men han kräver regelbunden speltid. Eftersom han inte kan få det i Barca är det nog lika bra att lämna.
Barcelona basaric
2011-01-20 11:35
Jag hoppas verkligen att man gör av sig Keita så fort som möjligt..
Barcelona StefanBalazsi
2011-01-20 11:28
Stark insats av Betis igår...
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-20 11:10
Rambla~ //

Så kan det naturligtvis vara. Dock tror jag just Milito inte direkt stärkte sin position efter gårdagen. Går t.ex. Puyi i sönder så kommer Abidal spela mittback och Max till vänster, det vågar jag nästan sätta pengar på. Märk väl att jag skrev "nästan" mycket pga att vår míster råkar vara Pep Guardiola =)

Men till sommaren måste Milito lämna. Jag ser inte att det skulle gynna varken han själv eller Barça att han stannar kvar. Sen måste jag fråga, är det någon som vet ungefär vad Militos lön ligger på? Själv kan jag tänka mig att den ändå är hyfsad hög då han hade en hög status när han kom från Zaragoza.

Canaletes
2011-01-20 10:58
KUNG MESSI

Oleguer är bättre än Ronaldo (den riktiga) för att han har vunnit Champions League.

Belletti är bättre målskytt än Henry. Belletti var inne 25 min och gjorde 1 mål mannen!!! Henry har spelat 2 CL finaler och aldrig gjort mål!!!
Barcelona Rambla~
2011-01-20 10:43
El Kaiser

Jag håller med dig om tex Piqué men jag tror att Pep vill försöka ha så ordinarie backlinje som det bara är möjligt. Om tex Puyi blir skadad eller avstängd i ligan/cl så måste ju tex Milito och Piqué ha lite samspel sen tidigare. Pep spelar då ändå Piqué trots att man efter minut 1 redan ser att han inte här 100% fokuserad.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-20 10:30
Igår visade verkligen Betis för Barça att är man inte med i matchen till 100% så får man spö på denna nivån trots klassskillnaden mellan lagen på pappret. Världen tråkigaste klyscha "ta en match i taget" är kanske den mest rättvisande också. Barcelona var inte i Sevilla igår utan det kändes som om man redan hade tankarna på Racing till helgen.

Det man verkligen kan diskutera efter gårdagens match är Peps uttagningar. Som ett exempel kan man ta Bartra som med 100% motivation att visa upp sig och som förmodligen hade försvarat straffområdet med sitt liv hade varit att föredra framför en halv-motiverad Piqué som går runt och lullar och detta trots att Piqué är bättre på i princip allt (förutom snabbhet). I en sådan här match när man redan har 5-0 känns det som det bästa laget på pappret inte alls är det bästa laget på planen.

Det som dock är positivt är man förhoppningsvis blir lite omskakade och kommer ur bekvämlighetszonen (shit, jag låter som Zoran Lukic) och inser att man kan inte bara ställa ut skorna. Och om nu förlusten ska komma är jag oehört tacksam att den kom i just denna matchen.
Annons: