/spanien/barcelona/forum/14462.aspx/spanien/barcelona/forum/14462.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelonistas
2011-01-24 22:44
Men den där bögrell måste ju fan ha alvarliga problem, ja menar gubben hatar ju förfan sitt eget lag, wenger och även den typ av fotboll som arsenal spelar. Han har själv sakt att han gillar den defensiva fotbollen där lag parkerar bussen framför målet (LOL)

bitter,avundsjuk på Barcelona, man undrar vafan de kan bero på? Cl kvarten föra säsongen? elr cl finalen i paris?
Barcelona el Flaco
2011-01-24 22:42
Borrell må vara kunnig om italiensk fotboll och temat kring sportchefer, men han vet inte jack shit om Barcelona. Hans ogillande mot oss verkar vara mer baserad på en personlig agg mot klubben än vettiga argument. Jag har inte något emot någon som kritiserar Barça, men då måste det vara befogad kritik och inte en massa gnällande. Just nu får man bara Roncero-vibbar när man ser Borrel täcka upp hela soffan och tjata om och om igen med samma diskus. Birro däremot är en pajas.
Barcelona Cataloniaboy
2011-01-24 22:37
Angående Bojan håller jag med addeh. Det är klart att Bojan inte känner lika stor press i Katalanska landslaget som i Barcelona. Matcherna med det "inofficiella landslaget" är mer "jippo", där de bästa spelarna från Katalonien träffas några gånger per år, för att spela några matcher. Givetvis är det inte så seriöst, vilket gör att Bojan kan få ut sin kapacitet fullt ut.

Visst, Bojan kämpar och sliter varje match, men vad gör det när han inte sätter sina målchanser. I en så pass stor klubb som FC Barcelona är just målen det som gör att du får spela eller inte. Annars är det adiós. Kolla på David Villa. Han kämpar inte lika mycket som Bojan, men han sätter sina målchanser. Det är det som är skillnaden mellan Bojan och "el guaje". Det är också därför Pep ger Villa större förtroende.

Men Bojan är 20 år. Det ska man inte glömma. Han har framtiden för sig. Att debutera i världens bästa klubblag som 17-åring är imponerande, och att sedan som 20-åring spelat 150(!) matcher för Barcelona är även det imponerande.
Målen kommer. Var inte oroliga. Det såg vi förra säsongen. När Bojan fick stort förtroende av Pep, då Ibrahimovic var ur form, kom även målen. Kom ihåg det! Förtroende=Många mål.
Bojan kommer få sina chanser. Säsongen är lång och man kan inte spela med samma lag hela säsongen. Förhoppningsvis ser vi Bojan från start redan på onsdag mot Almería.
Det är för tidigt att ropa hejdå. Kom ihåg det!
Delarocha
2011-01-24 22:34
WIllbacher är lite väl insnöad på Italien och nämner fortfarande Fiorentina och Genoa som om de har intressanta projekt på gång. Han kanske har missat att Genoa ligger under strecket och Fiorentina inte gjort mål på bortaplan sen november.
Barcelona Tan
2011-01-24 22:32
Jag tycker att Birro och Borell precis som resterande har intressanta bidrag att komma med. Förutom då det kommer till Spanien.

Dock håller jag Niva och Dahlqvist som mina 2 absoluta favoriter i soffan, följt av Willbacher. Jag ser väldigt gärna de fyra vi hade idag som ståndigt återkommande gäster, tillsammans med Fjäll.
adil,
2011-01-24 22:30
Som jag uppfattat saken har klubbens motto egentligen ingen relevans med dagens Barca utan är mer en slogan som följt med ända sedan Franco styrde landet med järnhand. Grundbetydelsen i "Mes Que Un Club" är att FC Barcelona inte bara var en fotbollsklubb, utan även en samlingsplats och institution för katalaner där fansen och laget tillsammans kunde utgöra en samlad enhet, göra sig hörda och stå upp mot centralmakten (precis som någon påpekade nedan). Många försöker istället få det till att i Barcelona sitter man på sina höga hästar och föreställer sig vara speciella och vackrare än andra klubbar. Det kanske stämmer i vissa fall, men det är inte anledningen till varför klubben från början valde sin numera kontroversiella slogan. Alltså inget att bli irriterad över. Inte ens Niva verkar förstå. ;O
Real Madrid Bengan
2011-01-24 22:29
Jag förstår varför ni ogillar Borrell, men han är ju faktiskt rätt kunnig om man bortser från hans uppenbara ogillande av Barcelona.

Men är det inte lite uppfriskande med en mediapersonlighet som inte är genomgående positiv till barcelona? Man har ju varit van ett tag att få mycket skit som Real supporter även om opinionen mot barcelona har växt anmärkningsvärt senaste året. Nu tycker jag givetvis borrell är lite väl överdriven men ändå...
Real Madrid C Ronaldo #7
2011-01-24 22:26
Men Birro är ju bara för skön. Visst, han gillar inte Barca så mycket men det är inte därför jag gillar honom. Birro är i nivå med Niva. Borrell var mer ett skämt men det är väl såklart jag gillar att se på någon som ''hatar'' Barcas :P Men annars är ju Dahlquist bättre.
Barcelonistas
2011-01-24 22:20
C Ronaldo

du skojar? birro den vidriga muppen är full av skit, och bögrell behöver jag inte ens komentera.

Den panelen vi såg idag tycker jag är helt perfekt.
Barcelona Android
2011-01-24 22:19
Måste typ vara bästa ET någonsin. Riktigt bra. Ingen Borell som är med för att snacka skit om Barcelona.
Real Madrid C Ronaldo #7
2011-01-24 22:14
El Kaiser de Michoacán

Jag är kanske en av få Madridistas som förstår och inte stör mig på Mes Qué Un Club historian.

Som Sir Bobby Robson sa under sin tid i Barcelona: ”Katalonien är ett land och FC Barcelona är dess armé”.

Det är faktiskt så jag tar hela grejen och jag förstår faktiskt inte varför vissa tycker att Barca vill vara finare en alla andra på grund av det mottot.
Dock så finns det ju andra saker som Barca gör som visar att de tycker att de är mycket bättre och finare en alla andra klubbar.
Men alla vill väl framstå som finast och bäst...

Tan

Hoppas bara att Birro är tillbaks snart. Birro, Niva och Borrell/Dahlquist är en perfekt panel.
Barcelona Tan
2011-01-24 22:02
Förövrigt vill jag också ge cred till David Engelin för en mycket bra och rationell insats i dagens ET. Roligt att din utmärkta artikel och nyanserade resonemang uppmärksammas. Bra jobbat!

Ser gärna fler ET som dagens. Sympatisk panel, bra stämning och intressant diskussion. Nivån höjs alltid med flera steg när Niva är med, och det var riktigt kul att se Dahlqvist och Willbacher tillbaka igen. Känns nästan som det gamla ET igen. Härligt!
Spanien Rivaldo!
2011-01-24 22:01
Barca är mer än en klubb ja, mer så än många andra klubbar p.g.a det som hände under Francos styrelse. Men, det betyder ju endast något för katalanerna själva, varför ni svenskar sitter och funderar om det förstår jag dock inte.
Barcelona Tan
2011-01-24 21:58
Instämmer med Addehs resonemang angående Bojan. Hade någon av våra ordinarie anfallare varit borta en period tror jag att Bojan hade kunnat gå in och leverera. Ser väldigt stor potential i Bojan men tycker att det är väldigt synd att han inte får mer speltid.

Tycker generellt att Pep gör byten alldeles för sent i matcher. Han är en fantastisk tränare, den allra bästa vi kunde ha i vår klubb, och jag beundrar verkligen hans sätt att ständigt arbeta och utvecklas. Men just detta tycker jag är en stor svaghet hos honom. Det känns som att han inte riktigt vågar rotera ibland. Hade väldigt gärna velat se Bojan, Afellay, Fontas eller Bartra få hela matcher eller åtminstone hoppa in med 30 min kvar.
Atlético addeh
2011-01-24 21:53
Hyder

Som Bojan själv har sagt när det gäller det katalanska landslaget så känner han enorm trygghet där. Han vet att han kommer få spela, så han känner inte lika stor press att behöva leverera som han ständigt har i Barcelona då han ibland får ynka 4-5 minuter på sig att uträtta något. Oftast har vi dessutom redan knytit ihop säcken och har en betryggande ledning, vilket gör att medspelarna inte alltid är så sugna på att gå för fler mål.

Jag har sagt detta förr men det tål att upprepas. I våras, när Zlatan underpresterade, fick Bojan förtroendet på riktigt. Han kände stödet från Pep och tryggheten att han skulle få mycket speltid. Då levererade han.

Skulle Bojan få spela 3-4 matcher från start är jag säker på att även målskyttet kommer lossna. För övrigt tycker jag det är skrämmande hur många som inte inser storheten i det arbete och slit Bojan lägger ner under matcherna. Pep påpekar det, Cruyff påpekar det, men supportrar i Sverige tycker han är värdelös för han inte gör lika många mål som David Villa.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2011-01-24 21:34
Med anledningen av dagens Eurotalk (som var riktigt intressant som vanligt) skulle jag bara vilja påpeka en sak som jag tvekar på att vissa har förstått, nämligen betydelsen av mottot Més que un club. Vad jag har sett och läst så tror många att det har att göra med någon sorts social välgörenhet (läs UNICEF) men sanningen är en annan. När Franco tog makten i Spanien i slutet av 30-talet drev han en hård linje av förtryck mot minoriteter i Spanien och bland dessa fanns Katalonien. Bland annat förbjöd Franco språket katalanska och han förbjöd även vissa katalanska namn. Det var under denna tid som FC Barcelona blev en allt tydligare symbol för Katalonien. Det blev katalanernas forum och ett sätt att uttrycka sin frustration och sina åsikter. Till exempel var Camp Nou en av få platser (förutom folks egna hem) där man vågade tala det katalanska språket. På gatan La Rambla ligger Font de Canaletes, fontänen som under Francos styre blev en plats där debatter kunde hållas mellan katalaner och som idag ofta är platsen där culés firar FC Barcelonas segrar och vunna titlar.

Sen kan man väl diskutera om UNICEF-idén och likande saker som klubben har gjort på senare år härstammar från idéer, värderingar och erfarenheter under denna tid men faktum kvarstår att Més que un club har en helt annan betydelse från början än vad vissa hävdar idag. Jag hävdar med bestämdhet att med sponsor eller utan sponsor så är FC Barcelona mer än klubb.

Som Sir Bobby Robson sa under sin tid i Barcelona: ”Katalonien är ett land och FC Barcelona är dess armé”.
Barcelona Blaugrana91
2011-01-24 21:32
Gällande Bojan, många har klagat på att han är kass osv denna säsong, men mycket av det beror faktiskt på att han inte får så mycket speltid.

Om vi kollar på förra året då Bojan imponerade med sina prestationer så måste man komma ihåg att det anfallet vi hade inte är lika bra som idag, vi hade visserligen en Messi som öste in mål och en Pedro som började visa ordentlig potential men likaså hade vi en Zlatan som var pinsamt dålig samt en Henry som var på nedgång. Detta gjorde att Bojan fick mycket mer speltid och det resulterade i att han spelade mycket bättre.

Om vi kollar i år så har vi världens i särklass bästa anfall, vi har Messi som är bättre än någonsin och både öser in mål och även står för massvis med assist, vi har Villa som öser in mål och även bidrar med så mycket annat till spelet och vi har Pedro som har varit fullkomligt fantastisk hittils denna säsong och som i varje match även han öser in mål och sliter för laget.
Dessutom har vi Iniesta som verkar vara i sitt livsform och som dessutom börjat göra många mål han också,.
Detta gör att Bojan får minimalt med speltid och när han sen väl får hoppa in dem sista 15 min eller får starta en match så är det väl självklart att han inte kan gå ut och ta över hela planen.

Nej Bojan måste få mer regelbunden speltid, får han det så kommer hans självförtroende öka och jag är säker på att han kan nå upp till ungefär samma standard som förra säsongen.

Bara mina tanker gällande detta, håller ni med?
Barcelona Hyder
2011-01-24 21:18
addeh

Sedan måste man på något sätt ta med hur Bojan kan vara så effektiv i det katalanska landslaget de få matcher han har spelat där. Han löper långa sträckor med bollen, gör mål oc assisterar. Det är något magiskt kring Cruyff och dennes fotbollshjärna. Han kommer lyckas hos oss, det är jag övertygad om även om han inte har varit speciellt bra denna säsong.
elbraco
2011-01-24 21:16
Bojans problem är att han saknar mod, och eftersom han inte har någon vidare styrka eller storlek så är mod något han behöver. Konstant utmana med den rörlighet och speed han besitter, göra sig tillgänglig, jobba mycket utan boll etc etc.
Våga ta plats helt enkelt. Nu känns det som om han är på planen och delvis är med i spelet men inte fixar det där sista. Han är ingen som motståndarens backlinje har problem med

Angående lönen; är man en stjärnspelare och har flera miljoner tittare per match så tro fan att man är bra betald :P om man ser affärsmässigt sett så är det ju guld för t.ex. sponsorer att få sitt namn på en spelare som är populär.
Betalar man xx för att sponsra Barca och får xx+xx tillbaka i indirekt betalning så går de plus. Om spelarna är bra tittar mer folk på matcherna, och då tjänar sponsorerna bättre, så summa summarum så är nog spelarna inte överbetalda, det är hela cirkusen som omsätter så sjukt mycket pengar :P
Atlético addeh
2011-01-24 21:04
Hetfield

Cruyff är en klok och vis man, han vet vad han pratar om. Så även i detta fall. Minns när Messi gjorde mål i någon match men Pep berömde Bojan för målet då han tog en löpning vilket skapade skottutrymme för Messi. Det jag försöker poängtera är att även Guardiola inser Bojans slit under matcherna. Allt är inte mål, även om det i framtiden kommer bli allt viktigare. Bojan kommer aldrig ta en ordinarie plats i startelvan om han inte börjar göra mål.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-24 20:59
Även om fotbollsspelare är generellt överbetalda så är det fortfarande ingenting om man jämför med vad sportstjärnorna tjänar i USA inom baseball, basket osv.

Man måste också komma ihåg att fotbollsspelare har rätt så korta karriärer, vi pratar om 15-20, sen är de arbetslösa efter det. De har ju oftast ingen utbildning så deras inkomst för resten av deras liv kommer från deras aktiva period.
Barcelonistas
2011-01-24 20:54
Spelarna borde inte ens få miljoner för och spela enligt mig. Överdrivna summor, säg alves tjänar 50 mille och han för 5-10 mille mer ... helt ärligt vafan ska man med så mycket pengar till?
Real Madrid Bengan
2011-01-24 20:52
Real Madrid 1902, det funkar inte så. Det är fortfarande något professionellt som man har en lön för, och låt säga att du är viktigaste spelaren i ett lag men får mindre pengar än någon annan så innebär ju att klubben inte uppskattar det du gör. Lönen ska ju avspegla prestation.

Som jag ser det är det som att spotta en i ansiktet genom att snedfördela löner. Det skulle iaf göra mig riktigt pissed off och finns det då ett bättre bud skulle jag dra på fläcken. Även om det finns klubbkänsla kan ju inte klubben hålla på att nedvärdera ens insatser genom att ge en orättvis lön

Det fungerar precis likadant överallt annars i näringsliv etc.

Barcelonistas, det är just det som är grejen. Det är inte pengarna det handlar om. Det är grejen att lönen är ju en värdering av ens prestationer. Och får jag tex en sämre lön än någon som gör mindre än mig på en arbetsplats så drar jag direkt. Inte på grund av pengarna utan för att arbetsgivaren indirekt pissar på mig.
Barcelonistas
2011-01-24 20:50
Bengan

Förstår vad du menar, men det är absurt. Dom har en bra ekonomi och kommer ha det resten av livet. På en arbetsplats är det lite skillnad då man är i behov av cashen för att hålla en jämn och bra ekonomi.

Kan även bli så om alves lämnar att filosofen drar nästa sommar...
Barcelona Blaugrana91
2011-01-24 20:50
City har ju aldrig ens visat intresse för Alves, det var ju bara något Alves agent använde för att pressa Barca har jag för mig...
Dessutom vill Alves inte spela i england, han vill vara kvar i Barca och Barca vill ha honom kvar. Man kommer hitta en lösning va så säker.
Real Madrid 1902-
2011-01-24 20:47
Hetfield- Megan Fox is a dude

Passningsläggarna kanske insett att passa Bojan bollen är ekvivalent med att ge bollen till motståndarna.

-----

Av detta forumet att döma så är nackdelen med att ge Alves den lön han kräver är att dem andra ikonerna kommer att vilja ha mer. Men varför måste det vara så? Är inte deras kärlek till klubben större?

Väldigt omoget och oprofessionellt att peka på en annan och säga "varför får han mer"..
Barcelona FcB - I Motgång Och Framgång!
2011-01-24 20:46
Drar Alves för lönen, så är han hatad av mig.. Då menar jag hatad.
Barcelona Hetfield- Megan Fox is a dude
2011-01-24 20:39
Cruyff verkar vara på Bojans sida, han säger att det är inte Bojans fel att han inte gör mål. Han påstår att Bojan rör sig ständigt men att bollen aldrig kommer.
Real Madrid Bengan
2011-01-24 20:39
Barcelonistas, jag tror som andra påpekade tidigare inte att problemet är just pengarna i sig utan snarare vad det kommer bli för konsekvenser i övriga truppen om Alves får mer pengar än vissa av de andra ikonerna.

Om du varit på en arbetsplats och vet vad alla andra tjänar och det inte är rättvist fördelet så vet du vilket enormt missnöje som börjar. Jag är övertygad om att det är precis likadant i en fotbollsklubb.
Barcelonistas
2011-01-24 20:36
Ajajajaj inte bra de här. men inte alls förvånad vi vet vid det här laget att ledningen suger bolle. Alves en så viktig pjäs i detta lag hur svårt ska de vara och bara erbjuda de han vill ha?
Annons: