/spanien/barcelona/forum/14572.aspx/spanien/barcelona/forum/14572.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Messidinho_10
2011-01-20 17:13
Barca Barca

Milito är borta till sommaren, då jävlar ska Urugyanen få chanse på riktigt, fan har glömt hans namn!!
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-20 17:09
Barca Barca,

Milito är inte en dålig back. Enligt mig var han mycket stabilare än Maqrez ifjol, trots att han hade skadeproblem. Och för några år sen var han nära att konkurrera ut självaste Puyol. Inte för att det skulle kunna bli aktuellt igen, men jag tror han kommer kunna tillföra saker under våren, bara han kommer in i det igen. Han har ju varit skadad mycket och knappt spelat något på två år.

Personligen är jag glad att han stannade. Sen tror jag det är oundvikligt att han drar i sommar och det har jag inte heller något emot. Han är trots allt inte ung längre och tillhör en av dem som jag anser bör ryka när klubben ska rensa.
Barcelona Barca Barca
2011-01-20 17:03
Att Pep övertalade Milito att stanna kvar i barca är för mig en gåta o förblir en gåta, precis som "feeling" med Zlatan affären.

Vissa mittbackar är mindre bra på att spela upp bollen, men kompenserar det genom att vara otroligt nyttiga i defensiven, som t.ex Puyol. Sen finns det den andra typen, som e bra mycket bättre på att vara en "tekniskmittback" (t.exMarquez) även om defensiven ibland brister så är det alltid bra uppspel, iskall i stressade lägen. Milito är fan ingen av dessa två spelar inte upp bollen rätt nånstans, hans snabbhet påminer mig om Chygrisnky, positionsspelet är under all kritik, han är kort och seg. Varför ge en spelare som ändå kommer lämna klubben till sommaren speltid, vi kan lika gärna satsa på Fontas som trots allt har en framtid i klubben. Att komma med ett påstående om att Milito är pappan i laget är inget jag köper för 5 öre. Vi sålde Silvinho som var fortfarande kapabel att spela bra och vara en "pappa" i laget. Sälj Milito som stänger vägen för mittbacks talangerna från B laget.

Annars överlag så bryr jag mig inte så mycket om att vi förlora matchen. Spelarna gick på halv fart. Är det nån match vi ska förlora så e de en sånn match. Någon mer än mig som hoppas på en El classico final ? :D
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-20 16:28
Jag tycker så otroligt synd om Jeffren. Det är en fantastisk spelare, men han får aldrig en ärlig chans att bevisa det för världen. Jag har hela tiden velat ha tålamod och hoppats att han tillslut ska lyckas i Barcelona... men nu går det inte längre. Jeffren måste bort i sommar och ersättas med en annan typ av forward. Det är nog det bästa för både honom och Barca. Jag börjar inse att killen aldrig kommer bli något i Barca. Han kan inte gå regelbunden speltid här och får han inte det går han istället sönder hela tiden...

Vad hade hänt om han inte skadat sig förra vintern? Killen var påväg att skaffa sig ordenltigt med speltid och nästan gå pm Bojan i hierakin. Jag kan inte låta bli att undra. Nu är han istället fast på både bänken och i skadehelvetet,.
Vem hade kunnat tro att det skulle sluta såhär efter hans inhopp i klubblags VM-finalen, t.ex? För jag vågar säga att det här är slutet för Jeffren i Barca. Signalerna har varit alltför tydliga från Pep. Han tror inte längre på Jeffren. Vad det beror på ska jag låta vara osagt, men skadorna har säkert en viss del i det... tillsammans med en stor gnutta envishet.
Inte heller Jeffren kan vara nöjd med sin situation. Han kommer rädda karriären och byta klubb i sommar. Det blir som sagt bäst för båda parter. Hoppas barca kan hitta en spelare man har mer nytta av. Personligen vill jag ha en lite större spelare som kan bidra lite i luftrummet. Vi behöver en lite annorlunda spelare att slänga in ibland, även om han såklart ska fungera i vårt system. Som många var inne på igår så kommer nog Barca rensa lite i sommar. Och Jeffren är nog en av dem som ryker tillförmån för någon annan. ( det låter fel att använda ordet "rensa" när man pratar om världens kanske bästa trupp, men..)

Jag kommer alltid sakna Jeffren. Du var och förblir en av mina favoriter i Barca, trots att du aldrig fick visa vad du gick för på allvar. Önskar dig all lycka och hoppas får det erkännande du förtjänar någon annanstans, tillslut...
Delarocha
2011-01-20 16:07
Läkarteamet borde ju sätta sig ner med Jeffren och Pep och göra en plan för kost, speltid, träning, operationer, eventuell utlåning, mentala tips för att klara sig genom typ 18 skador på lika många veckor. För det som pågår nu är ohållbart, Jeffren stagnerar totalt, Barcelona har en spelare som hela tiden är skadad och Jeffrens karriär blir också hotad att ta slut innan den kanske ens har börjat.
Barcelona Messidinho_10
2011-01-20 16:04
Shiit vad jag tycker synd om Jeffren alltså, hur kan man ha sån otur gång på gång? Han är en jätte talang inget snack om saken, det är bara det han måste bli kvitt med skadorna annars kan karriären gå åt skogen.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-20 15:59
Rambla

Bristningarna är oftast genetiska, så det är svårt att "bota" det på något sätt. Man kan ju förbättra villkoren genom att äta sundare, leva hälsosammare, träna bättre, vila ordentligt etc. men i slutändan så gör det kanske inte så stor skillnad.
Tyvärr så verkar Jeffren tillhöra gruppen som lider av kroniska muskelskador, som t.ex: Vicente, Torres osv.
Det är synd, jag gillar Jeffren, men samtidigt så vore det kanske bäst att han spelade i lite mindre klubbar utan press.

Det är bara att ta hudbristning som exempel, det finns inte botemedel mot en sådan enkel sak, ärret kommer att vara kvar oavsett vad du gör. Sure, det finns laserbehandling och vitamin E olja, men det tar aldrig bort ärret för gott, även det är genetiskt.
Barcelona 1.70-ligan.
2011-01-20 15:59
Skadeproblemen börar ta fart, precis som de gjorde förra året vid den här tiden. Och nu finns det inte mycket att ta från i B-laget heller om det skulle krisa.

Det är jäkligt synd, men mest synd är det givetvis som Jeffren... hoppas vi slipper höra fler skador i kaget nu. Det får räcka såhär.
Barcelona Rambla~
2011-01-20 15:47
Delarocha

Samma problem hade Messi i början av sin karriär när han slagit igenom. Detta måste bekymrat de ansvariga för något gjordes ju uppenbarligen för att förhindra alla dessa skador. Nu är Messi nästan aldrig skadad. Det stör mig att de verkar strunta i Jeffrens skador. Någon inom organisationen måste väl ändå ha tagit upp detta till diskussion vid något möte? För jag räknar med att man faktiskt har sk verksamhetsmöten eller vad man ska kalla det. Fysteam, Pep, Zubi mfl.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 15:47
Rambla

Såklart har också Pep en skuld i det hela, jag menade mer att det knappast är Jeffrens eget fel att han blir så mycket skadad, fast i och för sig är det väl aldrig spelarens fel att han blir skadad. I alla fall så tycker jag att Pep tillsamans med fysteamet borde planera ett bra program för Jeffren, för talang har han.

Sedan måste jag också säga att vi förmodligen har de bästa läkarna i världen. Vi har inte så mycket skador, men framförallt så har vi nästan aldrig att en spelare åker på en lång skada. Säg senaste gången vi hade en skada på minst 2 månader, tror inte vi har haft det den här säsongen i alla fall.
Delarocha
2011-01-20 15:43
Rambla

Är dessvärre så med alla skador, får du en skada första gången är mer eller mindre funktionen i muskeln eller organet nedsatt för alltid.

Har en god vän som slagit axeln ur led, när väl det hände drog han samma axel ur led 4 gånger till under ett år. Fick operera sig för att få tillbaka något sånär samma styrka som förrut men tror han har 80% rörelse i axeln nu.

Så är det nog med de flesta musklerna så om det är samma muskler och skador så är nog risken att Jeffren kommer lida med dessa problem hela sin karriär.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 15:43
Förresten, är det någon som ens ska kolla på matchen ikväll? Att Atletico Madrid som inte har vunnit mot Real på elva år och som alltid lägger sig mot de ska vända ett underläge på två mål känns ju hyfsat troligt. Jag kommer nog kolla tills de vita gör 1-0, och det är väl bara en fråga om när än om.
Barcelona Rambla~
2011-01-20 15:42
L.A.M Nr 10

Visst kan man klandra fysteamet men i slutändan måste det väl vara någon som ger dom i uppgift att utföra detta? Fotbollsansvariga ihop med Pep är de första jag skulle klandra istället. Jag är övertygad om att fysteamet är riktigt bra. Det är bara det att de antagligen prioriterar saker.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 15:39
Måste faktiskt hålla med Rambla här. Läkarteamet har en stor del i skulden angående Jeffrens skadeproblem. De borde göra som de gjorde med Messi och verkligen ta tag i det här, göra ett fysprogram. Trots det här är väl jag en av de få som fortfarande tror på honom, han kan nog ha en framtid i Barcelona men dock inte som startspelare.
Barcelona Rambla~
2011-01-20 15:38
Muskelbristningar ger väl ärrbildningar? Rätta mig om jag har fel. Har du en gång haft problem med mycket bristningar är det svårt att helt bli av med problemet under resten av din karriär.
Delarocha
2011-01-20 15:33
Jag blir mest orolig då Jeffren är en spelare som använder sin fysik och sin explosivitet. Skador har ju en tendens att sätta sig på fysiken först och få speed etc att försämras. Relativt oroande.
Barcelona NoGo™
2011-01-20 15:31
Ja den är fan en gåta. Glaslirare eller slarv av fysteam? Starkt av Jeffren att hela tiden komma tillbaka iaf, men frågan är ju hur hans kropp kommer må efter alla dessa muskelskador han åker på hela tiden.
Barcelona Rambla~
2011-01-20 15:26
madre mia, inte Jeffren igen

Här måste fysteamet få en del av skulden, ja även Pep eftersom han i slutändan är faktiskt är den som är chefen

Varför har man inte bättre analyserat (det kanske man har iofs) hans skador och utformat ett rehabprogram som även förhindrar skador, för honom? Det gjorde man med Messi och se nu hur sällan han faktiskt skadar sig. Men det är klart, Jeffren är ju inte någon crack så honom struntar man väl i?
Barcelona Brummbrumm
2011-01-20 15:22
Jag får alltid en smärre chock när någon svensk journalist faktiskt skriver något intressant. Intervju med Henke Larsson om hur man blir en världsstjärna. Något för Bojan att läsa månne?
Barcelona Rybbe
2011-01-20 15:21
Lite tankar:

* Någon som såg messis målfirande igår? inte ofta man ser honom knyta näven och verkligen vara så allvarlig med målfirandet, brukar vara ett leende, men igår knöt han näven och verkligen "yes!", mäktigt att se, han har sån fighting-spirit att det är sjukt!

* Abidal är den som imponerat mest på mig detta året, fruktansvärt stabil spelare.

* Jag är väldigt sällan otrygg när jag tittar på barca, men när milito spelar känns det som allt kan hända bakåt...

* Afellay var grym igår, när han blir ännu varmare i kläderna och vågar hålla mer i bollen själv och ta egna initiativ så kommer han att bli en världsspelare.

* Masken är en riktig klippa faktiskt, en slitvarg.

* Barca är nog bäst i världen på att förlora/tappa poäng i "rätt matcher" under säsongerna.

Barcelona el Flaco
2011-01-20 15:17
Rekommenderar den här analysen om Thiagos utveckling. I den kan man läsa att hans första ungdomstränare insåg hans uppenbara talang vid en tidig ålder, men fruktade även att han skulle bli en ny De la Peña eller t.o.m. Guti; en artist med långvariga formsvackor och ovillig att underordna sig kollektivet. Sedan dess har samma tränare lyft fram hur Thiago har mognat i den aspekten.

Syftet med att han flyttades upp temporärt för att träna med A-laget de senaste månaderna har varit för att testa ynglingen i såväl när det gäller prestationer på planen som hans uppförande. Han har visat upp en bra vilja på träningarna och under matcherna har han blandat fina tekniska nummer med dumdristiga bolltapp, som i ligamötet mot Levante som ledde till bortalagets mål. Det viktigaste är dock att han har visat sig vara en ödmjuk kille och villig att arbeta hårt för att lära sig. Det faktumet att han har tränat tillsammans med flera av världens bästa spelare verkar inte ha stigit honom åt huvudet och därmed gav Pep sitt godkännande att brasse-spanjoren flyttas upp permanent nästa säsong.

Att han nu flyttas tillbaka till Barça B har inte bara att göra med att A-laget inte lider av skador samtidigt som B-laget har flera spelare i sjukstugan, utan också för att slutföra Fas 3 i hans utvecklings. Sedan Pep och Tito Vilanova tog över B-laget i 2007 genomförde man en plan för att bedöma om talangerna var redo för att flyttas upp. Fas 1 är spelaren ”reserv/rotation”, Fas 2 ”rotation/mognadsprocess” och slutligen i Fas 3 måste spelaren bevisa att han är en ”nyckelspelare”. Varje period har ett tidsutrymme på 6-9 månader och därmed kan det ta upp till 2,5 år innan en lovande talang anses vara mogen att belönas med en plats i A-lagstruppen.

Thiago befinner sig just i halvvägs i Fas 3 och nu gäller det att han visar att han kan hjälpa ett Barça B som lider av skadebekymmer. Han måste verkligen ta för sig.
Barcelona NoGo™
2011-01-20 15:06
Jeffren skadad igen! Synd om killen alltså. Dags att ta tag det där nu och se hur de kan undvika att samma sak händer gång på gång.
Barcelona Cataloniaboy
2011-01-20 15:03
Och Jeffrens skadeproblem bara fortsätter och fortsätter...
Barcelona el Flaco
2011-01-20 14:50
Skön bild på Alcántarabröderna, Thiago och Rafa. Under de närmsta månaderna kommer de träna tillsammans sida vid sida med B-laget, Tidigare hade de endast gjort det i något sporadisk ögonblick under Guardiolas order.

Fin relation de två har. Har läst i ett tidigare reportage att Rafa inte mår bra när han befinner sig långt ifrån sin storebror. När Thiago en gång åkte iväg på ett landslagsuppdrag med det spanska juniorlaget mådde Rafa psykiskt dåligt eftersom han är van att ha sin bror nära vid sig hela tiden.
Barcelona Giggity
2011-01-20 14:26
Världsmästarna i Simpsons-format
Barcelona DM1982
2011-01-20 14:25
Otur? Killen är gjord av glas, han skadar sig när han sover. Det är en bra fotbollsspelare men det funkar ju självklart inte att skada sig hela tiden som han gör. Ok om man är 34 och nästan slut som idrottsman men nu talar vi om en ung man som borde vara i otroligt bra fysisk kondition.

Tyvärr, det håller inte att skada sig som han gör hela tiden och spela i Barcelona. Jag har svårt att se en framtid för honom i laget.
Barcelona L.A.M Nr 10
2011-01-20 14:24
Hade det varit en viktig match i Champions League och någon av mittbackarna Piqué eller Puyol hade varit borta hade jag definitivt tyckt man borde starta med Abidal som central försvarare och Maxwell som vänsterback. De tv¨sistnämnda har båda varit grymma den här säsongen och jag skulle åtminstonde vara mindre orolig om fransmannen startade som mittback än Milito, som gått ner sig rejält på sistonde, eller Fontás, som har för lite rutin.
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2011-01-20 14:20
Jeffrén skadade sig på dagens träning, han blir 5 veckor borta. Kan man ha mer otur än den killen?
Barcelona el Flaco
2011-01-20 14:19
Jeffrens skadehelvete fortsätter. Idag på träningen slog han upp en ny skada på insidan av vänstra lårmuskeln. Han beräknas vara borta i fem veckor. Och till råga på allt så är det hans födelsedag idag!
Barcelona el Flaco
2011-01-20 14:15
Delarocha/

Nu såg jag inte matchen igår så jag kan inte uttala mig om den, men av att döma av reaktionerna här inne och spelarbetyget från SPORT så gjorde han onekligen ingen bra insats. Trots det anser jag inte det är en tragedi att han får spela kvar i klubben det närmaste halvåret. Man ska nog inte heller hänga ut en spelare efter en prestation i en redan avgjord kvartfinalsmöte.

Hade nog faktiskt föredragit Militos rutin i en Champions-match längre fram än en ung Fontás. Inför nästa säsong däremot, då kan vi ge Fontás fler chanser om/när el Mariscal lämnar.
Annons: