/spanien/barcelona/forum/1449.aspx/spanien/barcelona/forum/1449.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-15 00:42
[QUOTE=LennyRomario]Aha. Då är jag med. Tolkade in för mycket i det hela. Jo, visst är det så att det behövs olika spelartyper i ett lag. Nej, vi behöver inte gå in där. Mer än att jag på fullt allvar inte tror att det finns någon som tycker att 14/15 är vackrare än 08/09. Och det menar jag verkligen. Ingen. Ja, som är över 20 år i alla fall. Däremot så vet jag att exempelvis Pique menar att de är ett bättre lag nu, då de även kan spela på kontring. Men det är någonting helt annat än vackrare, än fotbollens poesi. Jag menar, spela på kontring, det har Real kunnat i hur många år som helst. [/QUOTE] "To enjoy watching the games of Barcelona is much more important than just winning." - Johan Cruyff
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-15 00:33
3-3-2-2 uppställning nästa match med tre centrala mittfältare. Messi och Neymar med utgångspunkt bredd på var sin kant, Men med fria tyglar. Två stycken centrala topforwarder. Mascherano - Pique - Umtiti Busquets Gomes - Iniesta Messi - Neymar Suarez - Paco
Barcelona Iniesta70
2016-10-14 20:43
Vad tror ni om chansen att Paco startar imorgon ?
Grabben skulle behöva bra folk runt sig och få göra ett par mål och ett hyfsat
betyg i en spansk sporttidning efter en match.
Tror eller är nästan säker på att man kan få en riktigt bra ersättare för Suarez om
Paco kan få lite ordning på målskyttet och sitt , troligtvis ganska sargade självförtroende .

Suarez var ju inte direkt superhet i början av sin Barca karriär han heller , han hade ju dock inte lirat på ett tag så man hade väl betydligt större tålamod med honom .

Annars är jag väl mest nyfiken på Messis status och form , han behövs som vi alla märkt , men han lär väl inte starta .
Tror också att Neymar spelar och känner sig mer avslappnad när Messi lirar .

Tror nog att Umtiti spelar från start men kanske kliver av efter 60 min .

Ska vi ha nåt att göra med första platsen så är det dags att sluta tappa poäng mot lag som knappt själva behöver spela bra för att göra mål på oss .

När vi spelat mot Bilbao , Sevilla i supercupen och Atletico har det sett koncentrerat och riktigt bra ut , förutom det parodiska insläppta målet mot Atletico och sista halvtimmen i samma match.

Barcelona neymar JR
2016-10-14 20:33
Lennyromario Nej absolut borde inte finnas någon här inne som påstår att 14/15 är bättre fotboll än 08/09-11/12. Att spelarna gillar dessa tider mer är ju trots allt rätt så uppenbart. Mer frihet och mindre krävande från tränare, därav tror jag inte att pep hade kunnat göra det lika bra igen men med denna truppen. Iniesta har ju med varit ute med han trivs bättre och är lyckligare nu. Allt är på gott och ont men det är fortfarande Barcelona. 05/06 var rätt underhållande med varierande/kontring fotboll, det kan inga heller förneka för den delen. Nu spelar vi 50% av pep och 50% av rijkaard dock med en liten för ojämn formtopp. För mig är det enkelt har du MSN längst fram och du vill låsa dom med en fast spelidé då är man inget vidare geni. Dom ska få ha friheten dom behöver!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-10-14 17:27
@neymar JR:
Aha. Då är jag med. Tolkade in för mycket i det hela. Jo, visst är det så att det behövs olika spelartyper i ett lag. Nej, vi behöver inte gå in där. Mer än att jag på fullt allvar inte tror att det finns någon som tycker att 14/15 är vackrare än 08/09. Och det menar jag verkligen. Ingen. Ja, som är över 20 år i alla fall. Däremot så vet jag att exempelvis Pique menar att de är ett bättre lag nu, då de även kan spela på kontring. Men det är någonting helt annat än vackrare, än fotbollens poesi. Jag menar, spela på kontring, det har Real kunnat i hur många år som helst.
Barcelona Kröjff
2016-10-14 15:55
neymar JR

Själv ansåg jag mig från början klar, redan i och med mitt första inlägg. Men som man frågar får man svar. För övrigt står det dig fritt att själv inleda en diskussion som leder någon vart. Men det kräver å andra sidan mer än korta kommentarer av vad andra skriver.
Barcelona neymar JR
2016-10-14 15:47
Lennyromario Vad jag ville mena att det finns fler spelartyper än endast en, även krigare fick plats hos Cruijff likt hur mascherano tycks vara en favorit för lucho. -------- Nu ska vi nog gå in på annat annars kommer det bli en 72 timmars diskussion angående lucho vs Pep, Barcelona vs Barcelona 08/09- 11/12 vs Barcelona 14/15 -. Ingen diskussion som inte leder någon vart :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-10-14 15:41
Det är minst lika möjligt att Cruyff ville ha en spelare som "Lucho" i sitt lag, som att Pep under sin tid i Bayern M spelade en saktfärdig Xavi Alonso på mittfältet. Men jag tror inte för ett ögonblick att Cruyff hade givit ledningen klartecken att anställa en pragmatisk tränare som Lucho, så som han gjorde när lärjeungen Pep kom upp på "tapeten" .
Barcelona Iniesta70
2016-10-14 15:35
En sak jag hoppas på att slippa efter detta landslagsuppehåll är ju den totala antiklimax jag kände efter förra uppehållet.

Personligen hade jag gått och laddat för en kross mot Alaves men hög itensitet och bollvinster högt upp på motståndarens plan , instick , tiki taka , och ett ryck i skytteligan för Suarez.

Tanken med den kalla ölen jag hält upp var ju att låta alkoholen förstärka alla härliga intryck jag skulle fått , istället blev det mer öl för att dämpa de intryck jag fick.

Som vanligt höll jag på att säga men i allafall oftare än normalt så blev man tvungen att ta fram ful whiskeyn för att somna någorlunda avslappnad.

Så just nu efter denna svajiga säsongsinledning käre Lucho så har jag fått börja nalla av fin whiskeyn.....
fin whiskeyn....
Barcelona Gabriel
2016-10-14 15:33
Precis som LennyRomario säger så hävdade åtminstone Cruyff själv att det var pga honom som Luis Enrique övertalades att byta från Real Madrid till Barcelona. Så åtminstone jag väljer att tro på honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-10-14 15:26
neymar JR Nix, där har du fel. Det var Johan Cruyffs efterträdare 1996, Bobby Robson som värvade Luis Enrique från Real till FCB och tog vår nuvarande tränare under sina vita engelska vingar.
Barcelona LennyRomario
2016-10-14 15:23
@neymar JR:

Nej. Men en del menar att Cruyff ville ha Lucho, och därför värvades han även då Cruyff inte längre var kvar.

Fast vet inte riktigt vad det skulle ha för betydelse ?
Barcelona neymar JR
2016-10-14 15:06
Cruijff som värvade lucho från huvudstadsklubben dock om jag har rätt på fakta..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-10-14 14:53
Utan att ta ställning i sakfrågan eller ha följt diskussionen i sin helhet, kan det väl knappast ha undgått någon att "Lucho" för sin del sen sitt tillträde på posten som huvudtränare i FCB, hela tiden sett Mascherano som sin förlängda högra arm på planen från sin tekniska zon.

Vid i stort sett varje tillfälle där det p g a skador eller liknande avbrott, uppstått situationer som gjort det möjligt till det närmaste man kan komma en "time out" inom fotboll, så har Mascherano varit förstavalet som "Lucho" kallat till sig för att ge sin inofficiella lagkapten direktiv.

Kanske är La Masia och Katalonien (eller Cruyff för den delen), inte lika viktiga ingredienser för en ledare från Gijón, som förr rusat runt i Real Madrids dräkt och stolt visat upp huvudstadsklubbens kronbeklädda emblem för en hänförd publik på Estadio Santiago Bernabéu?
Barcelona Shanghai
2016-10-14 11:55
Spelare som har pondus, karisma och anseende är ytterst essentiella i storklubbar. Den som kan identifieras med dessa fantastiska och respektabla egenskaperna är ingen mindre än Javier Mascherano. Att han förlänger sitt kontrakt bevisar att han är klubben trogen sedan år 2010 då han teckna sitt första kontrakt. Han är dessutom en av få spelare som är kvar från Barças guld-era.

Så, jag är otroligt glad att Mascherano är kvar, han kommer vara en god mentor för den uppåtstigande stjärnan i Umtiti som kommer sakta men säkert att slussas in i elvan.

Eloge till ledningen att förlänga med en sådan profil.
Barcelona Iniesta70
2016-10-14 10:17
Masherano är ju väldigt populär här på forumet. , han har dock aldrig varit en av mina favoriter.
Jag tycker han har haft perioder då han varit stålande och tom bättre än Pique under en period.
Hans inställning är alltid suverän och spelsättet kan vara en frisk fläkt .
Men jag har aldrig fått uppfattningen av honom som en ledare , eller sett honom som en ledare på planen , men det kanske är nåt jag inte lagt märke till pga att
jag djupt inom mig kanske alltid sett honom som en nödlösning på de platser han spelat , förutom under en viss period när han var jämnare och hans lägsta nivå var högre.

Men det är min personliga åsikt , har inget emot honom som person , eller inställning , tycker helt enkelt inte han är tillräckligt bra.
Sen har jag svårt att se honom som en mentor för yngre spelare , men jag har noll insikt vad han har för status bland de yngre eller att dom skulle se upp till han och att han skulle leda dem eller tipsa dom.

Jag har som sagt ingen koll men han känns inte som ledar matrial i mina ögon ,
Visst inställningen kan smitta av sig men som nån ledare har jag svårt att se honom , men ännu en gång så är det en känsla jag har , kan lika gärna vara tvärtom.
Att man nu för tiden som talang bara har en kort tid på att visa upp sig innan man skeppas iväg på obestämd utlåning eller säljs har ju säkerligen att göra med hur fotbollsvärlden ser ut överlag.
Det är ju affärer , det ska säljas tröjor , det ska vinnas titlar varje år....
Blir tufft att vänta på spelare att blomma ut vid 24-25...
Hade vi på forumet fått bestämma hade tex S Roberto varit såld för lääääänge sedan.
Om man i lugn o ro ska få utvecklas i ett storlag som Barca så måste man verkligen ha en tränare som tror på en , och ett grymt psyke...och en styrelse med enormt tålamod.
Tyvärr så vill väl både fans och ledning se snabba resultat och jag tror inte det blir bättre i framtiden...tyvärr.
Jag har själv sågat unga spelare och ifrågasatt tränares mentala hälsa när vissa av de unga killarna fått chans på chans så man är ju lite av en hycklare , vill både ha kakan och äta den..
Men att jag tycker som jag gör om Masherano , så är det en åsikt , har alltid haft svårt för honom(som spelare) men jag respekterar de som vill ha kvar honom men håller helt enkelt inte med.
Barcelona Lion24
2016-10-14 01:07
Jag är ganska nöjd med att Masch har förlängt. Vi har verkligen brist på stora ledare i truppen som tar tag i saker. Allt handlar inte om det vi ser på plan utan jag känner att det saknas en ordentlig ledarfigur inom gruppen. Leo, Iniesta och Busi känns inte som Puyol-ledare. En ledare leder en grupp, dom här spelarna kan leda gruppen på plan men en ledare ska leda gruppen utanför den också. För de tre spelarna jag nämnde så har alla tre en extremt stor respekt inom laget för deras fotbollskunnande, historia och lojalitet, jag tror också att det är så dom leder gruppen: med respekt. Masch är den naturliga ledare som inte har den största statusen, han kan leda gruppen och vara generalen men det känns som om Masch inte får tillräcklig utrymme. Han har inte samma respekt som övriga tre. Jag vet inte vad det beror på, om det är för att han inte är en egen produkt eller katalan. Man känner att Masch skulle kunna ta en större roll än den han har men att nånting stoppar honom.

Annars uppskattar jag ledarfigurer enormt mycket. Allting handlar inte om stjärnorna, det handlar också om de mindre synliga spelare som har en påverkan på gruppens moral och mentalitet. Det kan vara allt från motivation till att höja stämningen inom laget. Tänker man rent gruppmässigt så hade vi ett otroligt lag med Pep. Då menar jag inte bara namnen eller spelet utan då hade vi ledare som Valdes, Xavi, Puyi och extremt viktiga spelare som Pinto och Abi som höjde stämningen inom laget. En perfekt kombination, en perfekt grupp. Ingenting kunde gå fel med en sån grupp.

Piqué? Jag börjar uppskatta Piqués attityd mer på planen men man måste ändå fråga sig varför Masch gick före Piqué i rangordningen? Litar inte tränarna på att Piqué är kaptensmaterial? Nånting måste vara där. Jag litar på Piqués ledarmaterial på planen men inte utanför den. En kapten och ledare är som sagt en ledare på och utanför planen, inte bara när 90 minuter ska spelas. Samtidigt måste Umtiti få utvecklas och få speltid. Jag hoppas att man har skött förhandlingarna korrekt, vilket jag misstänker att man inte har gjort, om man tittar på tidigare fall. Masch och hans agent ska få klara instruktioner vad som gäller för framtiden och att Masch kanske kan bli av med sin startplats. Allting ska vara väl förberett inför framtiden så att ingenting kommer som en chock. Jag vill ha kvar Masch för den ledare han är men jag vill inte att det ska påverka köp av andra duktiga mittbackar eller speltid åt lovande mittbackar som Umtiti.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-13 23:23
Vad jag tycker är intressant och tänker ofta på är hur människor utesluter alternativ som egentligen/nödvändigtvis inte utesluter ett annat. Jag ser inte bara det sportsliga eller det personliga perspektivet, det finns plats nog för att hålla båda delarna i tankarna. Jag anser helt enkelt att Vidal och Mathieu bör lämna före Mascherano sett ur båda perspektiven. Och lets face it, det finns inte plats för 3 juniorbackar i truppen, vi har problem med backbredden som det är idag. Jag är emot att göra sig av med en spelare som har kaptensroll i laget. Juniorer har mycket att lära sig av spelare som Mascherano, de tar inte någon annans plats. De har sin rättfärdiga plats. Jag önskar fortfarande att Xavi stannade ett år till, det fanns plats för honom i o m vår dåliga bredd just vid den tiden. Vad vore mer fantastiskt än att ha så många La Masia-spelare som möjligt? Men jag har nämnt det här 1000 ggr och gör det igen, under de 20 år som jag hållit på Barca har de egna talangerna varit menade att konkurrera med världsstjärnor när de är kring 24 år. Jag har aldrig kritiserat vare sig Sergi eller Munir eller någon annan av egna talangerna som är under 23-24 år, det är bara att gå bakåt och leta. Det är helt orealistiskt att förvänta sig att 20 åringar ska konkurrera med Suarez, Neymar, Iniesta, Busquets, Pique, Messi, Alba... De bästa talangerna som har tålamod och som klubben väljer att behålla blir oftast jävligt bra. Iniesta blev helt ordinarie när han var 25. Messi och Busquets är 2 jävla under. t o m Puyol, Xavi och Pep behövde tid. Edit: Enda spelaren under 24 som jag kritiserat är Bojan då han i princip vägrade ta bild med mig på en restaurang för att jag hade Guardiola på min Barcatröja med nr 4. Mycket konstigt och självklart de sista månaderna han hade kvar i Barca. Tänkte då, tänk vad Pep måste ha hatat Zlatan om han t o m valde Bojan framför honom ibland säsongen före haha. Lite tankar från mig. godnatt
Barcelona Iniesta70
2016-10-13 22:35
Intressant vad folk tycker om att förlänga kontrakt med spelare.
Har själv haft funderingar om vad som är rätt eller bäst , inte bara när det gäller Masherano utan över lag.

Man vill väl själv sluta hyfsat på topp? Inte tyna bort på bänken leller läktaren?
Man tar väl också upp en plats i truppen för tex en La Masia spelare ?
Xavi la ju av i Barca precis lagom så man aldrig behövde känna sig besvärad över att såga honom , Ronalhdinio gjorde ju det inte...
Nån som kommer på nån mer spelare som borde slutat eller inte fått nytt kontrakt.
Det är ju inte nån socialverksamhet ...det finns ju andra uppdrag inom klubben om man vill visa sin uppskattning.
Personligen så är jag nog emot att förlänga med Masherano ur det sportsliga , men han är ju en schysst kille som ger järnet under matcherna och om det är tillräckligt så ska man ju självklart förlänga , själv hade jag avstått
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-10-13 22:15
Bra att Barca förlänger med Mascherano..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70
2016-10-13 22:12
EL Pistolero Tycker Denis har gjort ett par pigga inhopp senaste matcherna , men jag är fortfarande skeptisk. Men jag är alltid skeptisk och har tålamod som en treåring när det kommer till nyförvärv , har haft fel måååånga gånger , hoppas Denis visar att han har rätt psyke , för det är nästan lika viktigt som talang. Sen tycker jag det alltid är märkligt att Iniesta kan spela två landskamper på ett par dagar men i Barca känns det som han ska vila varannan match , är det inte bättre att lira Iniesta 4-5 matcher och sen vila. Nåja , det är väl Luchos rotationscirkus som jag fortfarande har svårt att lägga bakom mig . Nu vill jag se tiki taka kross ett par matcher framöver , oavsett vad jag tippat till helgen:) Sen vill jag bara tillägga att som småbarnsföräldrar med ett par hundar så är 16.15 iINTE en bra tid ! Nån som har samma problem? Plus att min bättre hälft jobbar i helgen ! Det är då självaste f...när precis landzzzzlagsmatchandet är över att Barca får en horribel tid från min synvinkel. 90 minuter lär man väl inte få en 2 åring och 4 åring att sitta still....eller ? Om man ger dom en varsin padda så ....
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-13 20:38
Strålande att förlänga med Mascherano, bra gjort av ledningen. Det är en bra dag idag.
Fuerza
2016-10-13 17:04
Tragiskt att ledningen agerar bakåtsträvande genom att förlänga med Mascherano. Det är en dyster dag idag.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-13 15:25
Tycker Denis Suarez visa oss i sitt inhopp mot Celta att han är vår bästa HY efter Messi. Det är något med Denis, tror han kommer ha en nyckelroll i framtiden hos oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2016-10-13 15:22
Vill se denna elva:


-----------------------TerStegen----------------------
-----Vidal------Piqué---------Umtiti----Digne--
---------------------------Sergio------------------------
--------------Gomes---------------Iniesta----------
----------Arda---------Paco-----------Neymar--

Vidal är ju givetvis det största frågetecknet, Men 3-backslinje vill jag inte se så han är enda naturliga alternativet.
Umtiti ska starta endast om han är helt kvitt sin skada, Ett byte i Minut 60 till Mathieu.
Digne ska självklart starta iom Albas skada.
Suarez får vila till förmån för Paco, Arda för messi. (Ett inhopp om han är helt kvitt sin skada 20-30min)

Iniesta är väldigt viktig för vårt spel framför allt när messi Saknas..Rakitic hade väl också nå bekymmer så där startar jag Gomes istället.
Barcelona n3nski
2016-10-13 12:03
Snälla är det någon som har tips på hur man kan fixa biljetter på plats i Barcelona? Har inte varit några problem tidigare gånger jag varit ner men känns svårare nu när det är CL och mot city. Skulle uppskatta om det finns någon med lite mer erfarenhet av detta som kan ge några tips. Tusen tack på förhand!
Barcelona neymar JR
2016-10-13 11:36
Är det möjligt att bedöma en spelare utan att behöva verbalt terrorisera alternativt överdriva sin kritik?! Nej darmian är inte totalt värdelös, utan det är en bra ytterback som har blivit utsatt av lvg/mourinhos diktatur liknande agerande. Hade välkomnat honom till Barcelona för en billig peng med öppna armar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2016-10-13 11:15
Darmian ? Han är totalt värdelös . Petar inte ens Vidal i mina ögon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-13 00:58
Har en känsla av att vi säljer Mathieu i januari. En massa rykten om ny mittback hela tiden nu. Mathieu och Vidal ut, Manolas och Cancelo/Darmian in. Perfekt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-10-12 23:16
@zigazaga:

Pålitlig men väldigt dyr i jämförelse med vanliga matchbiljetter som säljs från klubben. Den är även delägd av Sandro Rosell.
Annons: