/spanien/barcelona/forum/14463.aspx/spanien/barcelona/forum/14463.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Tan
2011-01-24 21:58
Instämmer med Addehs resonemang angående Bojan. Hade någon av våra ordinarie anfallare varit borta en period tror jag att Bojan hade kunnat gå in och leverera. Ser väldigt stor potential i Bojan men tycker att det är väldigt synd att han inte får mer speltid.

Tycker generellt att Pep gör byten alldeles för sent i matcher. Han är en fantastisk tränare, den allra bästa vi kunde ha i vår klubb, och jag beundrar verkligen hans sätt att ständigt arbeta och utvecklas. Men just detta tycker jag är en stor svaghet hos honom. Det känns som att han inte riktigt vågar rotera ibland. Hade väldigt gärna velat se Bojan, Afellay, Fontas eller Bartra få hela matcher eller åtminstone hoppa in med 30 min kvar.
Atlético addeh
2011-01-24 21:53
Hyder

Som Bojan själv har sagt när det gäller det katalanska landslaget så känner han enorm trygghet där. Han vet att han kommer få spela, så han känner inte lika stor press att behöva leverera som han ständigt har i Barcelona då han ibland får ynka 4-5 minuter på sig att uträtta något. Oftast har vi dessutom redan knytit ihop säcken och har en betryggande ledning, vilket gör att medspelarna inte alltid är så sugna på att gå för fler mål.

Jag har sagt detta förr men det tål att upprepas. I våras, när Zlatan underpresterade, fick Bojan förtroendet på riktigt. Han kände stödet från Pep och tryggheten att han skulle få mycket speltid. Då levererade han.

Skulle Bojan få spela 3-4 matcher från start är jag säker på att även målskyttet kommer lossna. För övrigt tycker jag det är skrämmande hur många som inte inser storheten i det arbete och slit Bojan lägger ner under matcherna. Pep påpekar det, Cruyff påpekar det, men supportrar i Sverige tycker han är värdelös för han inte gör lika många mål som David Villa.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-24 21:34
Med anledningen av dagens Eurotalk (som var riktigt intressant som vanligt) skulle jag bara vilja påpeka en sak som jag tvekar på att vissa har förstått, nämligen betydelsen av mottot Més que un club. Vad jag har sett och läst så tror många att det har att göra med någon sorts social välgörenhet (läs UNICEF) men sanningen är en annan. När Franco tog makten i Spanien i slutet av 30-talet drev han en hård linje av förtryck mot minoriteter i Spanien och bland dessa fanns Katalonien. Bland annat förbjöd Franco språket katalanska och han förbjöd även vissa katalanska namn. Det var under denna tid som FC Barcelona blev en allt tydligare symbol för Katalonien. Det blev katalanernas forum och ett sätt att uttrycka sin frustration och sina åsikter. Till exempel var Camp Nou en av få platser (förutom folks egna hem) där man vågade tala det katalanska språket. På gatan La Rambla ligger Font de Canaletes, fontänen som under Francos styre blev en plats där debatter kunde hållas mellan katalaner och som idag ofta är platsen där culés firar FC Barcelonas segrar och vunna titlar.

Sen kan man väl diskutera om UNICEF-idén och likande saker som klubben har gjort på senare år härstammar från idéer, värderingar och erfarenheter under denna tid men faktum kvarstår att Més que un club har en helt annan betydelse från början än vad vissa hävdar idag. Jag hävdar med bestämdhet att med sponsor eller utan sponsor så är FC Barcelona mer än klubb.

Som Sir Bobby Robson sa under sin tid i Barcelona: ”Katalonien är ett land och FC Barcelona är dess armé”.
Barcelona Blaugrana91
2011-01-24 21:32
Gällande Bojan, många har klagat på att han är kass osv denna säsong, men mycket av det beror faktiskt på att han inte får så mycket speltid.

Om vi kollar på förra året då Bojan imponerade med sina prestationer så måste man komma ihåg att det anfallet vi hade inte är lika bra som idag, vi hade visserligen en Messi som öste in mål och en Pedro som började visa ordentlig potential men likaså hade vi en Zlatan som var pinsamt dålig samt en Henry som var på nedgång. Detta gjorde att Bojan fick mycket mer speltid och det resulterade i att han spelade mycket bättre.

Om vi kollar i år så har vi världens i särklass bästa anfall, vi har Messi som är bättre än någonsin och både öser in mål och även står för massvis med assist, vi har Villa som öser in mål och även bidrar med så mycket annat till spelet och vi har Pedro som har varit fullkomligt fantastisk hittils denna säsong och som i varje match även han öser in mål och sliter för laget.
Dessutom har vi Iniesta som verkar vara i sitt livsform och som dessutom börjat göra många mål han också,.
Detta gör att Bojan får minimalt med speltid och när han sen väl får hoppa in dem sista 15 min eller får starta en match så är det väl självklart att han inte kan gå ut och ta över hela planen.

Nej Bojan måste få mer regelbunden speltid, får han det så kommer hans självförtroende öka och jag är säker på att han kan nå upp till ungefär samma standard som förra säsongen.

Bara mina tanker gällande detta, håller ni med?
Barcelona Hyder
2011-01-24 21:18
addeh

Sedan måste man på något sätt ta med hur Bojan kan vara så effektiv i det katalanska landslaget de få matcher han har spelat där. Han löper långa sträckor med bollen, gör mål oc assisterar. Det är något magiskt kring Cruyff och dennes fotbollshjärna. Han kommer lyckas hos oss, det är jag övertygad om även om han inte har varit speciellt bra denna säsong.
elbraco
2011-01-24 21:16
Bojans problem är att han saknar mod, och eftersom han inte har någon vidare styrka eller storlek så är mod något han behöver. Konstant utmana med den rörlighet och speed han besitter, göra sig tillgänglig, jobba mycket utan boll etc etc.
Våga ta plats helt enkelt. Nu känns det som om han är på planen och delvis är med i spelet men inte fixar det där sista. Han är ingen som motståndarens backlinje har problem med

Angående lönen; är man en stjärnspelare och har flera miljoner tittare per match så tro fan att man är bra betald :P om man ser affärsmässigt sett så är det ju guld för t.ex. sponsorer att få sitt namn på en spelare som är populär.
Betalar man xx för att sponsra Barca och får xx+xx tillbaka i indirekt betalning så går de plus. Om spelarna är bra tittar mer folk på matcherna, och då tjänar sponsorerna bättre, så summa summarum så är nog spelarna inte överbetalda, det är hela cirkusen som omsätter så sjukt mycket pengar :P
Atlético addeh
2011-01-24 21:04
Hetfield

Cruyff är en klok och vis man, han vet vad han pratar om. Så även i detta fall. Minns när Messi gjorde mål i någon match men Pep berömde Bojan för målet då han tog en löpning vilket skapade skottutrymme för Messi. Det jag försöker poängtera är att även Guardiola inser Bojans slit under matcherna. Allt är inte mål, även om det i framtiden kommer bli allt viktigare. Bojan kommer aldrig ta en ordinarie plats i startelvan om han inte börjar göra mål.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-24 20:59
Även om fotbollsspelare är generellt överbetalda så är det fortfarande ingenting om man jämför med vad sportstjärnorna tjänar i USA inom baseball, basket osv.

Man måste också komma ihåg att fotbollsspelare har rätt så korta karriärer, vi pratar om 15-20, sen är de arbetslösa efter det. De har ju oftast ingen utbildning så deras inkomst för resten av deras liv kommer från deras aktiva period.
Barcelonistas
2011-01-24 20:54
Spelarna borde inte ens få miljoner för och spela enligt mig. Överdrivna summor, säg alves tjänar 50 mille och han för 5-10 mille mer ... helt ärligt vafan ska man med så mycket pengar till?
Real Madrid Bengan
2011-01-24 20:52
Real Madrid 1902, det funkar inte så. Det är fortfarande något professionellt som man har en lön för, och låt säga att du är viktigaste spelaren i ett lag men får mindre pengar än någon annan så innebär ju att klubben inte uppskattar det du gör. Lönen ska ju avspegla prestation.

Som jag ser det är det som att spotta en i ansiktet genom att snedfördela löner. Det skulle iaf göra mig riktigt pissed off och finns det då ett bättre bud skulle jag dra på fläcken. Även om det finns klubbkänsla kan ju inte klubben hålla på att nedvärdera ens insatser genom att ge en orättvis lön

Det fungerar precis likadant överallt annars i näringsliv etc.

Barcelonistas, det är just det som är grejen. Det är inte pengarna det handlar om. Det är grejen att lönen är ju en värdering av ens prestationer. Och får jag tex en sämre lön än någon som gör mindre än mig på en arbetsplats så drar jag direkt. Inte på grund av pengarna utan för att arbetsgivaren indirekt pissar på mig.
Barcelonistas
2011-01-24 20:50
Bengan

Förstår vad du menar, men det är absurt. Dom har en bra ekonomi och kommer ha det resten av livet. På en arbetsplats är det lite skillnad då man är i behov av cashen för att hålla en jämn och bra ekonomi.

Kan även bli så om alves lämnar att filosofen drar nästa sommar...
Barcelona Blaugrana91
2011-01-24 20:50
City har ju aldrig ens visat intresse för Alves, det var ju bara något Alves agent använde för att pressa Barca har jag för mig...
Dessutom vill Alves inte spela i england, han vill vara kvar i Barca och Barca vill ha honom kvar. Man kommer hitta en lösning va så säker.
Real Madrid 1902-
2011-01-24 20:47
Hetfield- Megan Fox is a dude

Passningsläggarna kanske insett att passa Bojan bollen är ekvivalent med att ge bollen till motståndarna.

-----

Av detta forumet att döma så är nackdelen med att ge Alves den lön han kräver är att dem andra ikonerna kommer att vilja ha mer. Men varför måste det vara så? Är inte deras kärlek till klubben större?

Väldigt omoget och oprofessionellt att peka på en annan och säga "varför får han mer"..
Barcelona FcB - I Motgång Och Framgång!
2011-01-24 20:46
Drar Alves för lönen, så är han hatad av mig.. Då menar jag hatad.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-24 20:39
Cruyff verkar vara på Bojans sida, han säger att det är inte Bojans fel att han inte gör mål. Han påstår att Bojan rör sig ständigt men att bollen aldrig kommer.
Real Madrid Bengan
2011-01-24 20:39
Barcelonistas, jag tror som andra påpekade tidigare inte att problemet är just pengarna i sig utan snarare vad det kommer bli för konsekvenser i övriga truppen om Alves får mer pengar än vissa av de andra ikonerna.

Om du varit på en arbetsplats och vet vad alla andra tjänar och det inte är rättvist fördelet så vet du vilket enormt missnöje som börjar. Jag är övertygad om att det är precis likadant i en fotbollsklubb.
Barcelonistas
2011-01-24 20:36
Ajajajaj inte bra de här. men inte alls förvånad vi vet vid det här laget att ledningen suger bolle. Alves en så viktig pjäs i detta lag hur svårt ska de vara och bara erbjuda de han vill ha?
Barcelona Gonzalez_Barca
2011-01-24 20:21
Diar Iniesta Shekha

Orkar inte översätta hela texten men rubriken säger iaf:
Om Citys bud på Alves är sann, så är det tack och hej då, lycka till.
elbraco
2011-01-24 20:19
Gracias, adios låter som tack och adjö Alves :P
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2011-01-24 20:18
Någon som vet vad Cruyff menar angående Alves? Google translate är inget att ha.
Barcelona FcB - I Motgång Och Framgång!
2011-01-24 20:01
Meddelandet
elbraco
2011-01-24 19:51
LameG^

Det är precis det jag menar, därför är Pato överflödig :P ett köp av Neymar hade väl inte känts helt nödvändigt men blir det billigt och om han lånas ut så - varför inte?
Kul att se David Engelin i ET förresten :P cred för att du lyckades vara så diplomatisk. Hoppas de som sitter och whinar såg det...

AndreD

Ja just det, det visste jag ju....verkar konstigt (och synd). Pep och hans bror kanske inte kommer överens riktigt?
AndreD
2011-01-24 19:31
elbraco

Luis Suarez har gått ut och sagt att han aldrig kommer komma till Barca om Pep är tränare. Han har Peps bror som agent och ville inte "få problem". Fråga mig inte vad han menar med det.
Barcelona LameG^
2011-01-24 19:30
elbraco

Pato är nog en för stor spelare för att sitta på bänken. Ska han värvas ska han ta startplats direkt och vi har redan Villa där. Neymar tror jag skulle acceptera bänken och skulle efter 1-2 säsonger ta en startplats efter Villa. Jeffren tror jag däremot inte på. Han har inget förutom sin snabbhet och sånna gillar jag inte. Sälj honom i sommar.
Atlético addeh
2011-01-24 19:28
Hetfield

Skillnaden är att Patos mål skulle vara att slå sig in i startelvan. Det är säkerligen Afellays också, men han vet att det i princip är omöjligt. Dessutom har han inte ens varit här en månad, vi kan se hur det ser ut när säsongen är över. Zlatan anpassade sig också förhållandevis bra inledningsvis, vi alla vet hur det slutade när han fick för mycket luft under vingarna.

Snälla, Pato är ingenting jämfört med Ballotelli, var du tvungen att dra parallell med den omognaste snorungen av alla. Du förstår vad jag menar, att han inte är något problembarn som Ballotelli vet vi om, men det gör inte att hans attityd och valpighet inte finns där.
Delarocha
2011-01-24 19:21
Dm1982

Borell verkar inte gilla någonting förutom sig själv. är så trött på den pajasen.
elbraco
2011-01-24 19:18
Delarocha
Det var inte meningen att jämföra dem, jag menade bara att om Pato kommer så kan Jeffren lika gärna lämna för då kommer både Bojan och Pato ligga före i rankingen...slutsats: köper man Pato offrar man Jeffren.
Jeffren kommer som du säger inte alls bli lika bra som Pato (som i princip inte kan räknas som talang längre eftersom han redan är en superspelare), men samtidigt behöver vi inte Pato, och då kan vi lika gärna behålla Jeffren som truppspelare.
Barcelona DM1982
2011-01-24 19:15
Delarocha

Jo men han är inte rädd för att kritisera klubbens beteende på vissa områden. Däremot kan han skilja på lagets spel och på vissa aspekter kring klubben, vilket många inte kan göra. Tar man Borell som exempel så är det uppenbart att han verkligen inte gillar klubben och kan inte ge cred för lagets spel. Det är väldigt oseriöst.
Delarocha
2011-01-24 19:10
Dm1982

Det är väl rätt allmänt känt att Niva gillar Barcelona rätt rejält och brukar snarare vara väldigt kritisk till Real. Det måhända att han behåller objektiviteten och att det finns mer att stå frågandes till vad gälelr Real men tycker han allt som oftast är väldigt positiv till Barcelona.

elbraco

Du jämför Pato och Jeffren? Är inte det att ge Jeffren lite väl mycket? Han har aldrig någonsin visat upp något exceptionellt utan det känns snarare som att folk målar upp honom som någon supertalang utan att egentligen besitta någon.

Jag har inget som helst problem med att Jeffren lämnar klubben. Det är trots allt inget sjukhus eller ett dagis. Är han skadad om vart annat och sedan inte gör något väsen av sig när han väl får chansen kan vi inte ha kvar honom bara för att vara snälla.
elbraco
2011-01-24 19:10
Förresten, tappade man inte respekten för Andy Gray efter hans kvinnoförnedrande kommentarer eller? Innan såg jag honom lite som en "mysfarbror", nu är det helt borta...

Kollar på EuroTalk och trots att jag diggar Fjäll som fan eftersom han är den enda som brukar försvara Barca så är Pavlidis en grym ersättare! Det känns som om dom får igång ett snack sinsemellan och det verkar vara allmänt skön stämning :P
Annons: