/spanien/barcelona/forum/14490.aspx/spanien/barcelona/forum/14490.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2011-01-22 23:26
Jag förutspår att den här diskussionen kommer leda till en kukmätartävling om vilken som är den starkasta ligan, pågå hela natten, täcka minst 2 sidor på forumet och slutligen inte leda någonstans och utan att någon har ändrat sin ursprungliga åsikt.
Barcelona DM1982
2011-01-22 23:26
En till utvisning för Malaga, två borta nu. De har kryss, om inte Valencia fixar det här är det riktigt uselt.
Barcelona Android
2011-01-22 23:25
Sen att det skiljer mindre poäng mellan de 3 i toppen av England beror på att de spelar så otroligt kasst. Har inget med hur bra ligan är. I slutändan så vet vi hur det kommer se it i Premier league. Chelski eller United i slutändan och Wenger börjar böla redan i mars att han har unga spelare och att alla är emot honom. Inter har ju vunnit ligan i Serie A 5 år i följd och där klagar ingen om att ligan inte är konkurrenskraftig,

Sen undrar jag vart du är någonstans 3333. Har du somnat eller? Du börjar en diskussion och sen försvinner du bara. Trevligt..
Barcelona Rambla~
2011-01-22 23:21
3333

Jag såg Man United leka hem en match med 5-0 mot Birmingham idag. Det var heller inte första gången den här säsongen det sker. Tror du att de är lika uttråkade? Ligan känns inte konkurrenskraftig, trist men sant. Jag ser inte hur någon än Man United eller Chelsea ska kunna vinna den ligan.
Barcelona Frodo
2011-01-22 23:20
3333

Är du här för att dra upp en ligadebatt? Man blir så trött....

Hur kan man tycka att det är tråkigt att följa sitt eget lag? Hör du inte hur dumt det låter? Det är ju inte resultatet i sig som gör att man alltid följer sitt lag. Självklart vill man att ens lag ska vinna varje match. Vilket fan vill inte det? Ska vi börja ge ursäkt för att vi är inne i klubbens bästa period någonsin? Vi njuter av Barcelona. Njut av ditt lag vilka det än är.
Barcelona Gabriel
2011-01-22 23:20
3333

Anledningen till Barça dominans har inte att göra med att ligan är så dålig som du vill få det till att verka, det har mer med saken att göra att Barça just nu är så oerhört överlägsna. Lägg Barça i Serie A eller Premier League så är vi fortfarande lika överlägsna, det är jag övertygad om. Well, maybe not Premier League, men jag är fortfarande övertygad om att vi hade vunnit ligan och endast fått motstånd av Man U och Chelsea på deras arenor.

Anledningen till varför ligan inte är konkurrenskraftig har mycket med Barças totala dominans att göra, och Real Madrids strävande till att bryta den. I och med Barças dominans, gör Real Madrid absolut allting för att komma till en högre nivå och köper alltså in allt som går att köpas i ren desperation. De andra lagen är inte dåliga, det är bara Barça och Real som är överlägsna dem.

Get my point?
Barcelona Blaugrana91
2011-01-22 23:19
3333

"Tycker snarare att ni ska se det som ett rent privilegium att ni spelar i en liga som inte alls är konkurrenskraftig. Trist, men sant, det vet du."

Barcelona hade kört över i stort sett alla lag i PL och Serie A också, det vet du.
Barcelona Rambla~
2011-01-22 23:19
3333

Nej, du behöver radera ditt inlägg. Det var bara jag som tyckte det var lite konstigt resonemang. Jag förstår nu att det inte var din mening att uppträda arrogant nu. Dessuto, det är bara bra med lite diskussioner från personer som har en annan åsikt än majoriteten här inne. Det blir lite för mycket ryggdunkande i slutändan.

Du har givetvis rätt till din åsikt. Visst kan jag tycka att vissa matcher är lilte tråkiga när Barca inte får något motstånd. Fast det uppvägs av matcher som den mot Madrid och tex Arsenal i CL förra säsongen. :)
Barcelona Android
2011-01-22 23:17
3333

Snälla någon. Dålig liga?


PREMIER LEAGUE
*Tre mästarlag på 2000-talet
*Två mästarlag de senaste fem åren


SERIE A
*Fem mästarlag på 2000-talet
*Ett mästarlag de senaste fem åren

LA LIGA
*Fyra mästarlag på 2000-talet
*Två mästarlag de senaste fem åren

Det spelar ingen roll vilken liga eller vilka lag som kör med Madrid och Barca. De hade krossat och dominerat alla möjliga ligor. Det vet du.

Visst, Real och Barca dominerar men vi säger att vi ersätter Valencia med Milan som är Italiens bästa lag. Hade de haft någon chans mot Barca & Madrid? Hell no, Milan hade nog hamnat på 5e plats. Samma sak gäller Arsenal.
3333
2011-01-22 23:15
"Tror du får vänta tills Barça stöter på dom stora lagen i Champions League eller möter Real Madrid i ligan om du vill kunna se på en spännande match där Barça är inblandade i."


Men senaste El Clasico slutade väl 5-0 till Barca? när var senaste gången Barca förlorade i ligan?"Det är ett rent privilegium att få vara fan till det här otroliga fotbollslaget ska du veta, ett privilegium som bara culés förstår sig på."


Tycker snarare att ni ska se det som ett rent privilegium att ni spelar i en liga som inte alls är konkurrenskraftig. Trist, men sant, det vet du.
Barcelonistas
2011-01-22 23:13
3333

Ligan är knappast dålig seriöst är du dum elr?
Barcelona Sam
2011-01-22 23:12
3333

Som en neutral så håller jag med dig till 100%. Givetvis vill du att det ska vara 5-4, 3 röda och 7 gula kort i matchen. Samtidigt som Jimmy Jump hoppar in på plan, hela publiken är värre än alla turkiska och grekiska fans tillsammans.

Men,

när du har ett lag som du favoritviserar och unnar lycka så varför resonera på det sättet?

Du kan jämföra det med om du har ett barn. Skulle du vilja att ditt barn genomlider alla möjliga svårigheter under sitt liv för att i slutet lyckas. Eller vill du att ditt barn ska genomgå en lugn och smärtfri process och ändå lyckas?

Givetvis kan man försöka att ta kakan och äta den (kaka uttrycket, kanske feluttryckt) men vi tror att vi alla vet att det inte fungerar i det långa loppet att vinna med 5-4 varje match och åka på flera kort hela tiden. Speciellt när säsongerna, cuperna sträcker sig över långa perioder.
Barcelona Blaugrana91
2011-01-22 23:12
3333

Haha ursäkta men vad pratar du om??
Du menar alltså att bara för att vi Barcafans uppskattar när vårt lag spelar fantastisk fotboll och vinner med 5-0 osv så har vi ingen passion för sporten??
Var nog det mest patetiska resonemang jag någonsin hört...

Personligen bryr jag mig inte så mycket om att matchen ska vara spännande, ser hellre ett Barca som bjuder på en show och vinner med typ 5-0. Gör det mig till en supporter som saknar passion för sporten...Okej då vet jag...
Barcelona Gabriel
2011-01-22 23:11
3333

Jag kan bara tala för mig själv men jag personligen ser det inte på det viset, jag njuter av att mitt lag presterar ren konst just nu när det kommer till fotbollsvärlden. Det finns absolut inget annat lag i hela världen som kan eller ens är i närheten av att klara av att spela en sån rörlig anfallsfotboll samtidigt som man är oerhört skickliga på att kombinera detta spel med ett vinnande koncept. Det är en konst, en oerhört svår konst som har finslipats fram år efter år.

Jag kan däremot förstå att man som neutral supporter kan finna det lite trist att enbart titta på Barças matcher av den anledningen att det inte så ofta blir en "fotbollsmatch" utan mer en "fotbollsuppvisning" - det är ofta så det blir och ser ut. Och om man föredrar lite mer spänning i en fotbollsmatch så kan jag helt klart förstå varför man inte ser det intressanta med Barças matcher.

Tror du får vänta tills Barça stöter på dom stora lagen i Champions League eller möter Real Madrid i ligan om du vill kunna se på en spännande match där Barça är inblandade i.

Slutligen vill jag bara säga att du inte alls behöver tycka synd om oss culés, för vi njuter som bara den. Det är ett rent privilegium att få vara fan till det här otroliga fotbollslaget ska du veta, ett privilegium som bara culés förstår sig på.

Vad du anser vara passion för sporten kanske inte någon annan anser vara, det handlar om subjektiva åsikter. Enklare än så blir det inte.

Väl mött!

Edit: Sen måste jag också säga att, åtminstonde jag, som culé, aldrig känner mig säker på en vinst innan matchen. Det kan ha att göra med att jag följt laget under en väldigt lång tid och att man som culé fick vänja sig vid att när som helst, från ingenstans, kan Barça fumla till det. Det är inte bara en eller två gånger som laget tappat en säker ledning och sedan förlorat. Så jag känner mig aldrig riktigt säker på en vinst, om vi inte leder med ca 3 mål. Däremot förstår jag om andra supportrar som tittar på Barças matcher inte känner så.
3333
2011-01-22 23:10
Frodo

Handlar inte om huruvida Barca spelar bra fotboll eller inte. Jag frågade bara om ni tycker att det är spännande att följa Barcas matcher när man vet att de vinner med 5-0 hela tiden. Kanske är det fel att klanka ner på Barca. Jag antar väl att det är ligan som är för dålig. Finns bara 2 lag, och då är Barca fortfarande långt före Real Madrid. Hur kul är det?
Barcelona Frodo
2011-01-22 23:07
Hur kul är det att se Federer eller Nadal spela tennis? De vinner ju oftast med bra siffror? Ja, tydligen jävligt kul då folk gillar att se på bra tennis. På samma sätt som vi tycker om att se på bra fotboll. Ingen passion att vi alltid följer vårt lag? Vilket snille...
3333
2011-01-22 23:05
Rambla~

Det var inte min mening att vara arrogant. Om du nu upplevde det så, så kan jag radera mitt inlägg omgående om du vill.
Barcelona Rambla~
2011-01-22 23:03
Ingen passion för sporten? Så resuttatet i en match bestämmer hur mycket passion det finns för sporten? Lite arrogant kommentar skulle jag påstå.
Real Madrid C Ronaldo #7
2011-01-22 23:00
Okej, tack för svaret :)
3333
2011-01-22 22:59
Har en fråga till er cules som neutral supporter. Hur spännande tycker ni är det att se på Barcas matcher? det är nästan alltid 2-0 redan efter 10 minuter och moståndarna verkar knappt bry sig om att bjuda på motstånd, det känns bara så avslaget.


Ja, jag förstår själv att det är dumt att fråga en supporter hur man kan tycka att det är kul att ens lag vinner hela tiden:-) men den där känslan av att ens lag nyss förlorat eller att ha upplevt en galen match som slutat 5-4 till Barca efter tillägstid, det är ju just det som är förtjusningen med att vara fotbollssupporter.


Nu beror ju det självklart på att Barca för tillfället är världens mest överlägsna lag, men jag föredrar hellre att se en match med Real Madrid, där man vet att det oftast brukar bjuda på lite mer spänning under matcherna som tex Madrid - Villarreal förra veckan. Tycker synd om er Cúles som tycker att det är kul att ens lag vinner med 5-0 hela tiden. Ingen passion alls för sporten verkligen...
Canaletes
2011-01-22 22:59
Abbe

Haha påminner mig om när Pep bad Chygrinskiy värma upp mot Zaragoza och Barca redan hade gjort 3 byten.

Eller en annan klassiker: Saviola
Atlético addeh
2011-01-22 22:54
Guardiola: "Keita? We don't have a similar player. As long as I'm here, he's untouchable."

Ja, han var bra idag, men det betyder inte att jag vill behålla honom i all framtid. Jisses Pep, vad är det som gör Keita så "untouchable"? Stannar Guardiola ytterligare en säsong, vilket allt talar för, kommer med andra ord Keita också stanna. Det gör att en värvning av Cesc känns alltmer onödig då Thiago redan lovats ett A-lagskontrakt inför nästa säsong.
Barcelona Rambla~
2011-01-22 22:54
Ibland känns det som om Puyi får el alta medica allt för tidigt efter en liten skada. Varför så bråttom?
Atlético addeh
2011-01-22 22:51
C Ronaldo #7

Puyol hade känningar i knät, det var därför han utgick. Samma skada som höll honom borta från spel mot Betis tidigare i veckan. Det återstår att se hur allvarligt det är, skulle inte tro att han blir borta mer än några dagar.
Barcelona Frodo
2011-01-22 22:49
C Ronaldo #7

Det sägs vara en knäskada.
Real Madrid C Ronaldo #7
2011-01-22 22:47
addeh

Haha.

Ingen som kan berätta om Puyol skadade sig eller vilades när han blev utbytt i paus?
Jag är bara intresserad.
Atlético addeh
2011-01-22 22:44
Går bra för Málagas stora värvningar. Demichelis utvisad efter en kvart och för en stund sedan blev Baptista varnad.
Barcelona Android
2011-01-22 22:42
Inte så underhållande match men 7 poäng före Madrid.
Barcelona Trippeln
2011-01-22 22:39
Känns så underbart att vakna ibland på morgonen och tänka på senaste clasico segern med 5-0.

Xavi,Pedo,Villa,Villa,Jeffren.
Barcelonistas
2011-01-22 22:36
Nej i dagsläget förtjänar bojan inte att ha på sig den blåröda tröjan. Detta är Barcelona världens bästa klubb här gäller det att prestera.
Annons: